Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Problemi sa rezanjem noktića

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Problemi sa rezanjem noktića

Evo mog problema... Ja se grozim rezanja noktića a čini mi se da je to ponekad svakodnevni posao jer nokti rastu kao ludi. Maleni D. se svaki puta buni kada krenem u akciju a čini mi se da su škarice svaki puta sve tuplje i tuplje pa sam proces gnjavaže traje dugo. Ima li tko kakvu ideju kako i sa čim naoštriti dječje škarice?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uzmi svoje oštre škare, po potrebi ih dezinficiraj prije upotrebe, a ove dječje bedastoće zaboravi. One samo "žvaču" noktiće i to je djetetu neugodno. Ja bacila dvoje... ni za što nisu valjale.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam svojoj rezala nokte dok spava bar do prve godine, a na nogama i duže. imam neke iz apoteke, onako kao za odrasle, ali su vrhovi zaobljeni

Ana5577zd avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja sam kupila one u Dm- baš dječje......i režem mu noktiće dok dojim.......onda je najmirniji

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto rezem sa svojim skaricama za nokte i to dok spava. Koliko znam ne valja ni precesto rezati jer onda brze rasti. Ja rezem jednom tjedno

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i ja to obavljam dok spava, onim škaricama iz dm-a što imaju zaobljen vrh.

R_anama avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

režem mu dok spava, jedino su mi noge problematične zadnjih mjeseci škaklja ga svaki dodir po stopalu

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A zašto baš moraju biti škarice?
    Meni su škarice užasno nespretne i nisam ih koristila, jedamput sam probala i odustala... od prvih dana sa malcem koristimo samo grickalicu i nikad sa noktićima nikakvih problema... a dok je bio mali rezala sam mu noktiće dok je spavao...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto baš moraju biti škarice?
    Meni su škarice užasno nespretne i nisam ih koristila, jedamput sam probala i odustala... od prvih dana sa malcem koristimo samo grickalicu i nikad sa noktićima nikakvih problema... a dok je bio mali rezala sam mu noktiće dok je spavao...
    To ja mislim o grickalici - probala jednom i zaključila da ta stvar nikako nije za moju kuću... I djeca su probala - dijele mišljenje. Što ne znači da nekome ne odgovara. Svatko treba naći svoju metodu.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    i ja to obavljam dok spava, onim škaricama iz dm-a što imaju zaobljen vrh.
    najbolje škarice... ja ih imam već sedam godina,
    starijima režem nakon kupanja a maloj kad spava inače je to mission imposible

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

chicco škarice sa zaobljenim vrhom.
    F. je sada 2,5 godina i još uvijek odlično služe.
    nama je palio trik da dok režem noktić ispuštam čudnovate zvukove... kao lokomotiva, vjetar, fućkam i sl. onda bi se ukipio i buljio u mene, ne bi ni trepnuo, a kamoli pomakao prst )

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikad sa škaricama nisam uspjela odrezat nokte, ni svoje, ni dječje. Kod mene igra samo grickalica, i to sam
    skinula onu plastičnu navlaku (tigex grickalica) koja služi ne znam čemu?
    Ja mojoj curki (2g) upalim baby tv, ili ni to, ona voli rezati nokte pa kad joj krenem rezati noktiće na rukama,
    sama skida čarapice i viče "ove noke, ove noke".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidis, ja nikad nisam uspjela s grickalicom. s njom bi samo lomila.

i ne diram lava dok spava, makar isao nokat po satu :D

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja sam sretna jer prilično dopusti rezanje i dok je budan. radim to dok papa ili dok je na previjalištu, jer je iz nekog razloga tamo najsmireniji.
    imamo neke dječje škarice iz muellera.

inače se škare mogu naoštriti tako da par puta zarežeš aluminijsku foliju.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja sam koristila dječje Chicco škarice sa zaobljenim vrhom i odlične su, režem bez ikakvih problema. Mislim da je za rezanje dječjih noktića najvažnije riješiti se vlastitog straha da ne ozlijedimo dijete. Jednostavno bih čvrsto uzela rukicu i na brzinu pošišala noktiće - sve pet

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I starijoj sam rezala od prvog dana (od 2 mjeseca) dok je budna i mlađem. Negdje sam još davno čitala, ako se bebama režu noktići dok spavaju kasnije kad budu veći zna biti velikih problema sa rezanjem. Da li je to zbilja tako, ne znam, ali i danas moja cura kad kažem idemo rezati noktiće, sjedne u krilo i obavimo to za čas. Mlađi se isto ne buni.

Isto koristim moje škarice za nokte sa oštrim vrhovima. S onim dječjim nisam mogla. Moj muž voli grickalice,ali sam primjetila da su nakon grickalice noktići oštriji, pa i dalje koristimo škarice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •