Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 217

Tema: Kako smršaviti??? Help

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zaboravih napomenuti,bit ove dijete je ne provocirati inzulin,kao i svih dijeta koje donose brze rezultate.
    Čak nije teško za izdržati jer količine nisu ograničene.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam jednu super dijetu-gripa. Tri kg u tjedan dana garantirano

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je trebalo mjesec dana da se organizam navine na te male količine hrane.
    Ima osoba koje mogu jesti kaj oće, a nisu debele, nažalost nisam te sreće.
    Uglavnom, sad počinjem kužiti tj. osjetim da mi je roba komotnija, da se ja osjećam bolje. Osjećam da mi se želudac smanjio jer više ne moram paziti koliko jedem, više ni ne mogu puno pojesti. Ali i dalje pijem sok od grejpa i te neke stvace. Jer ne mislim sada stati, nego eto, to je valjda kao puštanje kose...Kad prebrodiš onaj najgori i najteži dio sve poslije ide lako i samo od sebe.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 26.03.2012. at 19:01

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo i moje iskustvo,u T dobila 12 kg, 10 otišlo na porodu,stomak ravan ko daska kad sam se pogledala nakon poroda,sreći nije bilo kraja haha,no,kad sam došla doma,počela se prejedat čokolade i kolača..čak i onih koje nisam do tada voljela.po 2 litra soka dnevno...visoka 175,zatrudnila sa 78kg,išla rodit sa 90,nakon poroda 80,i uslijed tih silnih kolača i čokolada (znate kako je,tko god dođe u posjet donese kolače) dobila 4-5kg. muka me uhvatila,ne dojim,i kontam pustit ću još malo da me samo prođe taj val ludosti za slatkišima,pa ću onda pokušat nešto poduzeti...bilo zdravo ili nezdravo,jedina opcija je srezat sve maximalno..jer ja se samo takvih stvari pridržavam...
    zadnjih 3 tjedna ne večeram, ne pijem sokove,ne jedem ništa slatko, i ne jedem kruh...morala sam tako..bilo je teško prvih par dana,ali sad nekako baš i uživam u osjećaju praznog želuca (kao sad dok ovo tipkam ahha)..kruh samo uz doručak...i moje dvi sestre mi prave društvo u tom režimu,i ponekad nas tri navečer brzo šetamo,kad nam vrijeme dozvoli...i evo,nako 3 tjedna 4 kg manje..još bi htjela nekih 6-7, jer mislim da sam krenula u trudnoću sa 7-8 viška..al pomalo...sama sebe ohrabrujem..i onaj najmanji kilogram koji izgubim učini da se osjećam ko heidi klum..možda zvuči da sam puno toga izbacila,no jedem sve,osim nezdravih stvari..i navečer pojedem 2 voćke ipak da želudac malo radi...javim rezultate nakon 2 mjeseca, toliko sam odlučila izdržati do sljedećeg vaganja!!!

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

moja situacija je ovakva, zatrudnila sa 60kg (4 kg viška) i u trudnoći dobila 20kg! na porodu nemam pojma koliko sam kila izgubila jer se nisam vagala do otprilike 4 mjeseca poslije..nisam htjela uopće znati koliko imam kila, ravnala sam se po odjeći.. sada 5 mj poslije imam opet 60 kg! ni dana na dijeti, dapače ubijam se u hrani, slatkom pogotovo a prije nisam ni približno bila luda za tim..sada imam osjećaj da me čokolada razbudi u onim trenutcima kada neznam što ću od umora...dojim na zahtjev i tome pripisujem skidanje kila. strah me jedino kako će mali sve manje i manje cicati (uvođenjem krute hrane) a moje prehrambene navike ostati jednake narasti ću ko slon vrlo brzo! tako da bi trebala početi uvoditi neki režim odvikavanja od slatkiša za početak!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se cini da vecina nas zapne na gubljenju kila nakon poroda pretezno zbog tog obicaja donosenja gomile slatkog kad se stize u posjete, pogotovo ako je doma jos jedno dijete. Mene su zatrpali cokoladama, bajaderama i sl... Otvorim frizider i prvo sto vidim dve-tri kile cokse. I mogu je 100x samo gledati ali 101. put se desi neki klik u glavi i onda odjednom samo pocnes zderati slatko... S mamom sam se bas posvadjala par puta, ponovim joj nemoj mi donositi slatko i onda opet za mjesec dana evo nje s kilom bajadera i griota, jer eto, vidjela je da smo pojeli (pa naravno da smo pojeli kad svaki dan 20x otvorim frizider i vidim to) pa je mislila da ipak hocemo. Valjda sam trebala uzeti vrecicu s tim kad mi je donijela i baciti u smece...

No prica ima sretank kraj, nakon sto je prestalo kupovanje slatkog u pretjeranim kolicinama (i cipsa, kelsi, smokija, ...) plus obavezno kuhanje rucka dok jos nisam gladna (jer kad ogladnim jedem prvo sto mi je pod rukom) su kile otisle same bez ikakvog truda oko bivanja na dijeti, bez brojanja kalorija i sl. Naravno to ne znaci da nisam bila svjesna da za razliku od inace imam viska kila i da bi trebala malo paziti da se bas ne obzderavam odojkom i sl

Na kraju kad sam pocela raditi (a sto je bilo s kilama kao kad sam ostala trudna - na to sam dosla nakon sest mjeseci nakon poroda) sam izgubila jos dvije kile, sad ih imam kao u srednjoj a za mnom su dvije trudnoce u tri godine u kojima sam oba puta natukla po 20kg.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam u svakoj trudnoći dobila točno 25 kila, nakon prve trudnoće sve je otišlo u roku par mjeseci, bez dijeta i vježbanja, nakon druge sam bila na dijeti, lagano je išlo dolje, ali to mršavljenje je prekinula treća trudnoća.

Sada je prošlo više od dva mjeseca otkako sam rodila, otkako sam se vratila kući iz bolnice izbacila sam slatko, prilično smanjila količinu hrane, ne prejedam se kasno navečer, ali nisam izgubila niti grama.

Trenutno sam na +15

Nakon ova dva mjeseca počinjem gubiti volju, sada me i ona čokolada za kuhanje koja mi stoji u friž tko zna otkada privlači toliko da se noću probudim i oteturam po kockicu...
    Zašto kile ne idu dolje? Uvijek do sada su na ovaj način išle?

Što se promijenilo? To što sam starija? Čula sam da godine čine svoje, ali ovo nisam očekivala...
    Posljednje uređivanje od 4palacinke : 30.07.2013. at 22:26

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Možda to nije slučaj kod tebe palačinka, ali meni dok god dojim nema mršavljenja. Jednostavno imam apetit nenormalan, ne biram šta jedem, daj šta daš.
    Pokušavam se prevariti unosom niskokaloričnih stvari, pa bar stojim na istoj težini, ne debljam se.

Ali čim prestanem dojiti u mjesec dana ode 10ak kila. Nadam se da će tako biti i ovaj put.

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ne mogu se sjetiti da mi je dojenje imalo ikakav efekt na mršavljenje nakon prve trudnoće. Mislim da je više efekta imala činjenica da je to dijete 24 sata dnevno provelo na rukama, a ja sam barem 8 sati dnevno plesala s njom da joj smirim grčeve.

Ali da mi je apetit astronomski, to stvarno jest.
    Zapravo sad sam malo pročitala neke starije postove, i mislim da možda nisam ni svjesna količine hrane koju pojedem, mogla bih početi to negdje bilježiti. Ja jedem otprilike da sam stalno malo gladna, pa sam računala da to mora biti dovoljno za mršavljenje, očito sam u krivu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

4palačinke, možda se metabolizam usporio ili se manje krećeš nego prije, a možda i neprimjetno unosiš više kalorijski ili krive namirnice, možda si inzulinski postala slabije osjetljiva...može biti svašta, a i više toga zajedno.

Zna biti jako frustrirajuće kad imaš osjećaj da si napravila mnogo, a promjena nema. Pad motivacije je neminovan.

Jesi li provjerila da li je sa zdravstvene strane sve u redu?

edit - pisale smo u isto vrijeme, čini mi se da si sama našla odgovor
    Posljednje uređivanje od kavofob : 30.07.2013. at 22:45

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Upravo sam se registrirala na zdravakrava.hr pokušat ću bilježiti hranu koju unesem, vidjet ćemo za nekih tjedan dana da li je u tome stvar.
    Ali baš se osjećam frustrirano, stalno sam gladna, bole me leđa, umorna sam, pa da se barem ne osjećam kao slonica...

Bit će bolje sutra ujutro kad doručkujem

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Probaj lchf-at malo, možda ti inzulin divlja... testiraj

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sad sam na krava.hr izračunala koliko sam kalorija danas unijela i ispada da sam unijela 270 kalorija više nego mi treba. A ja evo umirem od gladi na kauču, jedva se suzdržavam da odem u kuhinju i ne pojedem svu čokoladu iz frižidera. I još nisam unijela sve što sam pojela, trebalo bi tu ići još barem 300 kalorija. I ispada da unosim jako malo masti, ali jako puno ugljikohidrata, a ja bih se zaklela da je obrnuto.

Dakle, očito moj osjećaj gladi nije više dovoljno dobar vodič za količinu hrane koja mi je potrebna, to je nešto što mi se promijenilo u zadnje vrijeme. Ali je vrlo zanimljivo vidjeti na jednom mjestu to koliko si taj dan pojeo, i koliko ti je uravnotežena prehrana.

Za LCHF iskreno nisam nikad čula dok ga ti sada nisi spomenula, ali definitivno se isplati probati. Idem se malo educirati...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj 4palacinke prvotno napisa Vidi poruku
    I ispada da unosim jako malo masti, ali jako puno ugljikohidrata, a ja bih se zaklela da je obrnuto.
    Ovo je ključno, zato si stalno gladna. Trebaš obrnuti unos, samo paziti da se radi o zdravim masnoćama, pa će i kilice krenuti dolje

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i mene sa zdravekrave

Baš fora stranica, ispalo mi je da sve jedem uravnoteženo.
    Osim kalorija koje bi trebala unositi
    Posljednje uređivanje od trampolina : 31.07.2013. at 00:35

4palacinke avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

trampolina jesi li unosila za čitav tjedan ili samo za danas?
    Ja sam unosila samo za danas a i to sam se jedva sjetila.
    Doduše za stariju bi ti mogla u gram reći koliko je danas jela

Odlučila sam slijedeći tjedan još ništa ne mijenjati nego pisati što jedem pa ću za tjedan dana ponovno računati. Možda je danas neka iznimka, ili sam loše procjenila količinu
    Posljednje uređivanje od 4palacinke : 31.07.2013. at 00:48

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imate za smartpone aplikaciju my fitness pal.
    Besplatna je i odlicna..
    Posljednje uređivanje od zhang : 31.07.2013. at 06:59

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Bila mrsava,u trudnoci digla25 kg,na porodu -10.i u ova2 mj jedva3kg skinula.apetit0,dojenje bezuspjesno.jedva da pojedem 2 sendvica sa malo salame i snitom sira.uz to pocela kao nesto trenirari...a kg stoje i stoje.danas krenula sa kreatinom prije treninga,pa ak to ne pomogne da imam vise snage i bolje odradim trening...i skinem nesto...imace mogu sjest i plakat

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Premalo jedes ako je sve sto pojedes 2 sendvica, i to sa salamom i sirom.
    Organizam ti je u stanju soka i cuva sve rezerve koje ima.

Ajd se ti lijepo najedi, kvalitetnih namirnica (prati si na fitness palu ako ti je jednostavnije nego da rucno racunas), da si negdje na 1700 kalorija dnevno.

I ne znam sto treniras, ali imas dobrih on-line programa (npr 30 day shred Jillian Michaels ukucas u youtube) i peri. Kreatin ti je apsolutno nepotreban u ovoj fazi. Ono sto ti je potrebno je zdrava i uravnotezena prehrana.

Dojenje isto moze biti tesko na losoj prehrani.

Ako si rodila pred 2 mj, lijepo se potapsi po ramenu, odvalila si velik posao. Sada polako i
    Posljednje uređivanje od zhang : 09.08.2013. at 16:24

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

...pametno.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

zhang

Su1, ostavi se sendvića i kreni klopati pravu hranu pa će se i apetit otvoriti, a kile krenuti padati. Ovim režimom se možeš samo izrazboljevati, ništa drugo :/

Jel ti bitno skinuti kile što brže i pod bilo koju cijenu ili kvalitetniji i zdraviji život?

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

bebano bio na sondi,pa jedva uhvatio bocucu,pokusavalu dojit,al mozete mislit kako je to islo.izdrzali nesto kilavo2 mj.inace sam teska za hranu,a i prije sam trenirala.sad sam samo nastavila kao prije poroda.u trudnoci zderala,a sad zaobilazim stol u sirokom luku.pa sam si pomislila,kad je vec tako kako je,da to okrenem u svoju korist.a ono mauna!prije trudnoce bi vec pala masu kg,a sad mjesecno par gr i da naglasim,znam da ste sve u pravu,al se tesko rijesit losih navika koje imas vec30god.
    A brojac mi ne treba,nema sta da broji (malo crnog humora).joj,al da mali zvrk hoce ciku,zderala bi mama...nekako

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo sam se ozbiljno uhvatila dijete i tog brojača kalorija, jedem lchf friendly, ilitiga meso, ribu, povrće (ne svo) i ne prelazim dnevni unos od 1500 kcal. Ovo sam obilato i rekla, uvijek si ostavim 100-200 kcal lufta, ne mogu izračunati točno.

Međutim, vaga stoji skoro na istom. U stvari, još gore-šeta gore dole po 4 kg. Pa polagano gubim motivaciju. Istina, izgledam bolje, ne toliko natečeno, ali ipak... Koliko bi kalorija trebala jesti?! 1000?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ili će mi se obistinit crne slutnje da dok dojim ne mršavim, tako mi je bilo prva dva puta, pa neće valjda i treći?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

trampolina, što je s vježbanjem, jel opcija?

Su1, ja sam u 32. godinu ušla s 94 kg... nakon 8 mjeseci zdravog papanja i vježbanja sam na 68, izgledam i osjećam se bolje nego zadnjih 10 godina.

Curke, nemojte nastojati koristiti prečace, zdrava prehrana i vježbanje su jedini pravi put.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vježbanje za sada ništa, dok mi noga ne zacijeli. Samo lagano plivanje.

Mene u stvari zbunjuje što sam u dva navrata poslije druge trudnoće na ovaj način u mjesec dana pala jednom 10, drugi put 15 kg. Jedina razlika je što tad nisam dojila kad sam krenula na dijetu a sad dojim. Može li to uopće imati kakve veze?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moze imati veze i sa godinama, barem kod mene je tako.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja bih rekla da ne brojis kalorije nego jedes kad si gladna ako jedes po lchf-u. Ako krenem brojati kalorije samo zlica milerama od maloprije bi mi valjda bila pol dnevnog unosa. Meni je otisao sav zaostatak od dvije trudnoce. Cak mi ni vjezba prije zadnjeg djeteta nije tako efikasno uklonila neestetske nakupine kojecega. Nevjerica - ode cak i dobar dio celulita!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Celulit je većinski aditivi iz industrijski prerađene hrane kojom se nesmiljeno trujemo, s kojima naše tijelo ne zna što bi pa ih strpa u masne stanice.

Kad kreneš papati izvorne namirnice nestaje u roku keks. Bravo Tiziana, širi zarazu zdravog papanja dalje

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo citam postove unatrag pa imam potrebu nesto reci.
    Zene, slusajte Kavofobicu!
    Ja sam bila u stanju ocaja vjecno gladna ljuta debela njurgava, no u nekom topiku ovdje po rodi ona mi odgovorila da izbacim ugljikohidrate. Za probu. Na 10 dana. Nije mi zvucalo komplicirano a nakon godina truda i svacega valjda bi i crnog vraga poslusala samo da mi uspije. Eto ja nakon mjesec i pol gotovo da ne mogu vjetovati da sam sa 62 kg i preko dosla na 56 ne gladujuci ni sekunde. Jos jednu kilu i vracam svoju tezinu od prije svih trudnoca. A sto mi se tek ormar prosirio, sva sam hepi i izvlacim davne zaboravljene uske suknjice i traperice od pred par godina. Puna energije, nije me briga za kalorije, jedem kad sam gladna, masnog svacega, a krvna slika (jucer radjena) savrsena

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    a krvna slika (jucer radjena) savrsena

nije vidljivo k'o uske haljinice i suknjice, ali je mnogo važnije

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Je, istina. Bas sam se od doktorice vracala sva sretna nasmijana kao nekad davno nakon polozenog ispita s faxa

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moze imati veze i sa godinama, barem kod mene je tako.

Ovo mi nije palo na pamet, pitam se zašto

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja se držim pravila nemiješanja masnoće i ugljikohidrata u istom obroku - mislim da je i to vrlo važno. I da se ugljikohidrati konzumiraju izjutra, tj. što ranije u danu. Nikada ne bih mogla izbaciti žitarice (ne one šećerne muesli, nego, npr. zob) iz svog doručka ili voće iz međuobroka. Ali npr., pojedem za ručak jaja, kobasicu i vrhnje i sve pet, samo ne uzimam kruh uz to.
    "Dojim pa ne mogu na dijetu" - tu rečenicu treba prekrižiti. Nitko ne mora na dijetu. Ne dopuštam si da sam gladna, čak pojedem i kolač kad mi je u želju. Samo treba pametno kombinirati i imati mjeru u svemu. I tako sam 5 tjedana nakon poroda na -21 kg.
    Da, istina je da je većinom otišla nakupljena voda. Istina je da dojim i budim se noću, što kod mene inače izaziva gubitak kilograma. Istina je i da prošetam dvaput dnevno s bebom. Ali i prehrana je vrlo važan faktor - imam energije, tope se i centimetri, a ne samo brojčano stanje na vagi.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam u nekoliko navrata tokom dvogodisnjeg dojenja skidala i vracala kilograme... Jedem prilicno zdravo i redovno ali preobilno... Cim malkice umanjim kolicinu odmah se rezultati vide... Posljednja dva mjeseca sam bila skinula 6 kg, setala dosta, smanjila obroke, a evo pocela opet jesti kao sumanuta i 2 kg opet vratila u par dana... Ja sam definitivno ovisnik i vracam se stalno tom jelu... Ono, bas volim da jedem i puno jedem...

Mozda ako budem s vama dijelila uspjehe ne budem opet pocela kiksati

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    prehrana je vrlo važan faktor - imam energije, tope se i centimetri, a ne samo brojčano stanje na vagi.

prehrana je broj 1 i za fizički izgled i zdravstveno stanje/vitalnost/razinu energije

alef, ako voliš papati kreni vježbati da se učvrstiš i spališ višak koji pojedeš

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Ono, bas volim da jedem i puno jedem...
    Vjerujem da nas je većina ovdje takva, ja prva. I još k tome kada si emocionalni jedač i ovisnik (najčešće o slatku), uf, kud ćeš gore.

Pitanje je ŠTO i KAKO jedeš, a tek poslije slijedi KOLIKO.

Počni s malim koracima, malim promjenama. Prvo i najbitnije - imati 6 manjih obroka dnevno. Tako se nećeš dovesti u situaciju da izgladniš pa navališ na hranu, a još k tome ćeš pokrenuti metabolizam.
    Druga stvar, ako se ne možeš odmah odreći slatkog i kruha, gledaj da to pojedeš u prvom ili drugom obroku. Pa ako baš moraš tu nesretnu čokoladu pojesti, neka bude za doručak. Kasnije, kada izgradiš disciplinu i primijetiš prve rezultate, s lakoćom ćeš je moći potpuno izbaciti iz jelovnika.
    Ne miješaj ugljikohidrate sa masnoćama. Povećaj unos proteina i masnoća, a smanji ugljikohidrate. Sve su to male, lako izvedive, postupne promjene koje će dovesti do onog najvažnijeg - trajno promijenjenih prehrambenih navika.

A pritom nećeš biti gladna ili željna nečega.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

*mamica*, ovaj sistem koji pišeš ja nikada nisam uspjela provesti, samo sam sve dublje tonula u UH ovisnost.

Polazim od sebe pa sam uvjerenja da se ovisnosti ne možeš riješiti manjim i češćim obrocima, a posebno ne postupnim smanjivanjem UH junka (čokse), no moguće da sam u krivu, odnosno da nekome pali taj sistem.

Meni je pomogao lchf, nakon 7-10 dana ovisnost je potpuno nestala i više se nikad nije vratila, iako već dugo ne lchf-am, ali hranim tijelo izvornim namirnicama pa ne dolazim u opasnost da upadnem u stanje stanične gladi pa da počnem žudjeti za smeće hranom.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mene bi 6 malih obroka gadno nanervralo jer su - mali! Emocionalni desant na cokolade nutele i kekse sam prestala izvrsaati kad sam se

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mene bi 6 malih obroka gadno nanervralo bas zato sto su mali! Emocionalni desant na cokolade nutele i kekse i slicne sam prestala snivati kad sam se posteno ko covjek ujutro najela pancete rajcice sira i jogurta (ja sam ex-fan musli dorucka). Na tome mogu biti do 4 popodne bez da mi padne na pamet jelo. Rucak ozbiljan a vecera mozda. Uglavnom salate povrce obilno (umjesto voca zbog strogog lchf-a)

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Upsss gore je odletio nedovrseni post. Tek sad vidim

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tiziana, upravo to; masna hrana te zasiti na dugo vremena i to je odlično (pod uvjetom da se radi o zdravim masnoćama). Mali UH obroci te čine nervoznim i gladnim pa samo o hrani razmišljaš.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bi da se naglasi da cokolada nije bas smece. Ako vec ne mozete bez cokolade uzmite crnu, onu sa vecim udjelom kakaa.
    Em nije smece, em je nutricionisticki Ok, em je ne mozes bas pojesti kao da je zivotinjsko carstvo, a realno je 100 grama.
    Takodjer bolje je kupiti sto manju mlijecne cokolade, jer uglavnom jedemo dok je ima, svejedno davli je ona od 25g ili ona od 200 g.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Spajalice, u pravu si. Ja sad bez beda jedem Amazonas tamne čokse iz Lidla, ako mi se jede, ali me više ne kontroliraju i nemam neodoljjivu žudnju za čoksom nikad, a pogotovo nikad ne pojedem cijelu čokoladu odjednom.

Za vrijeme UH ovisnosti sam jela smeće čokse tipa milka s keksom, na to sam se referirala... i mogla sam pojesti 300 grama za doručak :/

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    trampolina, što je s vježbanjem, jel opcija?

Su1, ja sam u 32. godinu ušla s 94 kg... nakon 8 mjeseci zdravog papanja i vježbanja sam na 68, izgledam i osjećam se bolje nego zadnjih 10 godina.

Curke, nemojte nastojati koristiti prečace, zdrava prehrana i vježbanje su jedini pravi put.
    draga kavofob prije par mjeseci sam te pratila na jednoj temi i u potpunosti se slažem s tobom,UH najveći porok,veći od cigarete,kave i sl.užas...ja sam se okovala u to,jedino me veseli što sam ustrajna u trčanju već 4 mjesec,ali moram krenui na odvikavanje UH moram,koja je to droga,kad bi mi žene to shvatile,nebi trebalo nikakvih dijeta.
    Sve čestitke za veliki napredak,molim se Bogu da mi da snage da se pokrenem od poroka,UH.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Nitenaja, prije svega veliki bravo za trčanje

Za UH si skroz u pravu i znam kako se osjećaš. Kao i s drugim ovisnostima, u nekom trenutku moraš odlučiti prekinuti naglo i izdržati apstinencijske krize prvih dana... nakon toga slijedi izlječenje.

Meni je pomogao lchf, možda bi mogla i ti probati. Važno je da jedeš do sita i puno zdravih masnoća. Ako ne aktiviraš inzulin s UH neće biti žudnje za hranom.

Ja već mjesecima ne lchf-am, ali kad sam se jednom riješila ovisnosti, više se nije vratila. Život mi je mnogo lakši otkako sama mogu odlučivati što ću, kada i koliko jesti.

Držim fige da se riješiš UHića i ovisnosti što prije

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

cure svaka čast na dijetama i vježbanju. ja sam prošla godinu dana od poroda, izgubila s porodom nekih 12kg, tu i tamo još koji kilogram no dalje ne mrdam. još sam barem 10kg u plusu :/ došla sam u ove temu da vidim vaše 'recepte', mehanizam i trud. naravno neke stvari kužim i ja, pazit kad večeram, vježbati i ukinuti slatko
    ono što mene najviše pati, su ogromne količine celutita.. to je prestrašno! jeli netko skužio što mu je pomoglo da se smanji? zašto ne kreme i dojenje? mislim nije da mažem tonu kreme dnevno.
    iskreno ne kužim žene koje u topicu - kako smršaviti help - imaju potrebu pisati kako su odmah sve skinule nakon poroda ili u nekoliko mjeseci? čemu to? tema nije koliko si izgubio nakon trudnoće, nego savjeti kako smršaviti što prije. zbilja ne mogu shvatiti svrhu. neka me netko ispravi ako griješim i ne želim biti gruba, ali mislim da tema nije - nabij mi na nos kako si skinula 25kg u tri mjeseca samim postojanjem na zemlji -

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kriks trudnica koja je dobila 25-30 kg u trudnoći u roku (nebih rekla punih 9 mjeseci jer nijedna ne dobiva puno u prva dva mjeseca),nisu nakupile masno tkivo u količini koliko ih je nakupila trudnica koja od prije ima masno tkivo,koje stoji i stoji.Moj primjer:.trudnoća-dobila 35 kg,otišla u box sa 111 kg,bila sam ko tenk,nakon dva mjeseca kad se sve vratilo na svoje,otišlo pola,e sad računamo vodu koja je u tijelu tokom trudnoće,plod,itd.Onda sam bila na 3 mjeseca dijeti i otišlo 12 kg,znači ostalo nekoh 5kg.Ovo sam naglasila,jer to je ostalo.
    2.trudnoća-dobila 18 kg,otišlo nekih 13,ostalo 5kg,e sad treća trudnoća,u startu imam onih 10 viška,znači masno tkivo koje dijetalnom prehranom u kratkom roku nije otišlo,nego je ostalo,i još u toj zadnjoj trudnoći dobijem 25 kg,otišlo 15,ostalo 10.
    Znači unazad 7 godina ja sma svom tjelu priskrbila velikih 20 kg viška,i to masne naslage,špekec koji nije tu odjučer,a da sam nakon prvog poroda još išla ciljano izgubiti 5 kg vježbom i maknuti masno tkivo,i uopće nedozvoliti nakupljanje novih,znači masno tkivo nije tu unazad godinu,nego puno duže,tako treba puno da se ono i izgubi.
    Ja sam trenutno slaba s karakterom,ali moram krenuti.

kavofob probala sam nakon drugog poroda lchf,nisam se našla u tome.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kriks meni je prelaskom na lchf otislo podosta celulita. Prvih desetak dana sam jak puno mokrila i bila sam konstantno zedna.

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Eto,vratila mi se zla vjestica nakon 2 tjedna bez dojenja,i laksa3 kg.
    Mislim da u mrsavljenju nema puno mudrosti:pripazit na hrani i vjezbat.definitivno preporucam trcanje!sto se tice celulita,ja sam na faxu koristila tablete l-carnitina( nije za dojilje).iako nije znanst.dokazano da zaista djelije meni je bilo ok,ali prekrizite da ce uopce djelovat ako ne vjezbate.bez vjezbe je to samo medijski trik( krema sa l- carnitinom)

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •