Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Beba od 4mj i jako plakanje(vrištanje)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mishekice, pa neka ne spava.
    Igrajte mirnih igara, legnite obje na krevet i uživajte što ste skupa. Ne vole sve bebe spavati. I ne moraju. Neka te tješi misao da to bolje napreduje, što je više budna. Daj joj igračke koje su za malo stariju djecu, čitaj joj, nemoj je samo uspavljivati.
    Možda joj je dosadno spavati. Svako dijete je drugačije.
    A nositi bebu stalno dok je budna je normalno, sve dok ne propuže. Ili prohoda. Ili je stavi u viper i na radnu plohu. Uživat će gledati te dok radiš svoj posao. pričaj s njom kao da je velika. Ne buci-buci, nego objašnjavaj što radiš, opisuj boje i predmete, pričaj kao s velikom.

I nikako nemoj misliti da nisi dobra majka, ili, nedajbože, dobra osoba. Imati bebu nije lako. Treba sve presložiti u glavi i u životu. Nikome nije lako, jedino neke volimo baš biti sa jako malom bebom, a nekima je lakše kad poraste.

Možda da ništa ne očekuješ, ne slušaš što piše u knjigama, što ti kažu prijateljice. Ti si ti, tvoja beba je baš takva, i vi ćete naći svoj način.
    A kad netko kaže: moja beba jede i spava, ja ne vjerujem, ma ni slučajno. Zdrava, pametna beba nema šanse da samo jede i spava. Kako bi joj se mozak tako razvijao?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda da ništa ne očekuješ, ne slušaš što piše u knjigama, što ti kažu prijateljice. Ti si ti, tvoja beba je baš takva, i vi ćete naći svoj način.
    A kad netko kaže: moja beba jede i spava, ja ne vjerujem, ma ni slučajno. Zdrava, pametna beba nema šanse da samo jede i spava. Kako bi joj se mozak tako razvijao?
    XX
    Ma da, jede i spava, baš.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    mishekice, pa neka ne spava.
    Pa očito je da i bebi smeta nespavanje, da je umorna i nervozna, mišekica je to više puta naglasila.

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beba je bila dijete koje jede i spava. I to u svom krevetiću - po danu super, po noći još bolje. Naravno da nije SAMO jela i spavala. Ali cca 3 puta dnevno po sat-dva je spavala. Ja ne mogu do kraja razumjeti mišekicinu muku i ne mogu zamisliti kako je to mjesecima ne spavati i imati nervoznu i umornu bebu. Iskusila sam na vrlo kratko takve periode i i to mi je bilo više nego dovoljno.

Ja bih bebu ipak odvela pedijatru na pomni pregled i pokušala sa zajedničkim spavanjem, rutinom.. što god bebi pomaže i paše da bolje spava i da nije umorna. Ne bi tako olako rekla "to je takva beba".

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Već 7 godina pokušavam naći dlaku u jajetu, i nalazim, al badava mi sve, djete je u principu zdravo, čak zdravije od mogih vršnjaka.
    Problemi sa disanjem, nedokazana alergija, dokazana intolerancija(badava mi to), mandule izvađene-još prisutni problemi sa disanjem koje nazivaju rinits koji nije alergijski i nitko nam ne daje terapiju i opet smo prepušteni sami sebi....
    I unatoč svemu opet sve pada na djetetov temperament.

Teško je nešto naći uopće zdravoj, bebi, šta ju ići po bolnicama maltretirati?

Moja je po mojem mišljenju možda imala problem sa disanjem, to su moje pretpostavke, to je slamka za koju sam se lovila.
    Težak porod, carski, odvojenost, Distony...jednako ne spavanje i zahtjevnost.

Možemo mi roditelji svašta dijagnosticirati, ali kad je dijete u principu zdravo, nemaš tu puno nego pokušati se snaći
    kako najbolje djelovati i osluškivati djetetove potrebe i tako djelovati.
    Posljednje uređivanje od oka : 30.05.2013. at 20:50

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama je cica bila spas, cica je umirivala dijete i njezin nemir, cica nam je uvjek bila lijek pa makar taj lijek koristili i po tisuću puta dnevno, neka, glavno da joj je pomagalo.
    Nisam puno o sebi mislila onda, tek sam o sebi počela misliti debelo poslije drugog djeteta
    Takva sam i nisam mogla iz kože van isto kao niti moje dijete.
    Posljednje uređivanje od oka : 30.05.2013. at 20:54

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mislim da je sve ovo bila neka faza. Ne bebina, nego moja. Hvala na komentarima. Pomogle ste mi.

Prestala je jako plakati / vrištati. Sad smo se vratili na ono kmezanje. Lakše mi je tako.

Bila je jako dobra jučer cijeli dan, uz malo spavanja. I inače je jako vesela, zaigrana, brbljava, samo što se unervozi kad treba spavati. Sva je moja isfrustriranost nestala kad je zavrištala "mama". Ne znam je li bilo slučajno ili zna što znači, ali bilo je divno. Već neko vrijeme viče ma-ma-ma-ma i mammmm, a sad je baš onako lijepo rekla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da nije malo rano za to ?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je cica bila spas, cica je umirivala dijete i njezin nemir, cica nam je uvjek bila lijek pa makar taj lijek koristili i po tisuću puta dnevno, neka, glavno da joj je pomagalo.
    Nisam puno o sebi mislila onda, tek sam o sebi počela misliti debelo poslije drugog djeteta
    Takva sam i nisam mogla iz kože van isto kao niti moje dijete.
    Amen!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i moj je mene zazvao mama sa 6 mjeseci
    kad sam ga htjela ostavit da ga kuma čuva...
    čule i kuma i ja pogledale se u čudu ,nismo mogle vjerovati...
    i nisam ga ostavila ...ne taj put

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je rano da bi shvaćala što govori, ali je činjenica da je to rekla. I to ne jednom. Osim toga, na repertoaru su joj da, ne, aha i jos neki glasovi koji se mogu protumačiti kao riječi.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Samo sam dosla navijati za Mini pametnica mala!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •