Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Kopački rit

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Idemo bez obzira na vodostaj. Proljece/jesen nam je malo teze iskombinirati pa sad kak je-je. Pogledat cemo Kopacki, Tikves, spavati u Karancu, razgledati Osijek i puuuno jesti . Ako netko ima jos neku preporuku sto pogledati (imamo dva dana), napisite.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://www.tzbaranje.hr/hr/novosti/v...013.!,229.html

Škicni tu. Imaš i vinske ceste u Zmajevcu, pa ako ste već tamo, u blizini je Batina i spomenik Batinskoj bitci - prekrasan pogled na okolicu, ali tamo, na žalost, nema skoro pa ništa drugo.

http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=46198 u Osijeku imaš sajam antikviteta, pa možete "uskočiti" i u vođeni razgled grada, ako vam se uklapa u raspored.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje ćete spavati, imaš li link za smještaj?
    Ajde napiši i gdje ste jeli kad se vratite.
    Ako uspijem spojiti onaj praznik u 10. mjesecu sa vikendom, i ako bude dobro vrijeme, nadam se da bi konačno otišli u Slavoniju.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I svakako nemojte propustiti šarana u rašljama, perkelt od soma uz tijesto sa sirom. Ako ima prilike i za neko jelo od divljači ili žablje krake. I svakako, uživajte.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ćete spavati, imaš li link za smještaj?
    Ajde napiši i gdje ste jeli kad se vratite.
    Ako uspijem spojiti onaj praznik u 10. mjesecu sa vikendom, i ako bude dobro vrijeme, nadam se da bi konačno otišli u Slavoniju.
    Imaš Sklepić u Karancu ako želiš osjetiti neki stari štih i ugođaj, http://www.sklepic.hr/

ili možda nešto moderno uređeno Ivica i Marica http://www.ivica-marica.com/Pocetna.aspx

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam, proučila sam, zanimalo bi me gdje će netko baš konkretno boraviti.
    Sklepić mi djeluje super, vidjela sam ih i na TV i jako su simpatični, jedino mi je problematično što imaju sobe a ne apartmane, a nude samo doručak.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam, proučila sam, zanimalo bi me gdje će netko baš konkretno boraviti.
    Sklepić mi djeluje super, vidjela sam ih i na TV i jako su simpatični, jedino mi je problematično što imaju sobe a ne apartmane, a nude samo doručak.
    U Baranji su uglavnom sobe, a ne apartmani. Imaš Baranjsku kuću u blizini Sklepića, i tamo većina njihovih gostiju ruča i večera. Naravno, to je otvoreni restoran, pa dođeš tamo nevezano za bilo što drugo.

Kod Sklepića je stvarno ok, a i taj doručak se isplati probati (pogotovo nekome tko nije odavde) i to su sve domaći proizvodi, od suhomesnatog do ajvara i raznih pekmeza, kao i domaće pogačice (kao pecivo) pečene tamo ispred tebe u krušnoj peći.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Super, hvala na info.
    Mima, napisem sve detaljno kad se vratimo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može, super!

@Švrćo, sve je to super i odlično mi izgleda taj Sklepić i baš me privlači ići tamo, no draži mi je apartman ili smještaj koji ima večeru jer mi je skupo, komplicirano i previše dva puta dnevno jesti po restoranima. Što ne znači da ipak nećemo ići kod njih, jer kao što rekoh - djeluje super.
    Btw. ima apartmana, kako ne, pa i ovi Ivica i Marica imaju apartmane, a ima i u Bilju apartmana (bila moja sestrična u jednima i jako preporučuje).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može, super!

@Švrćo, sve je to super i odlično mi izgleda taj Sklepić i baš me privlači ići tamo, no draži mi je apartman ili smještaj koji ima večeru jer mi je skupo, komplicirano i previše dva puta dnevno jesti po restoranima. Što ne znači da ipak nećemo ići kod njih, jer kao što rekoh - djeluje super.
    Btw. ima apartmana, kako ne, pa i ovi Ivica i Marica imaju apartmane, a ima i u Bilju apartmana (bila moja sestrična u jednima i jako preporučuje).
    Ma ok, slažem se da je previše jesti dva puta dnevno u restoranu. Ali ajd sad, ako dolaziš negdje na dva-tri dana, i želiš obići što više, zar ti nije šteta trošiti vrijeme na kuhanje u apartmanu?
    Ja bih recimo uzela neko noćenje s doručkom, pa u razgled, i onda tamo kasnije popodne otišla u restoran (između ručka i večere). Imaš više vremena, a i hrana je tu kakva je - karakteristična za ovaj dio Hrvatske, pa je šteta ne probati barem nešto od te bogate ponude. A između doručka i tog kasnopopodnevnog obroka uvijek možeš nešto usput pregristi, neko voće, koji keksić, i dobro.
    Da dolaziš na recimo tjedan dana, onda je to druga priča s kuhanjem i apartmanom. Ali to je moje mišljenje i prijedlog, a vi složite raspored po svome.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma kakvo kuhanje, ako sam u apartmanu onda jedemo jedan kuhani obrok vani u restoranu - obično ručak, a doručak i večeru pojedemo u apartmanu i to nije kuhano - pa i kod kuće tako jedemo, ne kuham dva obroka dnevno.
    Samo, nema kod moje familije toga "jedan obrok između ručka i večere" - oni će nakon obilnog doručka kod tih Sklepića već oko jedan početi zapitkivati gdje ćemo ručati, a niti na večeru neće zaboraviti - a to je onda skupo, i ne samo što je skupo nego je i puno hrane.
    Drugo, izbirljivi smo, dijete a i ja, ne jedemo dosta toga, a njoj je uopće teško pogoditi što će pojesti. (npr. sigurna sam da su ti somovi u rašljama vrhunski specijalitet - no mi ih nećemo jesti).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stoji. Zato ima raznih ponuda, pa si prilagodite. A za hranu ako ste izbirljivi, onda vam možda i nije fora jesti u restoranima. Da, svakako bude obilno, pa ako već odete u restoran onda možete za recimo tebe i dijete tražiti samo jednu porciju i bit će vam dosta, pretpostavljam.
    I btw. u većini tih restorana imaš i onu klasičnu hranu, koja se nađe u svim restoranima diljem Lijepe naše. Ali, jedno je sigurno, gladni ostat nećete.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Oduševljeni smo izletom bez obzira na vrućine!
    ukratko:
    -spavali u Karancu kod Sklepića, ugođaj seoski, kao prije 40ak godina (osim što sobe imaju kupaonicu ), vrlo uredno, ali je zadržan pravi seoski look: dvorište popločeno ciglom, gospodarske zgrade su preuređene u sobe, na podu daske, na stropu daske i grede, zidovi valcani (okrećeni uzorcima), kreveti starinski, po dvorištu trčkaraju peseki, golubovi, ponekad i konj
    -domaćini preljubazni, uslužni, doručak obilan i fin (još kažu:napravite si sendviče i uzmite da ne ogladnite )
    -jeli u Baranjskoj kući riblji perkelt s tijestom s vrhnjem, kod Josića fiš i smuđ orly (nešto kao medaljoni u pivskom tijestu); hrana fiiinaaaa! A i vino.
    - Kopački - očekivano malo vode, svejedno zanimljiv, komaraca nigdje
    - Tikveš - otužno zapušten
    - restoran Kormoran - popili samo samo kavu, lijepo dvorište i igralište (u WC školjci ima žaba, u onom manjem objektu iza restorana), restoran isto sređen
    - kupali se u Dunavu u Zelenom otoku kod Batine - lijepa pješčana plažica

Ako netko hoće apartman, odmah do Josića u Zmajevcu ima kuća Zajec. Nismo bili unutra, ali izvana izgleda lijepo (to je u biti preuređen podrum - onaj ukopan u stijenu).
    U Baranji je sve na 20ak minuta autom (ravno, tu i tamo koji zavoj) tako da je stvarno svejedno u kojem mjestu spavate.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvo je stanje s komarcima?
    pa neće nam valjda te MALE beštije upropastiti toliko godina očekivani višednevni izlet po Slavoniji ...
    bojim ih se ... Je l pomažu sprejevi, narukvice...?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvo je stanje s komarcima?
    pa neće nam valjda te MALE beštije upropastiti toliko godina očekivani višednevni izlet po Slavoniji ...
    bojim ih se ... Je l pomažu sprejevi, narukvice...?
    Gadno. OK, preživjet ćete, samo se dobro pripremite. Ima ih poprilično. Sprejevi (off), kreme (autan, dipterol i slično). Sve pomaže, samo obilno nanesite na sve otvorene dijelove tijela (ne na lice), i obavezno oko gležnjeva (i ako imate čarape). I ponovite istu radnju još neka dva tri puta na dan. I bilo bi dobro da ponesete neki repelent što se stavi u struju pa dok spavate preko noći.

Znam da ovo zvuči zastrašujuće, ali mi svi tu živimo uglavnom normalno. I iako neki kažu navikneš se na komarce, ne to nije istina, ne možeš se naviknuti. Samo što ima ljudi koje grizu i kojima je reakcija na ubod strašna, a neke grizu, pa reakcije nema (blago takvima). Samo se namažite i uživajte. I ako bude koji ubod, poslije namaži flocetom ili fenistilom ili nekom aloe verom i bit će dobro.

I sretan put.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •