Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: hitno, jogurtnjača s višnjama

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno hitno, jogurtnjača s višnjama

    deset puta sam je pravila
    i sad pojma nemam

    dajte brzo

  2. #2
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ja sam jučer radila s trešnjama
    i ispala je kao nikad, predobra

    4 jaja
    1 čaša od jogurta šećera
    1 vanilin šećer
    3/4 čaše ulja
    2 čaše oštrog brašna
    2 čaše glatkog brašna
    prašak za pecivo
    2 jogurta

    miksaj cijela jaja sa šećerom i vanilinom
    kad je gusto, svijetlo i pjenasto polako dodavaj ulje miksajući
    zatim kuhačom umiješaj postupno brašno s pp
    na kraju umiješaj dva jogurta i izlij u nauljen lim, gore posloži višnje

    meni se dosta dugo pekao jer sam radila u manjem limu, ali je bio visok i preukusan i sad ga više nema

  3. #3

  4. #4
    Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    106

    Početno

    Ja radim sa manje sastojaka, gotova za cas!

    2 jaja, jednu casu od jogurta secera-zmiksati

    1 cvrsti jogurt
    2 case od jog. Ostrog brasna
    1/2 case od jog. Ulja
    1 prasak za pecivo
    1 vanilin secer
    Sve PROMIJESATI , dodati ocijedene visnje
    Pravila dosta puta, ispadne super

  5. #5
    anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    614

    Početno

    ja sam radila ovaj u verziji s jagodama i jabukama, pa ću i s trešnjama kad nabavim.
    brz prefin i presočan! a obožavam griz i jogurt.
    ja nisam stavljala bademe ni šlag.

  6. #6

  7. #7
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim sa manje sastojaka, gotova za cas!

    2 jaja, jednu casu od jogurta secera-zmiksati

    1 cvrsti jogurt
    2 case od jog. Ostrog brasna
    1/2 case od jog. Ulja
    1 prasak za pecivo
    1 vanilin secer
    Sve PROMIJESATI , dodati ocijedene visnje
    Pravila dosta puta, ispadne super
    i ja sam radila ovako
    ali ovaj dvostruki nas je sve osvojio, jer je visok, mekan i sočan, a trešnje slatke
    svekrva rekla da u životu nije jela finiji kolač, da bi pored svih torti odabrala ovaj

  8. #8
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ja radim po ovom, ali normalan kolač, nikakav vijenac
    http://www.coolinarika.com/recept/tresnjin-vjenac/

    sve ti je to tu negdje, koji god odabereš

  9. #9
    butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    187

    Početno

    ja ću probati s jagodama.
    djeluje mi brzo i jako jako fino
    Posljednje uređivanje od butterfly_ : 08.06.2013. at 12:41

  10. #10
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Jel vi to imate svoje trešnje?
    Ovdje kod nas su užasno skupe, duplo skuplje od jagoda,
    ako kupim dva kila to moji potamane u deset minuta, nema šanse da ostane za kolač, njega napravim sa onim višnjama iz kompota.

  11. #11
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    joj, piplice, znam
    tata je kupio trešnje od susjeda i dao mi , sve smo ih potamanili
    one tamne, slatke, nigdje crvića (gledala sam dok sam ih čistila za kolač)

    a na placu su po 40 kuna kilogram

  12. #12
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj butterfly_ prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću probati s jagodama.
    djeluje mi brzo i jako jako fino
    radije probaj s trešnjama ili višnjama iz kompota
    jagode su mi malo bezlične i vodenaste kad se peku

  13. #13
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    953

    Početno

    n.grace, na koliko se stupnjeva peče i koliko dugo?

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hvala vam, drage žene

    kći pozvala društvo na igranje, a da ja nisam baš znala
    pa moram nešto brzinsko, fino
    uzet ću ovaj gracein recept, mislim da sam po tome uvijek pravila i uvijek je bio savršen
    samo što ja stavim brašno koje imam

    (čak si mislim da stavim i 1/4 kukuruznog, imam domaće)

  15. #15
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace, na koliko se stupnjeva peče i koliko dugo?
    ja sam ovaj dvostruki jako dugo pekla - najprije 35 minuta na 180, onda još 10 minuta na 200 stupnjeva
    nikad ga nisam pekla tako dugo, ali bio je u malom limu, visok a trešnje vrlo sočne, pa mu je dugo trebalo
    i jako ovisi o pećnici, svaka drugačije peče

    stavi na 180, pa virkaj dok ne dobije lijepu boju
    i kad čačkalica iz sredine kolača iziđe suha, gotov je

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja sam ipak stavila u veliki pleh, onaj od pećnice
    nemam ja neki izbor u posuđu, pa bi mi onaj manji bio - premali, sve bi iskipjelo

  17. #17
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ma i u velikom plehu će biti izvrstan
    moja svekrva ga stalno tako peče

  18. #18
    butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    187

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    radije probaj s trešnjama ili višnjama iz kompota
    jagode su mi malo bezlične i vodenaste kad se peku
    hm... vidiš možda imaš pravo...
    al mislim da ću probati svejedno s njima da ne maltretiram mm-a da ide do dućana po višnje!

  19. #19
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    45 minuta je meni kratko pečenje, ja svemu dušu ispečem
    ovo radim sutra
    imam u zamrzivaču marelice od lani
    da ih stavim smrznute ili da ih odmrznem?
    koliko voća ide na ovu količinu smjese?
    ja ću peći u protvanu od rerne
    koliko dugo da pečem i na kojoj temp?
    ignoriram odgovore "dok ne bude gotovo"

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e pa šta da ti kažem
    pekla sam dok cijela kuća nije lijepo zamirisala
    jer sam radila na katu i nisam mislila na kolač dok me miris nije trgnuo
    sišla dolje, upiknula čačkalicu i izvadila van
    ja pečem na 170

  21. #21
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Čačkalicu nemoj upiknuti u višnju (marelicu)

  22. #22
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    da ih stavim smrznute ili da ih odmrznem?
    koliko voća ide na ovu količinu smjese?
    Odmrzni.

    Kulinarka kaže 1 kg.

  23. #23
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    aleksandra, možda da odmrzneš voće, da ne pusti vodu
    peci na 170 ili 180, najprije probaj čačkalicom nakon 30-35 minuta, pa ćeš vidjeti treba li još peći
    jer za isti kolač mojoj pećnici treba pola sata, svekrvinoj jedan sat

  24. #24
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    i još nešto - ovo ne radim sa svježim marelicama
    uvijek mi budu jezivo kisele, koliko god ih posula šećerom
    dok nam je, recimo, bilo odlično s višnjama iz kompota, trešnjama i breskvama iz limenke (narezane na komadiće)

  25. #25
    uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    3,848

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim po ovom, ali normalan kolač, nikakav vijenac
    http://www.coolinarika.com/recept/tresnjin-vjenac/

    sve ti je to tu negdje, koji god odabereš
    Radila sam jučer po ovom receptu i to baš vijenac (moj kalup je od 28 cm) i pekla sam ga malo duže jer nakon 45 min. nije bio pečen.
    Također sam zamijenila i umjesto jogurta sam stavila vrhnje za kuhanje jer sam to imala doma.
    Trešanja sam imala oko 35 dag preslatkih domaćih.
    Ispao je odlično i pojeli ga jučer cijelog.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Moze li se ovaj kolac peci u kalupima za muffine pa ispadnu vocni muffini ili radije ne?

  27. #27
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim po ovom, ali normalan kolač, nikakav vijenac
    http://www.coolinarika.com/recept/tresnjin-vjenac/

    sve ti je to tu negdje, koji god odabereš
    Ovaj i ja radim, nekad sa višnjama, nekad sa jagodama, ili marelicama. Uglavnom sa sezonskim voćem, i njam je!
    Nekad u kalupu za kuglof, nekad u četvrtastoj tepsiji.

  28. #28
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj sam isprobala. super je.
    Samo jel bi mogla umjesto ulja mlijeko staviti?

  29. #29
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    možda pola ulja, pola mlijeka
    ali bez ulja ne bi valjalo, bojim se, mislim da bi bilo presuho
    kolaču treba nekakva masnoća

  30. #30
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a što misliš kako bi bilo s rastopljenim maslacem?

  31. #31
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    mslac bi prošao, i sada sam stavila pola ulja pola mlijeka(ponestalo mi ulja, ono nikada nije na popisu)

  32. #32
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a što misliš kako bi bilo s rastopljenim maslacem?
    nisam sigurna, nikad nisam tako radila
    mislim da bi ti se promijenila tekstura i okus kolača, bio bi ti "teži", poput mramornog s maslacem

  33. #33
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jučer radila s trešnjama
    i ispala je kao nikad, predobra

    4 jaja
    1 čaša od jogurta šećera
    1 vanilin šećer
    3/4 čaše ulja
    2 čaše oštrog brašna
    2 čaše glatkog brašna
    prašak za pecivo
    2 jogurta

    miksaj cijela jaja sa šećerom i vanilinom
    kad je gusto, svijetlo i pjenasto polako dodavaj ulje miksajući
    zatim kuhačom umiješaj postupno brašno s pp
    na kraju umiješaj dva jogurta i izlij u nauljen lim, gore posloži višnje

    meni se dosta dugo pekao jer sam radila u manjem limu, ali je bio visok i preukusan i sad ga više nema
    meni ovo nije uspijelo u nedjelju smrcccccc a tako sam zeljela jesti taj kolac bito je tvrd zbijen nejestiv ....mozda zato sto sam ga htjela sakriti od L koja ne smije ni mlijeko ni bijelanca

  34. #34
    Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Postovi
    638

    Početno

    Ja sam jučer radila od polovice smjese i trešnjama i ispao mi je dobro iako sam bila malo sumljičava na početku jer mi je smjesa bila nekako tvrda, no lijepo se digao i baš je fini, sočan!

  35. #35
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    MoMo, baš mi je žao
    da nisi možda stavila previše brašna?
    ja ne stavim vrhom pune čaše
    jesi stavila prašak za pecivo?

    i ja nikad ne miksam brašno mikserom, već umiješam kuhačom

  36. #36
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    953

    Početno

    I meni ispao suh
    Probat cu slijedeci put s manje brašna..
    Jel vi posebno istučete bjelanjke? Ja nisam pa mozda zato
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 07.07.2013. at 20:15

  37. #37
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ne, miksam cijela jaja
    i danas sam radila, s borovnicama, svaki put ispadne predobro

  38. #38

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    329

    Početno

    Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    I meni ispao suh
    Probat cu slijedeci put s manje brašna..
    Jel vi posebno istučete bjelanjke? Ja nisam pa mozda zato
    I meni je presuh, definitivno su mi 4 čaše brašna previše, probat ću sljedeći put s tri čaše.

  39. #39
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    kakav bi bio da se gore poslazu polovice sljiva?
    imam one velike, stanley.

  40. #40
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    bio bi genijalan, što se uopće misliš

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni te stanley šljive niš ne valjaju
    nemaju nikakvog okusa
    a pogotovo mislim da nisu za kolače

    bistrice su mi mrak za sve

  42. #42
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    tua, očito će biti najbolje da ih baciš

  43. #43
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    pa dajte se vas dvije dogovorite :D
    kod mene su bistrice izumrle, ovo jedno stablo tih nisnevaljajucih mora posluzit i za pekmez i za skrinju i za jest i za kolace
    kad dobijem volju, probam, pa sto bude.

  44. #44
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Slažem se da su bistrice bolje, ali vrag odniJo, tua - probaj narezati te šljive na rezance ili bar na četvrtine, da ne budu u debelom sloju na jednom mjestu. Ja bih probala, pa kak ispadne. Na šljive obvezatno cimet i vanilin šećer.

  45. #45
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •