evo jedna prigodna za sve vježbačice koji vježbaju po ovim vrućinama/sparinama
http://www.google.hr/imgres?um=1&sa=...88&tx=32&ty=62
evo jedna prigodna za sve vježbačice koji vježbaju po ovim vrućinama/sparinama
http://www.google.hr/imgres?um=1&sa=...88&tx=32&ty=62
Prijavljujem svojih 25% masti :/ Izmjerila se potpuno. Sutra slikanje. Odrekla se UH..... i tako....
Od sutra krećem sa svakodnevnim Jillian 30DS + jutranje trčanje.
Zanima me što ću napraviti od svog tijela za 30 dana.
Muči me veliki ožiljak na trbuhu i lijeva strana trbuha nešto višlja (posljedica operacije).
Kao uvod danas holter :/
Možda ako promijenim avatar nestane i nabor na trbuhu :D
Evo i mene. Nisam odustala, nego sam odmorila svoje "atletsko tijelo" od onih punih 17 min vjezbanja prekjucer. Dobila jacu upalu misica, ali samo u nogama. Da ne napravim pauzu i budem dosljedna jucer sam stavila L u kolica i brzo pjesacila 6 km. Investirala sam u Adidas energy boost tenisice, pravi su preporod. Danas nastavljam koliko mi bolovi u trbuhu dozvole, dobila mengu. Tema je stvarno motivirajuca i iako sam ja daaaaleko od vas, vasih misica i kratica idemo dalje.
A e.. nisam mislila baš na staro staro.. nego ono natrag na "voće staro"
Hm zašto samo početnici mogu to, zašto ne bilo tko? ne kužim. Meni se puno puta dogodilo da bih nabijala masu i istovremeno skinula masnoće, jednostavno spontano se zamjene omjeri. Pogotovo s dobrom prehranom, ne dizanjem inzulina kod prehrane, divno izgrađuješ mišiće a ne stavljaš ništa u masne zalihe
Žene morate prestati gledati na vagu, to je izvor svih zala jer ti ne daje realnu sliku situacije. Kao i što sama vidiš, mala kilaža ne znači nužno i dobru (zdravu) tjelesnu građu.
U čemu je problem ako dobivaš na težini a to se događa zbog povećanja mišićne mase? Što je u tome loše?
ha hahaaaa predobro
Znači, ne treba se vagati, nego mjeriti opseg struka i postotak masnoće ...
"Tjelesna težina je manje bitna, nego što je postotak tjelesne masti. To je iz razloga što je mišićni sustav aktivni dio lokomotornog sustava, što su vam mišići jači i razvijeniji vama je lakše i lakše se krećete.
Druga stvar koja je vrlo bitna kad želite raditi na sebi je podatak da je odnos između mase mišićnog tkiva i masnog tkiva 9:1. To znaći da ako vi dobijete (volumno gledano) 1 litru mišića, a izgubite 9 litara masnog tkiva na vagi će težina ostati nepromijenjena! Zbog toga ja savjetujem svima koji počinju raditi na sebi da osim težine prate i opseg trbuha, ili (ako imaju mogućnosti) da mjere postotak masnog tkiva u tijelu. Te dvije varijable su puno bitnije od same težine.
Tu dolazimo do još jedne važne stvari, a to je raspodjela masnog tkiva u organizmu. Tu ima dosta toga,ali ći pažnju posvetiti masnoći u predjelu trbuha, koje se najviše ljudi želi riješiti. Omjer između opsega struka u predjelu pupka i opsega kukova ne bi smio biti veći od 1.0 kod muškaraca, a 0.8 kod žena."
Točno!
Ja kad sam izgledala najmršavije, sam imala najviše kilograma IKAD! I svi bi mi govorili "ajme kako si smršavila" a ja bih rekla "ne nisam, imam više kg nego ikad". Ono iz inata - nabijem i vas i vagu
Al to je bilo jer sam imala puno mišićne mase i smanjila masnoće, i naravno da sam na izgled bila vrlo vitka, ali vaga je pokazivala puno (više nego ikad!). I u glavi se teško pomiriti s tim, jer smo ispranih mozgova "kad ide gore, ne valja; kad ide dolje, super je", a to uopće nije tako.
Mišići su puuuno teži od sala, i vrlo se lako dogodi da vaga pokazuje isto (ako ne i više) ali da je izgled puuuuuuno bolji.
Evo par slika da steknete feeling o čemu pričam
Dakle, ovako izgleda cca 2.5 kg sala i 2.5 kg mišića (primjetite koliko je volumen sala veći!!)
Starija gospođa iste tjelesne težine ali različitih omjera mišića i masnoće
Žena teža nego prije ali isto različiti omjer mišića i masnoće, pa ergo i drugi look
Žena teža 6,5 kg nego prije, po fazama se vidi kako ima više kg i izgleda mršavije
Dakle, mišići su vaš najbolji prijatelj![]()
Kako mogu izmjeriti postotak masnog tkiva? To nekim uredajem ili ppstoji neakva tablica? Sad ja ko s Marsa..
http://www.builtlean.com/2010/07/13/...at-percentage/
ja radim na br 2 način, u teretani. Doma je to dosta teško rekla bih.
Posljednje uređivanje od anchie76 : 10.07.2013. at 10:12
u misicima se pohranjuje glikogen kao brzodbovani izvor energije, a sad moram provjeriti koliko vode se veze na taj glikogen. znam da je 18 molekula vode ili 9 ali na koji omjervidi se da dugo nisam neke stvari ponavljala
uglavnom ako vjezbate vise se glikogena pohranjuje u misicima, jer im energija treba tamo, a ne u salu, pa onda na njega se jos veze voda. kako je to puno teze od triglicerida, tijelo je odabralo kao skladiste energije trigliceride ili cete omrazeno salo. lakse je a i puno vise energije je pohranjeno u njima.
i cisto za kraj glikogen je UH, i neophodan vam je, tako da ni protiv UH ne smijete toliko (ovo ja sad sebe opravdavam)
kad radim vjezbe cesto ponavljam biokemiju u glavi, jos si to nisam izbila iz nje, a pocelo je jako jako davno, kad sam spremala ispit i odlazila na plivanje, pa sam plivajuci bila u svim ciklusima. kako su mi ti ciklusi jos dugo dugo poslije trebali u zivotu, onda sam spajala dvije stvari u zivotu.
sad mi vise ne treba, tako intenzivno, ali neke navike ostaju valjda.
To je to! Točno tako treba biti
Bravo i thanks za profi pojašnjenjeJa kada teško treniram, uvijek se vodim time kako se osjećam. Ako nemam energije, onda spontano povećam količinu UH (ali samo kroz super zdrave namirnice tipa voće). Vodim se time što mi tijelo govori.
Ne, ne, ne brinite ,neću vam se pridružiti u vježbanjutražeći nešto sasvim treće, naišla sam na link koji bi vas mogao zanimati...
http://www.barmethod.com/
Nadam se da vam ne otkrivam toplu vodu.
anchie, super slike
milasova, možeš se mjeriti metrom ili kaliperom ili nekim posebnim vagama/spravama![]()
Ja imam vagu, ali nisam skužila kako radi
Čekam kaliper da stigne![]()
Ah.. bitno je da znate da mislim na vas, kad već ne vježbam s vama.
![]()
Neka hvala... ja ću samo malo gledati.![]()
Probala sam jednom callanetics kod Ive Kolić, nije to za mene.
Istina... rado bi se vratila jozi.Dok sam redovito radila jogu osjećala sam se puno bolje, ali zbilja ne znam kad bi, kad ni minimum operative koji nas održava čistima i nahranjenima ne stižem. A i kad pomislim da bi dva put tjedno trebala ići nekud vježbati tužna sam pri pomisli jer sam premalo sa Smjehuljicom, pa radije biram biti s njom.
Mojca, ne bi ni većina ovi cura tu stizale da idu vježbati izvan kuće. Ima masa dobrih programa a da ne napustiš Smjehuljicu nego je gledaš dok vježbaš. Samo za info![]()
Mojca, nemoj se ni truditi s izgovorima jer ćemo te ponapadati sa svih strana...bježi dok još stigneš ili ćeš uskoro hopsati oko Smjehuljice svakog dana
Willow, jedva čekam da se poštipam, a ni md neće imati ništa protiv
Anči, nemam ti pojma. Ta vaga je kupljena prije barem 5 godina, kad me još nije bilo strah stati na nju, onda ju godinama nisam moga ni pogledati, sad se konačno opet družimo, ali samo kgiće mjerim.
Ako će ti biti lakše podružim se ja sa Shaunom večeras za tebe
Anchie, kako si ti sad, jel vježbaš što? Btw, one fotke su super, imam ih već spremljene, ali baš mi dobro došlo ponovno se podsjetiti omjere mišića i sala.
edit: Spajalice![]()
Posljednje uređivanje od kavofob : 10.07.2013. at 11:15
Da, ali lagano doma, neke osnovne vježbe ono da pokrijem cijelo da sam u kolkoj tolkoj formi. I čekam trenutak kad ću se vratiti natrag u teretanu - to je moja ipak preomiljena vrsta treninga, tu najbrže dosežem rezultate. Mislim, nije da čekam nešto spektakularno, samo da ulovim taj prvi trenutak kad ću nabaciti torbu na rame i otići, jer samo su samo izgovori trenutno u pitanjuTako da ću ovih dana
![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 10.07.2013. at 11:24
Upravo sam skinula novi program Shauna T - Focus T25! Popodne ću isprobati ako ću imati snage nakon bazena![]()
Cure, lude ste sa Shaunom i prevarama
Anči, ta vaga mjeri i postotak masti, samo nisam skužila koju kombinaciju tipki trebam ispritiskati da mi nešto pokaže.
Anchiešteta što si na krivoj strani grada, inače bih ti se rado pridružila.
chris blue, ne znam jesi i prije imala ovaj avatar, prekrasna fotkica
Ima neka dobra duša da mi dropboxom pošalje T25 ili jumbom? U zamjenu nudim Insanity ili Jilline programe![]()
Tema je najbolja na forumu...toliko motivacije i pozitive na jednom mjestu![]()
oooooooooooo chris skicas jos temu, suer cekam recenziju![]()
chris blue, ti si nam rijetko na temi, što sad vježbaš, kako se držiš? vidjeh da si napredna![]()
Sve sreća pa ne poznajem ni jednog osim Joze, a ni njega baš ne šljivim u zadnje vrijeme.![]()
Tko je Shaun?Tko je Scott?
Tu vagu koja mjeri postotak masti, vode, kostiju, dužinu kose i noktiju na nožnim prstima, imam ja... služi mi samo da Smjehuljicu tu i tamo izvažem. I da obrišem prašinu s nje.
w9 treći put. danas. držite palčeve jer sam umorna za poludit, mala je kraljica noći već 2 tjedna u kontinuitetu. ali ne dam se! w9 i w10 i c3 su super. jako me zatežu mišići cijelo vrijeme, naravno da u toj boli uživam i zamišljam kako mišići bujaju...Kavofob imaš T25 na torrentu.
i ja sam odlučila idući tjedan krenuti s T-25, imam taman vremena prije GO da odradim makar alpha fazu![]()
kako je super veselo na topicu :hug:
ja se drzim 2 nivoa 6w6p, jos mi salo place ko ludo, jucer me mala slucajno takla za ledja poslije vjezbanja, kako je gadljivu facu slozila - 'mokla si, mama!'
i pazim malo na prehranu vise, pa vidim i pomak na vagi
istina ovo za misice i vagu, kad kazem kilazu svi kazu da izgledam mrsavije, a ja sam sad 65 kg na 165 cm (bila i 74 prosle godine, kila, ne centimetara, nazalost), pjescani sat
sta se slika tice, ni ja ne volim bas isklesane trbusnjake - na zenama
onako, da se naziru obrisi, ili da se vide kad se bas napnes, to mi je puno vise sexi
i stavljene slike su mi najprivlacnije one izmedju 20 i 25% bf
i tjesi me ona slika s trbuhom, ja imam mali pojas visece koze ispod pupka koji me uzasno smeta
ako ga kupaci malo stisne, izgleda super, ali ne daj boze da udje ispod tog nabora![]()
summer
Ja sam većinom pošteđena diranja i grljenja kad vježbam, otkad se par puta zaletila na mokro... sad uglavnom prije oprezno pita "mama, mokra si?"
Što se opuštene kože tiče, uzdam se da će otići s vremenom![]()
mojoj prasici nema dražeg nego sjesti mi na leđa kad sam u planku i onda licem plaziti po mokrim leđima. zajedno se tuširamo poslije toga.
Moja mrzi mokro, sve mokro povezuje s prljavim. Nedo bog da joj nešto na odjeću kapne, presvlačenje odmah![]()
Ah, onda nemam rješenje.
Ja sam danas 4. dan yogillian. Paše mi to po ovom vremenu.
Plus što ne zahtijeva nikakve gadgete.
Nije mi lagano, pošteno se oznojim.
E, jedino sam si u intersportu kupila nekakav yoga mat za 70kn, jer mi one konzum ležaljke nisu bile dobre, raspadale su se.
Još samo da proplivam. Mada, jutros mi se već činilo more toplije.
ubile ste me u pojam s tim vaganjem.... a taman sam se htjela pohvalit da sam skinula 1 kilu.