Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: oblačenje bebača po vručini

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno oblačenje bebača po vručini

baš me zanima kako vi oblačite svoje bebače po ovim temperaturama koje su nas naglo zapalile! ja ću izluditi jer me sad napadaju da ga razgolićujem, pa onda da će se razboliti...mislim,mali ima 7 mj., ako je vani 25, 26 stupnjeva kao danas on na sebi ima bodi kratkih rukava, pamučni donji dio trenirke koji sam mu potfrknula malo ispod koljena i male tanke soknice. za spavanje ima jednodijelu pamučnu piđamicu a maknuli smo bodi ispod. ajde molim vas da čujem ostale!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj ima 12 mj i nosi bodi bez rukava, duge hlace ili trenirku, gore majica sa kratkim rukavima i sokne. Po noci bodi i jednodjelnu pidzamu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oblacim ih kao sebe, znaci majica kratki rukavi, hlacice, bose noge ili carape i tenisice

ne kuzim to pretopljavanje djece, mislim da je njima toplije nego nama

spavamo polugoli

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Obučem mu body dugih rukava (tanji), više radi zastite od sunca, doni dio trenirke čarapice i platnene polusandalice. iako ni ne idemo van bas kad je jako sunce. sad si mislim da bi ga mozda i mogla u kratke rukave, ali stajaznam?!
    Spava u piđami dugi rukav i duge nogare, ako nema zatvorena stopala ne oblacim carape za noć.

Doma je isto samo u bodiju dugi rukav jer kod nas u stanu nije bas pretoplo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

danas mlađoj (7M) samo bodi kratkih rukava i pelenu, starijoj (3,5G) samo kratku majicu, čarape i pelenu. predvečer je starija dobila hlače, a mlađoj sam zamijenila kratke rukave dugima

ne znam, kod nas je bilo baš jako vruće

inače ih oblačim otprilike kao i sebe

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

dobro, nisam poludila onda što sam ga raskomotila... popodne je odspavao u kolicima jednu rundu, kad sam ga digla leđa su mu bila potpuno mokra, a kolica iz glave natopljena! koliko inače mlatara nogama i rukama pa to je ko da fizički radiš npr.kopaš u vrtu po ovoj temeperaturi...sigurno im je toplije nego meni, a meni je vruće (a inače sam zimogrozna).

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

mislim da si ga ok obukla. ja uvijek gledam po sebi.
    moj malac ima 15 mj i obučem mu kratku majicu, dugu trenirku koju zavrnem ako je baš vruće (moramo u nabavku kratkih hlačica). čarape i tenisice.
    noću jednodijelnu tanku pidžamu. mi spavamo samo u kratkim majicama, ali on se otkrije povremeno pa zato.
    ti znaš najbolje, a drugi će uvijek imati što reć, ko bi ih sve zadovoljio..

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

i moj je prošlo ljeto isto tako uvijek bio mokar od kolica. i isto je uvijek mlatio nogama ko lud.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam ocito zimogrozna,pa meni jos imbotilja stoji I spavam U pidami
    Maleni (2mj) preko dana body dugih rukava,carapice I hlace sa stopalicama. Spava U body-U na spaline I Ono dugo odijelce.
    I ne znoji mi se!

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ah, teško je kad si stalno zabrinut jel mu zima, jel mu vruće,...a on mali i nezna reći..al opet neka logika mora biti..ako je na 15,16 stupnjeva imao jedno obučeno, na 25 stupnjeva nešto od toga mora dolje!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj ovih dana spava ili u samoj peleni ili gore i bodi bez rukava, ovisno koliko zakljucim da je vruce.
    po danu kratki rukav i lagane trapke ili kratke hlace (malo smo kratki s kratkim hlacama, moram u kupovinu). Ponekad mu iz navike obucem ispod bodi bez rukava i onda se kasnije pitam sto mi je to trebalo kad ni ja ne nosim potkosulju a skuhana sam.

ali nisu samo bebe pretoplo obucene, danas sam staiju poslala u laganoj haljinici na bretelice (i kratke takice ispod zbog tobogana i pjescanika) i pitaju me da nema potkosulju???

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod ove vece djece moze biti da sama biraju odjecu, kao npr. moja srednja . eno neki dan kad su pocele vrucine, ona kaze da ide u stramplama u vrtic. ja joj velim da ce se skuhati, ali bas je zapela. pa sam joj rekla ok, ali nemoj mi kasnije kukati da ti je vruce, i ponesi tajice da se mozes presvuc. pa je uredno dio dana bila u stramplama, kasnije se skinula.

malu oblacim kao sebe, i dode mi muka kad vidim na ovoj vrucini djecu s potkosuljama ispod majice

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mala 6mj body kratkih rukava + body dugih rukava (zbog sunca dugi) Inace ja sam jos uvijek tu na jugu u potkosulji tako da smo u biti obucene isto u 2sloja jedino ona ima dugi rukav zbog sunca.
    Na noge one hlacice sa nogavicama pamucne ili lasteksice ako idemo vani. Carapice tanke pamucne na nogama uvijek.
    Ako idemo vani na glavu joj stavim ili sesir ili siltericu ili maramu.
    Spavamo u odjelcu/pidzami bez iceg ispod (jos uvijek imamo zimski poplun I mi I ona=sigurna sam da ce se vrijeme opet pogorsat)

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

bebača od 6 mjeseci sam danas ( 27 stupnjeva je bilo u podne) obukla samo u bodić dugih rukava, lagane pamučne hlače širokih nogavica i čarapice. nosimo se u slingu i kad smo se vratili kući bili smo mokri oboje.
    trenutno spava u bodiju dugih rukava i odjelcu, ionako se odmah otkrije, pa mi se to čini ok za noć.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

oduvijek sam ga oblačila kao i sebe osim prvih mjesec dana....najpraktičniji mi je bodić sa kratkim rukavima jer kada ga uzmem u naručje lijepo je fiksno među nogicama i majica se ne povlači gore da mu križa ne budu gola, a po ljeti je nezgodno kada gola koža našim ruku tare o golu kožu njegovih leđa jer je vruće a tanka tkanina čini dodatnu zaštitu i hlađenje te upijanje znoja. ....lagani materijal mi je važan jer koliko vidim svugdje većinom ima za kupit kratke rukave ali debljina majice ili bodija je deblja nego li za zimu što mi je totalni paradoks.ne kužim??on se izzuzetno znoji pa ga ne natrpavam majicama niti najmanje a pogotovo kada se vozi u autu ili uđemo negdje u zatvoreno..obavezno skidam gornji sloj neke trenirke(ako bašnije ljeto već prijelazno doba)..jer ako znojan izađe van tek tada bi se mogao prehdaiti..također vidim da roditelji pretpavaju i ostavljaju bebama jakne u šopinzima gdje je ionako prevruće zimi, jer im je teško navlačit jakne ponovno kasnije na bebu.meni to nije teško jer mi je grijehota mučit dijete samo zato jer se meni kao neda i lijena sam.katastrofa.po toplome još stavim soknice i kratke hlačice...ili malo duže da ne puže ili pada na gola koljena kad hoda sve od laganih materijala,ne preusko, bez remenja, dugmadi, krutog materijala, traperica, već lagane trenirke da bebi bude ugodno.antipristaša sam "šminkanja" bebe.obučem ga moderno ali praktično.ljeti pogotovo.potkošulja-bodi laganije najbolji te laganim laganim bermudicama ili hlačicama do dna ali ne uskim nogavicama za bolje vjetrenje.na to cipelice proljetne za sada.uskoro ćemo prijeći na sandalice ljetne.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dijete sam oblačila kao i sebe, a najbolje je staviti ruku djetetu na leđa ispod majice i ako je mokro, vlažno, vruće ili pretoplo znaći da je dijete pretoplo odjeveno. Ako je osjećaj na ruci normalan, djetetu je ok.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drago mi je da je netko otvorio ovu temu. Moja curica ima mjesec dana i ovih dana me ubija to "sto obuci?". Jos je sva mala i pahuljasta i bojim se ju previse razgolititi, a opet s druge strane uzasno je vruce. Oblacim joj ona tanja duga odjelca sto su vise pidzame nego ista drugo i mislim da je i to previse , a bojim se riskirati. Molim vas dajte mi neki savjet

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo već dva tjedna u kratkim rukavima, kratkim hlačama i spavamo u ljetnoj pidžami (kratkoj).

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo jucer bili kod pedijatra i rekla nam je da za malenu djecicu ( mjesec dana na dalje) po ovom vremenu dovoljan je bodi kratkih rukava i carapice

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja ima uvijek bodi i preko toga ili majicu kratkih rulava ili laganu dugih rukava, uvijek duke hlacice, tj. tajice ili lagane pamucne hlacice/trenirku jer ju jos ne mazem nicim protiv sunca.
    proveli smo ovaj tjedan na moru i samo je jucer dok je sjedila na plazi imala kratke hlacice.

uvijek sam je oblacila kako oblacim i sebe, samo stos am sebi skinula potkosulju, a njoj sam ostavila bodi.
    mislim da joj je toplije u bodiju dugih rukava (oni su inace malo deblji od ovih bez rukava) nego u onom bez rukava i laganoj majici, a da je jos prehladno da su joj ledja gola, sto ako nema bodi, jesu.

ima 12mj.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

btw. to je sve individualno. tu gdje sam sada na moru u kuci koja je preko zime bila prazna, vani iako je 30+ stupnjeva, unutra je hladno, a po noci je ful hladno. mi se pokrivamo s poplunom, a ona spava u bodiju bez rukava, pidzamici i zimskoj vreci. prije 5 dana smo bili u jednoj drugoj kuci, vise u potkrovlju i tamo je psavala u ljetnoj frotirnoj vreci.

mislim da svatko osjeti po sebi i bebi sta treba obuci. recimo, moja voli biti bosa i dokle god su joj nogice tople, bosa je. al mi je bitno da je na suncu zasticena pa joj ruke i noge nisu gole.
    nije ni jednom bila preznojena, osim u autu do klima nije proradila.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj maja1904 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo jucer bili kod pedijatra i rekla nam je da za malenu djecicu ( mjesec dana na dalje) po ovom vremenu dovoljan je bodi kratkih rukava i carapice
    Kod mene po paklenim vrućinama je uvijek ovako. Skinem i čarapice. Sad puza po podu(10 mj.) pa joj navučem neke duge sokne da se ne guli po koljenima.
    Drugo je kupanje i plaža. Onda ima preširoku (sestrinu) bijelu majicu koja njoj stoji ko haljina, ali to je samo dok baš mora biti na suncu, inače je razgolićavanje kompletno.
    Noću po vrućini neki široki pamučni kombinezon-pidžama. I u tome joj je vruće jer je soba u potkrovlju pa poprilično krepamo.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Čitajući ovu temu, ispada da ja svoje dijete (3,5 mj.) prelagano odijevam.

Po danu (dok smo doma) ima bodić kratkih rukava i čarape. Ako nije baš jaaaaako vruće, obučem joj i lagane hlačice. Kad idemo van, ovisi kolika je temperatura, je li sunce, je li vjetar...

Po noći spava samo u bodiju ili romperu (oboje kratki rukav) plus čarape i pokrivena je tetricom. Ako zahladi tijekom noći, pokrijem je pamučnom dekicom. Trenutno samo razmišljam trebam li joj maknuti čarapice po noći...

...
    Pa šta nije vašim bebama pretoplo uz bodi plus majicu plus ... štagod...?

Da dodam još... Ne palim klimu i u stanu je doista toplo...
    Posljednje uređivanje od mishekica : 05.05.2013. at 13:59

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kod nas su počele vrućine, mi smo u kratkom, al još nismo skinuli donje majice. Po danu je u body-u na špaline i preko toga dugi body, doli samo čarapice. Predvečer mu obučem lagane hlače. Po noći je još uvijek u body-u na špaline i dugom odijelcu. Pokrivam ga lancunom i dekom, kao i nas. Ne znoji se, rukice su lagano hladne, pa prepostavljam da mu nije vruće.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Čitajući ovu temu, ispada da ja svoje dijete (3,5 mj.) prelagano odijevam.
    Pa ne znam baš. Moj je post odmah iznad tvog, mojoj nogice vire bez čarapica i noću jer ne podnosi da je išta na njima, pa ni najtanja plahtica.

I tako je bilo i prošlo ljeto, već sa dva mjeseca bila je samo u bodiću vani (i čarapice).
    Mislim da ne treba na dijete primjenjivati baš sve "upute o rukovanju", nije stroj.
    Moj stan nije tvoj stan, ako ja spavam u potkrovlju, ne znači da spava i netko drugi, ako je moja terasa vjetrovita (jer smo na brdu), ne znači da je i tvoja.
    Vidiš odokativno, ako mu je vruće, vrti se, znoji se, ako je hladno, kihnut će par puta, ili opipaš hladne rukice ili nogice, pa valjda se svi prilagođavamo vremenskim uvjetima.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sad sam čitala P. Leach pa sam se malo zabrinula.
    Kaže da dijete kojemu je hladnije nepotrebno troši energiju na zagrijavanje, umjesto na rast i razvoj. Ako je djetetu jako hladno, neće plakati da ne troši suvišnu energiju, već postaje letargično (dobro, moja nije takva). Znoj paše djetetu, a visoke temperature mu u pravilu ne škode.
    ...
    Ova je knjiga iz 70 i neke. Je li je netko opovrgnuo u međuvremenu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam čitala P. Leach pa sam se malo zabrinula.
    Kaže da dijete kojemu je hladnije nepotrebno troši energiju na zagrijavanje, umjesto na rast i razvoj. Ako je djetetu jako hladno, neće plakati da ne troši suvišnu energiju, već postaje letargično (dobro, moja nije takva). Znoj paše djetetu, a visoke temperature mu u pravilu ne škode.
    ...
    Ova je knjiga iz 70 i neke. Je li je netko opovrgnuo u međuvremenu?
    Ne vjerujem da možeš toliko fulati s oblačenjem da troši energiju na zagrijavanje umjesto na razvoj .
    Obuci dijete kao sebe i uvijek ponesi rukav plus sa sobom u slučaju potrebe.
    Moj već dva tjedna spava samo u majici kratkih rukava jer je s nama u krevetu i vruće mu je, znao se sav preznojit u pidžami pa smo je se riješili.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se za oblacenje ravnam po tome da li je odjeca mokra nakon sto dijete spava. Ako je - obavezno skidam sloj.
    Nocas je zahladnilo, ali ovih dana bi bebu stariju od mjesec dana drzala iskljucivo u bodic + tanke pamucne hlacice (sa ili bez stopala) i nepokrivenu - to mi je standard za nas stan u kojem je jednostavno uvijek toplo. Moj je sad stariji, pa je neki dan bio samo u peleni i svejedno je ispod njega ostala mokra lokva znoja na plahti. Ali vise nisam imala nista za skinuti s njega :D
    Inace spava nepokriven otkad je napunio dva-tri mjeseca osim ako je bas hladno a sto je rijetko, recimo u sezoni kad taman prestanu grijati a naidje koji hladni dan ili jos nisu poceli a bude koji hladniji dan. I nikad, nikad nisu bili mirni jer im je hladno... jednostavno nikad nisu mirni. U stvari ponekad bi namjerno pustila otvoren prozor i lagano pokrila da bude svjeze u sobi, onda bas super spavaju. Vrucine ih puno vise muce.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 06.05.2013. at 08:13

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja gledam po rukicama i nogicama.
    starija je imala od rodjenja puno kose, i danas se sa 7g sat vremena nakon sto utone u san preznoji, pa bila cica zima, a ona ispod lagane dekice. jednostavno je takva. kad to prodje, vise se ne znoji. ni ispod debelog popluna.
    zato kazem da su djeca razlicita i svak pozna svoje dijete i prepozna da li mu je prevruce ili prehladno i nema univerzalnog pravila. a bogme ni klime.

na moru je mladja spavala u zimskoj vreci, a nocas kad smo stigli u zgb u frotirskoj ljetnoj.

meni i u sred ljeta kriza moraju biti pokrivena, pa makar bilo plus 35. drugi spavaju otkriveni i po zimi. takva su i djeca. razlicita.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ... jednostavno nikad nisu mirni.

Ma ja mislim da dobro radim.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sada je 34 stupnjeva i ima na sebi tek platnene pelene.

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I moja platnene+majicica kratkih rukava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •