Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Prvi rođendan

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Prvi rođendan

Dragi moji, uskoro nam se bliži prvi rođendan naše curice, ali ne može kod mene nikad biti ništa divno i krasno pa stoga i tu nailazim na problem...Naime moja majka živi u jednom gradu s mojom ostalo rodbinom, dok sam ja i moja obitelj u drugom gradu s muževom familijom, e sad javlja nam se problem oko prvoga rođendana jer se moji roditelji i muževi roditelji ne slažu jer su obije obitelji totalno različite. (to govorim iz primjera zajedničkog slavlja gdje je moj svekar frcao od alkohola i vrijeđao moju majku). Znači zajedno u isti koš više ne smiju nikako. E sad kako da proslavimo taj rođendan? Njegovi su staromodni i oni bi samo janjce i odojke pekli dok ja nisam takva i moja obitelj mene su kao malu naučili da je za rođendan torta, sendviči sve u balonima itd...Kako proslaviti njezin rođendan? Molim savijete vas koji ste to prošli na ovakav ili sličan način...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    .Kako proslaviti njezin rođendan? ...
    Kako?
    Onako kako ti, TM i dijete želite, pa ako baš želite poslužiti čaj na travi i kekse - super.
    Vrijeme je da se zauzmete za sebe. Napravite proslavu kakvu vi želite u troje ili s 50 ljudi sasvim svejedno.
    A ovi odrasli će valjda biti dovoljno pribrani da proslave u miru.
    Ako je problem alkohol, nemojte ga poslužiti.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

onako kako se ti i muž dogovorite, a ne niti tvoji niti njegovi, ja isto živim sa njegovima (na katu posebno) i isto je prve godine bilo pitanje svekrve, šta ćemo za rođendan, moj je odgovor bio NIŠTA, ja sam sve napravila kako smo nas dvoje htjeli, pa kome se sviđalo ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Leptirići kako si napravila proslave? Svaki savijet ili primjer mi dobro dođe

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam leptirić, ali mi obično imamo roštilj s raznim prilozima, tortu, sladoled ili voće,...
    Ljeto je, lijepo vrijeme, imamo i odrasle goste i djecu, pa radim ručak.

Kad će dijete slaviti samo s prijateljima, onda će biti "laganiji" meni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ako ovi tvoji nikako ne mogu zajedno, proslavite na dva puta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    A ako ovi tvoji nikako ne mogu zajedno, proslavite na dva puta.
    X

Mi smo tak radili prvih par godina dok nismo uspjeli bolje. Kad su klinci išli u vrtić, čak smo znali imati rođendane ko slavonske svatove - samo djeca iz vrtića, pa jedni roditelji, pa drugi roditelji. Sve je štimalo. Jedina razlika je u tome da za ovakvu organizaciju treba imati vremena. Trošak čak nije puno veći, ali ušteda živaca - neprocjenjivo.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Proslavite ga kako ti i tm želite.

Ako je netko neugidan kad je alkoholiziran ne dajte mu alkohol. I recite mu zašto ga ne date.

Ja bi rođendan slavila odvojeno, i to ako baš baš nikako ne ide skupa.
    A da probate još jednom? Postoji li ikakva mogućnost da je ono bio izolirani incudent?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nažalost, iz vlastitog iskustva govorim, ovo s alkoholom nema jednostavnog rješenja, nudili vi alkohol ili ne nudili. Samo ako osoba ne popije nešto taj tren, ne znači da će biti pristojnija i ugodnija. Mi nismo pozvali na krštenje rodbinski najbližu moguću osobu iz tog razloga. Bilo je bolno, ali odluka je bila čvrsta.
    Ako nemaš snage za velike rezove, odluke i ultimatume, najbezbolnije je slaviti odvojeno. Ali, ne bi trebala skrivati zašto je to tako, već reći svima razlog ako pitaju.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sad sam se sjetila jedne situacije-mi u obitelji nemamo alkoholičare, ali imamo dva proždrljivka. U tolikoj mjeri da bi mi opustošili ovale skoro već iz hodnika

Ni slučajno da bi pričekali ostale da sjednu za stol.

Na normalan način sam ih par puta zamolila da pričekaju da svi sjednu za stol. Nitko se nije naljutio, ni oni na mene ni ja na njih.

A moglli smo njurgat još par godina svi.

Poanta: nema stvari koja se ne može reći.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Baš pomišljam o toj proslavi i nakon svim razmatranja iskusnije i pametnije mame su me (hvala im na tome) uvjerile da ne treba raditi pompu i zvati susjede i kolege, širu rodbinu, pogotovo ako to djetetu u toj dobi neće nešto značiti ili ako će doći do nekog incidenta, situacije koja će više štetiti nego koristiti. Mi izbjegavamo susret sa članom obitelji koji voli čašicu više od ikoga, a pogotovo sada kada nam je dijete došlo u živote tako da razumijem situaciju, teško je to.
    Vi ćete najbolje znati. Da izbjegnem sličnu neugodnu situaciju bezalkoholna pića, mali sendviči (koliko god nečijim profinjenim nepcima neće odgovarati), baloni, čudnovati namazi, torta i sve to u 2 do 3 sata.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ovako što se tiče ne davanja alkohola ja i da ga ne donesem svekar ode kat ispod u svoj stan i uzme si ga, riječi tipa : ne može alkohol, nemojte itd. ne šljakaju, jer taj ne sluša nikog. Već su par puta bili moji i njegovi zajedno i svakoga puta je bilo sve gore, moja mama šuti i ništa nikom ne govori a vidim na njoj da joj smeta jer smeta i meni kojoj neke riječi nisu upućene. Jedina je opcija da se rođendan slavi odvojeno, iako je ona premalena da razumije vjerovatno će kad postane veća biti teže zašto joj obe bake nisu zajedno, zašto je jedan dan tatina a drugi mamina strana.. Izgleda da druge opcije nema, a nema zbog njih, nisam im to još dala do znanja, ali shvatit će. Isto tako njegov otac dok ručamo on bude u kratkim hlačama, bez majice što ja ne podnosim za stolom da je netko ne obučen ili da ima kapu na glavi, takva sam, pa sam rekla mužu da ću jednom doć i skinut si majcu, jer do sada sam govorila da nemam apetit dok je nečija trbušina na stolu, ali vidim da ne pali pa kad se skinem vidjet ćemo..Jedino mi je žao moje sada malene djevojčice što će je to pratiti kroz život odvojene proslave bilo čega...jer izgleda da drugog nema.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ivon, iskreno previše razmišljaš.
    Biti će još milijon situacija gdje neće biti sve po špagi.
    Što ako jedna baka donese manji poklon, druga veči? Što ako netko ne donese poklon? Što ako netko donese novce, a netko poklon?,... Ništa.
    Za rođendan mojeg djeteta jedna baka otišla na more jedne godine. I što sad? Došli su za par dana.
    Druga otišla na izlet. I što sad?
    Meni to više ne paše organizacijski, jer spremamo veliki ručak, pa mi je jednostavnije da su svi u istom danu, a ne da rastežemo na par dana, ali iskreno dijete radi toga nema nekakve traume.
    Privikne se da je to tako i doviđenja.

A što se tiče trbušine i kape, baš me briga kako je tko sređen.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ustvari željela sam reči da će dijete imati problem tamo gdje ga vi sami napravite. (To bih i sama morala imati često na umu, jer volim napraviti problem gdje ga nema).

Ako će vama biti ok da su jedni jedan dan, drugi drugi dan i djetetu će biti.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma znam da ja sam takva da od muhe slonove radim , šta ću kad uvijek razmišljam unaprijed.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajde draga prije nego skineš majicu probaj čovjeka zamoliti da se obuče ovim riječima: molim vas, obucite majicu, zbilja mi se povraća kad vidim dlake i hranu skupa.

Ali to reci njemu direktno, dok ga gledaš u oči, a ne u nekakvom općenitom razgovoru.

Mogla bi se ugodno iznenadit, a ako ne uvijek je stigneš skinuti. Pa će se on ugodno iznenadit

E, šta ne smije ni u kratkim hlačama bit?
    U čemu vi jedete? Večernjoj toaleti?
    Mi smo kompletno polugoli, po cijele dane u kostimima. Više se ne zna koje su mmove a koje moje dlake

Opusti se i prestani vagat svaku dlaku

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi rođendane slavimo u dijelovima

prvi dio kod mojih- ručak+torta+igračke+pokloni i baloni+unuci samo za njih cijelo vrijeme= neprocjenjivo i klincima i mojima

drugi dio kod nas doma- klinci + njihovi roditelji (klinci s kojima se inače družimo, ne iz vrtića) *max 20 osoba sve skup* finger food +cuga + torta + baloni + igranje 3-4 sata = dječji rođendan

treći dio u vrtiću - ekipa iz grupe+grickalice+voće+baloni+crtanje čestitki za slavljenika+fotkanje= djeca hepi

eventualno jedan dan (uglavnom na sam rođendan) dođu krsni kumovi na kavu i kolače

olakotna okolnost je ta kaj su 10 dana razlike u rođendanima, jedino je malo bed kaj je ciča zima tad
    inače bi proslavu br.2 ogranizirali vani s roštiljem

i meni osobno idu na živce te "male svadbe" i pompe koje se prave oko dječjih rođendana
    meni je bitno da su djeca sretna, da imaju drugu djecu na rođendanu a ne babe,dede,tetke,strine + žderača+ lokača +derača
    i nije me briga za tuđe osjećaje, mišljenja i dizanja noseva
    otkako sam si to posložila u glavi, nema više grčeva u želucu oko takvih event-ova

u potpisu
    :nevoli_obiteljska_okupljanja:

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Trampolina jedno smo mm i ja, a jedno su njegovi, moji, susjedi, rođaci itd. Ne jedemo u večernjim toaletama ali ja se otkad znam za sebe držim bontona i naučena sam da se i ljudi oko mene pridržavaju bontona.

Lucas sviđaju mi se tvoje proslave I vjerujem da će tako biti i kod nas.
    Hvala svima

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čuj, Ivon, naučena di na jedno dopalo te drugo. U svojoj kući postavljaš svoja pravila, i to je u redu, makar htjela da jedete kostimirani. Ali ta pravila trebate reći i postaviti, a ne kukati kako je netko drugi drugačiji.
    Čini mi se da i inače imaš problema s artikuliranjem svojih želja, dajemo ti svi dobronamjerne savjete pa će valjda šta i upalit.
    Dakle, moj savjet je, ponavljam, zamoli čovjeka oči u oči da se obuče.

I pls, silno sam radoznala, stvarno ti i tm ne jedete u kratkim hlačama?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

a šta ti mm kaže na to, kako on reagira na svog oca u tim stvarima koje tebe živciraju? mislim da je to na njemu da objasni svom ocu (bez alkohola); a ne da se ti svađaš.
    što se tiče majice, nemoj je skidat, ti digni noge na stol ili tako nešto
    a jedna ideja - odvedite dijete na put kod tvojih kao poklon za rođendan, neće ona to shvatiti, ali i vi ćete se razveseliti, why not.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

previše si stvarate problema, napraviš kako tebi odgovara i to je to.
    mi smo daleko i od jednih i drugih roditelja, kad uspijemo doći za blagdane/rođendane, jedan dan smo kod jednih, drugi dan kod ovih drugih. nitko se ne ljuti, svakome posvetimo dovoljno pažnje, djetetu je to normalno.... o tome uopće ne razmišljam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •