Stranica 146 od 189 PrviPrvi ... 4696136144145146147148156 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,251 do 7,300 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo jedna prigodna za sve vježbačice koji vježbaju po ovim vrućinama/sparinama

http://www.google.hr/imgres?um=1&sa=...88&tx=32&ty=62

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prijavljujem svojih 25% masti :/ Izmjerila se potpuno. Sutra slikanje . Odrekla se UH..... i tako....

Od sutra krećem sa svakodnevnim Jillian 30DS + jutranje trčanje.
    Zanima me što ću napraviti od svog tijela za 30 dana.

Muči me veliki ožiljak na trbuhu i lijeva strana trbuha nešto višlja (posljedica operacije).

Kao uvod danas holter :/

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Možda ako promijenim avatar nestane i nabor na trbuhu :D

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo i mene. Nisam odustala, nego sam odmorila svoje "atletsko tijelo" od onih punih 17 min vjezbanja prekjucer. Dobila jacu upalu misica, ali samo u nogama. Da ne napravim pauzu i budem dosljedna jucer sam stavila L u kolica i brzo pjesacila 6 km. Investirala sam u Adidas energy boost tenisice, pravi su preporod. Danas nastavljam koliko mi bolovi u trbuhu dozvole, dobila mengu. Tema je stvarno motivirajuca i iako sam ja daaaaleko od vas, vasih misica i kratica idemo dalje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Zavisi na koje staro, na staro-staro nikad više, ali na ljetno staro moguće.

Vjerojatno ću imati 2 sebe; ljetna ja i zimska ja (fotkat ću se uvijek zimi )
    A e.. nisam mislila baš na staro staro.. nego ono natrag na "voće staro"

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Optimisticna, to je tocno. Jedino pocetnici mogu istovremeno nabaciti misic i istopiti salo. Ali to veselje kratko traje.

Nedavno sam bas proucavala ovo jer sam se naivno nadala da je to moguce. I je, ali tolikim puzevim korakom da je zanemarivo.
    U principu se odlucujes ili na masu ili na definiciju, pa si ili u kalorijskom suficitu ili u deficitu.
    Hm zašto samo početnici mogu to, zašto ne bilo tko? ne kužim. Meni se puno puta dogodilo da bih nabijala masu i istovremeno skinula masnoće, jednostavno spontano se zamjene omjeri. Pogotovo s dobrom prehranom, ne dizanjem inzulina kod prehrane, divno izgrađuješ mišiće a ne stavljaš ništa u masne zalihe

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Dosta sam danas čitala o skinny fat tipu. Poanta je da je to genetski zaheb. Moram regulirat prehranu, dobit mišićnu masu koja će zakamuflirat saleko, osim toga cardio vježbe koliko sam skužila u takvih tipova kao ja, taloži salo baš na struku, dok ga izgradnja mišićnog tkiva topi. Tako da npr. skinny fat tipovi ne bi smjeli trčati i vozit biciklu, nego nabit kondiciju i onda mišićno tkivo. Kad mišić "rastopi" salo, onda tek možeš oblikovat tjelo prema želji. A dok dobivaš mišićnu masu, dobivaš na težini??
    Žene morate prestati gledati na vagu, to je izvor svih zala jer ti ne daje realnu sliku situacije. Kao i što sama vidiš, mala kilaža ne znači nužno i dobru (zdravu) tjelesnu građu.

U čemu je problem ako dobivaš na težini a to se događa zbog povećanja mišićne mase? Što je u tome loše?

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ako promijenim avatar nestane i nabor na trbuhu :D
    ha hahaaaa predobro

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači, ne treba se vagati, nego mjeriti opseg struka i postotak masnoće ...

"Tjelesna težina je manje bitna, nego što je postotak tjelesne masti. To je iz razloga što je mišićni sustav aktivni dio lokomotornog sustava, što su vam mišići jači i razvijeniji vama je lakše i lakše se krećete.

Druga stvar koja je vrlo bitna kad želite raditi na sebi je podatak da je odnos između mase mišićnog tkiva i masnog tkiva 9:1. To znaći da ako vi dobijete (volumno gledano) 1 litru mišića, a izgubite 9 litara masnog tkiva na vagi će težina ostati nepromijenjena! Zbog toga ja savjetujem svima koji počinju raditi na sebi da osim težine prate i opseg trbuha, ili (ako imaju mogućnosti) da mjere postotak masnog tkiva u tijelu. Te dvije varijable su puno bitnije od same težine.

Tu dolazimo do još jedne važne stvari, a to je raspodjela masnog tkiva u organizmu. Tu ima dosta toga,ali ći pažnju posvetiti masnoći u predjelu trbuha, koje se najviše ljudi želi riješiti. Omjer između opsega struka u predjelu pupka i opsega kukova ne bi smio biti veći od 1.0 kod muškaraca, a 0.8 kod žena."

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, ne treba se vagati, nego mjeriti opseg struka i postotak masnoće ...
    Točno!

Ja kad sam izgledala najmršavije, sam imala najviše kilograma IKAD! I svi bi mi govorili "ajme kako si smršavila" a ja bih rekla "ne nisam, imam više kg nego ikad". Ono iz inata - nabijem i vas i vagu

Al to je bilo jer sam imala puno mišićne mase i smanjila masnoće, i naravno da sam na izgled bila vrlo vitka, ali vaga je pokazivala puno (više nego ikad!). I u glavi se teško pomiriti s tim, jer smo ispranih mozgova "kad ide gore, ne valja; kad ide dolje, super je", a to uopće nije tako.

Mišići su puuuno teži od sala, i vrlo se lako dogodi da vaga pokazuje isto (ako ne i više) ali da je izgled puuuuuuno bolji.

Evo par slika da steknete feeling o čemu pričam

Dakle, ovako izgleda cca 2.5 kg sala i 2.5 kg mišića (primjetite koliko je volumen sala veći!!)

Starija gospođa iste tjelesne težine ali različitih omjera mišića i masnoće

Žena teža nego prije ali isto različiti omjer mišića i masnoće, pa ergo i drugi look

Žena teža 6,5 kg nego prije, po fazama se vidi kako ima više kg i izgleda mršavije

Dakle, mišići su vaš najbolji prijatelj

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako mogu izmjeriti postotak masnog tkiva? To nekim uredajem ili ppstoji neakva tablica? Sad ja ko s Marsa..

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.builtlean.com/2010/07/13/...at-percentage/

ja radim na br 2 način, u teretani. Doma je to dosta teško rekla bih.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 10.07.2013. at 10:12

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, ovako izgleda cca 2.5 kg sala i 2.5 kg mišića (primjetite koliko je volumen sala veći!!)
    wow ovo je stvarno super slikovni opis.

i vrlo jasno pokazuje da se ne trebamo brinuti ako kile ne idu dolje, ali nam se tijelo itekako mijenj.

Moja kilaza se ne mijenja ali centimetri itekako idu dolje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u misicima se pohranjuje glikogen kao brzodbovani izvor energije, a sad moram provjeriti koliko vode se veze na taj glikogen. znam da je 18 molekula vode ili 9 ali na koji omjer vidi se da dugo nisam neke stvari ponavljala
    uglavnom ako vjezbate vise se glikogena pohranjuje u misicima, jer im energija treba tamo, a ne u salu, pa onda na njega se jos veze voda. kako je to puno teze od triglicerida, tijelo je odabralo kao skladiste energije trigliceride ili cete omrazeno salo. lakse je a i puno vise energije je pohranjeno u njima.
    i cisto za kraj glikogen je UH, i neophodan vam je, tako da ni protiv UH ne smijete toliko (ovo ja sad sebe opravdavam)

kad radim vjezbe cesto ponavljam biokemiju u glavi, jos si to nisam izbila iz nje, a pocelo je jako jako davno, kad sam spremala ispit i odlazila na plivanje, pa sam plivajuci bila u svim ciklusima. kako su mi ti ciklusi jos dugo dugo poslije trebali u zivotu, onda sam spajala dvije stvari u zivotu.
    sad mi vise ne treba, tako intenzivno, ali neke navike ostaju valjda.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kilaza se ne mijenja ali centimetri itekako idu dolje.
    To je to! Točno tako treba biti

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    u misicima se pohranjuje glikogen kao brzodbovani izvor energije, a sad moram provjeriti koliko vode se veze na taj glikogen. znam da je 18 molekula vode ili 9 ali na koji omjer vidi se da dugo nisam neke stvari ponavljala
    uglavnom ako vjezbate vise se glikogena pohranjuje u misicima, jer im energija treba tamo, a ne u salu, pa onda na njega se jos veze voda. kako je to puno teze od triglicerida, tijelo je odabralo kao skladiste energije trigliceride ili cete omrazeno salo. lakse je a i puno vise energije je pohranjeno u njima.
    i cisto za kraj glikogen je UH, i neophodan vam je, tako da ni protiv UH ne smijete toliko (ovo ja sad sebe opravdavam)
    Bravo i thanks za profi pojašnjenje Ja kada teško treniram, uvijek se vodim time kako se osjećam. Ako nemam energije, onda spontano povećam količinu UH (ali samo kroz super zdrave namirnice tipa voće). Vodim se time što mi tijelo govori.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne, ne, ne brinite ,neću vam se pridružiti u vježbanju tražeći nešto sasvim treće, naišla sam na link koji bi vas mogao zanimati...
    http://www.barmethod.com/

Nadam se da vam ne otkrivam toplu vodu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anchie, super slike

milasova, možeš se mjeriti metrom ili kaliperom ili nekim posebnim vagama/spravama

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam vagu, ali nisam skužila kako radi

Čekam kaliper da stigne

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne, ne brinite ,neću vam se pridružiti u vježbanju tražeći nešto sasvim treće, naišla sam na link koji bi vas mogao zanimati...
    http://www.barmethod.com/

Nadam se da vam ne otkrivam toplu vodu.
    otkrivaš
    ja vježbam callanetics koji je jedna od najučinkovitijih "bar" metoda

kavofob, pazi se štipanja
    Posljednje uređivanje od Willow : 10.07.2013. at 10:53

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ah.. bitno je da znate da mislim na vas, kad već ne vježbam s vama.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mojca, pridruži nam se

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam vagu, ali nisam skužila kako radi

Čekam kaliper da stigne
    kol'ko to košta?
    ali, ne želim se sad mjeriti. nakon boravka kod mame. u Slavoniji.
    ne želim reći ni što je pravila sinoć za večeru (a ja uopće ne večeram u tom stilu...)
    ne mogu vam opisati koliko vam se željno želim pridružiti i isprobati focus 25

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Neka hvala... ja ću samo malo gledati.

Probala sam jednom callanetics kod Ive Kolić, nije to za mene.
    Istina... rado bi se vratila jozi. Dok sam redovito radila jogu osjećala sam se puno bolje, ali zbilja ne znam kad bi, kad ni minimum operative koji nas održava čistima i nahranjenima ne stižem. A i kad pomislim da bi dva put tjedno trebala ići nekud vježbati tužna sam pri pomisli jer sam premalo sa Smjehuljicom, pa radije biram biti s njom.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca, ne bi ni većina ovi cura tu stizale da idu vježbati izvan kuće. Ima masa dobrih programa a da ne napustiš Smjehuljicu nego je gledaš dok vježbaš. Samo za info

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Istina... rado bi se vratila jozi.
    pa prevari Jozu sa recimo Shaunom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojca, nemoj se ni truditi s izgovorima jer ćemo te ponapadati sa svih strana...bježi dok još stigneš ili ćeš uskoro hopsati oko Smjehuljice svakog dana

Willow, jedva čekam da se poštipam, a ni md neće imati ništa protiv

Anči, nemam ti pojma. Ta vaga je kupljena prije barem 5 godina, kad me još nije bilo strah stati na nju, onda ju godinama nisam moga ni pogledati, sad se konačno opet družimo, ali samo kgiće mjerim.
    Ako će ti biti lakše podružim se ja sa Shaunom večeras za tebe

Anchie, kako si ti sad, jel vježbaš što? Btw, one fotke su super, imam ih već spremljene, ali baš mi dobro došlo ponovno se podsjetiti omjere mišića i sala.

edit: Spajalice
    Posljednje uređivanje od kavofob : 10.07.2013. at 11:15

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

loooooool

kavofob, ja sam shvatila da ti imaš taj uređaj koji mjeri postotak masti? sori, nisam mislila koliko košta obična vaga

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Prije ce Shaun prevario Scotta s Jozom :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie, kako si ti sad, jel vježbaš što?
    Da, ali lagano doma, neke osnovne vježbe ono da pokrijem cijelo da sam u kolkoj tolkoj formi. I čekam trenutak kad ću se vratiti natrag u teretanu - to je moja ipak preomiljena vrsta treninga, tu najbrže dosežem rezultate. Mislim, nije da čekam nešto spektakularno, samo da ulovim taj prvi trenutak kad ću nabaciti torbu na rame i otići, jer samo su samo izgovori trenutno u pitanju Tako da ću ovih dana
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 10.07.2013. at 11:24

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Upravo sam skinula novi program Shauna T - Focus T25! Popodne ću isprobati ako ću imati snage nakon bazena

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure, lude ste sa Shaunom i prevarama

Anči, ta vaga mjeri i postotak masti, samo nisam skužila koju kombinaciju tipki trebam ispritiskati da mi nešto pokaže.

Anchie šteta što si na krivoj strani grada, inače bih ti se rado pridružila.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam skinula novi program Shauna T - Focus T25! Popodne ću isprobati ako ću imati snage nakon bazena
    aaaaaaa sad ću i ja morati! predobro izgleda... a i volim Shauna

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

chris blue, ne znam jesi i prije imala ovaj avatar, prekrasna fotkica

Ima neka dobra duša da mi dropboxom pošalje T25 ili jumbom? U zamjenu nudim Insanity ili Jilline programe

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie šteta što si na krivoj strani grada, inače bih ti se rado pridružila.
    aaaa ginem godinama za time da imam partnericu koja je na istom nivou kao i ja i da se međusobno guramo u treninzima

Al ok, ova tema poprilično uspjeva u tome

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    aaaaaaa sad ću i ja morati! predobro izgleda... a i volim Shauna
    Ima kosu!

Puknut ću od smijeha

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tema je najbolja na forumu...toliko motivacije i pozitive na jednom mjestu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

oooooooooooo chris skicas jos temu, suer cekam recenziju

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

chris blue, ti si nam rijetko na temi, što sad vježbaš, kako se držiš? vidjeh da si napredna

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve sreća pa ne poznajem ni jednog osim Joze, a ni njega baš ne šljivim u zadnje vrijeme.
    Tko je Shaun? Tko je Scott?

Tu vagu koja mjeri postotak masti, vode, kostiju, dužinu kose i noktiju na nožnim prstima, imam ja... služi mi samo da Smjehuljicu tu i tamo izvažem. I da obrišem prašinu s nje.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

w9 treći put. danas. držite palčeve jer sam umorna za poludit, mala je kraljica noći već 2 tjedna u kontinuitetu. ali ne dam se! w9 i w10 i c3 su super. jako me zatežu mišići cijelo vrijeme, naravno da u toj boli uživam i zamišljam kako mišići bujaju ...Kavofob imaš T25 na torrentu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja sam odlučila idući tjedan krenuti s T-25, imam taman vremena prije GO da odradim makar alpha fazu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako je super veselo na topicu :hug:

ja se drzim 2 nivoa 6w6p, jos mi salo place ko ludo , jucer me mala slucajno takla za ledja poslije vjezbanja, kako je gadljivu facu slozila - 'mokla si, mama!'
    i pazim malo na prehranu vise, pa vidim i pomak na vagi
    istina ovo za misice i vagu, kad kazem kilazu svi kazu da izgledam mrsavije, a ja sam sad 65 kg na 165 cm (bila i 74 prosle godine, kila, ne centimetara, nazalost ), pjescani sat

sta se slika tice, ni ja ne volim bas isklesane trbusnjake - na zenama
    onako, da se naziru obrisi, ili da se vide kad se bas napnes, to mi je puno vise sexi
    i stavljene slike su mi najprivlacnije one izmedju 20 i 25% bf
    i tjesi me ona slika s trbuhom, ja imam mali pojas visece koze ispod pupka koji me uzasno smeta
    ako ga kupaci malo stisne, izgleda super, ali ne daj boze da udje ispod tog nabora

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

summer

Ja sam većinom pošteđena diranja i grljenja kad vježbam, otkad se par puta zaletila na mokro... sad uglavnom prije oprezno pita "mama, mokra si?"

Što se opuštene kože tiče, uzdam se da će otići s vremenom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    jako me zatežu mišići cijelo vrijeme, naravno da u toj boli uživam i zamišljam kako mišići bujaju
    Go Sasa! Ovo je i meni glavna motivacija, ja OBOŽAVAM taj osjećaj, ono znam da sam učinila nešto dobro, da mišići sad rastu, i taj feeling kad osjetiš da te sve zateže, like you're made out of steel

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mojoj prasici nema dražeg nego sjesti mi na leđa kad sam u planku i onda licem plaziti po mokrim leđima. zajedno se tuširamo poslije toga.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Neka hvala... ja ću samo malo gledati.

Probala sam jednom callanetics kod Ive Kolić, nije to za mene.
    Istina... rado bi se vratila jozi. Dok sam redovito radila jogu osjećala sam se puno bolje, ali zbilja ne znam kad bi, kad ni minimum operative koji nas održava čistima i nahranjenima ne stižem. A i kad pomislim da bi dva put tjedno trebala ići nekud vježbati tužna sam pri pomisli jer sam premalo sa Smjehuljicom, pa radije biram biti s njom.
    Probaj kao ja, dizanje u 5

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    i stavljene slike su mi najprivlacnije one izmedju 20 i 25% bf
    Ja sam baš u toj kategoriji, i iako nisam po svom ćeifu (uvijek želim biti isklesanija, iako realno sam vrlo zadovoljna kad pogledam oko sebe) kontam si da ima ljudi koji su sigurno oduševljeni baš s takvim izgledom. To mi je uvijek dobar izgovor za ne treniranje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja mrzi mokro, sve mokro povezuje s prljavim. Nedo bog da joj nešto na odjeću kapne, presvlačenje odmah

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj kao ja, dizanje u 5
    Ionak se dižem u 5.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ionak se dižem u 5.
    Ah, onda nemam rješenje.
    Ja sam danas 4. dan yogillian. Paše mi to po ovom vremenu.
    Plus što ne zahtijeva nikakve gadgete.
    Nije mi lagano, pošteno se oznojim.
    E, jedino sam si u intersportu kupila nekakav yoga mat za 70kn, jer mi one konzum ležaljke nisu bile dobre, raspadale su se.
    Još samo da proplivam. Mada, jutros mi se već činilo more toplije.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    prije ce shaun prevario scotta s jozom :d

loool

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ubile ste me u pojam s tim vaganjem.... a taman sam se htjela pohvalit da sam skinula 1 kilu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    ubile ste me u pojam s tim vaganjem.... a taman sam se htjela pohvalit da sam skinula 1 kilu.
    ha ha haaa

da vrlo je važno jel otišla jedna kg mišića (što odlazi lakše, pogotovo kad je samo dijeta i nikakvo vježbanje) ili jedna kg sala... vaga pokazuje samo da je otišlo (nešto)

Ako vježbaš, onda nema straha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •