Stranica 9 od 23 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1113

Tema: Prvašići 2013/14

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi smo prekjučer obavili upis, žena nas je pitala za želje za klince i učiteljicu, sve je zapisala
    i onda sam slučajno skužila kad je listala po papirima da su kod sve djece koja idu s mojom E. u vrtić isti popisi klinaca;
    uglavnom žena je već bila upoznata tko ide s kim u vrtić i uvijek ih stave zajedno

bit će 2 boravka i 1 ili 2 klasična razreda
    kod nas je engleski od prvog obavezan, a u četvrtom odabiru drugi strani jezik (njemački, talijanski ili francusku)
    moguće je i prije krenuti na drugi strani jezik, ali je on ranije organiziran od strane vanjskih suradnika pa se prema tome i plaća, i u terminu je oko 7 navečer
    odmah smo dobili i papir za izjašnjavanje glede vjeronauka

klinci se mogu dići najranije u 15.30 (naravno ima izuzetaka), ali ako je boravak u pitanju onda se ionako podrazumijeva da roditelji rade pa ih i nemože dići nitko ranije

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo obavili upis.
    Zadovoljna sam, boravak je jedan razdred sa 22 učenika (mislila sam da će biti puno više).
    Engleski je od početka, a drugi jezik u četvrtom.
    Za vjeronauk me nije nitko ništa pitao, ali koliko se sjećam na razgovoru, da se to bira kad krene nastava.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ne ide s nikim poznatim jer je u vrtić išla u drugo mjesto, a ovi iz zgrade ne idu u boravak.
    Snaći će se, u to ne sumnjam.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se sjecam da su nas sve iz grupe stavili zajedno u razred
    mi se selimo prije skole tak da isto ne zna nikog jos, al cemo se upoznat prije skole, valjda
    ni tu nije isao u vrtic zadnje dvije godine, tak da nema vrticku ekipu, ona stara ide kojekuda...

bili kod doktora, al nismo obavili cijepljenje
    bili u skoli na razgovoru, upoznali uciteljicu, ja odusevljena za sada

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo jucer bili na drugom cijepljenju. Ruka mu je danas jako otecena i boli.

Upis nam je 06.06.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drugo? Dtp?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Drugo i trece, zapravo. U jednu ruku polio, u drugu DiTe. Jos je DiTe dobio u lijevu ruku, tek poslije mi je sinulo da bi bilo bolje da ga je dobio u desnu, posto je ljevak. Ruka mu je sad bas jako crvena, i dobio je temperaturu.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo isto imali reakciju. Cijepili smo ju u četvrtak ujutro, do ponedjeljka je prošlo. U petak smo čak išli nazad dr-ici da vidi da li je normalna takva reakcija. Bilo je otečeno 10x10cm i strašno tvrdo i vrelo. Samo smo stavljali hladne obloge.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj ste se cjepili mbeee, moparu ?( kaj onase uopće smjije cijepiti s time)

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Taj DiTe na koji je imala reakciju, Polio i Ru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj s mo i pa?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne, zbog alergije na jaja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolka ti je sad alergija na jaja? kaj s drugima jel se kaj miće na dolje?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Miče se. Jaja su pala sa 3 na 1, a mlijeko sa 5 na 2.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ste bili na nekim opterećenjima?

bila sam prošli tjedan kod alergologice i ona napisala da mali u jesen dođe u dnevnu bolnicu, ona naravno nije ništ prije rekla, pa sad strepim, pitat ću je ovaj tjedan kad s velikim idem na jedno testiranje kaj je mislila, nadam se da ne misli se igrati s opterećivanjima jer je klinac u svemu najmanje u 4 razredu.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Trebali smo ići prije neke tri godine na opterećenje mlijekom u Klaićevu, ali ja nisam vidjela smisla u tome. Dijete mi je evidentno bilo jako alergično na mlijeko, sasvim smo dobro funkcionirali bez njega u prehrani a nije bilo šanse da autistično dijete ostavljam u bolnici zbog toga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma problem je kaj ona meni ništa nije rekla nego napisala na papir, ali bum provjerila. Ni ja ne vidim svrhu da se testira opterećenjem, on isto kad hoće može lijepo živjeti bez svega kaj ne jede.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MBee, potpis- fantasticno nesto! ljepotica <3 samo takva!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas je totalna bura nastala oko upisa. Zašto, o zašto ja sve u zadnji tren, odnosno kad je već kasno moram saznati/shvatiti? Imala sam u petak okršaj s pedagogicom koja je tvrdila da mi je rekla za potvrdu o zaposlenju (a nije) i da s obzirom da ju nismo donijeli, Jana neće moći u boravak. Nakon 10-min. prepucavanja rekla da moramo donijeti potvrde do pon. ujutro 8 sati.

Trebala sam poslušati svoju intuiciju da je pedagogica vrlo loša (na prvom razgovoru) i promisliti o odabiru škole.

Da skratim priču, pokušat ću je prebaciti u Siget. Nakon svega što sam o toj školi sinoć saznala (o jedne nastavnice, moje frendice), pitam se koja sam to koza bila da nisam prije sve to saznala i ODMAH upisala Janu tamo - 2, max 3 prva razreda (SG 5), francuski od prvog razreda (ja prof.fr.), dvojezična nastava hr/fr... Zvala sam školu, objasnila tajnici, pedagogica poručuje da su puni, ja kumim i molim, objašnjavam cijelu situaciju (okršaj ne spominjem) i sad se nadam pozivu pedagogice. Ako se ne javi, otići ću osobno jer ne mogu pustiti a da ne pokušam baš sve.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lara01, jeste se upisali u FG?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Da skratim priču, pokušat ću je prebaciti u Siget. Nakon svega što sam o toj školi sinoć saznala (o jedne nastavnice, moje frendice), pitam se koja sam to koza bila da nisam prije sve to saznala i ODMAH upisala Janu tamo - 2, max 3 prva razreda (SG 5), francuski od prvog razreda (ja prof.fr.), dvojezična nastava hr/fr... Zvala sam školu, objasnila tajnici, pedagogica poručuje da su puni, ja kumim i molim, objašnjavam cijelu situaciju (okršaj ne spominjem) i sad se nadam pozivu pedagogice. Ako se ne javi, otići ću osobno jer ne mogu pustiti a da ne pokušam baš sve.
    Ja bih na vašem mjestu ostala u FG (valjda mislimo na istu školu. Za više objašnjenja može na pp

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Riješeno!!!! jeeeeej

Možda nije mjesto, ali nek je napisano da je pedagogica osnovne škole Savski gaj doista jedna vrlo loša osoba koja nema nimalo takta i ljudskosti u sebi. Žalosno je da radi s djecom.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelka bas mi je drago da ste pozitivno rjesili upis!
    Moja sestricna je isla u tu skolu i ucila je francuski od prvog razreda i bilo joj je super
    Posljednje uređivanje od anjica : 14.05.2013. at 12:03

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Super, hvala! Neće na koncu ići u fr. razred jer ih je 30(!!!) nego u engleski gdje ih je 18, pa ćemo s vremenom vidjeti što se da napraviti. Ali ja definitivno biram manji razred, fr. će ionako dobiti u četvrtom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a fr/hr nastava je od kojeg razreda'

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako sam dobro razumjela, od prvog! Ja sam taj program imala u srednjoj školi!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Drugo i trece, zapravo. U jednu ruku polio, u drugu DiTe...
    Mora li to biti na ovaj način?
    A što je s mogućnošću onog zamjenskog cjepiva što su neka djeca u ranijoj dobi primala, uz nadoplatu? Nije bilo takvih reakcija...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zar ne dobivaju sada ta?
    mladja je dobila ta osnosno, kad sam ju isla cijepiti pitala sam jel trebam ici kupiti i pedica mi je rekla da se sad preko HZZO dobivaju ona koja smo nekad kupovali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jelka, drago mi je da ste sve sredili!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ivano2, u cetvrtak idu svi zajedno u posjet skoli.
    ajde, bar nesto

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa Vidi poruku
    Mora li to biti na ovaj način?
    A što je s mogućnošću onog zamjenskog cjepiva što su neka djeca u ranijoj dobi primala, uz nadoplatu? Nije bilo takvih reakcija...
    Reakcija je na cjepivo protiv tetanusa, i to je uobicajena reakcija. Nama je proslo nakon tri dana. To o cemu ti pricas je Priorix od Glaxa kojeg sad svi dobivaju umjesto prijasnjeg MoPaRu Imunoloskog zavoda.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

...To o cemu ti pricas je Priorix od Glaxa kojeg sad svi dobivaju umjesto prijasnjeg MoPaRu Imunoloskog zavoda.
    Da, sada je Priorix za sve i to je cjepivo koje se prvo dobiva pri pregledu za školu (barem kod nas).
    Nakon mjesec dana ide to drugo (i treće) cijepljenje, na način - u jedno rame DiTe, u u drugo Polio - u vezi toga sam pitala, jer me zanima zašto ne mogu i tu dobiti zamjensko cjepivo (za prvo cijepljenje tom vrstom cjepiva i docijepljivanje kroz predškolsku dob moglo se kupiti/dodatno platiti zamjensko cjepivo).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako sam dobro razumjela, od prvog! Ja sam taj program imala u srednjoj školi!
    pa onda valjda ti klinci i znaju puno francuskog, nije to nikako ni lak ni sve prisutan jezik

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa Vidi poruku
    Da, sada je Priorix za sve i to je cjepivo koje se prvo dobiva pri pregledu za školu (barem kod nas).
    Nakon mjesec dana ide to drugo (i treće) cijepljenje, na način - u jedno rame DiTe, u u drugo Polio - u vezi toga sam pitala, jer me zanima zašto ne mogu i tu dobiti zamjensko cjepivo (za prvo cijepljenje tom vrstom cjepiva i docijepljivanje kroz predškolsku dob moglo se kupiti/dodatno platiti zamjensko cjepivo).
    Nije isto. Sad su se prvi put cijepili sa DiTe pro adultis, znači za odrasle, to cjepivo još nisu primili, kao mali su uvijek imali DiTePer (u ovom cijepljenju nema pertusisa).

A i nije istina da "zamjenska" cjepiva nemaju reakcija, ja imam sasvim suprotan primjer sa sinom. Svako cjepivo nosi mogućnost reakcija raznih vrta, nažalost.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 15.05.2013. at 08:45

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, moja m je nedavno imala krasnu reakciju na priorix :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    da, moja m je nedavno imala krasnu reakciju na priorix :/
    A. je jako burno reagirao na Glaxov 5u1 koji "nema nuspojava" i na Pneumo23 (isto tako, po riječima pedijatrice, "nema nuspojava"). Malo van teme, ali suludo da liječnik može reći da cjepivo nema nuspojava.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Looli prvotno napisa Vidi poruku
    Lara01, jeste se upisali u FG?
    Jesmo
    Glavni razlog je njemački.
    Mališa ga uči već dvije godine, a FG prvi put uvodi jedan razred gdje će njemački biti prvi strani jezik i jako, jako smo sretni zbog toga.

Za učiteljicu i društvo nismo imali nikakvih zahtjeva.
    Nekoliko klinaca koje poznajemo su inzistirali na engleskom kao prvom jeziku, tako da pretpostavljam da neće zajedno.

Društven je, brbljav, snalažljiv i uopće se ne bojim za njega.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

... Sad su se prvi put cijepili sa DiTe pro adultis, znači za odrasle, to cjepivo još nisu primili, kao mali su uvijek imali DiTePer (u ovom cijepljenju nema pertusisa).
    Hvala na objašnjenju, nisam znala da je riječ o cjepivu za odrasle, mislila sam da se radi o docijepljivanju. A nisam obratila pažnju da sada ne primaju sve te komponente (ako sam se dobro izrazila) kojih je, zapravo, u tom zamjenskom cjepivu bilo 5 . Sad mi je puno jasnije... (nažalost ni u ambulanti školske medicine ne daju baš puno objašnjenja kada je cijepljenje u pitanju...).
    Ali čini mi se da je rečeno kako su nakon ovog cijepljenja mirni do šestog razreda...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Lara01, znas li mozda kada ce biti "finalna" lista sa slozenim razredima?
    ja sam se nesto pogubila ioko onih potvrda za boravak pa nisam ni pitala....

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jučer i konačno, ali ono fakat konačno riješili školu. Jana je sad ponosni đak prvak oš Većeslava Holjevca. Mater joj lagana ko perce.

Nego, jeste li znali da su svi predškolarci na razgovoru s pedagogicama ocijenjivani? Ne bih to ni znala da nisam nosila papire iz Gaja u Siget. Uglavnom, ocjenjivalo se svašta, ne sjećam se više - pisanje, čitanje, snalaženje u prostoru..., i max broj bodova je 32. Jana je u Gaju dobila 30 (bod manje zbog čitanja i još nešto). Jučer ju je pedagogica zamolila da malo čita i kaže da je to super i prepravila te bodove pa sad ima 31. Srce mi od ponosa veliko ko kuća.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje cure pri upisu nisu uopće bile na razgovoru s pedagogicom

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo nije bio razgovor pri upisu, nego ono prije 2-3 mjeseca kad smo svi obavljali školsku medicinu i pedagoge.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ispunjavaju klinci neki i testić kolko se ja sjećam od prošle godine

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dva testa, s pedagogicom i uciteljicom. i sad sam saznala da se to boduje i na temelju bodova se slazu razredi :eek:

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nego, jeste li znali da su svi predškolarci na razgovoru s pedagogicama ocijenjivani?
    Samo bodovanje nije standardizirano. Moja Jana je imala 38, a ja sam umrla od straha misleći da je to broj djece u razredu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako si to saznala?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vidjela sam u knjizi u kojoj ju je upisala žena kad smo se u subotu išle upisati. Pa sam pitala kakav je to broj.
    Onda sam zvala frendicu psihologicu u drugoj skoli koja mi je rekla da je kod njih max broj bodova 36.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pih, propustila sam priliku

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam baš to pomislila. Znam da je netko ovdje pisao da slažu razrede prema "naprednijima" (nemam bolju riječ), ono podijele pola u jedan pola u drugi pa "ostatak", pa sam to povezala s tim bodovima koje sam jučer vidjela. S tim da mislim da je moje dijete sasvim prosječne pameti i spremnosti, ne bih rekla da bi ju te ocjene trebala svrstavati u neki "viši" razred.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj odgovor se odnosio na onaj gore leonisin o slaganju razreda, čist da je lakše pratiti.

Stranica 9 od 23 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •