Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Gdje obačite mršavice?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Gdje obačite mršavice?

Gdje kupiti ne preskupu robicu za mršavice tankog struka?

Konkretno, u potrazi sam za dvodjelnim pidžamicama... ima 22 mjeseca, Carters pidžamica za 18 mj. joj je ok u duljinu, ali u struku 2 prsta preširoka... za 24 mj. joj i preduga i 4 prsta preširoka u struku...
    U C&A i H&M nisam vidjela dvodjelene pidžamice u tim veličinama uopće, pa sam odlučila ne tragati više nego pitati iskusne.

Naravno, ne zanimaju me samo pidžamice već općenito, gdje kupujete robicu za takve. Osim na burzi, naravno.
    Hvala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mogu joj kupiti nikakvu vrstu hlača/tajica/pidžame koja se ne može stegnuti u struku.
    Dakle - hlače moraju biti one sa gumicom i gumbima koje se mogu stegnuti, pidžama i tajice moraju imati takvu pasicu da se može uvući dodatna gumica. I kod majica treba paziti na otvor oko vrata jer joj najčešće bude preširok.
    Kad se tako stegne onda joj je dobra robica iz većine dućana, samo naravno ne svaki kroj, treba tražiti slim krojeve, a u svakom dućanu ima širih i užih modela npr. hlača. Generalno je najuža robica u Benettonu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje kupiti ne preskupu robicu za mršavice tankog struka?

Konkretno, u potrazi sam za dvodjelnim pidžamicama... ima 22 mjeseca, Carters pidžamica za 18 mj. joj je ok u duljinu, ali u struku 2 prsta preširoka... za 24 mj. joj i preduga i 4 prsta preširoka u struku...
    U C&A i H&M nisam vidjela dvodjelene pidžamice u tim veličinama uopće, pa sam odlučila ne tragati više nego pitati iskusne.

Naravno, ne zanimaju me samo pidžamice već općenito, gdje kupujete robicu za takve. Osim na burzi, naravno.
    Hvala.
    Ja sam odahnula otkad sam otkrila da H&M ima hlače "slim fit" za vitku djecu. Spasila sam se. Već dugo mlađem sinu kupujem samo te (i starijem bih, ali on je visok 175 i nema više što tražiti na dječjem odjelu).

Za suknje i pidžame ne znam jer imam dečke, ali ne škodi pogledati. Moji su odrasli u turskim pidžamama s placa Volovčica i Borongajac, samo sam gledala da bude čisti pamuk i da ima render (obrub) na rukavima i nogavicama.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Okaidi, Next... Pogotovo ovaj prvi ima robicu za mršave, a i u Nextu se nađe toga (jedino je problem što ide on line pa ako ne probaš neznaš. Moraš par puta naručiti pa pohvataš njihove broje i tako....).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da danas nisu gumice koje drže hlače ušivene, problem bi se lako riješio... ali kad su ušivene.

Ma jesm ali ja zbilja vidjela plakat da Next dolazi u HR.. ili sam sanjala?
    U GB sam kupovala u onom jeftinjak lancu... zaboravih kako se zove sve je bilo super usko. A da, Primark.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi, točnije MM, uvuče dodatnu gumicu u tajice i pidžame.

Next dolazi u nekakav shopping centar kod Jaruna.

Inače i u sve Next tajice smo uvukli gumu + čudni su im brojevi, jako su kratke.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mi, točnije MM, uvuče dodatnu gumicu u tajice i pidžame.
    .
    Iako postoji ona ušivena? I to fercera?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, next dolazi u Zagreb, ostatak Hrvatske će se još načekati
    http://forum.roda.hr/threads/53156-g...4%8Dita+curice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da danas nisu gumice koje drže hlače ušivene, problem bi se lako riješio... ali kad su ušivene.

Ma jesm ali ja zbilja vidjela plakat da Next dolazi u HR.. ili sam sanjala?
    U GB sam kupovala u onom jeftinjak lancu... zaboravih kako se zove sve je bilo super usko. A da, Primark.
    Uz ušivenu gumicu uredno možeš uvući dodatnu usku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam mršavca, ne mršavicu. Večina modela iz H&M je kao stvorena za njega. Jedino su sad kiksali s donjim dijelovima trenirke. On treba broj 8, jer je visok, a napravili su stvarno prevelika "tura".

Inače rješavam tako da kupim uski model i onda kad mu je i on preširok uvedem dodatnu gumicu u struk, ili ako je struk dobar, a trenirka preduga, uvedem gumice na rubove nogavica.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Next tajice imaš u više dužina - 3/4 i duge... Ma, zeznuto je to, naša klinka je bila mršava i duge noge, hvalabogu sada se malo popravila pa je nekako ok (ali duge noge su još uvijek problem) ali zato muku mučimo sa dečkima ...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kavbojke su još ok, one sve imaju tu gumicu pa sada skinny modele ali trenerke...tu nam pomaže šogorica koja ima krojački salon, sve što kupim prvo odnesem tamo pa ona skuplja u struku...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iako postoji ona ušivena? I to fercera?
    A čuj ja sad baš i ne razumijem što pitaš jer su mi svi pojmovi iz područja šivanja strani. Uglavnom uz postojeću gumicu MM (ili moja mama) uvuku još jednu jače stegnutu. A sad jel ta postojeća "ušivena" to ne bih znala odgovoriti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Postojeća gumica je obično ušivena, ali to nije problem, uz nju možeš normalno staviti drugu.
    H&M zna npr. zašiti i cijeli šav iza na sredini guzice, ali to se da prerezati skalpelom. Nije problem, lagano se napravi i ne vidi se.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nije problem, lagano se napravi i ne vidi se.
    Nisam ja za to.
    Dobila je nedavno krasan OVS kompletić, naravno, širok u struku, srećom gumica nije bile ušivena, pa je deda koji je u mladosti bio krojač riješio stvar, ne vidi se ništa, čak nije ni gumicu prerezao već zašio (računa valjda da će se do sljedećeg ljeta udebljati), izgleda kao da nije bilo intervencije... da sam to ja radila napravila bi nekoliko rupa viška i sve sfušala.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kratke hlace nam nisu problem, nosi one kad je imao godinu dana i sad sa tri godine (i 12.5kg).
    Za gacice smo se malo namucili ali smo nasli neke velicinu 18 mj. Sad je zapeo za bokserice, i nikako naci skroz malecke (mozda ima u St i Zg, a po Dubrovniku skoro pa nista).

Duge hlace - uglavnom nosimo od dresa donji dio tj pamucne jer su mu najudobnije za vrtic... i najbolje rjesenje je da im struk dodatno zavrnem pa malo bolje drze (ako nemaju nista za zavezati). Iako izbjegavam te sto se veze vrpca jer on to ne zna zavezat u vrticu nakon piskenja.

Rijetko kad sam uspjela naci dres da mu odgovara duzina i širina (osim dok je nosio platnene, onda je nekako stalo na mjestu).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako saznate gdje ima kupiti pamucne hlace slim model ito bez dzepova i konopaca - javite

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ja za to.
    Dobila je nedavno krasan OVS kompletić, naravno, širok u struku, srećom gumica nije bile ušivena, pa je deda koji je u mladosti bio krojač riješio stvar, ne vidi se ništa, čak nije ni gumicu prerezao već zašio (računa valjda da će se do sljedećeg ljeta udebljati), izgleda kao da nije bilo intervencije... da sam to ja radila napravila bi nekoliko rupa viška i sve sfušala.
    Offt. Sad mi je drago što ja svoje sinove učim šivati (barem gumbe i ovakve stvari) jer ako danas sutra ožene ženu kojoj je to strano, mora bar netko u kući znati kak se igla drži... ( blažene barbike - bez njih bi i ja danas bila u istom sosu). Isto vrijedi i za držanje kuhače i snalaženje u kuhinji.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Offt. Sad mi je drago što ja svoje sinove učim šivati (barem gumbe i ovakve stvari) jer ako danas sutra ožene ženu kojoj je to strano, mora bar netko u kući znati kak se igla drži... ( blažene barbike - bez njih bi i ja danas bila u istom sosu). Isto vrijedi i za držanje kuhače i snalaženje u kuhinji.
    Oćeš reći, ako naiđu na neku poput mene.
    A zbilj aje apsurd, ja znam tkati... ali nešto malo šivati mi je problem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Oćeš reći, ako naiđu na neku poput mene.
    A zbilj aje apsurd, ja znam tkati... ali nešto malo šivati mi je problem.
    Ma ne, to je individualno - moja mama i teta isto ne znaju kak se igla drži, a moja svekrva tvrdi da je i njena mama bila takva - naštrikala bi sve živo, ali šivanje = nula bodova.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

meni su jednom na poslu pocele spadati nove hlace, pa sam ih malo uhvatila klamaricom

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su jednom na poslu pocele spadati nove hlace, pa sam ih malo uhvatila klamaricom
    X!

A najsretnija sam bila kad sam skužila da postoji i ljepilo za tekstil.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Okaidi i Zara su mi se pokazali najboljima za moju djecu, iako zhabac zna imat i pupaste faze pa mu svasta pase, al zhabica je mrsavkica, pa su ove dvi marke za nju najbolje, uvijek uzimam hlace sa regulacijom u struku i trenerke sa konopcicem da joj mogu stegnuti. I venice zna imat lijepe trenerkice uske u struku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •