Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Cijene postupaka NOVO i ŠOKANTNO!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Cijene postupaka NOVO i ŠOKANTNO!

Drage/i moje/i! Još jedan udar izazvan štednjom, recesijom ili čime god već... i naravno pogađa nas - pacijente! Je li moguće da sa ovim novim cijenama postupak bude kako treba, prilagođen svako pacijentu ponaosob?! Hoće li u ovu cijenu uspjeti ući svi Decapeptili, Gonali, Menopuri, štoperice, sav potreban pribor, ruke liječnika i biologa...? Teško! Svi dobro znamo koliko svaka injekcija košta, to bar nije teško izračunati...

Dosadašnje cijene:

SKZ50 IUI/AIH/AID prirodnom ciklusu 1.273,34
    SKZ51 IUI/AIH/AID u stimuliranom ciklusu (3) 2.785,44
    SKZ52 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu 3.183,36
    SKZ53 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-blagi protokol (3) 7.560,48
    SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-standardni protokol (3) 12.335,52
    ---------------------------------------------------------------------------
    Nove cijene:
    SKZ50 IUI/AIH/AID prirodnom ciklusu N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 891,33
    SKZ51 IUI/AIH/AID u stimuliranom ciklusu (3) N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 2.228,35
    SKZ52 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 2.387,52
    SKZ53 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-blagi protokol (3) N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 5.292,33
    SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-standardni protokol (3) N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 8.634,86
    SKZ55 Sekundarni IVF/ICSI N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 2.506,90

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i usporedbe radi cijene za vrijeme Milinovića od 08/2009:

» SKZ50 IUI/AIH/AID u prirodnom ciklusu N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 1.600,00 kn
    SKZ51 IUI/AIH/AID u stimuliranom ciklusu3 N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 3.500,00 kn
    SKZ52 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 4.000,00 kn
    SKZ53 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu – blagi protokol3 N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 9.500,00 kn
    SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu – standardni protokol3 N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 15.500,00 kn
    SKZ55 Sekundarni IVF/ICSI N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 4.500,00 kn «

ovo najnovije smanjivanje je gotovo prepolovilo cijenu IVF-a stimuliranog za vrijeme Milinovića!!!!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

OK, kontam da će prirodnjaci i inseminacije ići isto kao i dosad...tu nemaju što skresati, a hoće li se bolnica pokriti- vidjet će se.
    A stimulirani, što reći nego JAO NAMA.
    Standardna stimulacija će biti blaga, a blaga što, klomifenska?
    Može li bolnica sa svakim (staro)standardno stimuliranim protokolom probijati budžet ili će takvih o državnom trošku jednostavno nestati?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ocito je ovoj državi cilj da izumremo, nemam rijeci - pregrozno!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako se pitate što to znači - lošije stimulacije, manje jajnih stanica, ništa za zamrznuti, manje uspjeha i veliki egzodus hrvatskih mpo pacijanata u druge zemlje (onih koji si to mogu priuštiti)... za druge to znači naprosto - još manje šanse da postanu roditelji!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Smanjivanjem cijena postupaka na teret HZZO-a bit će nemoguće odraditi standardni stimulirani protokol (full stimulaciju), izgleda da je došao kraj klasičnim stimulacijama i pitanje je samo alternative koja će biti provediva za te novce (za 8.634,86 HRK je upitna cjelokupna uspješnost i kvaliteta takvog postupka).

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

s obzirom na to što se u zadnje vrijeme događa na forumu (osobito u nekim klinikama - prekonekoliko slučajeva neuspjelih (blagih) stimulacija, izostanak transfera i sl.), pitam se jesu li naši dr-i već počeli raditi u skladu s ovim prestrašnim kresanjem sredstava za MPO postupke. što tek slijedi?

ajme, ovo je pregrozno

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja ne kužim ovo, dosadašnje cijene su više?!?
    Nova sam pa ne kužim, zasad još preko HZZOa-
    Posljednje uređivanje od Ruthy : 06.05.2013. at 17:58

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zbog bankrota države ukida se još jedno osnovno ljudsko pravo-pravo na liječenje. Zbog drastično manjih cijena postupci će biti odrađeni površno i unaprijed su osuđeni na neuspjeh. Ovakvu odluku nisu donijeli liječnici, već oni koji se igraju bogova. Da, od neplodnosti će se moći liječiti samo bogati-privatno ili u inozemstvu.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, cijene koje su bile do sad su više nego ove koje su od sad (nove). A 2.post od Kadaune su iznosi iz Milijevog zakona. Npr. standardni je '09.g bio 15.500,00 kn, '12/'13 iznosi 12.335,00 kn, a od sad nadalje biti će 8.634,86kn! Ugl. preko 40% manje! Kako će bolnice uspjeti raditi s tim cjenikom, hoćemo li morati plaćati postupke, hoćemo li ipak opet slati razglednice iz inozemstva... živi bili pa vidjeli! I da, zaboravih... sretno nam bilo!
    Posljednje uređivanje od Snekica : 06.05.2013. at 18:10

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako će bolnice uspjeti raditi s tim cjenikom, hoćemo li morati plaćati postupke, hoćemo li ipak opet slati razglednice iz inozemstva... živi bili pa vidjeli! I da, zaboravih... sretno nam bilo!
    Uz ovakve vijesti stvarno će nam trebati puno sreće...

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I s Milinovićevom cijenom mi se čini malo nategnuto, ali kako standardni jesu bili zapravo blagi zbog ograničenja br. j. st., onda je to još nekako bilo izvedivo. S ovom cijenom - nemoguće. Kako nas lijepo preveslaše i ovoga puta.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ovo je katastrofalno!!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

grozno, nadam se da ce struka na ovo reagirati...
    sad mi se definitivno moj pcos cini kao prednost, mozda im se ja do 15 gonala uklopim u postupak bez odlaska u minus....

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nažalost ovakvim cjenikom se neće moći pokrivati standardni postupci. Računica je jasna. Bojim se da će ovo značiti slabe i nikakve stimulacije, odnosno, bojim se da će nam se opet dogoditi era postupaka bez transfera, postupaka koji će se itekako brojati, ali neće davati realne šanse za uspjeh.
    LJudi, sve vodi k tome da ćemo sami kupovati lijekove, a država će plaćati doslovce samo "ruke" i repromaterijal.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajme što će procvijetati crno tržište lijekova.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bolnice sigurno ne mogu pokriti iz predvidjene sume postupak. Ne znam kako su to zamislili. Iz proracuna koji im je namijenio HZZO mogu podmiriti 50% troskova. Koliko znam u njemackoj pacijenti sami placaju 50%. Zato mislim da ce ici ili na suboptimalno lijecenje (nedovoljno lijekova) ili ce pacijenti preuzeti legalno ili polulegalno dio postupka. Kao kad su meni u bolnici nakon operacije rekli da bih smjela jesti polako, al da mi nemaju sto dati pa nek mi nesto od kuce netko donese.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 06.05.2013. at 23:24

Datum pristupanja
    Jun 2011

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

S obzirom da sam sada u postupku sa 22 Gonala dobila 1 stanicu, iako imam Pcos, nemam riječi za ovo. "Sva sreća" što mi je ostao još samo jedan besplatni postupak preko HZZO - a.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    grozno, nadam se da ce struka na ovo reagirati...
    bubek,ne vjerujem! Još jedan udarac za MPO parove....sramite se gospodo!!!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Grozno uvijek novi udari po nama ako ne zakonom onda ovako fino zamaskirano skrešu buđet pa se ti liječi u Hrvatskoj. Ima Sneki pravo izgleda da će ljudi opet slati razglednice iz inozemstva. Ovo nisam očekivala od ove vlade, nije bilo u skladu s onim što su nam obećali kad je trebalo glasati za njih!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne branim Vladu, ali čak i u ovakvim uvjetima nije vraćanje na Milinovićevu ideju. Ovako se barem smije kod privatnika ili si možeš nadokupiti lijekove. Kod Milinovića je bilo protuzakonito manipulirati s više od 3 stanice. Iako je i ovih 12 danas glupost.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Potpisujem Jelenu. U svakom zlu ima i nešto 'dobroga'.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sve zajedno strasno i tuzno

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I nije dobro. Parovi koji si ne mogu priuštiti privatnika, a bojim se da će ih biti sve više, uskraćeni su za adekvatno liječenje.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

curke cula sam da su pale cijene ljekovima., mozda su i liekovima za stimulaciju snizili cijene, kad u zadnje vrijeme velika vecina nas kupuje lijekove u slo i mađarskoj!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uf snupi, da je bar tako jednostavna racunica!

Ono sto mene opet pomalo cudi je apsolutna nezainteresiranost pacijentica za ovu temu pa i na ovom forumu. Ovdje se spremaju novi rezovi, jos losije stimulacije, a nitko nista!?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja sam trenutno na čekanju do bete pa se još malo nadam da mi neće trebati ali stvarnost je takva da ljude boli briga za druge sve dok je njima dobro.... Nitko nas nikad ne sluša i nitko u ovoj državi ne mari za nepravdu.. Svjesna sam da možda nikad neću imati dijete ali me boli što to nikog nije briga u toj vladi jer oni svi valjda imaju djecu....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kika222, oprosti ali zasto bi nekog drugog bila briga za nas, zasto bi se netko drugi zalagao za nas i nasa prava ako se sami ne trgnemo?Koga bi uostalom to trebalo biti briga za nas? I stvarno, velis.... "Ja sam trenutno na čekanju do bete pa se još malo nadam da mi neće trebati"
    a mozda upravo ovo sto si napisala i jeste kljuc svega..... ako zatrudnis u ovom postupku (sto ti od srca zelim) onda ti nece trebati sto znaci da niti ti koje se to ticalo i koje ce se to ticati mozda opet za 2 godine kad cete odluciti ici na 2. trudnocu, cak niti ti neces reagirati?

Vjerojatno sam ja jedan od onih naivaca koja misli da se to stvarno tice apsolutno svih nas ovdje na forumu i onih izvan njega koji ne forumiraju ali jesu u MPO vodama.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Oprosti ak sam te uvrijedila ali to je čista istina, zato i nažalost nema puno posjeta na ovoj temi.... Vjerojatno jer su ljudi digli ruke od svega i nadaju se čudesnom zatrudnjenju... Po tvojem mišljenju kak bi to trebali reagirati??? Napiši i svi će te sigurno slijediti... Jer ja očito nisam sposobna mislit svojom glavom od prevelike želje... I da znam da to nije ničiji problem već samo moj, svijesna sam toga svaki dan dok plačem, uvijek sama...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno sam ja jedan od onih naivaca koja misli da se to stvarno tice apsolutno svih nas ovdje na forumu i onih izvan njega koji ne forumiraju ali jesu u MPO vodama.
    Postrojavam se kao drugi naivac... Ne tiče se to samo nas koji smo ili smo bili u MPO vodama, to se tiče SVIH, neplodnost ne pita. Danas ja, sutra moja susjeda, prodavač s placa, žena od kolege, prijatelj iz srednje škole... svaki šesti par se suočava s neplodnošću.. to nije malo.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Neplodnost je, kao i svaka druga bolest jako SKUPA!
    Tužno, ali istinito!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja oko sebe viđam parove koji neplodnost doživljavaju kao sramotu.
    Jedan dobar dio ljudi koji su/bili u postupcima na sve to samo apatično odmahne uz komentar kako je tako je neke se stvari ne mogu mjenjati.
    Mnogi su mi rekli;dobila si što si htjela ne zamaraj se time.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja oko sebe viđam parove koji neplodnost doživljavaju kao sramotu.
    .
    I baš zato je bitno da nas se čuje!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

lasta to i je problem. Većina vidi samo sebe, i reagira samo dok ne dobiju svoje, čast izuzecima. Kad zatrudne, maknu se sa foruma da se ne zamaraju glupostima. Nije važno što su tu provele dugo vremena i naučile štošta! Pa kad požele ponovno krenuti po bracu ili seku i naiđu na prepreke, u ovom slučaju, financijske, pljuju po Vladi i doktorima ali i dalje očekuju da se drugi bore za njih, prstom ne mrdnu! S druge strane, ima forumašica koje i nakon prve i duge bebe i dalje pružaju potporu novim curama/dečkima, daju sve od sebe kako bi drugi dobili šansu na OPTIMALNO liječenje, kao šta nam Ostojić stalno priča... bez obzira što ih se to više ne tiče.
    s druge strane, mnogo novih parova kriju da idu na MPO, pa kad ih sretneš u čekaonici maltene okrenu glavu u stilu došla sam na redovan pregled.
    kika222, ne mora Kadauna napisati šta nam je činiti. I sami smo odrasli i dovoljno zreli kako bi znali da se trebamo mrdnuti ako želimo boljitak. Pisati HZZO, slati im poruke nezadovoljstva, tražiti na koji način oni smatraju da se s tim cijenama provede optimalno liječenje... I najmanja stvar je bolja nego ništa.
    Svaka čast vama curama koje se i dalje borite za nas koje još nismo uspjele u ostvarivanju roditeljstva!

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

potpisujem i kadunu i snekicu, i mislim da se tiče svih nas koji smo se borili, koji se borimo s neplodnošću

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Znam da se tiče svih nas i možda me niste shvatile, ja sam samo htjela reči u kakvom nam je stanju država i kako se bojim da ništa tome ne može pomoći... Svaka čast vama hrabricama koje poduzimate sve i svašta kako bi se naš glas čuo ali ja eto nažalost nisam takva, ja uvijek patim u tišini... Još jednom hvala vam..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne branim Vladu, ali čak i u ovakvim uvjetima nije vraćanje na Milinovićevu ideju. Ovako se barem smije kod privatnika ili si možeš nadokupiti lijekove. Kod Milinovića je bilo protuzakonito manipulirati s više od 3 stanice. Iako je i ovih 12 danas glupost.
    Jelena nisam ni ja rekla da je isto kao kod Milinovića ali je daleko od onog što smo mislili da ćemo dobiti, na kraju možeš kod privatnika i nadokupiti lijekove ako imaš s čim...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena nisam ni ja rekla da je isto kao kod Milinovića ali je daleko od onog što smo mislili da ćemo dobiti, na kraju možeš kod privatnika i nadokupiti lijekove ako imaš s čim...
    Apsolutno. U Milinovićevo vrijeme je nemali broj parova dizao kredit da može otići van u postupak, al taj trošak je uistinu neusporedivo viši, a rezultat je uvijek nesiguran.
    Nikako ne mislim da je to dobro rješenje, samo je manje zlo. Po Milinoviću je bila diskriminacija pacijenata i po dijagnozi (Zakon nije dopuštao adekvatno liječenje za neke slučajeve, npr. moj - puno dobrih js, endomterioza, OAT, nema implantacije) i po prihodima, sad je uglavnom po prihodima.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ono sto mene opet pomalo cudi je apsolutna nezainteresiranost pacijentica za ovu temu pa i na ovom forumu. Ovdje se spremaju novi rezovi, jos losije stimulacije, a nitko nista!?
    e ovo je najtužnije u cijeloj priči

ja bih, recimo, mogla reći baš me briga...
    imam dvoje djece
    nikad nisam išla u postupak preko hzzo-a, niti ću ići (imam sreće pa si mogu priuštiti privatnika)
    i? opet mi nije svejedno i ljuti me
    zašto? pa baš zato što se tiče sviju nas, a može se ticati i moje djece (iskreno se nadam da neće)
    nismo svi jednaki, nismo svi glasni (nisam ni ja baš), al majku mu, napisati neki mail, dopis... pa i nije baš takav problem... ili se varam?
    nekako si mislim da ću svojoj dječici, kad budemo pričali o tome, lakše pogledati u oči jer sam bar mail poslala (recimo, ne ne znam kako će jedan bivši ministar pogledati u oči svom djetetu, al nećemo u ot)
    uglavnom, ako ne reagiraju oni kojih se to direktno tiče, pa tko će?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    e ovo je najtužnije u cijeloj priči

ja bih, recimo, mogla reći baš me briga...
    imam dvoje djece
    nikad nisam išla u postupak preko hzzo-a, niti ću ići (imam sreće pa si mogu priuštiti privatnika)
    i? opet mi nije svejedno i ljuti me
    zašto? pa baš zato što se tiče sviju nas, a može se ticati i moje djece (iskreno se nadam da neće)
    nismo svi jednaki, nismo svi glasni (nisam ni ja baš), al majku mu, napisati neki mail, dopis... pa i nije baš takav problem... ili se varam?
    nekako si mislim da ću svojoj dječici, kad budemo pričali o tome, lakše pogledati u oči jer sam bar mail poslala (recimo, ne ne znam kako će jedan bivši ministar pogledati u oči svom djetetu, al nećemo u ot)
    uglavnom, ako ne reagiraju oni kojih se to direktno tiče, pa tko će?
    Slažem se. Može se patiti u tišini i uz mali doprinos, ne moraju svi u medije ići, proučavati strane zakone, propise i praksu, te znanstvenu literaturu, al dopis može svatko napisati ili prošetati gradom za plodnost. Čak i ako nije direktno pogođen, kao potpora manjinskoj ugroženoj skupini, svejedno koja bila.
    Ja nemam dijete kojem mogu pogledati u oči, al mogu sebi pogledati u oči kad stanem ispred ogledala.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja ne baratam nekim postocima,stručnim terminima i sl. Ali pisala sam razglednice,pisala sam u medije,pisala sam mailove.
    Ali nisam tu da se hvalim nego da svojim primjerom potaknem i druge da se može odvojiti pet minuta. Ponekad napišem i nešto pametno a ponekad i ne baš, ali znam da pišem iz srca.
    Znam kako boli neplodnost,znam kako boli neuspjeh i znam kako je biti sretan na prvom rođendanu.

Ja pišem jer želim da svi osjete i dožive tu sreću.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

mene čudi da si ti zapravo očekivala neku reakciju. zna se unaprijed tko reagira i tko je spreman reagirati i izaći s neki prijedlogom i sl. ostali samo hopsaju. to smo sve već prošli kad se trebalo ustati za promjenu zakona.
    ova vlast se lijepo poigrala s nama mpo pacijentima. obečali su nam jedno a dobili smo drugo. ok, dobili smo bolje nego smo imali, ali i to je upitno do kad. izigrali su nas i opet ih sram može biti.

napisati tu na forumu da sad čekam betu pa se nadam da mi neće ni trebati mpo više je katastrofa, pogotovo ako se pritom liječiš u državnoj bolnici.
    nove cjene su sramotne, ali ovdje ekipa nije ni svjesna koliko to zapravo košta jer ih je briga.
    možda nakon loših i neadekvatnih stimulacija bez transfera/pozitivne bete kad ispucaju svoje postupke preko hzzo i krenu se kod privatnika raspitivati o cijenama shvate o čemu se zapravo ovdje piše!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam napisala mail pomoćniku ministra zdravlja, mr.sc. M. Cesariku jer je iz mog grada...bar sam napisala nešto...pa ako pročita pročita...sad su oni u "većim stvarima" oko izbora...nas tko šljivi...
    Posljednje uređivanje od zelimo_bebu : 08.05.2013. at 12:24

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja ne reagiram jer živim na selu i nisam očito dovoljno osvještena, i nisam znala da je sloboda govora ovdje nepoznanica... A što se tiče mog " još se malo nadam da mi neće trebati" mislim da imam pravo nadat se... I mislim da mi ne trebate soliti pamet, nego svoje nezadovoljstvo usmjerite baš tam kam sve nas tjerate!!!! Na vladu!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zar mislite da će nam biti dozvoljeno da sami kupujemo lijekove i dopunjavamo bolničke stimulacije? U zakonu se propagiraju blage stimulacije. Doktori već govore da im nije u cilju gomilanje zametaka po klinikama.
    Usporedite listu trudnica od lani i od ove godine pa se zapitajte je li već počelo.

I ja ću, ako stvari ostanu ovakve, po drugo dijete otići Radončiću. Ili ću, svom državnom doktoru iza leđa, podebljavati stimulaciju lijekovima kupljenim na crno pritom ugrožavajući svoje zdravlje.

Hm, da, možda i nije tako nerealno očekivati reakciju, makar upisom na temu, kad kažeš "čuj, šanse da dobiješ dijete su ti se upravo smanjile za još 50%"?
    Ogovora - 45, pregleda - 1310.
    Bilježe se i pregledi neregistriranih, je li tako, dakle možda čita i netko iz bolnica, ministarstva, medija, HZZO-a...

Da nije bilo pritiska sa strane Rode i pacijenata, Milinovićev zakon ne bi pao, s tim se valjda svi slažemo. Baš bi se itko išao baviti nepravdom koja je nanesena neplodnima da su svi šutjeli "jer nema svrhe"! Ja danas ne bih bila trudna. Možda bih u nekom drugom postupku začela neko drugo dijete, ali ovo ne bih, nikad, jer dijete koje nosim je iz FET-a. Koliko će vas/nas s ovakvim stimulacijama imati priliku za FET?

Zato, ne popuštajte malodušnosti, i zato se nemojte ljutiti na cure koji pozivaju na akciju, pa makar pritom i vas prozvali i prekorili.
    Svi očekuju nekog pastira da ih povede -dajte ljudi, pa valjda ste svjesni da nitko nije plaćen za to, i da je svaka inicijativa ovdje isključivo osobna i na štetu privatnog života i vremena?
    Ponavljam što je Ginger rekla, ne morate stati pred kamere HTV-a ali ovim drugim stvarima koje se rade u masi može se priključiti svatko.
    I svačija ideja što da se radi je dobrodošla!

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Danima ovo čitam i mislim se šta sad i šta to konkretno za nas znači,na neki način te i strah pitat, uglavnom poslala sam upit min.zdravlja,kažu da če odgovorit mailom,živi bili pa vidili,ako dobijem odgovor javim.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

dobro su cure iznad napisale. nitko se nece boriti za nas i najbolje cemo to odraditi same. i ne moramo svi imati ista misljenja, dapace, bolje je kad se jedna stvar gleda sa razlicitih stajalista.

i zato bez obzira s koje strane vas dotice ovaj problem, recite svoju stranu price. i to posaljite na ministarstvo i na hzzo da se vidi da nas ima koji nismo zadovoljni ovim sto se dogadja i da to ne spada u optimalno lijecenje!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Po meni znaci da se nismo bas odmaknuli od Milinovica.
    Onda je stimulacija bila slaba da se ne bi dobivalo puno stanica.
    Sada ce stimulacija biti slaba jer troskovi ocito ne pokrivaju nista bolje. Rezultat manje stanica.

U grubim crtama-ISTO.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •