Moj muž je pčelar i uvijek prodamo sav med koji nam pčelice naprave. Mene i od našeg 100% pravog meda uhvati žgaravica ako ga prijem previše se čajem ili na prazan želudac. Kak imamo pčele i na otoku znam da se med od kadulje jako cijeni i po visokoj cijeni prodaje mi smo ga imali ove godine samo par kila za nas ali je bio mješani ( nema previše kadulje na tom mjestu a i ružmarin je cvao istovremeno). Znam da velike tvrtke uvoze masu meda i mješaju ga sa našim i tako prodaju (a da to ne specificiraju). Ja bi se uvijek oslonila na med kupljen na kućnom pragu naspram dućanskog meda. Što se tiće kristalizacije ona ovisi o vrsti paše odnosno biljkama jer neki se lakše /brže kristaliziraju a neki sporije a neki jako, jako teško, naravno brzina kristalizacije ovisi i o vlazi u zraku za vrijeme paše i o xy elemenata ali je najbitnji vrsta bilja, pričam naravno o 100% medu. Bagremov je jako neutralan med. Ja sam primjetila veliiku razliku između našeg bagrema i dućanskog bagrema ( naš je intenzivniji).

Odgovori s citatom