Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
koliko ti je star mali?
čisto pitam jer je moj 3,3 godine i mislim da je u toj fazi... bar koliko si opisala - pa mi liči na to...
ali sam ja to povezala s nkim drugim stvarima - samnom je doma vec 2 mjeseca, od toga mjesec i pol na moru, bez tate... ja sam trudna pa se ne mogu a nisam niti prije bas previse, igrala tih nekih "muskih" igara - samnom vise crta, slaze puzzle, mazi se - dakle mirnije igre...
sad mu je dosao konacno tata ali jo uvijek mene stalno trazi, grli, govori mi intenzivno da me voli... ali kazem - mozda i osjeca da dolazi beba koja ce stvari malo promijeniti, zna mi govoriti da je on mala beba, cak me ciku trazio a ne dojimo vec skoro godinu dana...
ja sam si to sve tako nekako objasnila...
ajd bas cu pratit sto ce ti ljudi napisat...
Vrlo nam je slična situacija! Moj mali je sad 3,5 god., i ja sam trudna! I meni stalno govori kako me voli najviše na svijetu i grli me i hoće se i maziti, i ciku je tražio, ali više u zezanciji. Jako puno vremena provodimo on i ja sami zajedno, i kad smo nas dvoje sami, super nam je, odličan smo tim, totalna harmonija, a čim još neko uđe u igru, on počinje biti zahtjevniji, cendraviji...
Inače sam puno čitala o razvoju klinaca i sve me to puno zanima, ali o ovome nisam našla nikakvu literaturu, a ni internet mi nije baš pomogao. Koliko znam, ta faza počinje negdje oko 3.godine (a između 3 i 4 godine dječaci imaju ogroman porast testosterona u tijelu, što se odražava na njihovo ponašanje-postaju još aktivniji nego inače, imaju više energije, a igre im postaju agresivnije), i rekoše mi da pazimo MM i ja tad da mali ne dobije osjećaj da "razdvaja" mene i supruga, već nas dvoje mora percipirati kao tim, i zato ako već spava sa nama, da to ne bude između nas, te da tata aktivnije počne provoditi vrijeme sa njim, a da se ja blago izmaknem na neko vrijeme.
Onda su tu bile kritike na račun našeg produženog dojenja (2,5 god), što ni tada ni sada nisam uzimala za ozbiljno, ali bih eto voljela malo više saznati o tome...