Pokazuje rezultate 1 do 50 od 229

Tema: pitanja i odgovori za nutricioniste

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    palčice, pusti ti tablice, da li tvoje dijete pokazuje znakove gladi i nezadovoljstvo "manjkom" mlijeka?
    Pitam zato jer moje dijete nikad nije jelo po tablicama, nego puno manje.
    Da je na cici, da se izdajam ni ja ne bih mjerila išta. Sad bi bila puno opuštenija mater. Da, pokaže nezadovoljstvo serviranom količinom. Nekad mu je dosta, nekada nije. A ne može birati.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kako kod djeteta od 8 mjeseci prepoznati vanjsle znake nedostatka nekog od nutrijenata?
    pa i djeca koju od 3 mjeseca hrane dukatinom, a on 4. monteom i kinder šnitama... izgledaju zdravo i veselo
    a znamo da to i ne mora biti tako
    To je to prokletstvo. Moja nećakinja je baš u toj dobi bila na tim proizvodima i fino je napredovala. Nije poput nas bila pod povećalom pedijatrice. Spašava malo preostalog mog zdravog razuma da vidim da je zdrav. I tanak.

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ja se ne sijećam da sam mjerila koliko pojedu.
    Vagali smo se prva tri mjeseca, dalje do godine dana ne.
    Oboje su cicali, a dohrana, ako pojedu dobro, ako ne pojedu imaju cicu i to je sve.
    Možda je briga veća kod onih koji su na AD, vjerovatno.
    Situacija nam je specifična. Nemamo problema ni dojilja, ni onih na AD-u. Da je na cici tek bih se sada zamarala kuhanjem prvih obroka. Da je na AD-u mutila bih i viška.

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to je potpuno druga situacija jer sam ja shvatila da bi palcicino dijete pojelo vise da mu ona nudi vise . A obzirom da ne moze izdvojiti vise ponudi mu koliko ima . Da je u bocici vise mlijeka on bi popio vise.
    Tako sam ja shvatila.
    ako je slučaj takav treba pojačati obroke jer dijete želi vise i stagnira sa tezinom.
    Dobro si shvatila. Napisala sam koji dio dana nam je kritičan. On bi tada pojeo više da ima. Dam mu 80 ml i on plače, ali eto, jako kratko jer je dobar. Jeo bi on i 150 ml rado, da imam. A nemam. I žderem se, žao mi je zbog toga.
    Danas je popio 240 ml mog mlijeka - to je po meni jako malo, jeo je za ručak rižu i ribu, tijekom dana smo uspjeli ubaciti krušku i zobene prelivene sa 100ml AD-a. Nekako sam kruškom prikrila AD. Ne znam kako nam je uspjelo.
    Posljednje uređivanje od palčica : 28.04.2013. at 17:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •