Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Cijene postupaka NOVO i ŠOKANTNO!

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Veliki potpis na Kadaunu, Sneki, Ginger, Argente

Kika nemoj ovo shvatiti kao napad na tebe, ali moram reagirat na neke tvoje rečenice:
    Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Po tvojem mišljenju kak bi to trebali reagirati??? Napiši i svi će te sigurno slijediti...
    evo još pucam od smijeha na ovo SVI. Teško je većini bilo doć na anonimnu šetnju Zagrebom, a kamoli nešto više. Realnost je da većina ignorira i pozive za sudjelovanje u masi, a kamoli za neki veći osobni angažman.
    Svaka čast vama hrabricama koje poduzimate sve i svašta kako bi se naš glas čuo ali ja eto nažalost nisam takva, ja uvijek patim u tišini... Još jednom hvala vam..
    Nemoj se ljutit, ali pd ovakvih postova se "hrabricama" vjerojatno riga. Bore ko lavice nauštrb svog privatnog života, a kad pozovu za masovno pojavljivanje radi podrške - NIGDJE NIKOG
    Ja ne reagiram jer živim na selu i nisam očito dovoljno osvještena, i nisam znala da je sloboda govora ovdje nepoznanica... A što se tiče mog " još se malo nadam da mi neće trebati" mislim da imam pravo nadat se... I mislim da mi ne trebate soliti pamet, nego svoje nezadovoljstvo usmjerite baš tam kam sve nas tjerate!!!! Na vladu!
    Nitko ti ne soli pamet, nego te informira i pokušava osvjestiti. A pogotovo te nitko na ništa ne tjera..... Naravno da se imaš pravo nadat, ali nemaš pravo ponašat se kao da te se novi problemi više ne tiču. Ja imam dijete i mi smo završili s Mpo-om za sva vremena, pa sam svejedno šetala Zagrebom jer se i dalje osjećam kao dio pogođene populacije. Mogla sam komotno reć da me se to više ne tiče i otić u šetnju s djetetom

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Svi očekuju nekog pastira da ih povede -dajte ljudi, pa valjda ste svjesni da nitko nije plaćen za to, i da je svaka inicijativa ovdje isključivo osobna i na štetu privatnog života i vremena?
    Ponavljam što je Ginger rekla, ne morate stati pred kamere HTV-a ali ovim drugim stvarima koje se rade u masi može se priključiti svatko.
    I svačija ideja što da se radi je dobrodošla!
    Problem ovdje nije da nemamo pastira. Imamo i to kakvog (više njih)
    Problem je što je iza pastira propuh
    Posljednje uređivanje od cranky : 08.05.2013. at 15:49

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja bih rekla da sve ovo skoro pa dođe na isto. Okej, privatnici su tu za razliku od Milinovićeve ere ipak druga opcija. Ali samo za one koji imaju para. A i to mačku o rep, zalihe se brzo potroše jer nismo Rockfelleri. Dakle, opet smo zakinuti za optimalno liječenje. Naravno, da ne bismo trebali šutjeti. Jer ako šutimo, ignorirat će nas još više.

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo odgovora od hzzo-a
    Poštovana,

Odlukom Upravnog vijeća HZZO-a usklađene su cijene zdravstvene zaštite na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini u skladu s državnim proračunom. Napominjemo kako su cijene smanjene prije svega kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite jer bi u protivnom bilo nužno otkazati suradnju velikom broju ugovornih subjekata, ili ugovoriti manji broj sadržaja za pacijente. Cijene u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti uključujući dijagnostičko-terapijske skupine (DTS) smanjene su radi ostvarenih ušteda prilikom provođenja objedinjene nabave medicinskih ugradbenih materijala, lijekova, energenata, telefonije i ostalog potrošnog materijala koji čine dio DTS-a. Isto tako, u sklopu rada sanacijskih vijeća čiji je član i predstavnik Ministarstva financija, očekuje se značajna racionalizacija troškova bolnica. Stoga, smanjenje cijena ne bi trebalo utjecati na osiguranike i njihova prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sissy75 prvotno napisa Vidi poruku
    evo odgovora od hzzo-a
    Poštovana,

Odlukom Upravnog vijeća HZZO-a usklađene su cijene zdravstvene zaštite na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini u skladu s državnim proračunom. Napominjemo kako su cijene smanjene prije svega kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite jer bi u protivnom bilo nužno otkazati suradnju velikom broju ugovornih subjekata, ili ugovoriti manji broj sadržaja za pacijente. Cijene u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti uključujući dijagnostičko-terapijske skupine (DTS) smanjene su radi ostvarenih ušteda prilikom provođenja objedinjene nabave medicinskih ugradbenih materijala, lijekova, energenata, telefonije i ostalog potrošnog materijala koji čine dio DTS-a. Isto tako, u sklopu rada sanacijskih vijeća čiji je član i predstavnik Ministarstva financija, očekuje se značajna racionalizacija troškova bolnica. Stoga, smanjenje cijena ne bi trebalo utjecati na osiguranike i njihova prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Klasika odgovor - to što će svaki ravnatelj ili DR protumačiti drugačije - nema veze - mi ćemo ionako biti zakinuti...blah

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da baš me zanima kakvi će nam protokoli biti u budućnosti i kako se nas to neće doticati

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tipično diplomatski odgovor. U prijevodu, čista floskula.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sissy75 prvotno napisa Vidi poruku
    evo odgovora od hzzo-a
    Poštovana,

Ja to shvaćam da će oni optimiranjem procesa prema naputku ministarstva financija racionalizirati troškove tako da će se isti postupci moći napraviti za puno manje novca.
    Baš me zanima tko će napraviti tu studiju za racionalizaciju. Ja znam za uspješne racionalizacije troškova bolnica u Bavarskoj, ali to ne radi ministarstvo financija, nego vrhunski konzultanti - inženjeri strojarstva i matematičari.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Malo crnog humora
    uz popis nalaza koji treba dostaviti klinici biti ce naveden i produzni koji treba prikopcat doma na struju da bi se mogli obavljat UZ.

Sa tom racionalizacijom troskova bolnice ce ostajati i bez osnovnog potrosnog materijala,a di su tu ljekovi.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to shvaćam da će oni optimiranjem procesa prema naputku ministarstva financija racionalizirati troškove tako da će se isti postupci moći napraviti za puno manje novca.
    Baš me zanima tko će napraviti tu studiju za racionalizaciju. Ja znam za uspješne racionalizacije troškova bolnica u Bavarskoj, ali to ne radi ministarstvo financija, nego vrhunski konzultanti - inženjeri strojarstva i matematičari.
    Upravo tako, to ne bi trebali raditi niti medicinari, niti ekonomisti, nego inženjerskim pristupom na osnovi ulaznih podataka i kvantifikacijom troškova načiniti optimizaciju procesa koja će pokazati koliko se realno mogu smanjiti troškovi.
    Ovako je to samo deklarativno i opet će na kraju nastradati pacijenti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lasta prvotno napisa Vidi poruku
    Malo crnog humora
    uz popis nalaza koji treba dostaviti klinici biti ce naveden i produzni koji treba prikopcat doma na struju da bi se mogli obavljat UZ.

Sa tom racionalizacijom troskova bolnice ce ostajati i bez osnovnog potrosnog materijala,a di su tu ljekovi.
    Ili će svaki par moći sjesti na bicikle i okretanjem pedala generirati onoliko struje koliko će se utrošiti na rasvjetu i uređaje po postupku

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ili će svaki par moći sjesti na bicikle i okretanjem pedala generirati onoliko struje koliko će se utrošiti na rasvjetu i uređaje po postupku
    Pa da muže ne sjedi besposleno. Ovako će dobiti osjećaj involviranosti u postupak, a i kondiciju, pedalirajuć dok ženi odrade punkciju
    Jao

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve je dobro dok budu pedalirali samo za energiju koja se utroši na njihovom postupku... samo da obzirom na kompleksnost i visoku cijenu cijelog procesa ne budu morali pedalirati po gipsaonama jer su ovi onesposobljeni sami pedalirati.

:zaštoononismodobilismajlićakojisipucauglavu:

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Po ovome su uštede već ostvarene zbog uspješnog provođenja objedinjene javne nabave:
    Cijene u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti uključujući dijagnostičko-terapijske skupine (DTS) smanjene su radi ostvarenih ušteda prilikom provođenja objedinjene nabave medicinskih ugradbenih materijala, lijekova, energenata, telefonije i ostalog potrošnog materijala koji čine dio DTS-a.
    Po ovome će se troškovi još smanjiti:
    Isto tako, u sklopu rada sanacijskih vijeća čiji je član i predstavnik Ministarstva financija, očekuje se značajna racionalizacija troškova bolnica.
    Onda super, u konačnici će nam ove mjere donijeti boljitak, npr. povećanje broja postupaka po glavi i po klinici...ah, ne...ograničili su ih Zakonom

Da ne pretjerujem s negativom - OK, odgovor je tipski ali opet, neka oni znaju da mi znamo (tnx, sissy).
    Posljednje uređivanje od Argente : 10.05.2013. at 15:06

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje trudilice, nova sam na ovom forumu ali iza mene su već tri neuspjela ivf-a i znam da većina nas nema novaca za privatnike i ovi postupci preko HZZO-a su većini nas slamka spasa i zato me žalosti što ćemo uvijek samo mi ispaštati....

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa sad nam samo trebaju iskustva cura koje tek idu u postupke da vidimo bar otprilike šta je pjesnik htjeo reći, ja sam u svom upitu navela da meni treba žešća stimulacija-živi bili pa vidili

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam nedavno bla u postupku stimuliranom u kojem sam potrošila 15 tableta klomifena ,šest menopura i tri cetrotida.U kunama to je čini mi se nešto više od dvije i pol tisuće.Rezultat je bio dvije stanice od čega je jedna nezrela i jedna zrela koja se oplodila i koja je vračena.Dvije žene koje su bile sa mnom na punkciji imale su nešto više potrošenih hormona od mene ali je rezultat svejedno bio loš,one čak nisu došle niti do transvera.Pitam se ima li to smisla, jer kao bila sam u stimulaciji ali ustvari kakva je to stimulacija¸, to je polustimulacija .PItam se hoću li ja i dalje trošiti svoje vrijeme i novac na ovakve stimulacije ili imam pravo tražiti da idem u pravi standarsni protokol ili je to zbog štednje nemoguća misija?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam isto nova.. Za sada mi je planiran IUI na jesen, drugo nista ne znam dok ne krenemo kako ce ici s ljekovima..
    Ako treba kupovat cu ih sama u SLO nije problem, skupit cemo, a sto se postupaka tice pokusat cemo prek HZZOa u Rijeci, ne zelim ici privatno, a i nemam bas novaca na bacanje..
    Naravno ako budem morala stedi cemo al sve ce to biti jako tesko iskombinirati..godisnjim? Odkazom? Straaaasnooo..

Naime ja sam se prvi puta javila mpo dr 12/2012 a u postupak cemo vjerovatno tek 10/2013.. mozda bi vec bila trudna da sam isla privatno ali mozda i primjecujem da moj doktor zeli i daje mi mogucnost da kao prirodno zatrudnim..al ne ide

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aerin moja frendica isla na konzultacije u prvom, hssg u drugom, iui u trecem mjesecu..u ri kod dr.M, i oni su idiopati i jako mladi ljudi.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vatra dr.M ocito drugacije radi od dr.V jer kod njega je pravilo da se nakon hssg-a pokusa par mjeseci sa ciljanima ako je naravno sve prohodno.. Moja frendica je isto isla kod dr.M i bili su joj 50% zacepljeni jajovodi..drugi mj je odmah bila na IVFu tak da.. Vidjet cemo sta ce biti i u koje cu sve postupke morati ici ..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    oni su idiopati i jako mladi ljudi.
    Nisam skuzila zasto si ovo napisala..

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Poslat cu ti pp.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

I ovaj i Milinovićev zakon su čista diskriminacija (svaki na svoj način).
    Ne kužim kako vi dobijete tako brzo odgovore, a meni nitko da odgovori ni na preporučeno pismo ni na mail?! Pomislila sam da mi od srama ne odgovaraju, ali to je nemoguće jer srama nemaju - dakle, ignoriraju me...nebitna sam im totalno. OK, mogla bih im poslat mail čisto da im javim da moj glas više nemaju (ni od mojih roditelja, ni braće, ni frendova...). Najgore je što kad padnu lijevi opet dođu desni, a ne znam koji su veći lažovi!

Što se tiče angažiranosti u borbi: nisam neka organizatorica jer je za to ipak potrebno nešto talenta i vrijeme (radim kod priv. u smjenama i već treći tjedan bez slobodnog dana inspektori, gdje ste?), ali rado ću na nekom štandu u Rijeci skupljat potpise "za našu stvar". Žalosti me da su ksenofobi tako glasni i napadni, a malo ih je....očito su dobro raspoređeni (i moraju imat neko stranačko zaleđe)
    Ja nisam prava Roda, ali mi je ovaj forum dao puno informacija i ja bih mu se rado odužila te plaćala neku članarinu (ili koliko tko može) i na taj način malo olakšala financijsku stranu borbe (tiskanje letaka i sl). Da li to već postoji? Ako da, dajte podatke.

nali77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja bi se ovdje složila sa svome što je napisala nina70 i podržala bi ovaj njezin prijedlog što se tiče članarine. Ja pogotovo nisam neka Roda, puuuuno sam više čitala, nego što sam pisala, što se i vidi po mojim postovima, ali bi rado podržala nekakvu akciju na ovaj način, ako ne mogu već drugačije.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tko se želi učlaniti i time poduprijeti rad Udruge posjetite stranice Rode

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Možete i samo donirati

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala Snekica , ali mislim da račun mora imati Iban

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Snekica , ali mislim da račun mora imati Iban
    Na erste net bankingu jos prolaze transakcije bez IBANa :mig:

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

račun primatelja može biti ovaj "stari" do 01.06.2014. Od 01.06.14. će trebati IBAN

IBAN mora imati uplatitelj (kod internet bankarstva je to postavljeno automatski).

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Aerin prvotno napisa Vidi poruku
    Na erste net bankingu jos prolaze transakcije bez IBANa :mig:
    i na PBZ-u

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke