javljam se obavezno ne brinite!!! nadam se s pozitivnim iskustvima))
javljam se obavezno ne brinite!!! nadam se s pozitivnim iskustvima))
[quote="Plusic"]
trazim welledino ulje ali ga nigdje ne mogu naci...
quote]
imaš ga u bio& bio trgovinama, u biljnoj ljekarni na početku petrinjske...
ako si u zagrebu, ofkors.
super! hvala na info!
idem ga kupiti podhitno da zapocmem sa masazom - vec kasnim![]()
ako još uvijek trebate informaciju o ulju, možete ga kupiti u trgovinama aromatice. oni vam imaju sva ta ulja za mazuckanje u rinfuzi - dođete i zamolite da vam smućkaju pola pšenične klice, pola bademovo ulje. ili kupite cijelu bočicu pšen.klica i bočicu bademovog, pa si sami miješate. jedini problem je cijena, jer su dosta skupi. bočica smućkanog je oko 90kn. pšen.klice su mislim 100kn, a bademovo 80kn. super je što tamo radi jedna gospođa koja zna svoj posao, pa će vam sve objasniti.ja sam došla jako rano u trudnoći i meni je preporučila mješavinu pš.klica i bademovog protiv strija... i stvarno je super.
hej.da ne otvaram novu temu, posluzit cu se ovim topicom.
sve po svuda citam o toj masazi međice pa sam danas smogla hrabrosti da kupima ulje za to.
ljubazna teta u bio&bio mi je preporucila za tu namjenu Weleda (stillol), međutim sad vidim da na kutijic pise "ulje za masazu i opustanje dojki". Međutim, kako mi je ona rekla da je to super stvar za masazu m e đ i c e ja tamo nisam gledala kaj pise...
Jel koja od vas koristila to?
(ili da mm-a posaljem da mijenja)![]()
samo da javim da me nisu rezali,da li je stvar ulja ,dobre babice ili nečeg trećeg neznam ali svakako vrijedi pokušati!!
bočica čistog bademovog ulja u ljekarni košta 11 kuna
jel bi moglo samo s njim? :/
evo curke da se pohvalim.
masirala sam cijela 2 putabademovim uljem i onda odustala jer mi je bilo teško doći do znate već čega.
rodila sam mog prekrasnog sina od 3960g i 53 cm i prošla sa površinskom ranicom na koju je stavljen jedan šav.
( samo da pripomenem da sam na prvom porodu prošla sa ogromnom epi, a rodila moju curku od 3000g i 49 cm)
ja bi rekla da je sve do dobre volje babice i suradnje sa njom zato velika hvala i pusa primalji Maji sa SD.
Ove samo da motiviram buduće mamice! U obje trudnoce sam masirala medjicu i niti u jednoj nisam ni popucila niti sam rezana niti napukla...znaci nemam niti jednog šavića!!!
Ove samo da motiviram buduće mamice! U obje trudnoce sam masirala medjicu i niti u jednoj nisam ni popucila niti sam rezana niti napukla...znaci nemam niti jednog šavića!!!
Cure, ima li koja još kakvu priču o masiranju međice za motivaciju :Dana0206 prvotno napisa
![]()
Ima... ja. A dokaz da pomaže masiranje kože je jednostavan. Moja dr mi demonstrirala. Kad raširiš kažiprst i palac koliko možeš, na prvi tren te zateže. Ali kad malo masiraš kožu, nakon toga možeš više rastegnuti i ne zateže te toliko kao prvi put. Samo ne bi trebalo prije 35. tjedna masirati. Može izazvati prijevremene trudove...
MM je vec dobio unaprijed zaduzenje za masazu![]()
Odlučna sam bila u toj masaži,i sve budem beudem,pa ništa.
Došao porod,nisam rezana a rodila bebu 5200g.,znači bez masaže.Bez obzira na moje iskustvo,mislim da masaža može pomoći,ako se i bude rezan,barem neće puno!
I ja sam se masirala puna 4 tjedna skoro svaki dan. Nisam pukla, izgon je dugo trajao, a babica bila super i pomagala u rastezanju. Potrošila sam samo pola bočice Weleda ulja. Prvi put me rezali, pa ne znam je li pomoglo ulje ili sveukupne okolnosti. Ali, ako budem opet rađala svakako ću se masirati.
Zna li netko koliko to ulje može stajati u bočici obzirom da je otvoreno tj. do kada mu je otvorenom rok trajanja?
s obzirom da je to ipak samo ulje i to bez konzervansa vjerojatno nema dugi rok trajanja a to bi trebalo pisati na bočici ( broj na simbolu otvorene kutije )Handy prvotno napisa
pinocchio editirala post u skladu s pravilima foruma o netrgovanju na pdf-ovima koja za to nisu predviđena
ja sam masirala i nisam bila rezana... Odmah mi je babica rekla da neću trebati biti rezana...
Ali stvarno treba biti uporan...ja sma svaki dan mazala od 32 tj. i pred kraj "natezala" do laganog bola.
Eto, neke nemaju sreće pa na kraju završe na carskom, ali meni je pomoglo tj. isti sam dan nakon poroda već sjedila i uživala u bebi...
U Nizozemskoj je objavljeno istaživanje kojim je dokazano da masiranje doista pomaže, eto, tek da se zna!
Meni je dr rekao da je mi je posteljica dosta nisko, a mislila sam uskoro poceti sa masazom,pa sad me zanima znate li ima li to neke veze?
Tj. da nije nisko postavljena posteljica kontraindikacija za masazu medjice?
masirala sam se oko 2 mjeseca prije poroda i moram priznati da sam mrvicu pukla, samo što je to zaraslo začas i bez problema (potpuno druga stvar od epiziotomije). jedino do kraja nisam bila sigurna da li se dobro masiram i treba li to boliti kod natezanja. dugo sam pokušavala naći ulje i našla sam ga kod oshadi (mislim da sad postoji i njihov web shop), čak su mi ga poslali doma poštom.
Ja nisam mazala i nisam popucala niti rezana :partibrejker:
ja ih isto znam nekoliko koje nisu masirale, i nisu ni popucale niti rezane.
ja sam masirala, odnosno moj dragi svaki dan, u početku je išlo teško, kasnije sve lakše i totalno me super rastegnuo. i na porodu je međica ostala netaknuta, ali sam iznutra dobila nekoliko šavova.
U prvoj trudnoci nisam masirala, nisam ni znala za tu masazu, ali nisam popucala, nisam rezana...mada jesam ,na preporuku jedne tete od 7.mj. ,natopila svaku noc malo vate omotane oko prsta maslinovim uljem i blago kruzno presla unutrasnjost. Da li je to pomoglo ne znam, ali nisam popucala. Sad bih probala masazu,ipak je 11 godina proslo od prvog poroda, ali ne znam smijem li ako je posteljica nisko, cure POMOC!!!
Koje je vaše mišljenje...?
Naime, danas je točno 30 tjedana, kao i sve trudnice niti ja ne bi voljela popucati...i definitivno sam se odlučila na masažu i vježbe...Međutim, ono što me zanima, svi pišete o tome da s masažom nema smisla započeti prije 35 tjedna...Moje je pitanje što se događa ako se započne već sa 30? Pitam iz razloga što prema svemu sudeć teško da ću iznositi do kraja....od početka su komplikacije....od krvarenja u prvom tromjesječju, skračenog cerviksa od početka, a na prošlom uzv je cerviks bio omekšan, beba se spustila jako nisko, okrenula na glavicu, a bh kontrakcije su počele već prije 10 dana...Bojim se da neću izdržati do 35 tjedna, i da li u tom slučaju ima smisla započeti s masažom već sada? Pleaseeeee vaše mišljenje....
Poooomoć!
Ušla sam prije tri dana u 35.tjedan...s obzirom da su me rezali na prvom porodu ovaj put sam se odlučila za masiranje.
Međutim čim sam krenila s tim odustala sam...a zbilja sam voljna raditi to i time sprječiti epiziotomiju.
Al mene to užasno boli...toliko da se brinem dal ja to uopće pravilno izvodim.
Čitala sam o tome i gledala poučni video al ja čim gurnem palčeve osjećam užasnu bol. Nije mi sam položaj neugodan i nije mi problem od stomaka izvesti tu masažu...jednostavno me samim prvim dodirom počme užasno boliti...
Dal je i vas to bolilo?
Ja koristim obično baby ulje jer sam čitala da ulje ne utječe na samu masažu.
Nisam pitala doktora dal se masaža preporučuje ako sam već prst otvorena...znate li vi to možda?
Ja masirala ali sam svejedno popucala tako da nisam sigurna da to bas moze puno pomoc, vise genetika...
Odustala ja bila od masiranja...al na porodu se potrefila divna babica koja je masažom pripomogla da ne popucam i da me ne siče.
Ta masaža užasno je bolila al isplatilo se..odma nakon poroda bila sam poletna, sidim, ležim i hodam ka da ni nisam rodila
Bravo za moju babicu Gordanu![]()