Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: starije bebe 9 mj naviše i GER

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno starije bebe 9 mj naviše i GER

Ima li tko stariju bebicu s GER-om?
    Moja ima sada 9 mj. i pedica nam je rekla da ove poteškoće koje joj opisujem (radi se o dizanju sadržaja želuca, problemi s podrigivanjem, spavanjem) upućuju na GER.

Zanima me ima li tko bebicu kojoj je kasnije dijagnosticiran GER, kojim od testova i kako se nosite s njim?

Hvala!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi se baš ne uklapamo točno u profil koji te zanima (T je bljuvala žestoko od najranijih dana), ali ovo što opisuješ nama je bilo poboljšanje nakon višemjesečne borbe sa GER-om. Ono što zapravo želim reći jest da su testovi kojima se dijagnosticira GER toliko invazivni (24 satna pHmetrija i sl) da moraš dobro razmisliti da li dijete izlagati tako nečemu ako se koliko-toliko možete nositi sa time. Jer ono što na kraju dobiješ zapravo je samo dijagnoza a da nekog lijeka zapravo i nema. Tim više što se GER većinom povlači do 1. godine. Ovdje je link na članak dr Searsa o toj temi.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi nismo stariji od 9 mjeseci ali možda vam pomogne ono što je nama puno pomoglo - sve pod 30 stepeni, kako je pedijatrica rekla.
    Nosali, hranili (dojili), spavali, sve pod 30.

Nema dizanja za podrigivanje, naročito ne u skroz vertikalan položaj, mi doduše nismo cijeli krevetac nakrivili nego sam jastučiće stavila pa preko jorgančić tako da je gornji dio izdignut. Sporije uvoditi dohranu, davati više manjih obroka isl.
    Ima i jastuk za "uglavljivanje" bebe, jer je kao što manje pokretanja bebe bolje u slučaju želučanog refluksa, to ti izgleda kao ...mmm...kao kanal, dva trokutasta ili valjkasta jastuka povezana platnom tako da beba legne između, platno ne dozvoljava razmicanje a beba se ne može puno pokretati i okretati.

Eto, možda bar nešto pomogne

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se baš ne uklapamo točno u profil koji te zanima (T je bljuvala žestoko od najranijih dana), ali ovo što opisuješ nama je bilo poboljšanje nakon višemjesečne borbe sa GER-om. Ono što zapravo želim reći jest da su testovi kojima se dijagnosticira GER toliko invazivni (24 satna pHmetrija i sl) da moraš dobro razmisliti da li dijete izlagati tako nečemu ako se koliko-toliko možete nositi sa time. Jer ono što na kraju dobiješ zapravo je samo dijagnoza a da nekog lijeka zapravo i nema. Tim više što se GER većinom povlači do 1. godine. Ovdje je link na članak dr Searsa o toj temi.
    da, metode su vrlo invazivne i ne želim niti jednu primjeniti na njoj. samo me zanimalo je li tko to radio.
    mi se nosimo ok, samo me muče prijepodnevna spavanja jer spava na meni. svi pokušaji spuštanja na krevet i u horizontalan položaj završavaju loše - počne ju mučiti podrigivanje i sl. i odmah se budi jer danju ima jako lagan san. pa ja sve radim da bar odspava.

imamo kosi jastuk, ne pomaže. one rolice za bočni polažaj smo imali kada je bila manja, sada nema šanse da bude u tome. ona se sama namjesti kako joj odgovara.
    iskeno, mislim da je malo bolje od kada ju stavljam da spava na trbuh, ali opet bdijem iznad nje od straha.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

grom, mene je strah onoga što dr sears piše o slučaju 9mj bebe. da joj je kiselina oštetila jednjak.
    ona je u stvari puno bljuckala od malena i nekada u mlazu, ali su mi svi govorili da se ne zabrinjavam, da sigurno nije ger.

kako ste vi sa spavanjem?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne vjerujem da joj je oštećen jednjak, zašto misliš da jest? E. je imala GER (vrlo vjerojatno, nismo radili one grozne pretrage). Podrigneš li ju prije spavanja? Meni je znalo pomagati da ju dignem pa polegnem i ponovno dignem da izbaci sav zrak. Nisam ju stavljala na trbuh jer nije podnosila taj položaj, a rolice bi odgurala tako da je spavala na leđima.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja vjerujem da se nešto oštetilo da bi beba to već dala do znanja. (Ja sam imala problema sa sluznicom želuca i to su takvi bolovi da ne vjerujem da mogu proći neprimjećeni).
    Spavanje je krenulo na bolje od kad se ona mogla preokrenuti na trbuh (na moj veliki užas) i tako spavati. Danima nisam oka sklopila... Do tad je po noći spavala na klin-jastučiću a po danu ni nama taj jastučić nije prolazio pa je spavala u slingu, na meni (tati) i sl, u bolje dane na krevetu... A o strahu mi ne moraš pričati. Ona u životu nije provela 1 minutu bez da je netko od nas bio u blizini jer nas je bilo strah da će se ugušiti tim povraćanjem. O vožnji u autu da ne govorim.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala vam objema.

ma samo me strah za taj jednjak. čak i kada sam s pedicom pričala o ger-u nisam mu davala preveliku važnost niti se zabrinjavala, no neki dan sam čula da to dizanje može oštetiti jednjak, a njoj se sadržaj želuca dosta često diže.
    ona ne povrati već proguta natrag.
    često vrišti kada ju npr. spustim i polegnem da joj promjenim pelenu, to mi je znak da joj se diže kiselina i da ju uspravim, ali mi je trebala vječnost da to shvatim.

hajde da bar netko razumije zašto naše dijete spava 'stojećki' na nama. dana kada prijepodnevna spavanja odrađuje u krevetu je jako malo.

aishwarya, ja ju uspavljujem na pilates lopti pa onako malo poskočim i onda joj zrak lakše izađe. ali nikada ne znam hoće li joj se dizati sadržaj želuca malo kasnije i probuditi ju. prije sam podrigivanje radila kako si ti opisala

idem ovih dana do pedice po homeopatsku remediju i nadam se da je pronašla nešto što će joj olakšati i pomoći.

mislila sam da je ad jedino s čime se borimo, a ispada da ima toga još...

grom, tvoje dijete isto ima ad, mislim da sam te vidjela na tom pdf-u.
    jeste li bili kod gastroenterologa, kako izgleda taj pregled? mi idemo zbog ad-a, mislila sam mu spomenuti i ovo, ali me čisto strah da ju ne ugnjavi.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Je, a od jučer imamo i potvrdu imunologa/dermatologa za atopiju i alergiju na km.
    Gastroenterologu prije nismo išli jer oni djecu koja tako bljuju po defaultu šalju na 24 satnu pHmetriju a ja joj to nisam htjela priuštiti. A pedijatar nas je u potpunosti podržao. Sad moramo otići jer nas je poslao hematolog iz Klaićeve (imala je tešku anemiju) - čuvši činjenicu da ja dijete i dalje dojim i da joj ne dajem kravlje mlijeko - u nadi da će me tamo podučiti pravilnoj ishrani djeteta. Samo je rekao da prije tog obavimo alergologa. Naručeni smo 3.3.
    Moja T je bljuvala 8,5 mjeseci i to obilno i konstantno, često u luku. Kasnije je tek naučila progutati. Nemam niti jedne njene fotografije iz tog perioda bez slinčeka i još gaze preko toga. No, danas nema apsolutno nikakvih problema. Jest, tu i tamo joj se još krene dizati nakon obilnog obroka ili kad izrazito puno popije (kod nje nema opcije ne dati ako ona hoće još ).

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja imama bebu od devet meseci i ima GER. Kazu da nije jako izrazen, jer ona obicno povrati svaki dan nakon jednog obroka, i to odmah nkon hranjenja. Nekada povrati u dva tri dana jednom. Ali jako je tesko gledati sve to, i moliti Boga kad ace proci. Kada je kod vas prtestalo, mislim da ste vec veliki. I jel imate neeki savet kako da je pomognem da ne povrati i taj jedan obrok?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj JelenaJana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imama bebu od devet meseci i ima GER. Kazu da nije jako izrazen, jer ona obicno povrati svaki dan nakon jednog obroka, i to odmah nkon hranjenja. Nekada povrati u dva tri dana jednom. Ali jako je tesko gledati sve to, i moliti Boga kad ace proci. Kada je kod vas prtestalo, mislim da ste vec veliki. I jel imate neeki savet kako da je pomognem da ne povrati i taj jedan obrok?
    Draga JelenaJana ja ti necu puno pomoc, al evo bar da se javim...
    Ja se vec mjesecima raspitujem po forumu o ovom problemu, i nitko ne odgovara
    Moj L. Jos koji dan i 10 mj ima probleme GERa. Kod gastroent. nismo bili (u fazi narudbe smo). Nekako ne forsiram jer sve pretrage su dosta invazivne. Moj ne povrati hranu van, vec mu se sve digne iz zeluca i on to proguta. Ponekad malo malo bljucne. Al ima stagnaciju u TT, nisko zeljezo, odbija dohranu i "mokro" kaslje vec 2 mj, s tim da smo zalijecili bronhitis.

Ja ga dojim iskljucivo u povisenom koljevka polozaju, ostalu hranu u hranilici, male zlicice hrane, cekam da proguta, pazim da ga ne stisce pelena ili hlacice... Pazim da ga ne drzim preko trbuha kad ga nosim, 20 min nakon jela nema "glupiranja", nastojim se "mirnije" igrat s njim. Spava na povisenom i nakon svakog podoja min 10 min je meni prsa o prsa povisen polozaj (a nocu cica svaka 2h ).

Eto... Nadam se da ce ti odgovorit netko s vise iskustva!
    Kakve ste vi pretrage obavljali? Kako je to kranulo kod vas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •