Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Tragovi kemijske olovke na tapeti

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Tragovi kemijske olovke na tapeti

Upomoc,upravo sam vidjela da mi je cura fuuul isarala zelene tapete u dnevnom boravku sa crnom kemijskom....
    Ja u kuhinji prala sudje a ona sara i sara i onda me pozove da mi pokaze svoj uradak....pao mi mrak na oci...

Cime bi mogla a da ne skinem boju sa tapete? Jos je zafrnknuto to sto je reljefast a ne gladak pa ce bas bit problem....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Upomoc,upravo sam vidjela da mi je cura fuuul isarala zelene tapete u dnevnom boravku sa crnom kemijskom....
    Ja u kuhinji prala sudje a ona sara i sara i onda me pozove da mi pokaze svoj uradak....pao mi mrak na oci...

Cime bi mogla a da ne skinem boju sa tapete? Jos je zafrnknuto to sto je reljefast a ne gladak pa ce bas bit problem....
    Ajoj, nadam se da su tapete perive. Ako jesu - bingo! Ako nisu... nemam pojma.

Morat ces probati na nekom mjestu gdje se ne vidi nesto od ovoga:

- obicni detergent za sudje razblazen + spuzvica (mozda pomogne, mozda ne - ovisno o tapetama)
    - alkohol vulgaris, pa na vaticu (blazinicu)
    - maramica za ciscenje (W5 iz Lidla ili neka slicna) - to je agresivno, pa treba probati da ne operes boju

Eto, nemam vise ideja... Nadam se da ce biti jos savjeta. I kupi djetetu plocu na nogarima (ili drvenu ili onu na koju se pricvrsti blok) pa kazi "tu saraj". AKo nema, objesi veliki hamer na vrata ili negdje na zid, da ima okvir, a zidove nek pusti na miru. Moj mladji je po kazni morao farbati zid koji je unistio vostanom bojicom, ali ispalo je da mu to nije bila kazna nego dobra zabava, ali sam kasnije dobro pazila da se ne ponovi.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

provala alkoholnim octom pa detrgentom za sudje...nista,samo je posvijetlilo trag i nekako kao zamrljalo okolo.... :
    cistog alkohola nemam,nabavit cu ga danas pa pokusat i s njim...

pada mi na pamet nastelit ispred toga veliku grastu sa cvijecem,cini mi se da ovo nece ici dolje....

ploca za crtanje joj je bila iza ledja (ona magnetska sto pises-brises)....sarala je po njoj kad sam otisla u kuhinju....onda se dokopala kemijske i udri po zidu...ah....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni su savjeti sa foruma spasili kožni kauč. Dobro našpricati običnim lakom za kosu i obrisati papirnatim ručnikom. Bio je u pitanju debeli crni flomaster i sve je otišlo kao magijom odnijeto. Valjda djeluje i na tapetama.
    I kupila sam najjeftiniji lak, činio mi se najjajči.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

skulirana, problem je da je papir u igri. jer ne znam kako bi ti djelovao npr. benzin na boju koju imas na tapetama.
    mislim da veliki pitar ce najbolje rijestiti stvar

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su savjeti sa foruma spasili kožni kauč. Dobro našpricati običnim lakom za kosu i obrisati papirnatim ručnikom. Bio je u pitanju debeli crni flomaster i sve je otišlo kao magijom odnijeto. Valjda djeluje i na tapetama.
    I kupila sam najjeftiniji lak, činio mi se najjajči.
    Da, to je točno, a koža i eko koža uredno se čisti i dječjim maramicama koje u sebi imaju mlijeko ili ulje. ALI ovdje je riječ o tapetama. Uostalom, dobro kaže pokretačica topica - zakloniti to nečim i gotovo.... Uostalom, u ovoj dobi djeteta može se očekivati još takvih epizoda. (Mi smo odgađali renoviranje stana dok djeca nisu narasla dovoljno da ne rade takve stvari, he he he...)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Taft mega strong...0 bodova....niti malo nije skinuo,jos sam glupaca trljala stranom papirnatog rucnika koji ima obojene uzorke pa mi je malo te boje ostalo na tapeti....

Alkoholni ocat i detrdzent su mi barem malo posvijetlil trag,ovo ama bas nista....
    Kako ima toga isprobavam na novom dijelu posaranog tapeta...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dakle,koja boja pitara najbolje pase na pistacio svijetlo zeleni tapet pitanje je sad....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pase na pistacio svijetlo zeleni tapet
    cekaj sad da li je rijec o tepetu (sto ti ga kod nas na kontinetu dodje tepih) ili je rijec o tapetama kojima mi kontinentalci nazivamo ono na zidu od papira.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tapete,ono na zidu od papira! pokusala bi ja sa Domestosom npr ali znam da bi diglo i boju....alkohol mi je zadnja sansa...mada,hmmm....sto da i digne boju, mi to onda poslije prepituramo sa tom nijansom zelene?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije loša ideja, samo isprobaj na malom komadiću prije nego kreneš s kistom. Ili ako imaš još tih tapeta, prelijepi samo taj dio. Možda možeš i premjestiti neki komad namještaja... Najbitnije je ne uzimati to previše k srcu. Žena mog bratića imala je godinama crteže olovkom svog sina po zidu i ostavljali su to netaknuto dok su okolo krečili, sve dok on nije rekao da mu to više ne treba (negdje kad je krenuo u školu).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •