Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Hodanje po prstićima

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Hodanje po prstićima

Neznam jel to prerano da dižem paniku ali mene jako brine što moja 8 mjesečna beba dok ju dignem i stavim na nogice ona stane i stoji na prstićma ko balerina, ne stane na cijelu nogicu. Isto tako dok ju držim za rukice i vodim da hoda, ona hoda po prstićima, opče ne staje na cijelu nogicu.
    Kaj da radim tj kako da to ispravimo ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam jel to prerano da dižem paniku ali mene jako brine što moja 8 mjesečna beba dok ju dignem i stavim na nogice ona stane i stoji na prstićma ko balerina, ne stane na cijelu nogicu. Isto tako dok ju držim za rukice i vodim da hoda, ona hoda po prstićima, opče ne staje na cijelu nogicu.
    Kaj da radim tj kako da to ispravimo ?
    Pitaj pedijatra uputnicu za fizijatra. Sve ovisi di si, o tome hoćeš li dobiti pristup nekoj smislenoj terapiji. U ZG imaš Goljak, Sabola od privatnika, druge ne mogu baš previše preporučiti jer znaju dizat preveliku paniku (tipa imaš jedne koji savjetuju 7 sati vježbe dnevno, njih ti preporučam rađe preskoči).

Ako se dobro sjećam, taj "srneći hod" bi trebalo ispravljat - to može fakat ostati, a kasnije je to jako teško riješiti. Svakako nemoj koristiti hodalicu, niti nikakve jumpere, i nemoj je vodati za rukice dok hoda - čim postoji taj problem.

Nemam pojma je li to uopće alarmantno s 8 mjeseci. Teorija kaže da bebu uopće ne bi smjela stavjlati na nogice i "učiti hodati" (naša teorija, američka kaže drugačije), iako su tako radili "naši stari" - ona će sve te vještine savladavati sama.

Važno - nemoj se previše paničarit, navjeorjatnije je sve savladivo banalnim vježbicama, takvih je nekih 80% problema kod dječice.

Priključi se topicu Motorički razvoj (podforum od 0-1) i tamo će ti svašta znati odgovoriti. Ovaj topic:

http://forum.roda.hr/threads/34128-M...godini-života

(odi na zadnju stranu pa pitaj).

Pls nemoj se strašit kako tamo piše (i ja sam, of kors, bila ista), po meni, ne možeš napraviti ništa ključno za par dana, nisi dijete "upropastila" jer si ga stavila hodati ili jer si radila to i to.

Kreni od sadašnjeg trenutka, nepanično i aktivno. Mislim, i sa srnećim hodom se živi (znam jedno dijete osnovnoškolca koje tako hoda - to se skuži samo kad je bosa, u cipelici se ne kuži), ali sve te nerpavilnosti "dolaze kasnije na naplatu" - tipa iza 40-te, pa je bolje spriječiti sad, nego liječiti kasnije.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.04.2013. at 17:41

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala ti, idem i tamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •