Zaslađivač od agave?
to imam doma ali netko mi je rekao da je to prakticki isto ko secer..mislila sam mozda neku zdraviju varijantu...sad mi pada napamet rizin slad mozda
maple sirup isto nije neka opcija iako je fini :D
Baš sam se zaželila ovakvog doručka![]()
Pročitala, napravila i moji to neće, pa neće.... Inače mi redovno miksamo zobene pahuljice, mekinje, bademe ili orahe ili lješnjake u mikseru za kavu i onda to ja i djeca jedemo za doručak s mlijekom i malo meda kao čokoino( mm tvrdi da to ima okus po papiru i odbija suradnju). Uglavnom svi to obožavamo i to djeca zovu zobelino. I sad sam htjela malo obogatit stvari i moja djeca ne žele jesti i traže zobelino.... ( MM tvrdi da i ovo ima okus papira, nešto slađeg, ali ipak papira)
Meni je tako kad miješam s jogurtom na brzinu pa mi ne odstoji malo da se smekša. Sa toplim mlijekom mi je uvijek malo mekše pa nije papirnato![]()
Probala, odlično je, a što je najvažnije djeci isto!
Jedino mi falilo pšeničnih klica, a umjesto meda
sam stavila agavin sirup.
Već vidim to često na meniu, hvala na receptu!
I stavila sam na dva puta u pećnicu da bude hrskavo,
da, pravi je hrskavi zalogaj.
vidi se da sam odusevljena![]()
Posljednje uređivanje od oka : 27.06.2012. at 10:09
I ovo podižem.
Pripremam se ovo napraviti već pol godine.
Odlično je.
Dodala sam brusnice umjesto grožđica.
Mljac.
ovo nam je postao omiljeni dorucak ...za L napravim dio bez bademaali svejedno nestaje u rekodnom vremenu
ja stavim malo susama i lanenih sjemenki i najvise violim kad u dm nadjem suhe marelice pa ih nasjecam mljac
upravo je gotova moja prva granola, tj. druga, prva je izgorila dok sam curku uspavljivala
spekla sam si jezik dok sam ju probavala, predobra je
morat ću smisliti neku lchf verziju, ovu sam radila za moje, ali čini se da joj neću odoljeti
malo sam izmijenila recept pa je kod mene išlo ovako:
1 šalica badema
1 šalica oraha
1 šalica lješnjaka
šaka čipsa od kokosa
pola šalice bučinih sjemenki
pola šalice suncokretovih sjemenki
2 šalice zobenih posija
4 šalice zobenih pahuljica
pola šalice maslinovog
šalica meda
malo ekstrakta vanilije
(šalice su manje, cca 1,5 dcl)
pekla sam 15-ak min i 3x miješala (bez miješanja mi se ne bi jednakomjerno ispeklo), smjese je bilo za 2 protvanja
ovaj zagoreni sam si jedva oprostila![]()
Spremam se napraviti ovo od sastojaka koje imam doma, hoće li bit ok samo sa zobenim pahuljicama, orasima i medom?
Koliko dugo može stajati ova smjesa (zapečena)?
Kuham i za ručak i za večeru i gotove pahuljice su mi bile spas da ne moram spremati još jedan obrok.
Ali preskupe su i imam grižnju savjesti kad jedemo toliko šećera.
Meni stoji dok se ne pojede.. Nekad kratko, nekad mjesec dana valjda.. nemam pojma, nikad nisam obraćala pažnju.
Ja sam u jedne stavila kokosovo ulje umjesto maslinovog, i dodala još kokosa malo unutra, ajmeeee kako je to dobro bilo.. mmmmmmm
da li je neko dodao malo vise meda, ja bi da se malo vise zalijepe.
i ja pokrecem topic protiv secera![]()
ha hahaaaa.... i mene je ljepljenje mučiloAko dodaš više masnoće isto će se više zaljepiti
![]()
ma ja bi ovo umjesto slatkisa. ne bi bas masti jela kad mi secer padne.
OK odoh odavdje![]()
Meni tu nešto fali, neke tekućine za spoj .Ubacila sam sve sastojke, ali nije dovoljno tekućin za spoj, ni ulja ni meda, čak ni kad sam dodala rastopljenog maslaca nije bilo dosta. Nije spojeno u nekakvu kremastu smjesu niti zalijepljeno jedno za drugo, tek djelomično. Sve je više-manje odvojeno, razbacano kao pahuljice. Čime da ih zalijepim zajedno pa da nakon pečenja ispadnu komadi za grickanje? Da dodam vode možda?
Nena, oni ti se zalijepe nakon pečenja, za vrijeme hlađenja i postanu hrustavi. to je to, ne moraš ništa dodavati.
glavno da su fini
meni su se svaki put zaljepili. ne znam, možda je do meda.
Drugi put ću staviti malo više meda, a ako ne bude kremasto i malo tople vode, ionako se peče. Stavila i malo kakaa i crne čokolade, a cimeta za miris, tako da je okus baš fin, nije nalik papiru, kako netko reče.
jel probao netko staviti brazilske oraščiće u granolu? mi smo prošli put stavili lješnjake, bademe i kikiriki, ali kikiriki ima prejak okus. sad ne bismo htjeli opet zabrljati s brazilskim. inače ih volimo sirove.
Samo da si zabilježim temu, sinoć sam sama smiješala neku kombinaciju, dobro je ispala, možda mrvu tamnija nego sam ja to zamislila... ali već je pola nema. (Nisam ja majke mi, došao frend pa pozobao pol pleha.)
Kokos ide jako dobro u granolu. Ja ga skoro uvijek stavljam.