deset puta sam je pravila
i sad pojma nemam
dajte brzo
deset puta sam je pravila
i sad pojma nemam
dajte brzo
ja sam jučer radila s trešnjama
i ispala je kao nikad, predobra
4 jaja
1 čaša od jogurta šećera
1 vanilin šećer
3/4 čaše ulja
2 čaše oštrog brašna
2 čaše glatkog brašna
prašak za pecivo
2 jogurta
miksaj cijela jaja sa šećerom i vanilinom
kad je gusto, svijetlo i pjenasto polako dodavaj ulje miksajući
zatim kuhačom umiješaj postupno brašno s pp
na kraju umiješaj dva jogurta i izlij u nauljen lim, gore posloži višnje
meni se dosta dugo pekao jer sam radila u manjem limu, ali je bio visok i preukusan i sad ga više nema![]()
evo, po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/recept/co...-sa-tresnjama/
Ja radim sa manje sastojaka, gotova za cas!
2 jaja, jednu casu od jogurta secera-zmiksati
1 cvrsti jogurt
2 case od jog. Ostrog brasna
1/2 case od jog. Ulja
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
Sve PROMIJESATI , dodati ocijedene visnje
Pravila dosta puta, ispadne super
ja sam radila ovaj u verziji s jagodama i jabukama, pa ću i s trešnjama kad nabavim.
brz prefin i presočan! a obožavam griz i jogurt.
ja nisam stavljala bademe ni šlag.
ja radim po ovom, ali normalan kolač, nikakav vijenac
http://www.coolinarika.com/recept/tresnjin-vjenac/
sve ti je to tu negdje, koji god odabereš
ja ću probati s jagodama.
djeluje mi brzo i jako jako fino![]()
Posljednje uređivanje od butterfly_ : 08.06.2013. at 12:41
Jel vi to imate svoje trešnje?
Ovdje kod nas su užasno skupe, duplo skuplje od jagoda,
ako kupim dva kila to moji potamane u deset minuta, nema šanse da ostane za kolač, njega napravim sa onim višnjama iz kompota.
joj, piplice, znam
tata je kupio trešnje od susjeda i dao mi, sve smo ih potamanili
one tamne, slatke, nigdje crvića (gledala sam dok sam ih čistila za kolač)
a na placu su po 40 kuna kilogram![]()
hvala vam, drage žene
kći pozvala društvo na igranje, a da ja nisam baš znala
pa moram nešto brzinsko, fino
uzet ću ovaj gracein recept, mislim da sam po tome uvijek pravila i uvijek je bio savršen
samo što ja stavim brašno koje imam
(čak si mislim da stavim i 1/4 kukuruznog, imam domaće)
ja sam ovaj dvostruki jako dugo pekla - najprije 35 minuta na 180, onda još 10 minuta na 200 stupnjeva
nikad ga nisam pekla tako dugo, ali bio je u malom limu, visok a trešnje vrlo sočne, pa mu je dugo trebalo
i jako ovisi o pećnici, svaka drugačije peče
stavi na 180, pa virkaj dok ne dobije lijepu boju
i kad čačkalica iz sredine kolača iziđe suha, gotov je
ja sam ipak stavila u veliki pleh, onaj od pećnice
nemam ja neki izbor u posuđu, pa bi mi onaj manji bio - premali, sve bi iskipjelo
ma i u velikom plehu će biti izvrstan
moja svekrva ga stalno tako peče
45 minuta je meni kratko pečenje, ja svemu dušu ispečem
ovo radim sutra
imam u zamrzivaču marelice od lani
da ih stavim smrznute ili da ih odmrznem?
koliko voća ide na ovu količinu smjese?
ja ću peći u protvanu od rerne
koliko dugo da pečem i na kojoj temp?
ignoriram odgovore "dok ne bude gotovo"
e pa šta da ti kažem
pekla sam dok cijela kuća nije lijepo zamirisala
jer sam radila na katu i nisam mislila na kolač dok me miris nije trgnuo
sišla dolje, upiknula čačkalicu i izvadila van
ja pečem na 170
aleksandra, možda da odmrzneš voće, da ne pusti vodu
peci na 170 ili 180, najprije probaj čačkalicom nakon 30-35 minuta, pa ćeš vidjeti treba li još peći
jer za isti kolač mojoj pećnici treba pola sata, svekrvinoj jedan sat
i još nešto - ovo ne radim sa svježim marelicama
uvijek mi budu jezivo kisele, koliko god ih posula šećerom
dok nam je, recimo, bilo odlično s višnjama iz kompota, trešnjama i breskvama iz limenke (narezane na komadiće)
Radila sam jučer po ovom receptu i to baš vijenac (moj kalup je od 28 cm) i pekla sam ga malo duže jer nakon 45 min. nije bio pečen.
Također sam zamijenila i umjesto jogurta sam stavila vrhnje za kuhanje jer sam to imala doma.
Trešanja sam imala oko 35 dag preslatkih domaćih.
Ispao je odlično i pojeli ga jučer cijelog.
Moze li se ovaj kolac peci u kalupima za muffine pa ispadnu vocni muffini ili radije ne?
možda pola ulja, pola mlijeka
ali bez ulja ne bi valjalo, bojim se, mislim da bi bilo presuho
kolaču treba nekakva masnoća
mslac bi prošao, i sada sam stavila pola ulja pola mlijeka(ponestalo mi ulja, ono nikada nije na popisu)
Ja sam jučer radila od polovice smjese i trešnjama i ispao mi je dobro iako sam bila malo sumljičava na početku jer mi je smjesa bila nekako tvrda, no lijepo se digao i baš je fini, sočan!
MoMo, baš mi je žao
da nisi možda stavila previše brašna?
ja ne stavim vrhom pune čaše
jesi stavila prašak za pecivo?
i ja nikad ne miksam brašno mikserom, već umiješam kuhačom
I meni ispao suh
Probat cu slijedeci put s manje brašna..
Jel vi posebno istučete bjelanjke? Ja nisam pa mozda zato
Posljednje uređivanje od LolaMo : 07.07.2013. at 20:15
ne, miksam cijela jaja
i danas sam radila, s borovnicama, svaki put ispadne predobro
kakav bi bio da se gore poslazu polovice sljiva?
imam one velike, stanley.
meni te stanley šljive niš ne valjaju
nemaju nikakvog okusa
a pogotovo mislim da nisu za kolače
bistrice su mi mrak za sve
pa dajte se vas dvije dogovorite :D
kod mene su bistrice izumrle, ovo jedno stablo tih nisnevaljajucih mora posluzit i za pekmez i za skrinju i za jest i za kolace
kad dobijem volju, probam, pa sto bude.
Slažem se da su bistrice bolje, ali vrag odniJo, tua - probaj narezati te šljive na rezance ili bar na četvrtine, da ne budu u debelom sloju na jednom mjestu. Ja bih probala, pa kak ispadne. Na šljive obvezatno cimet i vanilin šećer.
Evo malo tuđe pameti: http://www.coolinarika.com/recept/ba...c-sa-sljivama/