Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: lažni med

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj muž je pčelar i uvijek prodamo sav med koji nam pčelice naprave. Mene i od našeg 100% pravog meda uhvati žgaravica ako ga prijem previše se čajem ili na prazan želudac. Kak imamo pčele i na otoku znam da se med od kadulje jako cijeni i po visokoj cijeni prodaje mi smo ga imali ove godine samo par kila za nas ali je bio mješani ( nema previše kadulje na tom mjestu a i ružmarin je cvao istovremeno). Znam da velike tvrtke uvoze masu meda i mješaju ga sa našim i tako prodaju (a da to ne specificiraju). Ja bi se uvijek oslonila na med kupljen na kućnom pragu naspram dućanskog meda. Što se tiće kristalizacije ona ovisi o vrsti paše odnosno biljkama jer neki se lakše /brže kristaliziraju a neki sporije a neki jako, jako teško, naravno brzina kristalizacije ovisi i o vlazi u zraku za vrijeme paše i o xy elemenata ali je najbitnji vrsta bilja, pričam naravno o 100% medu. Bagremov je jako neutralan med. Ja sam primjetila veliiku razliku između našeg bagrema i dućanskog bagrema ( naš je intenzivniji).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    . Znam da velike tvrtke uvoze masu meda i mješaju ga sa našim i tako prodaju (a da to ne specificiraju).
    To je meni rekao jedan pčelar... i još i to da naši pčelari med izvoze u zapadnu Europu. A onda mi uvozimo med iz Indije (ako dobro pamtim) koji se miješa s našim medom i prodaje po dućanima bez naznake porijekla.

Ja kupujem kod dva pčelara, jednog na Šolti, kod njega uzmem ružmarin i ovog spmenutog na kontinentu, kod njega uzmem bagrem, kesten, livadu. Ili kupim u Sloveniji kod jednih poznatih. U dućanu nikad nisam kupila med.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    ako me nakon meda uhvati žgaravica onda nije pravi med i točka.

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Mene i od našeg 100% pravog meda uhvati žgaravica ako ga prijem previše se čajem ili na prazan želudac.
    Sad sam zbunjena.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam zbunjena.
    A gle nismo svi isti

Spajalica isto kao kad su ljudi rađe izabrali rajčicu iz vodenog uzgoja ( ono s hranjivim tvarima) naspram prave iz zemlje
    Mi smo po godina isto početnici amateri pčelari ali imamo više desetaka košnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •