ma daj i kakav je sok,
a onaj grejp je bio fuj
Ja sam to možda jednom probala jer je moja mama smatrala da je to otrov smeće i ZLO![]()
Slažem se s Peterlin i ostalima ako je dijete već počinilo zločin, ali kao preventiva mislim da je najbolje dati djetetu do znanja kako vjerujete da ono to ne bi nikad učinilo - što ne mora značiti da živite u lažnoj sigurnosti, ali dijete će biti manje sklono prekršajima ako gradi takvu sliku o sebi i ako zna da može izgubiti povjerenje koje sad ima.
Nisam skužila o čemu je riječ... Onaj prah za sok uvrećicama veličine praška za pecivo? Fla-vor-aid ili Clio? Time smo se napajali ko klinci. Sjećam se samo da su boje bile ono - ubitačne: karmin crvena i gatalinka zelena.
Ali nismo samo mi dolazili na ideje da se to liže i da se time farba kosa - ima genijalan opis upotrebe tog praha u knjizi "Limeni bubanj", ali ne bih citirala iz glave... sjećam se samo da su ga nasipavali u pupak, he he he... Hvala na podsjećanju! Moram ponovno pročitati Limeni bubanj (ili Dečji doboš - što prije nađem).
Hm, nikad čula za Gringo i Poni. Je li to slično kao Fla-vor-aid?
Ali ni njega nam nisu nikad kupovali, to sam pila kod frenda ili u ljetnom školskom kampu
Krađa u dućanu, imala sam fazu, dok se nisam sjetila da bi me starci zbombali i bili jako razočarani (to razočaranje mi je uvijek bilo issue i kod staraca i kod nastavnika). Sjećam se adrenalina iz dućana (netko već spomenuo), ali i toga da mi je to razdolje zapravo bilo teško pa je možda faza krađe i nije bila slučajna.
Btw, sad me sjetilo da smo frendica i ja "posudile" pare od staraca i ošle u dućan i kupile si svaka 6 Njofri. Osim što smo povraćale (i prvu Njofru nakon toga sam pojela prije 3 dana), starci su bili jako ...hm...ljuti.
Uf, imali smo zapravo nekoliko takvih "posudbi", jednom smo si (niži razredi) kupili šteku Milde Sorte i na omiljenom stablu se natjecali kome će dulje ostat pepeo na cigari. Jao kad su starci skontali da smrdimo po dimu.
Nije tema :tijekmisli: ...ali sad sam se zabrinula... jer sam se sjetila da se i pilo prave kave u gostima kad nema staraca, pa i likera. I cuclalo tablete na smetlištu (u vrtićkoj dobi). Kako sam, uopće, preživjela djetinjstvo? I hoću li ikad svoje dijete ostaviti samo...?
kavu mi je baba davala jos od vrtica
i prosek u baceno jaje
u srednjoj skoli smo sestra i ja imale tajno skroviste za likere iz duty free shopa
ali sad mojeg 14-godisnjaka sprasilo iz butige jer ga je none poslala po pivu pa mislim da je ipak sad manje dostupno sve to (a i njemu je to ispala sramota samo takva)
nonu smo jednom sve lijekove za srce pocuclale, znale smo da je opasno pa pazile da ne idemo do kraja
pio je dnevno dvadeset kutija razlicitih
sve je stradalo
ali ono sto je zajednicko svima nama ovdje (osim sto smo dobro ispale) je da se svaka bojala sto bi mama rekla da zna
mamina i babina slika pred ocima su mene izvukle iz mnogih situacija
kad mi se vec ne ukazuje bogorodica
Je, to smo i mi nekako kužili da ih treba ispljunuti nakon što ih pocuclamo. Odao nas je crveni jezik 3 godine mlađe sestrične koja nije znala lagati. Jer je tad imala, hm...možda 2 i pol godine.
Btw, mi od bake i prabake dobivali Divku, kavu nam ipak nisu htjeli davati barem do 7. osnovne)
Pa i ja sam cuclala bakine tablete za srce, ali samo onu slatku glazuru, kad se to pocucla postane gorko pa bih to pljunula.
Eto kad mi nisu htjeli kupiti bombona.
Ajme, prošek u baćenom jaju ... mljac!
A inače, moj bratić i ja smo zaista od najmanjih nogu imali sklonost prema piću i pušenju. Bili smo valjda 4. osnovne kad smo potajno pili amaro i krali i potajno pušili cigarete. Ponekad bi si skuhali i kavu.
Moji su meni poslije objeda oduvijek točili bevandu.
Meni je baka isto pod normalno stavljala rum ili rakiju u čaj.
Za zabrinute: danas alkohol od svih oblika mogu jedino u - bevandi![]()
Fla-vor-aid, je takodjer bio prah za sok, ali nije za lizanje bio ni do koljena Gringu. gringo je bio sladak i imao super okus, pogotovo borovnica, a Fla-vor-aid je bio kisel i nije bio ni u pola zabavan.
i da bio je pakiran u vrecice, ali ne papirnate, vec od neke folije.
topic ide od lopova do alkoholicara![]()
Ali niti jedan od njih nije bio onaj puckavi, jel tako? Taj puckavi, ližeš a ono pucka pod jezikom, to je bilo nešto drugo, neki štos..?
ne niti jedan od ovog nije bilo pucketavo
voljela sam i cijelu vrecicu b vitamina polizati odjednom
ah ta vremena kad sam mogla lizati b vitamin i biti mrsava
Kad se sjetim da su mene šopali Eurocremom... zlo mi dođe.
A moja prija koja je živjela u prvom neboderu do škole smo preko velikog odmora svraćale kod nje na malo mentol likera.
:bljuv:
Eh, kad smo već kod kave i alkohola - meni je gušt bio krasti višnje iz rakije, odnosno višnjevca.
Kava - pa nije me baš bogznakaj privlačilo. Radije smo krali likere (amaretto, vermut - sva ta slatka pića koja su nekada bila popularna). I da - u srednjoj školi sam krala tu i tamo starcima cigarete iz otvorenih kutija. Kava mi jednostavno nije bila fina do srednje škole i čudom sam se čudila prijateljici koja ju je obožavala.
Danas imam doma jednog kavokradicu i dvojicu višnjokradica. Pivo i vino im se za sada ne sviđa. Ovo s višnjama riješili smo tako da povremeno mogu dobiti po jednu (1) uz odgovarajuću priču što alkohol čini mozgu, blablabla (mm pazi da ne pretjeram).
Inače, ove godine nam se dogodila simpatična zgoda - naš mlađi ima dozvolu da u kafiću naručuje isključivo beskofeinsku kavu koju obožava. Bio je ove sezone u glazbenom kampu - tam su ga vidli u kafiću kak pije kavu pa su me poslije pitali s više strana - "Znate da E. pije kavu?" Ljudi ipak obraćaju pažnju i smatraju za shodno da kažu roditeljima, a to mi je drago. Već sam pomislila da takav odnos pripada u neka druga vremena. I njega su pitali "Da li tvoji roditelji znaju da piješ kavu?" a konobarica je potvrdila da je kava bez kofeina.
edit uletilo jos postova, odnosi se na vitamin b
ne, ali te tjera da jedes.
Posljednje uređivanje od spajalica : 28.08.2013. at 11:08
moja je mama bila praroda
sve smo morale kupovati krisom
benko od banane
jednom smo ga sestra i ja pojele cijelog pa isle povracati u kupaonicu
ja guram prste a ne mogu povratiti, baaa, buaaaa, ne ide
a susjeda lupa na vrata jesmo li ok
Posljednje uređivanje od ivarica : 28.08.2013. at 11:10
evo ovo je pucektalo
Ne sjećam se vrećice od puckavog, to su kod nas znala imati djeca kojima su starci radili u Njemačkoj.
Moja mama je imala cijeli niz uglavnom apsurdnih zabrana vezanih uz hranu - npr. smiješ jesti kremšnite ali ne šamšnite, sladoled samo vanilija i čokolada, ne smiješ piti tonik, ne smiješ hladnu vodu, od sladoleda boli grlo itd.
Tog Gringa se sjećam, bilo mi je muka samo i vidjeti druge kako to ližu. Meni mama neke stvari nije ni morala zabraniti
Ali ima i danas smeća za lizanje i pucketanje. Npr. prošle godine su pravi hit među osnovcima bili nekakvi "roler" bomboni. A. si je to povremeno kupovao na kiosku, za 3,5 kn/komad (ili tako nekako), izgledalo je odvratno i čista kemija. Tu i tamo bi si to kupio, prošlo ga je nakon nekog vremena. Ali koliko su djeca bila zaluđena s tim, govori priča da su za Dane jabuka trebali donijeti u školu neki kolač (ili sok) od jabuka, a neki u razredu donijeli su "rolere" od jabuke![]()