Posto zbiljno razmisljam o posvojenju zelim se informirati na sve mogce nacine i utvrditi svoju odluku. Ovaj forum mi je pomogao jako puno i svi vi koji ste pisali o svojim iskustvima. Htjela bih da razmjenimo informacije o literaturi koja se tice posvajanja, odgoja i sl. pa vas molim da podjelimo naslove, i informacije o tome gdje ste nabavili knjige, internet adrese, portale i sl. koji se bave ovom problematikom.
Bas sam jucer procitala knjigu od Catherine Bonnet, "Gesta ljubavi" o mamama koje daju djecu na posvajanje i njihovim pricama i jako me dirnula. Takoder mislim da je jako korisna jer nam pomaze shvatiti iz kakve su zivotne situacije dosla nasa djeca k nama u nekim slucajevima, te im onda mozemo bolje pomoci da i oni sami jednog dana shvate.
Isto tako bi bilo zanimljivo da raspravimo o nekim temama iz literature i nacin na koji ste vi dozivjeli odredenu problematiku.

Odgovori s citatom
barem neku od njih.
. I daj više napiši knjigu, jedva čekam neko pametno štivo o posvajanju na hr.

)
).
kad je B. podcrtao da je objasnjavanje uzroka djetetova ponasanja ne samo nepotrebno, nego i lose, jer dijete je premalo da bi svjesno razlucilo uzroke nekih svojih ponasanja. Pravdanje nasih motiva takoder moze biti neplodno, jer ili je dijete premalo da to shvati, ili je trenutak krivi, ili sve « precuje » jer su to za njega samo prodike….