Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: dovođenje djeteta sa ušima/gnjidama u vrtić- reakcija teta

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A kod dečka je najlakše ga ošišati
    Ma nema potrebe niti ti garantira da ćeš riješiti problem. Šampon, isčešljavanje par puta dnevno, pa nakon par dana opet šampon i isčešljavanje. Znam da sam se dvoumila jel da mu uopće šamponiram drugi put, fakat je češalj sve gnjide riješio, al ono preventivno sam ga šamponirala još jednom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    fakat je češalj sve gnjide riješio
    Naša zdrav. djelatnica i liječnica tvrde da češalj ne može riješiti gnjide, isključivo pincetni hvat prstiju i uzeti pramen po pramen kose na potiljku, vrtiti u svim smjerovima, i pincetnim hvatom izvlačiti gnjidu po gnjidu s vlasi, ona se drži čvrsto i jednostavno ju je po tome skužiti što se ne može protresti s vlasi, i nema češlja koji je može iščešljati, premala je. Šamponirati posebnim šamponima čak niti ne treba (ti šamponi znaju izazvat perutanje), dovoljan je i regenerator i bilo što masno što udavi uš, koju se s tim gustim češljom može iščešljati iz kose, ali pravi problem problema "uši" su gnjide koje su ostale iza udavljene uši, i koje se ne mogu iščešljati iz kose, nego ih doslovno treba istrijebiti, jednu po jednu, do konačne privremen pobjede (dok ne dobije uši od novog Izvora).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.04.2013. at 15:34

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Naša zdrav. djelatnica i liječnica tvrde da češalj ne može riješiti gnjide, isključivo pincetni hvat prstiju i uzeti pramen po pramen kose na potiljku, vrtiti u svim smjerovima, i pincetnim hvatom izvlačiti gnjidu po gnjidu s vlasi, ona se drži čvrsto i jednostavno ju je po tome skužiti što se ne može protresti s vlasi, i nema češlja koji je može iščešljati, premala je.
    Odgovorno tvrdim da ovo nije točno. To što ti opisuješ je nekad meni mama radila kad sam bila dijete, sad je to kud i kamo lakše s češljevima za uši/gnjide.

Kad sam skužila da JA imam uši, tek sam onda shvatila da mi ih i dijete ima. Ja sam tada imala dugačku kosu (frčkava k tome) Otišla u ljekarnu kupila šampon i češeljeve Liceguard i bez ikakvih problema riješila problem ušiju kod djeteta i sebe. Kad češljaš s tim češljem, točno osjetiš kada zapneš za gnjidu na vlasi, tako da je lako osjetiti jel ih ima puno dok češljaš ili se bliži kraj muci . Ja sam nakon svakog provlačenja čistila češalj od gnjida da ih ne bi vratila natrag u kosu.

I savršeno brzo smo riješili problem. Samo sam kontala "eeee da je bilo tih češljeva prije 30 godina".

Ali električni češalj je šit. Ovaj obični je zakon.

I još neko vrijeme sam mu pročešljavala kosu tim češljem kad bi došao doma iz škole.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odgovorno tvrdim da ovo nije točno. To što ti opisuješ je nekad meni mama radila kad sam bila dijete, sad je to kud i kamo lakše s češljevima za uši/gnjide.

Kad sam skužila da JA imam uši, tek sam onda shvatila da mi ih i dijete ima. Ja sam tada imala dugačku kosu (frčkava k tome) Otišla u ljekarnu kupila šampon i češeljeve Liceguard i bez ikakvih problema riješila problem ušiju kod djeteta i sebe. Kad češljaš s tim češljem, točno osjetiš kada zapneš za gnjidu na vlasi, tako da je lako osjetiti jel ih ima puno dok češljaš ili se bliži kraj muci . Ja sam nakon svakog provlačenja čistila češalj od gnjida da ih ne bi vratila natrag u kosu.

I savršeno brzo smo riješili problem. Samo sam kontala "eeee da je bilo tih češljeva prije 30 godina".

Ali električni češalj je šit. Ovaj obični je zakon.

I još neko vrijeme sam mu pročešljavala kosu tim češljem kad bi došao doma iz škole.
    Jes, električni je šit i to su mi svi rekli. Ali, i ja odgovorno tvrdim da sam češljala malu tim češljem, i ja i muž, dobili još jedan iz Amerike - i nama nisu gnjide izlazile kroz njega. Nema šanse da bi išta kroz njega točno skužila, maloj je kosa bila dulja od dužine ramena, i prije bi skužili neki čvor na kosi (unatoč regeneratoru), od gnjide. Tim češljem smo mogli samo krepanu uš izvadit. Zdrav. voditeljica (doduše, ona je staromodna), naglasila da se nikako ne pouzdamo na češalj, da je to "ručni rad". To nam je isto rekla i mlađa doktorica.

Frka20, znači, ti monitoriraj situaciju, vidi jel' ti se zamjera drugim majkama polaznika vrtićke grupe i vrtiću i procijeni koliko će to trajati i trebaš li reagirati dalje - put "penjanja" je - zdrav. voditelj/ ravnatelj/epdiemiološka služba Doma zdravlja.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.04.2013. at 15:55

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jes, električni je šit i to su mi svi rekli. Ali, i ja odgovorno tvrdim da sam češljala malu tim češljem, i ja i muž, dobili još jedan iz Amerike - i nama nisu gnjide izlazile kroz njega. Nema šanse da bi išta kroz njega točno skužila, maloj je kosa bila dulja od dužine ramena, i prije bi skužili neki čvor na kosi (unatoč regeneratoru), od gnjide. Tim češljem smo mogli samo krepanu uš izvadit. Zdrav. voditeljica (doduše, ona je staromodna), naglasila da se nikako ne pouzdamo na češalj, da je to "ručni rad". To nam je isto rekla i mlađa doktorica.
    Možda ti klinka ima vrlo tanku kosu, ne znam fakat. Nas je spasilo.

Ja bih se ubila da češalj nije fercerao, mislim TKO bi meni gnjide izvadio? MM se čudom čudio kako uši izgledaju, proučavao ih je nemilice - on ih nikad nije prije vidio mašala... Tako da ne znam što bih ja da češalj nije radio, valjda bih mogla otputovati do mame, pa ko u stare dane, glava u krilo i lampa nad glavu pa ručni rad

Doduše, blajh ubija gnjide, tako da eto opcije za velike ako ništa drugo ne ide

A i zadnja opcija bi mi bilo prati šamponom svakih xy dana... ono dovoljno često da pobije novo izlegnute uši a prije nego postanu spolno aktivne. Dalo bi se i tako.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda ti klinka ima vrlo tanku kosu, ne znam fakat. Nas je spasilo.

Ja bih se ubila da češalj nije fercerao, mislim TKO bi meni gnjide izvadio?
    Nema, ima gustu. Ti bi, po PS-u, trebala ići ili zdrav. voditeljici vrtića da ti pregleda kosu jer to ne možeš raditi sama, trebaš si gledat potiljačnu regiju, a ona bi educirala TM-a kako da ti ih vadi. Tako smo mi. Doslovno. Po meni, taj se problem i vraća zbog ležernijeg shvaćanja ušiju, ništa osobno ne mislim - i ja sam isto tako, ali sam se ubila od trijebljenja ušiju, pranja robe, kontrole sebe, muža, bake itd. Nema easy way out, bojim se. Easy way out je zavaravanje... do nove uši-epizode, po meni.

Postoje neke teorije da uši neće na oblahjanu kosu, ali našla sam žena (majki) kojima su prešle s djece i na oblahjanu, tako da su, po meni, sve to filozfije, a trijebljenje i pomni pregled je reala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.04.2013. at 16:01

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje neke teorije da uši neće na oblahjanu kosu, ali našla sam žena (majki) kojima su prešle s djece i na oblahjanu, tako da su, po meni, sve to filozfije, a trijebljenje i pomni pregled je reala.
    ne ne, nema veze jel oblajhana ili nije. Ali proces blajhanja spaljuje gnjide. O tome ja pričam.

I nisam ja bila ležerna, frendica me naplašila neviđeno, kontala sam da idem u borbu sa gmazovima a ne sa ušima, bila sam spremna na sve Al sam ugodno ostala iznenađena kako smo to jednostavno riješili.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naglasila da se nikako ne pouzdamo na češalj, da je to "ručni rad". To nam je isto rekla i mlađa doktorica.
    Kod sebe sam se morala pouzdati u tu metodu, al kod djeteta sam naravno pratila napredak pregledavanjem glave.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naša zdrav. djelatnica i liječnica tvrde da češalj ne može riješiti gnjide, isključivo pincetni hvat prstiju i uzeti pramen po pramen kose na potiljku, vrtiti u svim smjerovima, i pincetnim hvatom izvlačiti gnjidu po gnjidu s vlasi, ona se drži čvrsto i jednostavno ju je po tome skužiti što se ne može protresti s vlasi, i nema češlja koji je može iščešljati, premala je. Šamponirati posebnim šamponima čak niti ne treba (ti šamponi znaju izazvat perutanje), dovoljan je i regenerator i bilo što masno što udavi uš, koju se s tim gustim češljom može iščešljati iz kose, ali pravi problem problema "uši" su gnjide koje su ostale iza udavljene uši, i koje se ne mogu iščešljati iz kose, nego ih doslovno treba istrijebiti, jednu po jednu, do konačne privremen pobjede (dok ne dobije uši od novog Izvora).
    slažem se, a najbolji su mi oni roditelji koji se pravdaju da su "već potrošili 250 kuna na šampone".
    po tome vidim da je dijagnoza: kupit ću skupi šampon i uši i gnjide će same otići.
    i znam da sigurno nisu potrošili n x 3 sata isčešljavanja/trebljenja, koliko meni u prosjeku treba da budem sigurna
    da ih danas nema + za tri dana ponovno da mi nije koja mala promakla.
    Blažena vremean kad nije bilo tih "super šampona" nego su nas 1-2 puta u djetinjstvu posipali pitroidom i gotovo.
    I ipak smo ostali živi - barem do 30 i neke

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Blažena vremean kad nije bilo tih "super šampona" nego su nas 1-2 puta u djetinjstvu posipali pitroidom i gotovo.
    I ipak smo ostali živi - barem do 30 i neke
    Slažem se vezano za to da šampon niti niti jedan uređaj ne mogu zamijeniti trijebljenje, a vezano za to što su nas u djetinjstvu posipali, ne mogu reći blaženo, jer sam čula i čitala da je razlog ozbiljan, ne da mi se više guglati, u vrtiću su mi spominjali smrt nekog djeteta, ali u svakom slučaju da to s čime su prije posipali glavu nije bilo "safe".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I točno, šišanje ne garantira rješenje problema, ali olakšava skidanje gnjide po gnjide - imaš manje duljine vlasi za potegnut uš noktima pincetnim hvatom van.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •