Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Waldorfski vrtic - dojmovi

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Waldorfski vrtic - dojmovi

Krenuli smo na adaptaciju u Waldorfski u Folki! Danas nam je bio drugi dan, meni je tak ugodno da bih ostala i dulje od 2 sata, al Nusi se spava...Od malih beba su samo Nusa i jos jedna curica, kazu tete da bi trebao doci jos jedan decko. Ne znam kako ce to funkcionirati uz ove "velike", s njima je puno posla...Vidjela sam i Tina (mama Duda?) i Karlu i Hanu (mama Juanita ak se ne varam). Klinci su vam super, Tin je pravi predvodnik. Da li je Hana (koju sve tete obozavaju :D ) u vrticu od godinu dana ili? Tete nesto pricaju da ce napraviti posebnu grupu za te manje, ali jos nije sigurno. Mi imamo jos dva tjedna za adaptaciju, nadam se da ce biti dovoljno. Htjela bih cuti kakva su vasa iskustva s tetama, kak ste zadovoljni s hranom i tak...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok se MJ ne javi - hana je tek prosla adaptaciju :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mah-mah, kolegice :D !
    Sutra ih ja vodim u vrtić pa se možda vidimo, baš me veseli da su dojmovi dobri.
    K. je već godinu i po tamo, H. je prošla adaptaciju nedavno i super je prihvatila vrtić, puno bolje nego sam mislila.
    Doduše, kad dođe doma, umjesto pozdrava mi kaže "Hoću ciku papati!" .
    Dudin Tin je mislim već dvije- tri godine u vrtiću.
    Što se hrane tiče, prilično sam zadovoljna, (teta kuharica jako dobro kuha:mig a kad se usporedi s državnim vrtićem-odlična.
    Jedu npr.samo crni kruh (mada je to onaj što- meni navikloj na tamno smeđi -izgleda ko bijeli), a K. mi čak sad u vrtiću jede bolje nego doma.
    Tete su isto dobre, svašta lijepog s klincima pjevaju, igraju se, izrađuju, mijese kolače i kruh, rade predstave, slikaju...

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic...naišla sam na ovaj site http://www.waldorfhomeschoolers.com/waldorfhs.htm
    Jako je zanimljiv, između ostaloga ima i hrpu tekstova protiv TVa tak da me sad svrbe dlanovi da ga bacim van
    Juanita baš mi je drago da smo se upoznale, mislim da će se Nuša dobro snaći u "familiji". Da li znaš možda da li i koliko koriste slikovnice u vrtiću? Za sada nisam vidjela da su klinci nešto listali, a Nuša obožava knjige. Bilo bi mi žao da ih nema priliku tamo "čitati".

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Curke, možete napisati cijenu vrtića, pliiiiiz?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Da li znaš možda da li i koliko koriste slikovnice u vrtiću? Za sada nisam vidjela da su klinci nešto listali, a Nuša obožava knjige. Bilo bi mi žao da ih nema priliku tamo "čitati".
    Slikovnice koriste i to redovno, ali mislim da ih baš ne listaju ih djeca (možda iznimno), nego im tete čitaju iz njih prije spavanja, a priče budu prigodne dobu u godini i jako lijepe .
    Vidiš, nisam nikad o tome razmišljala dal im fale slikovnice, jer ih doma imamo gomiletinu, pa mislim da u globalu im dobro dođe taj minimalizam (uvjetno rečeno, ali u usporedbi s redovnim vrtićima- definitivno) u vrtiću.
    Mi doma Tv imamo i gledamo, kao i svi vjerojatno previše, pa mi je suuuper da toga u vrtiću nema.
    Bolje da sami slažu predstave, kad već doma bulje u crtiće .
    Cijena je 1300 kn/mjesečno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mamma Juanita, hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze li mi netko napisati na kojim sve lokacijama postoji walfordski vrtic. jel postoji neki u zapadnom dijellu grada?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj nitko ne znam na kojim sve lokacijama postoji waldorfski vrtic? koja je njihova interent stranica, mozda tamo pise..........

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

WALDORFSKI DJEČJI VRTIĆ SUNCOKRET
    Mala Rakovica, Eugena Kvaternika 15
    Tel.: 01/3367-532
    ---

WALDORFSKI DJEČJI VRTIĆ TRNORUŽICA
    Zagreb, Sachsova 5
    Tel.: 01/6144-892

---
    Waldorfski dječji vrtić "Pupoljak" 01/2305-483 Zagreb, Luke Stiplošeka br.2
    (okretište Borongaj)
    ---
    Igraonica "Mala vila" 01/4824 -178 Zagreb, Zelengaj 29 a

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamam Ju puno hvala

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevena, sad vidim da linkovi na t portalu ne funkcioniraju. Pokušaj kad si na glavnoj stranici u pretražnik ukucat "waldorfski", pa će ti se izlistat 3 linka-mislila sam na 2. i 3.
    A evo i još par općenitih linkova
    http://www.zzjzpgz.hr/nzl/4/waldorf.htm
    http://www.waldorf-cro.com/
    http://www.pedagosko-uciliste.hr/prva_generacija.htm

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo mene natrag na temi Trnoružice s neugodnim zadatkom koji sam sama sebi zadala :/ iz moralno-etičkih razloga.
    Naime, u vrtiću se dogadjaju ne baš lijepe stvari. Vlasnica ne isplaćuje redovno plaće, ne kontaktira s odgojiteljicama mjesecima, a roditeljima mulja da je sve u najboljem redu i slatka je ko med. Traži od roditelja da se vrtić plaća u kešu, a ne na račun (navodno je blokiran). Tete su vidno nezadovoljne i to se manifestira na djeci, što je najtužnije. Ima tu još mnogo detalja koje neću iznositi, ali sve u svemu smatram da se ovakav vrtić više ne može zvati waldorfski jer se ne poštuju osnovna načela waldorfskog odgoja u kojima ja najvažnija suradnja te ugodna i poticajna atmosfera.
    Mi smo se, uz još petnaestak djece iz vrtića ispisali jer ne želimo podupirati takvo neprimjereno ponašanje i rad radi profita, a ne djece.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš mi je žao
    i kud ćete svi sad?

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hej Maxi, long time no hear! Idemo u Poppins, od 01.06. Nadam se da ce biti bolje, ionako se selimo svi skupa :D

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Hej Maxi, long time no hear! Idemo u Poppins, od 01.06. Nadam se da ce biti bolje, ionako se selimo svi skupa :D
    Mislis na onu Trnoruzicu na Jordanovcu? Bas se ne snalazim, tema vrtici mi je sasvim nova, koji je taj Poppins???
    Bas smo mislili ic u posjete da se malo informiramo....

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da, Trnoruzica je na Jordanovcu. Vec je i jedna teta dobila otkaz, otkazala poslusnost...
    Poppins je od 29.06. u Gračanima. Imaju svoju stranicu pa možeš pogledati http://poppins.hr

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj, bas nemam srece, bas smo htjeli Waldorfski vrtic, a planiramo kasnije i skolu. Bas smo bili sretni kak nam je ovaj na Jordanovcu blizu...
    Imam vec godinama knjigu o Summerhillu i ovaj Poppins zvuci super, samo je skroz preko brda

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Vala prvotno napisa
    Imam vec godinama knjigu o Summerhillu i ovaj Poppins zvuci super, samo je skroz preko brda

Koja je to knjiga, molim te? Nama je Poppins blizu, pa bismo išli pogledati, ali htjela bih se prije toga malo više informirati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Neve prvotno napisa

Koja je to knjiga, molim te? Nama je Poppins blizu, pa bismo išli pogledati, ali htjela bih se prije toga malo više informirati.
    Radi se o knjizi SLOBODNA DJECA SUMMERHILLA (imam to doma - izdanje još od ex-države, pa se pitam zašto ova država nije izdala svoj prijevod, a evo nešto i o školi: http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx...&ClanakID=1272)

Btw. Koncept slobodnog odgoja u uvjetima tradicionalno viktorijanskog odgoja (kakav je uobičajen u Engleskoj i dan danas - djeca idu u internat od petog osnovne) i kod nas nipošto nisu ista stvar.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    [a evo nešto i o školi: http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx...&ClanakID=1272)

Btw. Koncept slobodnog odgoja u uvjetima tradicionalno viktorijanskog odgoja (kakav je uobičajen u Engleskoj i dan danas - djeca idu u internat od petog osnovne) i kod nas nipošto nisu ista stvar.
    Ovo mi je o.k. za vrtić, ali za školu ne. Podsjeća me na to kad npr. moja svekrva i moj muž dadu malom djetetu npr. napolitanku jer ona baš to hoće i voli - kao da ona zna što je to, pa ona pruža ruke prema svemu i sve hoće probati.... Tako i ovo, mislim da se svoj djeci sviđa ovaj koncept, ali što je s njima kad navrše 16 godina???? :? Možda sam nešto ipak krivo skužila, valjda imaju barem neki minimum znanja koje treba usvojiti. Pročitat ću knjigu - da se razuvjerim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    [a evo nešto i o školi: http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx...&ClanakID=1272)

Ovo mi je o.k. za vrtić, ali za školu ne. Podsjeća me na to kad npr. moja svekrva i moj muž dadu malom djetetu npr. napolitanku jer ona baš to hoće i voli - kao da ona zna što je to, pa ona pruža ruke prema svemu i sve hoće probati.... Tako i ovo, mislim da se svoj djeci sviđa ovaj koncept, ali što je s njima kad navrše 16 godina???? :? Možda sam nešto ipak krivo skužila, valjda imaju barem neki minimum znanja koje treba usvojiti. Pročitat ću knjigu - da se razuvjerim.
    Nisi krivo skužila, naprotiv - dijelimo mišljenje...

Alexander Neill je bio revolucionar u ono vrijeme kad je knjiga napisana i koncept osmišljen (1921 godine). On je tim pristupom razbijao krutu viktorijansku normu dresure umjesto odgoja i zalagao se za to da djeca dobiju više slobode. Dakako, svaki koncept može se i zloupotrijebiti - ako djeca dobiju previše slobode iliti slobodu bez okvira i granica, gubi se osnovni smisao. Vjerujem da to ipak nije bila autorova nakana. Knjigu svakako vrijedi pročitati, ali primjena koncepta ovisi o okruženju, koje danas nije isto kakvo je bilo u njegovo vrijeme.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imam knjigu od A.S.Neill Škola Summerhill, Novi pogled na djetinjstvo
    Izdanje 1999,zagreb,biblioteka Pitija

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

podizem temu jer me zanima iskustvo mama koje imaju u waldorfskoj grupi djete od 3 i/ili 5 godina.
    naime unutar naseg gradskog vrtica od jeseni ce biti mjesovita grupa za djecu od 3 godine do polaska u skolu, a radilo bi se po principu waldorfa.tete su obucene za takvu vrstu rada i meni se to sve skupa cini OK za moja dva sina koji bi tako isli skupa.
    sinovi ok funkcioniraju trenutno svaki sa svojim vrsnjacima (imaju 2.5 i 4 godine) pa mene muci da li bi s ovom promjenom vise dobili nego "izgubili".

svaki info je dobrodosao.

puno hvala

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

opet malo podizem temu i nedoumice oko mjesovite grupe pa molim mame s iskustvom da se jave....hvala

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sto se mene tice, ne bih mijenjala waldorf ni za sta.... Svidja mi se nacin rada, svidja mi se okolina, tete, prirodni materijali, cinjenica da su puuuno vani... O mjesovitoj grupi nemam puno za reci jer je Nusa oduvijek isla u takvu pa ne znam kak je to kad su rasporedjeni po godistima. Funkcionira jako dobro jer se stariji brinu za mladje, a mladji uce od starijih. Mislim da djeca tako mogu samo profitirati.

Suncelina avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ponovo podižem temu...
    Zanimalo bi me, da li netko zna, kakvo je sada stanje s Waldorfskim vrtićima. Mnogi brojevi koje zovem više ne vrijede - ti vrtići ili ne postoje ili su preseljeni ili tko zna... S Viticom sam čula da je dosta ljudi bilo nezadovoljno.

@Lucija_Zg
    U kojem to gradskom vrtiću ima mješovita grupa i rad po uzoru na Waldorf?

Ustvari, jedna od najvažnijih stvari oko izbora vrtića nam je prehrana. Kad vidim što se djeci daje, diže mi se kosa na glavi...
    Kod W. filozofije mi se osim takvog, rekla bih, prirodnog pristupa odgoju, sviđa i težnja prirodnoj prehrani.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Suncelina, baš sam o tim gradskim vrtićima koji imaju i waldorfske grupe tipkala pp-ove s Annar prije početka ove pedagoške godine.

(Budući da smo se trebali upisati u vrtić a vegetarijanci smo, prehrana mi je isto bila jedna od najvažnijih stavki.)

Pogledat ću imam li sačuvane pp-ove od Annar - tamo mi je napisala za 2 takva vrtića.

Znam da je jedan u Rudešu a drugi u Dubravi.

Mi smo se upravo zbog prehrane upisali u Vjevericu.

Imaju žitarice svakodnevno na jelovniku, i povrće, i voće.

Ako je uz to sve i mahunarka, za vegetarijance je to - to (jer je u obroku na taj način zastupljen i protein).

Ako nema mahunarke, nego je žitarica, povrće i meso, vegetarijancima naprave tofu.

Nema waldorfske pedagogije - to mi je, naravno, žao.

Ali smo s hranom mirni

Na Borongaju je vrtić Duga koji također ima vegetarijansku prehranu, uz klasičnu.

Suncelina avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hmm da. Našla sam popis gradskih vrtića i samo za DV Poletarac u Dubravi piše da imaju W. program. Iako, iskreno, budući da smo mi u N. Zagrebu čini mi se nemogućom misijom da malenog ujutro vozimo bilo u Dubravu, bilo u Rudeš, u vrtić (ja radim u Vukovarskoj, dakle skoro centar, a muž na Žitnjaku).
    Zanimalo bi me, ako netko zna, što u vrtiću znači, pod posebnim programom "održivi razvoj" (DV Trnsko) ili "eko Mali zeleni" (DV Zapruđe)? Koliko mi se čini, to je samo par sati tjedno neka aktivnost vezana uz ekologiju/obradu zemlje. Prema W. programu čini mi se - mrvice (ne bih željela nekoga uvrijediti, ali tako mi izgleda).

A što se prehrane tiče, to mi je poseban "problem". Čini mi se da bi se uz vegetarijansku prehranu najlakše uklopili - mi se (ja to tako zovem) 'trudimo' biti makro/vege kombinacija u prehrani. 'Trudimo' jer ponekad pojedemo i nešto što znamo da nije po tim principima, ali 80-90% uspijevamo.
    No ako bi bilo u ponudi integralnih žitarica (ne proizvoda od integralnog brašna, nego baš zob, ječam, proso...) uz povrće i neku grahoricu, maleni bi se najeo i drugo ne bi ni gledao

Kad već spominješ DV Duga - ima li netko iskustva? Piše da čekaju verifikaciju programa "Ekološki program i odgoj za održivi razvoj" i Montessori...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se zbog prehrane natelefonirala prije no što su se trebali predavati papiri za upis i naslušala komentara zdravstvenih djelatnika

iz nekoliko vrtića, tako da sam zahvalna Bogu na Vjeverici.

Isto su rekli da to za dijete nije dobro, ali da to sigurno i sami znamo i - zapisali da je vegetarijanka.

I - kraj priče o tome.

I da, jedu baš integralne žitarice.

S Dugom, osim što sam ih telefonom kontaktirala, imam informaciju iz druge ruke da su ipak nastavili s 2 menija: vege i klasični, iako mi je jesenas rečeno

da se vege ukida.

Dakle, koliko znam, nisu ukinuli.

O ovom drugom što te zanima, ne znam ništa, ali najbolje da ih nazoveš !

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne vidim u čem je problem! Svi vrtići grada Zagreba mogu prilagoditi prehranu vegetarijancu. Naime ako mogu alergičarima kuhati obroke u kojima recimo nema jaja ili umjesto tjestenine s jajima daju rižu u zamjenu (kao kod moje sestre), ne vidim zašto ne bi mogli obroke za vegetarijanca kuhati bez mesa!!! Daj se malo raspitaj bolje po vrtićima u tvojoj blizini, vidim da si u novom zagrebu!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni ja nisam vidjela u čemu je problem.

Ali, kad su počeli s objašnjavanjima nemogućnosti odnosno neprihvaćanja da prehranu prilagode malom vegiću...

Uuuuu, ideš - ispala problemčina!

Jer ne samo da nisu htjeli malkoc popustiti nego su mi govorili kako radim loše svom djetetu.

Jer dijete ne može rasti bez mesa - to je citat.

Eto, zato hvala Bogu da nisu svi takvi - ne znam možete li razumijeti koliko sam sretna što smo našli vrtić koji nam je

izašao u susret
    Posljednje uređivanje od Teica : 04.01.2011. at 17:21

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Teica,
    kako da se nisi odlučila za Montessori grupu u Vjeverici?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije bilo mjesta.

U sportskom smo programu na Ksaveru.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo za obavezno meso u prehrani... moja je s godinu dana imala malo sniženo željezo i pedica joj je propisala neki sirup, koji sam spletom okolnosti davala prilično neredovito, tako da je u 6 mjeseci uspjela popiti 2,5 bočice dok je teoretski trebala popiti 3 u 3 mjeseca. Na kraju mjerimo željezo i sad sve super, na gornjim granicama pa pita mene doktorica da sigurno puno papa mesa u jaslicama. Prilično se začudila kad je čula da je meni vegetarijanski, da nije znala da to uopće postoji za tako malu djecu (mi inače nismo vegetarijanci, ali vrtić je).

Suncelina avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da, morat ću zvati sigurno, i gradske vrtiće u blizini i privatne.

Što se prehrane tiče - ne užasavam se toliko mesa, kad tad će ga, sigurno, negdje probati. Ne mogu ga staviti u stakleno zvono, a to ni ne želim.
    Ono što mi je puuno gore su doručci tipa - čokoladne pahuljice, kruh i džem ili pašteta, poli salama, pa mliječno ovdje, pa mliječno ondje, kakao/čokoladno mlijeko, pa kolač ovakav, pa kolač onakav, pa obojani kruh ili bijeli, pa bijela tjestenina, pa bijela riža...
    U svemu ovome što sam nabrojala je ili šećer ili bijelo brašno (dakle, sami škrob, koji je opet jednostavni šećer) ili je mlijeko, a sve to je super podloga za bolesti, nakupljanje sluzi, alergije...

Meso mu se može i ne mora svidjeti, ali sve slatko, sva procesirana hrana (salame i dr.) uz hrpu "dodataka" tako je napravljena da joj je teško odoljeti. To je ono čemu se malo dijete, bojim se, neće moći oduprijeti (ne mogu to ni odrasli ).

I inače, samo izbacivanje mesa iz prehrane, a ostalo ostaviti, naravno da nije dobro. Potrebno je napraviti cijelu promjenu prehrane. No to je potpuno druga tema, i ne bih dalje o tome.

Zato tražim gdje se mogu najbolje prilagoditi

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se mene tice, ne bih mijenjala waldorf ni za sta.... Svidja mi se nacin rada, svidja mi se okolina, tete, prirodni materijali, cinjenica da su puuuno vani... O mjesovitoj grupi nemam puno za reci jer je Nusa oduvijek isla u takvu pa ne znam kak je to kad su rasporedjeni po godistima. Funkcionira jako dobro jer se stariji brinu za mladje, a mladji uce od starijih. Mislim da djeca tako mogu samo profitirati.
    Annar sta vi niste prešli iz Waldorfa u Poppins?

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo da pitam i tu.

Iskustva iz Vitice me zanimaju, i waldorfski vrtići u istočnom dijelu grada ako itko ima iskustva.

Hvala.

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da pitam i tu.

Iskustva iz Vitice me zanimaju, i waldorfski vrtići u istočnom dijelu grada ako itko ima iskustva.

Hvala.
    Imaš u dubravi gradski vrtiić Poletarac koji ima waldorfski program. Mi smo krenuli ove godine i jako smo zadovoljni. Grupa je mješana i mjesta za nove se oslobađaju kad predškolci odu, a mislim da ove godine samo njih par odlaze tako ako si zainteresirana bolje čim prije izviditi i predbilježit se. Sviđa mi se jer se sve svetkovine stvarno slave od martinja na dalje i mi roditelji smo pozvani na proslave, predstave, izlete. Teta Svjetlana stvarno pokušava održat waldorf na koliko tolikoj razini pošto je to ipak gradski vrtić.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

podižem malo temu o waldorfskim vrtićima
    .dala sam si truda pa sam čitala o toj pedagogiji i jako mi se sviđa.način kako se pristupa djeci, kako se odnose prema okolini, princip ishrane, povezanost s prirodom
    zanimaju me vaša iskustva i koji waldorfski vrtić bi mi preporučili ( zapadni dio grada).Da li ima kakva waldorfska igrapnica u zapadnom dijelu grada ili nešto slično tome?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    tamo ti dijete ide u vrtić?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

islo je 2 godine, onda smo odustali

jako ti je tesko upasti, samo da znas, ne primaju puno djece, samo 1 grupa od njih 15-tak razlicitih dobi (3-7), tako d aih svake godine primaju nekoliko (kako ovi stariji odlaze u skolu, ili ako netko bas odustane)

ali inace je sve za preporuciti sto se tice vrtica i teta, bas su prave wald. tete s puno iskustva i znanja, ali bas te male grupe s djecom razlicite dobi su onak, malo teze se dijete uklopi ako se pogodi da nema veliki izbor sto se tice drustva

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

www.pikulica.com Moje dijete ide i jako sam sretna zbog toga. Inicijalno vrtić nije zamišljen kao waldorfski, ali na kraju je nekako ispalo da su sve tri tete počele studirati Waldorfski studij i da je waldorfska pedagogija sve više oživjela u vrtiću. Ono što je važnije je da su tete predane, rade zaista ono što vole, svi smo na 'ti', roditelji puno sudjeluju, oko svega se zajednički dogovaramo... uglavnom, ta obiteljska atmosfera koja se spominje na webu je zaista takva. Jedino, teško je upasti, mislim da već postoje neke liste čekanja jer se zaista vrtić pridržava toga da ne upusuje više od 15-oro djece. Ali vrijedi probati. Dobra stvar je što možeš dogovoriti da dođeš pogledati vrtić i vidjeti jel to tebi odgovara ili ne. Ja sam, par mjeseci prije upisa, kad sam tražila vrtić, tamo nekoliko puta dolazila s djetetom na igru. Iako sam nakon prvog puta znala da je to to

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    islo je 2 godine, onda smo odustali

jako ti je tesko upasti, samo da znas, ne primaju puno djece, samo 1 grupa od njih 15-tak razlicitih dobi (3-7), tako d aih svake godine primaju nekoliko (kako ovi stariji odlaze u skolu, ili ako netko bas odustane)

ali inace je sve za preporuciti sto se tice vrtica i teta, bas su prave wald. tete s puno iskustva i znanja, ali bas te male grupe s djecom razlicite dobi su onak, malo teze se dijete uklopi ako se pogodi da nema veliki izbor sto se tice drustva
    hvala za info.no, ipak nešto nije bilo dobro kad ste odustali.imam još pitanje-da li postoji mogućnost da se dolazi na pola dana? ali, ovo da se teško upada, odmah me rastuži.kada je nešto dobro za to nema mjesta. no možda ovo na pola dana bi bilo izvedivo

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    www.pikulica.com Moje dijete ide i jako sam sretna zbog toga. Inicijalno vrtić nije zamišljen kao waldorfski, ali na kraju je nekako ispalo da su sve tri tete počele studirati Waldorfski studij i da je waldorfska pedagogija sve više oživjela u vrtiću. Ono što je važnije je da su tete predane, rade zaista ono što vole, svi smo na 'ti', roditelji puno sudjeluju, oko svega se zajednički dogovaramo... uglavnom, ta obiteljska atmosfera koja se spominje na webu je zaista takva. Jedino, teško je upasti, mislim da već postoje neke liste čekanja jer se zaista vrtić pridržava toga da ne upusuje više od 15-oro djece. Ali vrijedi probati. Dobra stvar je što možeš dogovoriti da dođeš pogledati vrtić i vidjeti jel to tebi odgovara ili ne. Ja sam, par mjeseci prije upisa, kad sam tražila vrtić, tamo nekoliko puta dolazila s djetetom na igru. Iako sam nakon prvog puta znala da je to to
    hvala i tebi Mr. Mar, ali ovo kad vidim da nema mjesta, napola odustanem.budem pitala već danas

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

još neka druga iskustva iz drugih vrtića-našla sam na webu Viticu i neki u Samoboru?
    Da li možda ima kakav vrtić u sklopu waldorfske škole?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bela26 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala i tebi Mr. Mar, ali ovo kad vidim da nema mjesta, napola odustanem.budem pitala već danas
    Nemoj odustati. Pitaj. Određen broj djece kreće na jesen u školu i oslobodit će se mjesta. Nemam pojma jesu li već rezervirana/ popunjena, moguće da nisu. Znam da je kroz godinu bilo lista čekanja, ali to ne znači da su popunjena sva mjesta.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

hvala na informacijama, ja sam zvala no, mjesta ni za lijek,

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •