Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pojacivac signala za wi-fi

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pojacivac signala za wi-fi

Ovako, zvala sam T-Com korisnicku sluzbu s pitanjem u vezi mogucnosti pojacavanja wi-fi signala. U stanu gdje je modem, signal je (naravno) jak, no na katovima (iznad) je slabiji. Ima ga - i u trenutku kad ga ima surfanje i cak i prilicno brzo - no povremeno se izgubi.
    U korisnickoj sluzbi su mi rekli da u bilo kojoj trgovini elektronickom opremom mogu kupiti pojacivac wi-fi signala, no da oni to nemaju u prodaji i ne mogu konkretno preporuciti.

Mozete li mi vi preporuciti nesto?

Stan gdje je modem je u visokom prizemlju, iznad toga su jos dva kata, naokolo vrt. Kako rekoh, signala ima - no sto se ide prema visemu, to je slabiji.

Poziciju modema nazalost ne mogu mijenjati (osim ako na zid iznad njegove pozicije) za kojih metar-metar i pol podignem kakvu policu i stavim ga na njega. Da li bi to pomoglo?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo ovu:http://www.alfa.com.tw/product_category.php?pc=3

Doduše sad nam više ne treba, jer je signal jak. Ali, izvrsna je za slab signal. Znam da smo je složili u kutiju i negdje spremili, htjela sam pogledati detalje, ali bit će da je u nekoj ladici. I kabel je s njom jer treba spojiti sa računalom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Beti3 koliko ste platili to cudo? iako ja mislim da imam neki drugi problem, moj laptop ne hvata ni kad je kraj modema, a susjedne hoce

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne sjećam se, samo znam da smo išli u Zg po to. Pitat ću mm-a.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Našla sam i filmić
    http://www.youtube.com/watch?v=xH3GwmvcwsA
    A vidim da su im i cijene prilično niske, na e-bayu je oko 30 USD.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pratim temu. Ne hvatamo signal u dvoristu ni na katu kuce.
    A moze li se taj pojacivac kupiti i u Rijeci ili samo u Zg/inozemstvo?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ili napraviš od aluminijskog papira reflektirajući štit oko antene i usmjeravaš ga kamo treba. Može poslužiti i omot od milka čokolade. Pojača signal za crticu-dvije.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I kabel je s njom jer treba spojiti sa računalom.
    Cekaj, znaci spojim USB-kabelom to i kompjuter koji treba uhvatiti signal?

U mom slucaju, trebao bi mi po jedan za svaki kat iznad kata gdje je modem?
    Posljednje uređivanje od Elly : 27.05.2013. at 10:20

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nije to obični USB kabel, nešto crno, prilično kruto, sa točno određenom provodnošću u nekim jedinicama, nije mi tehnika jača strana, niti me zanima
    Nama je trebao pojačivač signala za jedan laptop, zato smo to kupili, jer je jak, lovi do 2 km čiste linije. S mora je obično čista linija do kopna, a većina mjesta ima javni WiFi.
    Možda postoji i pojačivač koji se stavi na modem, možda i ova Alfa može na modem, to ne znam.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja kupila prije par dana u Elipsu od TP-Linka. Najobičniji USB koji se stavi u kompjuter/laptop i navodno pojačava signal (nisam još probala). Nikakva spajanja sa modemom ili utičnicom nisu potrebna, to je najobičniji usb stick sa antenicom. Kažu da fercera.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

*mamice*, daj javi kako stima, pls!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da je brže - je. Ali ja sam skužila da meni nije problem u jačini wirelessa nego u nečem drugom. Ugl., ja bih ga na tvom mjestu kupila, a i nije mu neka cijena za pasti u nesvijest - 80 kn.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, da...

Malo je nezgodno jer to dodje kao nekakav osobni dodatak na komp - a nije za moju osobnu uporabu nego za tur. apartman i za stanove gdje su mi trenutno podstanari.
    Ali dobro, mogu ih nabaviti - jedino dati turistima na znanje da ne sluzi da se ponese kuci kao suvenir.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Elly, pitaj da li je taj kao USB stick baš za to što tebi treba. Imam ga ja, ali baš i ne pojačava. Služi mi da se sobni kompjuter spoji bežično. Ali, ne može se koristiti na laptopu koji već ima ugrađen prijemnik za wireless. Tako su nama objasnili.

Možeš li modem držati blizu prozora ili vrata, tako će na katu biti bolji signal. No, mi na katu nemamo problema, i laptop i čitač i mobiteli, svi primaju signal. Da ipak zamoliš da ti dođu izmjeriti jačinu, oni iz T-coma to rade besplatno. Ako nije dovoljno jak, dobiješ novi modem, sa većom antenom. Nama su promijenili i antena na njihovom modemu je sada debela kao palac, dugačka oko 15-20 cm i uperena prema stropu. Modem je marke Gigaset SX 763.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beti, thnx, ovo mi je super informacija. Pitat cu svakako!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Beti, moj laptop ima već ugrađeni prijemnik za wireless i normalno se služim sa ovim USB stickom. Mislim da ne govorimo o istoj stvari Ja govorim o ovome:

http://www.edigital.hr/WLAN_mrezni_a...FYS_3godUxcARA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •