Pokazuje rezultate 1 do 50 od 159

Tema: Citrofit

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku

Hajde, budi tako ljubazna i daj podijeli informaciju o kojim se točno lijekovima radi.
    Kolegica ti je objasnila jedan maaaali dio interakcije. Ostatak sažeto izgleda ovako:

Grejp zbog visokog sadržaja furokumarina može značajno povećati bioraspoloživost lijekova koji se primarno metaboliziraju preko CYP3A4. Mehanizam interakcija se temelji na inhibiciji enzima citokroma P450 ( uglavnom CYP3A4, CYP1A, CYP2E1, CYP2D6 i CYP19 enzima) i na inhibiciji P-glikoproteina koji obavlja funkciju izbacivanja brojnih lijekova iz intracelularnog u ekstracelularni prostor pa utječe na metabolizam brojnih lijekova: npr. antiaritmika, antihistaminika, anksiolitika, blokatora Ca-kanala, inhibitora HMG-CoA reduktaze, imunosupresiva, psihotropnih lijekova...
    Razumio si, zar ne??

I, usput, jedna obična kapsula s 15 kapi Citrofita može u nekoliko sati izazvati ulkus na stjenci želuca samo ako se uzme netom prije spavanja (slučaj iz prakse).

Eto, pa ti i dalje tvrdi da struka nema pojma: stvarno nemam ništa protiv. Ne pišem ni jedan post zato da ga ti pročitaš ili reagiraš na njega u svom već poznatom "ja-sam-najpametniji" stilu nego zato da ne budu širene dezinformacije (što je tvoja česta praksa) pa, ako ti smetam, slobodno me stavi na ignore. Ili piši o receptima za kruh: tamo nisi potencijalno opasan pa te puštam da pričaš što god poželiš-neovisno o tome bila to glupost ili ne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Razumio si, zar ne??
    U dijelu koji mi je zanimljiv. Izvorna radnja je nedostupna bez plaćanja, a predmetni članak je bio sasvim bez sadržaja.
    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, pa ti i dalje tvrdi da struka nema pojma
    Impliciraš nešto čega nema. Par trulih jabuka nisu u stanju zasjeniti cijelu struku.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Impliciraš nešto čega nema. Par trulih jabuka nisu u stanju zasjeniti cijelu struku.
    Dragi Davore, pa nema teme koja se dotiče liječenja a da na njoj ti nisi najpametniji, tvoji podaci najmjerodavniji, a ostatak puka koji se ne slaže s tobom su "guske u magli"-samo zato jer ti se netko odlučio suprostaviti i to argumentirano. Hoćeš li ikada ikome priznati da je u pravu ili za to jednostavno tvoj ego nije sposoban?
    Umjesto Citrofita mislim da bi više koristi imao od Gestalt terapeuta . I što se mene tiče-završili smo s prepiskom: stvaaaarno više za tebe i tvoj ego-trip nemam strpljenja.

Oka, dobro si shvatila: ne bi bilo uputno uzimati Citrofit i antihistaminike zajedno. Općenito se izbjegavaju imunostimulatori (a ekstrakt sjemenki grejpa ima djelomično i takvo svojstvo) kod pacijenata koji imaju razvijen neki oblik alergijske reakcije. Ne treba stimulirati ni na koji način organizam čiji imunološki sustav već odgovara na jedan čudan način.

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja bi podigla temu, ne znam da li ima ikoga na forumu obzirom da je tema ohoho stara,ali moje pitanje je, možda za Mim za koju vidim da barata pojmovima, a i tako se predstavlja, ali moguće da ni nije na forumu pa za nekoga ko zna ili je bar čuo pa ću ja pokušati dalje malo vidjeti..Uglavnom, Obzirom da se radi o furokumarinima, grejp nije jedini koji ih sadrži u većim količinama, to su zapravo skoro svi citrusi ali i popriličan broj nekih drugih biljčica, da li se to odnosi na sve te biljke ili ipak grejp "vodi" u sastavu. I drugo pitanje je, da li je na toj sili lijekova pod interakcijama navedeno da se ne smiju konzumirati sa grejpom? Hvalalaaaaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •