Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Ne znate više što biste za doručak/večeru vi i/ili dijete? evo savršenog recepta :)

  1. #51
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Zaslađivač od agave?

  2. #52

    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    849

    Početno

    to imam doma ali netko mi je rekao da je to prakticki isto ko secer..mislila sam mozda neku zdraviju varijantu...sad mi pada napamet rizin slad mozda
    maple sirup isto nije neka opcija iako je fini :D

  3. #53

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Baš sam se zaželila ovakvog doručka

  4. #54

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Pročitala, napravila i moji to neće, pa neće.... Inače mi redovno miksamo zobene pahuljice, mekinje, bademe ili orahe ili lješnjake u mikseru za kavu i onda to ja i djeca jedemo za doručak s mlijekom i malo meda kao čokoino( mm tvrdi da to ima okus po papiru i odbija suradnju). Uglavnom svi to obožavamo i to djeca zovu zobelino. I sad sam htjela malo obogatit stvari i moja djeca ne žele jesti i traže zobelino.... ( MM tvrdi da i ovo ima okus papira, nešto slađeg, ali ipak papira)

  5. #55

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Meni je tako kad miješam s jogurtom na brzinu pa mi ne odstoji malo da se smekša. Sa toplim mlijekom mi je uvijek malo mekše pa nije papirnato

  6. #56
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Probala, odlično je, a što je najvažnije djeci isto!
    Jedino mi falilo pšeničnih klica, a umjesto meda
    sam stavila agavin sirup.
    Već vidim to često na meniu, hvala na receptu!

  7. #57
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    I stavila sam na dva puta u pećnicu da bude hrskavo,
    da, pravi je hrskavi zalogaj.
    vidi se da sam odusevljena
    Posljednje uređivanje od oka : 27.06.2012. at 10:09

  8. #58
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    I ovo podižem.
    Pripremam se ovo napraviti već pol godine.
    Odlično je.
    Dodala sam brusnice umjesto grožđica.
    Mljac.

  9. #59
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ovo nam je postao omiljeni dorucak ...za L napravim dio bez badema ali svejedno nestaje u rekodnom vremenu

    ja stavim malo susama i lanenih sjemenki i najvise violim kad u dm nadjem suhe marelice pa ih nasjecam mljac

  10. #60

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    upravo je gotova moja prva granola, tj. druga, prva je izgorila dok sam curku uspavljivala

    spekla sam si jezik dok sam ju probavala, predobra je

    morat ću smisliti neku lchf verziju, ovu sam radila za moje, ali čini se da joj neću odoljeti

    malo sam izmijenila recept pa je kod mene išlo ovako:

    1 šalica badema
    1 šalica oraha
    1 šalica lješnjaka
    šaka čipsa od kokosa
    pola šalice bučinih sjemenki
    pola šalice suncokretovih sjemenki
    2 šalice zobenih posija
    4 šalice zobenih pahuljica
    pola šalice maslinovog
    šalica meda
    malo ekstrakta vanilije

    (šalice su manje, cca 1,5 dcl)

    pekla sam 15-ak min i 3x miješala (bez miješanja mi se ne bi jednakomjerno ispeklo), smjese je bilo za 2 protvanja
    ovaj zagoreni sam si jedva oprostila

  11. #61
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Spremam se napraviti ovo od sastojaka koje imam doma, hoće li bit ok samo sa zobenim pahuljicama, orasima i medom?

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hoće

  13. #63
    gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    194

    Početno

    Koliko dugo može stajati ova smjesa (zapečena)?
    Kuham i za ručak i za večeru i gotove pahuljice su mi bile spas da ne moram spremati još jedan obrok.
    Ali preskupe su i imam grižnju savjesti kad jedemo toliko šećera.

  14. #64
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Meni stoji dok se ne pojede.. Nekad kratko, nekad mjesec dana valjda.. nemam pojma, nikad nisam obraćala pažnju.

  15. #65
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Ja sam u jedne stavila kokosovo ulje umjesto maslinovog, i dodala još kokosa malo unutra, ajmeeee kako je to dobro bilo.. mmmmmmm

  16. #66
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    da li je neko dodao malo vise meda, ja bi da se malo vise zalijepe.

    i ja pokrecem topic protiv secera

  17. #67
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    ha hahaaaa.... i mene je ljepljenje mučilo Ako dodaš više masnoće isto će se više zaljepiti

  18. #68
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ma ja bi ovo umjesto slatkisa. ne bi bas masti jela kad mi secer padne.
    OK odoh odavdje

  19. #69

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    da li je neko dodao malo vise meda, ja bi da se malo vise zalijepe.
    Meni tu nešto fali, neke tekućine za spoj .Ubacila sam sve sastojke, ali nije dovoljno tekućin za spoj, ni ulja ni meda, čak ni kad sam dodala rastopljenog maslaca nije bilo dosta. Nije spojeno u nekakvu kremastu smjesu niti zalijepljeno jedno za drugo, tek djelomično. Sve je više-manje odvojeno, razbacano kao pahuljice. Čime da ih zalijepim zajedno pa da nakon pečenja ispadnu komadi za grickanje? Da dodam vode možda?

  20. #70

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Nena, oni ti se zalijepe nakon pečenja, za vrijeme hlađenja i postanu hrustavi. to je to, ne moraš ništa dodavati.

  21. #71

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Nena, oni ti se zalijepe nakon pečenja, za vrijeme hlađenja i postanu hrustavi. to je to, ne moraš ništa dodavati.
    ohladili su se maloprije. i nisu se zalijepili. moja kćer je uzela žlicom, da su fini, i rekla da je bolje ovako nego u grudama jer će dulje trajat. šparno dite

  22. #72

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    glavno da su fini

    meni su se svaki put zaljepili. ne znam, možda je do meda.

  23. #73

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Drugi put ću staviti malo više meda, a ako ne bude kremasto i malo tople vode, ionako se peče. Stavila i malo kakaa i crne čokolade, a cimeta za miris, tako da je okus baš fin, nije nalik papiru, kako netko reče.

  24. #74
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Bademov maslac je divna smjesa za spajanje

  25. #75
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    jel probao netko staviti brazilske oraščiće u granolu? mi smo prošli put stavili lješnjake, bademe i kikiriki, ali kikiriki ima prejak okus. sad ne bismo htjeli opet zabrljati s brazilskim. inače ih volimo sirove.

  26. #76
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Samo da si zabilježim temu, sinoć sam sama smiješala neku kombinaciju, dobro je ispala, možda mrvu tamnija nego sam ja to zamislila... ali već je pola nema. (Nisam ja majke mi, došao frend pa pozobao pol pleha.)

  27. #77
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Kokos ide jako dobro u granolu. Ja ga skoro uvijek stavljam.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •