Stranica 107 od 182 PrviPrvi ... 75797105106107108109117157 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,301 do 5,350 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Charlie, naravno da ćeš djetetovu prehranu prilagoditi onoj kakvu ima obitelj. No, djeca dobro dođu da se roditelji možda i nešto nauče. Učim i ja istražujući i planirajući djetetovu prehranu. Evo, nekidan sam uspjela (metodički, ne fanatički) navesti susjedu da čokolino zamijeni prosom. Dijete joj oduševljeno, a ponudila mu je nešto puno zdravije od tog čuda.
    Hm, mishekica, apricot će znati bolje. Ruku na srce, moje dijete jako fino i rado jede i mogao bi već imati i treći obrok dohrane, no strpit ću se još malo, dapače, lakše je spravljati dva nego tri obroka pa šutim. No, jučer je probao jogurt. Eto, odstupili smo iz tablice, nismo više štreberi.
    Moja nećakinja je od 4, 5 mj. jela monte, dva dnevno. Sada je prekrasna djevojka sa puno i previše kila u borbi sama sa sobom i lošim prehrambenim navikama.
    Posljednje uređivanje od palčica : 27.05.2013. at 12:38

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku

Ovo.

...
    Ja sam prije nekog vremena pitala ovdje zašto ona magična granica od 6 mjeseci... I poslije sam tek shvatila da se nisam dobro izrazila, odn. jesam, djelomično. Nekako mi se to sve češće događa u zadnje vrijeme.
    Uglavnom, nastavak mog pitanja trebao je biti - ako se sva djeca ne razvijaju jednako brzo (a ne razvijaju se) je li moguće da nekoj djeci dohrana zatreba i prije 6 mjeseci? Pitam to zato što se iz vašeg promotivnog (ili kako god da se to zove) materijala dobiva dojam da nikako, ni u kom slučaju, ni pod razno, niti jedno dijete ne treba dohranu prije nego napuni 6 mjeseci. Ili sam ja to naprosto preozbiljno shvatila?
    Ja mislim da si ti to preozbiljno shvatila

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mishekice, prije 4 mjeseca je vrlo, vrlo lose davati ista osim majcina mlijeka ( ili ad) , a ne preporuca se prije 6 mjeseci jednostavno,njihov probavni sustav je jos vrlo nerazvijen i crijevna flora nikakva pa treba polako i postupno uvoduti namirnice. Ali naravno da ima razlicite djece i razlicitih majki. Ja sam sa T uvela dohranu sa 5 mjeseci, i to nakon sto vise nisam mogla fizicki izdrzat dijete koje danobocno visi na cici a na ocigled buja i njie mu dosta( sa 5 mjeseci je utrostrucio porodjajnu tezinu). Pa sam mu umjesto ad uvela jabuku. S druge strane, j je jedva prihvatio dohranu sa 9 mjeseci, od sest smo sto puta krenuli pa pdgodili. M je zato skolski primjer. S njim sce po peesu. Pisem ovo jer hocu reci - jedna majka a tri djeteta sa tri razlicite price. A sto se tice slatkisa, to je i do djeteta. T da mjesecma nista slatko ne vidi noke mu problem, on cak ne voli no kolace ni cokoladu ni sladoled. J cim oci ujutro otvori pita za slatko. Svaki dan. Pa mu radije ja dam kontrolirano nego da okolo uzica ko zna sta. nadam se da ce m i opet biti neka zlatna sredina.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mogu sada naći to mishekicino pitanje

ovako...

u školu se ide sa sedam godina
    pa netko ide malo ranije, netko malo kasnije
    ali je generalni stav da je dijete spremno za školu oko sedme godine

vozačka se dobiva sa 18 jer je procijenjeno da je čovjek tada dovoljno zreo i da su mu refleksi dovoljno dobri
    što, opet, ne znači da netko ne bi mogao i sa 16, ali netko ne može ni sa trideset

jedino što je kod starosti od 6 mjeseci svaki dan odstupanja jednako značajan kao i mjesec ili godina kod starijih

dakle, probavni sustav djeteta je spreman za uvođenje krute hrane oko 6. mjeseca

neka djeca vrlo vjerojatno i jesu zrelija ranije/kasnije
    ali, čemu žuriti

ovo je neki orjentir, a mnogi od nas se vole držati zadanih postavki
    zašto bih razmišljala je li to dva dana prije ili kasnije, kad mi je lakše držati se tih 6 mjeseci
    Posljednje uređivanje od apricot : 27.05.2013. at 14:56

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kad dodjem u Hrvatsku obecavam da cu sebi kupiti i u tajnosti kusati fatalni monte! Valjda se za jednu casicu necu otrovati?? Nakon svih natpisa ja to moram probati!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tiziana, nije fino, vjeruj mi. Kupi si radije poštenu čokoladu.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tiziana fino je, vjeruj meni
    Je junk, al fini junk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Sto mislite o cvijetu soli, da li je bolje njega dodavat u bebinu prehranu nakon godinu dana umjesto obicne soli?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana fino je, vjeruj meni
    Je junk, al fini junk
    jako fini. finiji i od onih fejk drugih.
    toliko fino da je fini i onaj napitak.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Kad dodjem u Hrvatsku obecavam da cu sebi kupiti i u tajnosti kusati fatalni monte! Valjda se za jednu casicu necu otrovati?? Nakon svih natpisa ja to moram probati!
    ne moras u hrvatsku, nije to hrvatsko :D
    http://www.monte.eu/

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kaznit će vas apricot.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

monte je zlo. ali fino zlo.

marusha99, sto je cvijet soli?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ne moras u hrvatsku, nije to hrvatsko :D
    http://www.monte.eu/
    taman sam htjela napisat,zvoni mi iz one reklame: Monte od Zotta....
    pa ko' da u Italiji Ferrero nema neki pandan Monte-u isl.... Tiziana,odi u vecu butigu i trazi sarene casice za djecu,trazis po sastavu nesto kao pudingastu nutellu....pa nam javi kako se Monte zove u It....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

marusha99, sto je cvijet soli?
    to ti je kavijar medju solima....skupooo ali puno bolje i zdravije od obicne soli! http://www.solananin.hr/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne, ne, nema ovdje nista nalik Monteu, ima drugacijih pudinga i vocnih jogurtastih pripravaka.
    Meni je Monte presladak...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Stvar postaje napeta! Ja sad moooram kusati taj monte. Probala sam alpro sojin puding od cokolade. Onaj sto ga ima dm. Tamna cokolada i njami je.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jeste našle o čemu ćete raspredati :-O
    brzo natrag na brokulu i palentu!

(ja sam monte probala prije cca 15 godina, u jednoj glupoj prilici: prijateljici umrla baka, pa nama dali hrpu love da kupimo sve što treba za karmine. i njih dvije kupile jedno 10 nekakvih paketa po više komada tog montea. ne bih se ja toga ni sjetila, nego kad je i ona dobila djecu, pričamo o tome i ja kažem kako ni ja to nikada nisam probala. veli ona: e, jesi, jesi )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam prvi put probala kad mi je starija kcer s time dosla doma. beat that!

nisam znala za kavijar sol. mislila sam da je kavijar sol paska ili tuzlanska. ono, crni i crveni kavijar

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma jok
    krupna sol
    90 kuna kilo

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

btw. vise nikad, al nikad necu napisati kakve su nam dobre noci. barem dok ne krenu u srednju skolu.
    hehehe, kaj se nadaš da se buš onda naspavala? tek onda buš bila budna. pod uvjetom da ju ipak pustiš tu i tamo van predvečer s društvom .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

inače, moja mama od prošlog ljeta soli njihove obroke time i ukusno je. meni je preskupo....

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da se vratim na palentu, mi napravili famoznu palentastu rodjendansku tortu, napravila sveki koja je prirodni antitalent za kuhanje. U skladu s tim izlila je svu palentu u kalup i pustila da se ohladi nebi li izradila snite koje ce ugraditi u tortu. Al hladne snite palente tesko da ces u bilo sto ugraditi pa ih je u nuzdi i predamnom ocajnom vlicom stisnula i izmjesala s smiksanom bananom i jagodom. Pa je sve to skupa ugurala u malu inox posudu i stavila u pecnicu 15 min na 100 stupnjeva ventilirano. Potom van na tanjur na naopako. I poslije smo to ukrasili polovicama jagoda. Cak i nije bilo lose ai slavljenici se dojmilo ukrasavati haljinicu tim uratkom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nakon ovoga, uopće ti nije trebala ona napomena da ti je svekrva antitalent za kuhanje
    da - rezati palentu na tri "kore"

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A cuj sad ovo - da bi uopce napravila palentu trebala si je skuhati pola kile palente - cijelu vrecicu - jer je inace ne zna napraviti!!!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

btw. vise nikad, al nikad necu napisati kakve su nam dobre noci.
    XXX

Mene vec strah i o dohrani nesto dobro napisat.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Javljam da nakon vec dugo vremena pljuvanja hrane van moj sinek poceo lijepo papati. Palenta, buča, tikvice, proso u kombinacijama.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hahaha, muke po torti...glavno da je sve dobro završilo .

cure, kak vi kuhate piletinu ili točnije do kada? dok ne ispari ili..? naime, moja mišica je danas dobila kuhanu piletinu i mrkvicu i sve sam joj dosta jušno i tekuće napravila, mekano ko duša, i ona je ipak imala geste ustima kao da će se zbljuvat, ono dizao joj se želudac. nije uopće bilo neukusno. barem meni. ali iako sam to dosta zalijala tom vodicom u kojoj se kuhalo, imala sam feling da je ta piletina ipak njoj malo presuha. sve sam joj na kraju smiksala štapnim do mikroatoma picekovog, ali svejedno je to meni nekak bilo "suhog" okusa, iako je bilo skoro pa "jušno" i svejedno nije htjela...možda sam fulala omjer piletine i mrkve, trebala sam možda više mrkve skuhat, a manje piletine, pa da mrkva povede priču...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja kuham batak dok se meso bas ne pocne razdvajat od kosti i raspadat..cca 45min cini mi se....i moja ti je na dane s mesom,u zadnje ga nazalost cesto pljuva van,pogotovo ne voli juhe u kojima ima komada mesa i mrkve...ono,daj mi juhu kao bistru tekucinu pa poslije povrce i meso iz nje....

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ah, ma dala bih ja njoj batak, tj. kuhala ga i bolje mi je to meso i finije (meni), ali kad se držim tablice, a tam piše da se krene s bijelim mesom (koje ja baš isto ne volim jer mi je suho).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Franny mozda je stvarno previse piletine bilo. Ja stavim omjer mesa i povrca priblizno 1:5, jer inace ne prolazi...ja stavim komadic velicine pol debelog oraha.

Mi smo napunili 10 mjeseci ali uopce mi se ne cini spremna za treci obrok dohrane. Pocela sam joj popodne davati komadic voca ili mrkve u ruku, to ju jako veseli jer se fino ceska po desnima, a nesto i pojede. Dobije i keksic od pira (*****, bez secera) nakon toga, obicno kad smo u parkicu pa se treba malo voziti u kolicima.

Bili smo na kontroli, ima 8150g, dobila je 700g u 2 mjeseca. Doktorica je prvi put bila zadovoljna

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

s koliko mjeseci se moze davati griz od pira?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku

cure, kak vi kuhate piletinu ili točnije do kada? dok ne ispari ili..? naime, moja mišica je danas dobila kuhanu piletinu i mrkvicu i sve sam joj dosta jušno i tekuće napravila, mekano ko duša, i ona je ipak imala geste ustima kao da će se zbljuvat, ono dizao joj se želudac. nije uopće bilo neukusno. barem meni. ali iako sam to dosta zalijala tom vodicom u kojoj se kuhalo, imala sam feling da je ta piletina ipak njoj malo presuha. sve sam joj na kraju smiksala štapnim do mikroatoma picekovog, ali svejedno je to meni nekak bilo "suhog" okusa, iako je bilo skoro pa "jušno" i svejedno nije htjela...možda sam fulala omjer piletine i mrkve, trebala sam možda više mrkve skuhat, a manje piletine, pa da mrkva povede priču...
    ja osebmo skuham povrce, u tu vodu ukuham palentu pa onda dodam piletinu 2:1. I moj pljuca i odbija piletinu (bjelo)! Scekrva mu je jedan dan kad je bila u posjeti skuhala od batka i to je jeo Ne znam dali je to sto je batak il sto je ona skuhala
    Mi smo danas jeli ribu i to je krenuo pljuckat, al nisam se dala, ustrajala sam i Pojeo ju je!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
    s koliko mjeseci se moze davati griz od pira?
    kad i gris od pšenice s navršenih 8 mjeseci.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kad i gris od pšenice s navršenih 8 mjeseci.
    Kad odlucis uvesti gluten, pir ima najmanje glitena od svih zitarica, a griz najgladju konzistenciju pa ga djeca bolje prihvate nego pahuljice

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ok hvala cure, znaci jos malo i uvodimo i to

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih pir/pšeničnu krupicu, radije uvela kao zgušnjivač za juhe s povrćem
    kuhati ga kao kašicu, u smislu čokolina ili pudinga, nije mi neka sreća

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ga skuham na vodi i dodam unutra neko povrce ili voce. mislis da to i nije bas nutricionisticki pogodak,ha?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma jok
    krupna sol
    90 kuna kilo
    Pa nije baš krupna sol... jest da izgleda ko krupna sol ali je puuuno finija od krupne soli.

Ja ju koristim samo za salatu, jer je fakat preskupa... ali zbilja poljepša okus.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne znam..ja nikakvu razliku između te cvijetne soli i obične nisam skužila..valjda moje nepce ipak nije tako profinjeno :zubo:
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 02.06.2013. at 20:17

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga skuham na vodi i dodam unutra neko povrce ili voce. mislis da to i nije bas nutricionisticki pogodak,ha?
    ma ja ti nikad nisam kužila zašto se kuhaju grizevi i prave čokolina
    ali staviti krupicu bilo koje žitarice da zgusne juhu ili varivo, to mi ima smisla

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

buahaha, a ja joj dala omejr piletine i mrkve 1:1, ahahahah. mislim, i meni je nekak zvonilo da je možda od toga, ali kad vidim da sam trebala čak 1:5, sve mi je jasno. hrkljuš sam takvi! .

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sasa ma isto ti je to. Ja prokuham brokulu recimo , izvadim , zdruckam vilicom i u vodu koja je ostala ukuham zlicu pahuljica ili palente ili griza i pomjesam s tom brokulom. Za voce samo i vodu ukuham zitaricu/ pahuljice/ griz i pomjesam sa narezanim ili naribanim vocem. Nema razlike u teksturi ni u hranjivosti. Pa ne kuha se to dugo, kod mene max 2 minute griz. A sto se tice opcenito kuhanja griza- moja starija djeca ne bi ni mrtva pojela pahuljice za dotucak. Ali griz hoce . Pa ja skuham griz- pitov, jecmeni, razeni, integralni psenicni... I jedu bez problema. Razna lina nikad nisu probali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih pir/pšeničnu krupicu, radije uvela kao zgušnjivač za juhe s povrćem
    kuhati ga kao kašicu, u smislu čokolina ili pudinga, nije mi neka sreća
    a moja se u tome davi.
    nekad cist na vodi, nekad s vocem, primjerice naribanom jabukom.

predugo se kuha da bi ga koristila ko zgusnjivac.

pahuljice pak koristim jednako ko i sve ostale pahuljice.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Je li ikome dijete bilo alergicno na baanu?
    Zvuci mi to jako smijesno, inace djeci je banana najmilija vocka pretpostavljam ali sumljam da mojoj bebi izaziva reakciju na licu

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

marusha99, koliko sam ja skužila, na sve je moguće imati reakciju, samo su neke namirnice više, a neke manje alergene. netko može imati i na jabuku.
    daješ li bebi kupovnu kašicu ili si joj dala svježu bananu?
    ja par puta nisam bila u prilici dati skuhano kod kuće, već kupovnu kašicu (jabuku jednom, jednom krušku) i dijete mi se prilično osulo po licu, oko desnog oka i po glavici. ostala sam u čudu jer inače na jabuku i krušku nikad nije imala reakciju pa sam zaključila da možda reagira na neki konzervans iz kašice...
    edit: radilo se o različitim proizvođačima.
    Posljednje uređivanje od Franny : 05.06.2013. at 23:56

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nije kupovna, nego obicna banana, oguljena, izgnjecena. Malo propitkivajuci uokolo rodbinu,susjede,prijatelje malo sam se iznenadila koliko je beba bilo na pocetku alergicno na bananu, svaka druga.
    Eto nisam znala...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obićna banana je kao prvo tropsko voće, a kao drugo tretirana hrpom kemikalija - ima puno puno razloga zašto bi netko bio na nju alergičan. zapravo je potpuno van pameti da je to jedna od prvih voćaka koja se preporučuju bebama.
    moja srednja kćer je jedno vrijeme reagirala na bananu, i to nije ništa neobično.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bananu preporučuju zato što je
    1. mekana, pa se čini da je baš zgodna za početak dohrane (a nije)
    2. slatka, pa je djeca vole
    3. kaloričnija od mnogih drugih namirnica, pa neka se djeca "zbuckaju"

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam ja zašto se preporučuje, al veća je šansa da će beba reagirat na bananu, nego na domaću netretiranu jagodu. a bananu guraju od 4 mjeseca, a jagodu nedajbože prije 12 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam ja tebi pisala
    nego marushi i svim onima koji započinju bananom jer, eto, tako svi rade

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •