Molim pomoć vezanu za nemir bebe tijekom dojenja!
Beba je stara 4 mjeseca i 2 tjedna i u zadnjih desetak dana počeo je nemir tijekom dojenja. Prvo je bio nemiran samo tijekom večernjeg dojenja tj. onog prije spavanja ali pošto mi je razmak između ta zadnja dva dojenja pred spavanje kratak mislila sam da jednostavno nije gladan ali sada je taj nemir prisutan gotovo pri svakom hranjenju osim onim nočnim hranjenjima kada sisa skroz mirno i podoj traje 15-20minuta ali cijelo vrijeme aktivno sisa.
Inače do prije 2-3 tjedna tempo nam je bio 30minuta sisanja i sat pauze pa opet tako osim ako bi zaspao onda je razmak bio malo duži ali jako rijetko inače spava preko dana. Sada je razmak takav da sisa od 5-20 minuta kako kada i razmak je 2 sata. Taj nemir izgleda da smireno sisa 4-10 minuta i onda počme pljuvati tj. okretati glavu od sise i opet otvara usta kao da bi sisao ali kad primi povuče par puta i opet okrene glavu i ljuti se....pritom mlatara i rukicama i nogicama pa sam mislila da ga nešto mući, da mora podrignut....znam ga dignuti i neki put podrigne a neki put ne....dosta prducka ali to je od početka tako a od dana ne želi uopće desnu sisu tj jede max. 5 minuta i počme se ljutiti i prigovarati i onda mu dan drugu sisu pa se nakon nekog vremena smiri. Mlijeka imam tako da neznam u čemu je problem......pokušala sam i druge položaje ali ista stvar se dešava.......inaće od početka dojimo ležeći.
Beba je inače rođena sa 3190g......otpuštena sa 2900g......prvi mjesec 3760g.........drugi 4470g....i sada četvrti mjesec 5900g......vagala sam ga i danas doma ima 6200g.
Pelene su mu uredne........kaka minimalno jednom na dan i to velike količine......svaka pelena mu je popišana a promjenimo ih 7-8 u 24 sata......nočne su naručito mokre budu preeepune tako da mu moram tijekom noći promjeniti pelenu inaće već oko 4 h bude skroz popišan do pazuha.
Da li je moguće da se on sad najede za tih prvih 5 minuta i onda kasnije više nije tako gladan pa "zeza" jer nakon višeminutnog natezanja kad ga maknem on ne plače da je gladan.

Odgovori s citatom
))