Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: Partner osobno ili casica (muski doprinos za IVF/AIH)?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mozda misli da je zalosno sto taj dan nije imala partnera uz sebe? Meni bi to bilo malo tuzno prolaziti bez njega. Ali da njegov posao ovisi o tome dal dode il ne dode raditi,tu nema izbora

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bila sam u 7 MPO postupaka na VV i sve smo "uzorke" donijeli od kuće. U Zagrebu smo pa nije bio problem unutar sat vremena ga dopremiti do labaratorija.
    Takav je bio dogovor s dr.A od prvog neuspjelog pokušaja AIH-a jer moj najdraži MM nije mogao NIŠT napraviti ni u sobičku ni u wc-u (ni uz moju pomoć).. Na kraju smo imali drame i sage kako bi donijeli i od doma uzorak . Priča za roman napisat

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prvo se moram ispričati što čitam ovu temu, ali naslov je prezanimljiv da ju propustim
    I onda pročitam ovo:

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    mm veli da je problem drzanje casice, jer jednom rukom drzi mob, a drugom radi posao.
    )
    Prva pomisao na ovo mi je bila: pa, koga će zvati u tom času?
    I onda sam se počela grohotom smijati oko same sebe, kad sam shvatila da mob ima upotrebu koju ni na kraj pameti nisam mogla zamisliti.

Meni su te sobice za muške u klinikama, ono što sam vidjela u filmovima i pročitala u knjigama, pokoji časopis i bočica
    Nakon ove teme, mobitele u muškim rukama gledam skroz drugim očima .

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hahaha Beti3,da samo vidiš kakav trud je bil potreban da nafiljam mob svom dragom sa određenim sadržajem,tak da nemora imati pomoč tuđih teta s interneta.Sve za našu djecu!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sto se tice muskog dijea price u nasem slucaju je to uglavnom akcijski film
    moj dragi naprosto to ne moze napraviti u bolnici, cak ni u PFC gdje to izgleda kao u filmovima iz betinog posta
    pa cak ni uz moju pomoc jednom nije uspjelo, a stvarno sam se trudila, pa je bilo taxi do hotela, pa zbunjeni ceski taksist s jezus maria jer je fulao hotel, pa dolazaak u hotel, bez mene naglasavam, pa nakon odradenog posla opet taxi i natrag u kliniku
    prvi put je to radio na VV u vremenu kada je bio samo wc, uglavnom nismo imali previse razumijevanja ni ja ni kum i to ga je strasno pogodilo
    sto se tice davanja uzorka u PFC mora ili donijeti ili tamo obaviti, ali mora biti prisutan

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mislim da se širina čašice s crvenim poklopcem ne odnosi na bogatstvo opreme krojachicinog muža, nego na to da u finalu mora paziti na ciljanje...moj se žalio da ga je rub ogrebao pa da mu je malo ispalo van onomad kad mu je nalaz bio najgori

Inače, mislim da nije problematična dozvola za donošenje uzorka od doma (u krajnjoj liniji on može i u wc-u zamijeniti uzorak) dok on pod krivičnom i materijalnom odgovornošću potpisuje da je uzorak njegov...

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku

Inače, mislim da nije problematična dozvola za donošenje uzorka od doma (u krajnjoj liniji on može i u wc-u zamijeniti uzorak) dok on pod krivičnom i materijalnom odgovornošću potpisuje da je uzorak njegov...
    Upravo! Za razne malverzacije uvijek ima prostora i vremena, ali to je već zbilja krajnost totalna!
    He, he, Beti3, daleko su ovi naši sobički od filmova

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ljubilica, ja sam nakon par godina iskustva u postupcima gotovo sigurma da ta zena nije samo tako usetala s ceste s casicom i usla u postupak. Meni je najnormalnije da, kad doktori vec poznaju par, kad su raznorazni potrebni i nepotrebni papiri potpisani, kad se desi eto situacija da muze ne moze doci osobno na dan aspiracije, a znamo svi sto je u igri, da u laboratoriju prime uzorak od zene same.
    Btw mi smo nosili od doma, ili imali zamrznuto (doneseno od doma).

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

u splitskom kbc - u se uzorak može donit od doma ( može biti i bez nazočnosti supruga/partnera),ali se na čašici sa svih strana mora velikim slovima ispisati ime i prezime davaoca te dragocjene tekućine

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Hahaha Beti3,da samo vidiš kakav trud je bil potreban da nafiljam mob svom dragom sa određenim sadržajem,tak da nemora imati pomoč tuđih teta s interneta.Sve za našu djecu!
    Stvarno si fantasticna zena! Bravo
    Ajd nadam se da si se dobro zabavila,hehe!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Baš je zanimljiva tema, da se malo i nasmijemo
    Ja moram reći da sam tek nakon svoje treće punkcije (to je bio 4-ti pokušaj jer je prije toga bio jedan fet) saznala od muža gdje i kako on da svoje "blago" dok mene pripremaju za punkciju. Mi smo u privatnika u St-u odradili sve dosadadšnje postupke i uvijek sam znala da ima tamo neka prostorija u koju sestra zovne partnera da da svoj uzorak dok smo mi žene na punkciji i ja se nisam toliko na to obazirala jer sam uvijek usmjerena na svoju punkciju da to što lakše i prije prođe. I onda mi muž kaže da on ode u neku prostoriju veličine jedne sobe koja je super sređena, izvali se na udobnom kožnom naslonjaču i ima ispred sebe veliki ekran sa "prikladnim" sadržajem. A ja mislila oni odu u wc, obave to i vrate čašicu sestri. A ja njemu kažem: i tako vi (muškarci) lijepo uživate dok mi žene širimo noge da nas bodu, bockaju, trpimo, nekad su punkcije i bolne, a oni sa užitkom to obave...
    Znam da je i njima to napeto i imaju nervozu, al šta mi sve prolazimo, ipak je sve po ženi, zar ne??

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    I onda mi muž kaže da on ode u neku prostoriju veličine jedne sobe koja je super sređena, izvali se na udobnom kožnom naslonjaču i ima ispred sebe veliki ekran sa "prikladnim" sadržajem.
    naši uživaju u oronulom wc-u držeći guzicom vrata dok u predprostoru ekipa pere ruke, uz klokot kotlića iz susjedne ćenife i poluglasnu pjesmu čistačice koja fliska po vratima džogerom...Uvijek sam se pitala zar je toliko komplicirano organizirati jednu praznu sobu u koju bi ih mogli zbuksati? Ono, da je prazna od 7-8 barem?

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši uživaju u oronulom wc-u držeći guzicom vrata dok u predprostoru ekipa pere ruke, uz klokot kotlića iz susjedne ćenife i poluglasnu pjesmu čistačice koja fliska po vratima džogerom...Uvijek sam se pitala zar je toliko komplicirano organizirati jednu praznu sobu u koju bi ih mogli zbuksati? Ono, da je prazna od 7-8 barem?
    I kod nas je ovako. Dok mene pripremaju za aspiraciju jadnicak MM mora dati uzorak u prostoriji 1x1 u kojoj je smjestena drvena stolica,par starih casopisa i pogled na oronule zgrade. Iskreno,ja nebi mogla!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Arđo a jesi me nasmijala do suza, reko je mm da to nije smijesno, i da in jos ima traume od tog wc...a tako si to dobro napisala, da sam ja jedno 10 min samo se smijala..sta jest jest zalosno je da u takvim uvjetima moraju davati uzorak..

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Muz kad je prvi put radio spermiogram, odveli su ga u neku prostoriju gdje nije bilo nikakve "literature", ama bas nicega..samo 4 gola zida Ali eto uspio je..Drugi put je naravno islo lakse,jer je bio u drugom centru koji je, po njegovim rijecima, jako dobro opremljen
    U Njemackoj, odnosno u klinici u kojoj smo mi radili, uzorak se moze donijeti od doma, ali samo ako je u roku pola sata.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

sve čitam i nije mi jasno kakvi su to muškarci koji to ne mogu tamo obaviti ako imaju na umu kroz što im sve žena mora proći, ali valjda sam ja čudan
    nego što se tiče prostorije za uzorke, u Petrovooj se to obavlja u wc-u ako me sjećanje dobro služi.
    pitam se da li bi se neka udruga bunila da žene daju uzorke u takvim uvjetima.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    nije baš za usporedbu
    al zašto ta žena bez partnera ne pokuša sa ševom za jednu noć? onda joj def ne treba zakon i diskriminacije više nema
    osim što sam se dobrano nasmijala na Argentine komentare, ajme Argente.......

ovo citirano ljubilice je krajnje neukusno, krajnje bezobrazno prema ženama bez partnera i stvarno ali stvarno mi nije jasno kako kao žena uopće možeš na taj način rezonirati.

Uistinu ne znam što će dobrom dijelu parova uopće MPO, nek se one žene koje imaju partnera s muškim faktorom neplodnosti - citiram - poševe sa strane i problem bar za te parove jednostavno riješen, bez puno diskusije, bez mnogo para i postupaka.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 27.08.2013. at 12:41

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dedi, nisi cudan
    ali i to sto si ti naveo je zapravo jedan otezavajuci faktor
    pritisak na nase partnere i nije bas tako mali, pogotovo kad si u glavi zavrti film koliko puta me piknuo u trbuh i kad se sjeti da cekam na stolu za punkciju
    mi smo uvijek isli privatno pa uvjeti tamo nisu tako grozni
    svoj doprinos je uvije dao na licu mjesta, mogao je, a sgram je ionako bio los da bi riskirali sa voznjom od preko sat vremena...

inace, potpis na Kadunu

i ona zenica sto je sama dosla, sigurno nije dosla s uzorkom nekoga sa ceste
    tko je prosao malo vise, zna da to nije bas moguce...
    inace, i ja sam na jedan transfer dosla bez muza, sa svekrvom u pratnji, doduse
    al nisam se osjecala nimalo jadno, teze je bilo mm-u jer nije bio pored mene

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja sam nosila uzorak za sg i vidia sam dosta žena koje su došle sa čašicama za ivf ili aih - to mmi nije bilo ni malo čudno. moj posao je takav da mogu izostat ili radit popodne a mužev šef nije baš pun razumjevanja, tako da mi je sasvim normalno da žene budu same.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mislim da ljubilica nije imala namjeru diskriminirati samice, ajd nespretno se izrazila ali koliko ja kužim point je bio da je žalosno to što se u privatnoj klinici tj. za pare može sve - s čim se doduše ne slažem, jer za taj uzorak je kad-tad netko morao potpisati da je njegov.
    Međutim, činjenica jest da to nije po zakonu; koliko ja znam, uzorak mora osobno predati vlasnik. Primjerice, iz moje ruke (preciznije, ispod mog pazuha) ga nisu htjeli uzeti (kasnili smo pa je MD za to vrijeme tražio parking).

Međutim, to povlači drugo pitanje; ako je netko potpisao izjavu da je uzorak njegov, time će i potencijalno dijete biti njegovo (uostalom, dijete rođeno u braku i/ili 300 dana od razvoda automatski se smatra djetetom vjenčanog partnera, plus podsjetimo da nevjenčani parovi moraju unaprijed ovjeravati kod javnog bilježnika izjavu o priznavanju očinstva iako tu potvrdu obiteljski zakon ne priznaje, naravno jer dijete još nije ni začeto); podsjetite me što kaže zakon, ima li pravo unatoč tome kasnije osporavati očinstvo? Po meni problem nastaje tek ako mu je to omogućeno.

Što se tiče "ne razumijem muške koji ne mogu": a ono - postupak čekate više od pola godine, možda je bio potreban i kakav operativni zahvat, izostajete s posla, ne idete na godišnji, sve je podređeno tome, žena se fila hormonima mjesec dana, nije spavala cijelu noć je provela na wc-u od nervoze, i upravo na četrnaesterostrukoj ovulaciji čeka punkciju (po mogućnosti na živo), a ti znaš da sve pada u vodu ako ne uspiješ baš SADA iscijediti tu kap u smrdljivom zahodu...
    Mada bi MD da zatreba to mogao riješiti u grmu kraj bolnice k'o manijak u baloneru ja itekako mogu razumjeti opterećenje...tim više kada na to dobiješ, izrečeno ili neizrečeno, "pa što sam ja sve prošla, a ti ni tu sitnicu nisi bio u stanju obaviti" ... bed.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mada bi MD da zatreba to mogao riješiti u grmu kraj bolnice k'o manijak u baloneru

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slažem se s Argente, i totalno shavaćam te muževe koji ne mogu obaviti posao u takvim uvjetima, nije da ne žele, ali uz takav pritisak vjerujem da se jako teško skoncentrirati i dobro je što nam osoblje izlazi u susret pa se može donijeti sa sobom kad ne ide drugačije.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A da, navikne se čovjek na svašta. I na to da ti laborantica otvara prozorčić i pita jesi li, a ti ga sveudilj natežeš dok vani u čekaonici plaču djeca, a ti kao neumoljivi Viking nakon desetog spaljenog sela i petstotinjak silovanih žena, hrabro k svome cilju... Zanimljiva ova temica.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dok smo bili u Petrovoj nismo mogli nositi od doma, što je razumljivo zbog udaljenosti, ali nakon prvog neuspjeha u Ri odlučili smo "to" obaviti doma i donijeti sa sobom. Sigurno je koji od malenih riknuo do tamo ali bolje tako nego nikako! Uvijek je on sam nosio u laboratorij i potpisivao neki papir, u međuvremenu je već dr. ljepila naljepnicu s njegovim imenom na posudicu.
    Arđo moja, komentari su ti

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kadauna o bezobrazluku bi se dalo raspravljati
    da si samo pročitala moj idući post (al bitno se pravit pametan) vidjela bi da je napisan ironično kao i tvoja posljednja rečenica iz zadnjeg posta na ovoj temi (nadam da ne misliš tako o parovima s muškim faktorom neplodnosti). ja nisam imala namjeru nikoga vrijeđati, ali ti vrijeđaš mene i odakle ti pravo na to???
    ali, ovako ispred ekrana je lako dijeliti "komplimente" nekomu
    nek te sram bude

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ova tema je otvorena nakon rasprave na odbrojavanju na Prije začeća.

Ljubilica je napisala ovo o donošenju uzorka za mpo od kuće i o ženi bez muža u postupku:

http://forum.roda.hr/threads/80808-O...y-Peony/page21

Post broj 1032

Dakle, ljubilica napisa:

"...al jel mozete zamisliti da zena dodje bez muza na postupak, sperma u casici u njezinoj torbi a muz nije htio doci??? Imao je vaznog posla I za pare se sve prihvaca. Naravno, popularna privatna poliklinika. Ko garantira da nije tudja sperma unutra? Npr od nekog crnca, kineza, slovenca?? i sutra taj ponosni otac tuzi tu istu profesionalnu polikliniku? To je meni krajnje neprofesionalno. ..."

Tko vrijeđa i tko bi se trebao sramiti sadržaja svojih postova-može se vidjeti iz gore citiranog posta i drugih postova sličnog sadržaja na ovoj temi.
    Evo, samo da citiram jedan takav post:

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    nije baš za usporedbu
    al zašto ta žena bez partnera ne pokuša sa ševom za jednu noć? onda joj def ne treba zakon i diskriminacije više nema

Ne razumijem kako se može pisati ovakve postove i istovremeno optuživati druge da vrijeđaju i da su bezobrazni.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

"...al jel mozete zamisliti da zena dodje bez muza na postupak, sperma u casici u njezinoj torbi a muz nije htio doci??? Imao je vaznog posla I za pare se sve prihvaca. Naravno, popularna privatna poliklinika. Ko garantira da nije tudja sperma unutra?"
    Da, naravno da mogu zamisliti da žena dođe bez muža na punkciju jer je muž imao važnog posla i nije mogao izostati, meni to nije nimalo čudno u uvjetima današnjeg neoliberalnog kapitalizma i ne vidim tu nikakvu poveznicu sa bilo kakvom muljažom oko uzorka.
    Uostalom, tko garantira da se i u bolničkom WC-u isto tako ne može podmetnuti uzorak neke treće osobe ako to baš netko želi; naravno nitko.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Inesz, hvala ti za ovo citiranje.
    A ti, ljubilice, bi trebala biti svjesna da su ovo rasistički stavovi i ako ih već imaš, ne bi ih trebala iznositi u javnosti! Osim ako nisi na okupljanju kakve Ku Klux Klan podružnice.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja ipak mislim da ljubilica nije imala nikakve rasisticke zlonamjere.. I ja bi tako nesto napisala jer sam relativno malo u mpo vodama, u braku sam, i nisam razmisljala o zenama koje zele biti samohrane majke jer nit sam u takvoj situaciji niti ikog poznajem takvog..tako da joj ne zamjerajte..mi znamo samo ono sta smo prosle i vidjele...

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    .mi znamo samo ono sta smo prosle i vidjele...
    Znamo, ali isto tako jako dobro pazimo šta ćemo napisati da ne povrijedimo tuđe osjećaje. Jer jedno je osuđivati nečiji čin a ovo je ispalo nešto sasvim drugo.
    Ljubilica
    je imala nekoliko nespretnih rečenica, i to za redom, opravdanih ironijom naknadno, ali ja ipak mislim da su to ipak bile samo nespretne izjave, ali sad smo već debelo u off zašle...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Ljubilica je imala nekoliko nespretnih rečenica, i to za redom, opravdanih ironijom naknadno, ali ja ipak mislim da su to ipak bile samo nespretne izjave, ali sad smo već debelo u off zašle...
    Tako je.Kaj ste zapele s tak ozbiljnom raspravom...tema je zanimljiva,šalna na neki način (ok vjerojatno muškoj populaciji i ne preveč),i ja sama sam se šalila na račun mm..
    A da su to to rasistički stavovi,mislim da je u biti sve u oku promatrača (ili čitača jelte).Meni nije ni na pamet palo gledati rečenicu "...od nekog crnca, kineza, slovenca" rasistički,več mi je bila ful smiješna.Razapnite me al volim dok tema tu i tam malo ode na šalu,čak i na ironične primjedbe

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja isto mislim da ljubilica nije imala nikave zle namjere niti namjeru nekoga vrijeđati. Svi se ponekad nespretno izrazimo ili sl., al ne treba ošto odmah na nekoga (kao što neke često znaju kritizirati na razno raznim temama). Mislim da ponekad treba prijeći preko nečije izjave koja nam se ne sviđa i uopće je ne komentirati jer ovdje (na ovom forumu) smo sve iz istog razloga, jel tako! I bilo bi lijepo da to ostane u pozitivnom duhu!
    A ova tema je svakako zanimljiva...sa čašicama i wc-ima i muškim doprinosma...

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da ste svi skupa malo pretjerali, treba stat na loptu i razmislit prije nego što čovjek nešto napiše na forumu

back on topic, mi smo na SD uvijek (od 2007-2012)nosili od doma, rekli su nam da ako je u roku pola sata-sat da možemo donijeti i držati na toplom (u rukama npr.) i nikada nije bilo problema. ne znam da li se nešto promijenilo od tad?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Svi se ponekad nespretno izrazimo ili sl., al ne treba ošto odmah na nekoga (kao što neke često znaju kritizirati na razno raznim temama). Mislim da ponekad treba prijeći preko nečije izjave koja nam se ne sviđa i uopće je ne komentirati jer ovdje (na ovom forumu) smo sve iz istog razloga, jel tako! I bilo bi lijepo da to ostane u pozitivnom duhu!
    Mozda ja nosim roze naocale, al na ovaj forum gledam kao na izvor (tocnih) informacija, a ne medij za umatanje u celofan i tapsanje po ramenu.
    Najlakse je nesto napisati i kasnije reci da nisi tak mislio. Postanje na forumu je vrlo spor oblik komunikacije i daje nam vremena da razmislimo sto cemo napisati.

Zao mi je sto se tema svela na kritike misljenja pojedinaca i, koliko god zabavna bila, prezentaciju ocajnih uvjeta po nasim bolnicama. Mene zanima iskustvo onih koji su casicu nosili, koju papirologiju su prolazili.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja isto mislim da ljubilica nije imala nikave zle namjere niti namjeru nekoga vrijeđati. Svi se ponekad nespretno izrazimo ili sl., al ne treba ošto odmah na nekoga (kao što neke često znaju kritizirati na razno raznim temama). Mislim da ponekad treba prijeći preko nečije izjave koja nam se ne sviđa i uopće je ne komentirati jer ovdje (na ovom forumu) smo sve iz istog razloga, jel tako! I bilo bi lijepo da to ostane u pozitivnom duhu!
    A ova tema je svakako zanimljiva...sa čašicama i wc-ima i muškim doprinosma...
    Preko ovakvih izjava gore navedenih i citiranih mislim da nije trebalo prijeći, dapače, poštenije je upozoriti. A u pozitivnom duhu malo koja tema može ostati, eventualno odbrojavanje, treba malo i realnosti jel?!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja isto mislim da preko takvih izjava ne treba prijeći i da je poštenije upozoriti.
    Ima nas sa svakakvim pričama i jaako treba paziti na tuđe osjećaje.
    Toliko.

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovo je stvarno kap koja je prelila čašu...

Šta je vas briga šta je Ljubilica ili boja koja druga cura napisala?!?!?!?!?!?!?!? Svako ima svoj stav, svoje mišljenje - a ako hoćete nekome soliti pamet, solite vašima doma - ljudima s kojima ste bliski!!! Što je vama Ljubilica u životu?!?! NIŠTA!!! Što vi Ljubilici značite u životu?!!?!? BAŠ NIŠTA!

Dakle - prestanite s psihičkim terorom i mobbingom!!! Kad se sjetim Carmine Burane koja je napustila Rodu nakon što je doživjela pravi pravcati shit-storm i kad se sjetim postova cura koje su se mislile priključiti, a kad su pročitale sve te bolesne, neprijateljske komentare su odustale,... muka mi je. A pričala sam u Petrovoj s curama koje su rekle da nema teoretske šanse da se registriraju na Rodu s obzirom na sadržaj postova i neprijateljsku atmosferu - radije će ostati u neznanju (a nisu imali pojma o ničemu) nego da ih se opterećuje. Čemu služi Roda!??!?! Za ovo definitivno ne!!

Dakle - ako samo tražite žrtveno janje na koje ćete se iskaliti i da ispucate svoju negativnu energiju, radite to u krugu svojih bližnjih! Lako se je istresti na neku anonimnu osobu preko postova - baš bi vas htjela doživjeti uživo.

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da dodam: poznam Ljubilicu osobno - i ona je jedna krasna i predivna osoba, iskrena i poštena - koja NIKAD NIKOME ništa ne bi učinila na žao - niti je rasist niti radikalist niti sve drugo što joj predbacujete.

Dakle - neka ovo bude kraj ovoj raspravi koja je apsolutno off-topic i u svakom pogledu neprimjerena. Dakle - tema i jedina tema neka bude: Partner osobna ili čašica?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ufff, anka kad dodjem do kompa saljem pp.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao sto je u RL pozeljan odredjeni nivo komunikacije, tako je pozeljan i potreban i na forumu (mozda jos i vise)
    Ono sto pisete na forumu je javno i s obzirom da je javno, svatko ima pravo to i komentirati
    Ako na to niste spremne i ako ne znate komunicirati na taj nacin, onda je bolje da se okanite foruma, bilo koje vrste
    Svatko ima pravo na svoje misljene, ali ako ga iznosite javno, morate znati da ce uvijek biti netko tko se s tim misljenjem nece slagati - i pomirite se s tim!
    Ovaj forum je javan, koristi ga puuuno vise clanova nego je clanova Udruge (nisam niti ja) ali ima i svoja pravila, a jedni od osnovnih je da nema vrijedjanja (tko je prvi poceo, o tome ne bih, jel...)

I dajte se vratite na temu, jer ovo nema smisla
    A i moderatori bi tu imali sto za reci (i stvarno cu zvati da kljucaju, jer ovo postaje too much!)

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

@ Ginger - rasprava i reakcija na nečije mišljenje može i mora ići na civilizirani način.

Ako netko kaže, da je krivo shvaćen i da ne misli tako, kako je ispalo i na taj način se ispriča - onda je kraj raspravi - točka. A ne da ga se blati i osuđuje još narednih 10 postova. Ma dajte. Nismo u kokošinjcu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nestrpljiva anka, naravno da moze
    ako je tako i pocela, sto u ovom slucaju nije
    a ako je pocela s onakvim izjavama, onda se mogu ocekivati i takve reakcije

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao sto pazis sto pricas (da nekog ne uvrijedis) tako trebas paziti i dok pises
    Jos i vise, jer natipkano moze zvuciti puno drugacije nego izreceno

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imala bi još štošta za reći - ali ne želim. U privatnom životu imam blaženi mir - tako da se ne želim upuštati u neke rasprave na internetu. Rekla sam svoje - a vi dalje kako hoćete.

Kad mi pukne film, budem postala pasivan sudionik. A ako i tako doživim opterećenje, e onda neću više ni zalaziti ovamo. I točka.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Čestitam na uspješnom klanju prve teme na PTPM koja je nakon ne znam koliko vremena privukla i dvije non-MPO forumašice na sudjelovanje - brijem da se nakon ovakve rasprave to neće tako brzo ponoviti.
    OK, ovo je bila potencijalno zanimljiva tema kroz koju se mogla provjeriti praksa klinika, u kojoj smo se dotakli i malo šire slike, mogli smo raspraviti što je diskriminacija i što bi se moglo mijenjati, u kojoj se mogla ubaciti poneka anegdota, ali NE, sad je najbitnije što je ljubilica htjela reći.

Mislim, ajmo se sabrati i ne dramiti. Osobno mislim da su se ljubiličine izjave prenapuhale, ali anka brate mili i ti ga sad pretjera. Te mobbing, te shit storm, te žrtvena janjad, te imam svoj život, te žene se ne žele logirati na Rodu jer su tamo agresivke koje nabrijavaju neprijateljsku atmosferu - a gle, neka se registriraju na forum.hr, tamo će ih sigurno gladiti percem i neće skakati na svaku

Tema ima svoj život i onaj tko ju je postavio ne može strogo utjecati na njen tijek jer nije sam u raspravi; ne, ne možemo se vratiti na "partner osobno ili čašica" jer se tema raširila. Nismo li već došli do zaključka da ne bi smjelo bez partnera? Također, i da starim pacijentima katkad neke klinike izađu u susret pa potpiše prethodno/naknadno? Onda je to to. Izbor je tužiti ili podržati praksu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •