Odradila sam Ripped, lvl2, treći ili već koji put. lvl 1 i ovo do sada sam radila s 3,2 kg i sad sam povećala kilažu na 4,6kg, ajmeeee ubila sam se, ubila![]()
omg, ja to radim s bućicama od 2 kg
Omg, anchie, ja sam to s 1.5 kg. puta dva :D
Danas mi je propalo trcanje pa se druzila sa Sahunom, alpha lover.
Tko je rekao da mu je focus lagan?
S mene kapa. Kapa!
Equipment: nada
Preporucujem focus novim curama kad apsolviraju 30ds i ripped. Ne znam, meni se to ne cini pocetnicki.
Nije me bilo samo par sati i nađem na forumu neke "nove tete". kavofob- zapinješ za oko.![]()
A mozda sam samo potisnula sjecanje na jillian :D i sve levele i kako sam se mucila na nekima.
Shanti super da si vjezbala- najvaznije e da dajes svoj maksimum maksimuma!! Bravo!
Kupila sam kettlebell od 7.5 kila koji se moze i razmontirati pa biti laksi.
Anci je prezgodna, al fakat!
Ma potisnula si anchi. Ja se jos zivo sjecam kako sam krvarila na level 2 ripped in 30. A do tad sam odradila cijeli 30 ds i mislila sam da sam boga za jaja uhvatila. I da cu ripped in 30 preletjeti. Plakala sam nad svojim kvadricepsima!
Ja kad god radim lvl2 od Ripped mislim na sasu i tješim se da je i njoj bilo teško. Jelda lvl3 nije takav skok kao s 1 na 2?
Optimistična, jelda? Svaki put kad skrolam od vrha zaustavim se na svojim postovima samo da buljim u avatar
Anci, na tvoj se nikako naviknuti, stalno mislim da je netko novi![]()
Prijavljujem dvije duge setnje i odradjen 30day shred level 1.
Malo (ali stvarno malo!) sam varala na onoj prvoj cardio rundi (jumping jacks + uze) i ono kad ustajes iz cucnja i istodobno dizes utege u zrak.
Za ovo prvo je odgovoran nedostatak kondicije, za drugo vecgorespomenuti premalen sportski grudnjak.
Bedra me ubijaju cak i u lezecoj pozicijiali ponosna sam na sebe.
Samo jedna stvar me brine, isto vecgorespomenuta kvrga na potkoljenici. Sasa, jesi ti ono lijecnica? Dakle, nije to ni kvrga, vidi se kao posve blaga neravnina i to samo iz profila, a i jedva se osjeti pod rukom. Da ne dirnem istodobno i drugu potkoljenicu, ne bi ni skuzila da na ovoj prvoj ima "nesto".
Kada je diram i pritiscem rukom, nista ne boli, nakupina/kvrga je mekana. Ali npr.ako se penjem na krevet ili sjedam na/ustajem sa poda, oboje puzuci, zaboli ko vrag. I to je zareca bol, kao "indijanska vatra" ili kao da mi je komadic stakla urezan. Sto bi to moglo biti? Ja sam si vec umislila kojekakve rabdiomio i osteo sarkome i ne usudim se otici doktoru...
Level 2 ripped je meni ostao u pamcenju ko nesto najteze sto sam vjezbala. Bilo bi zgodno sad ga odradit pa vidjeti kako bi islo.
*mamica*, shanti super sto ustrajete unatoc pocetnim tegobama. *Mamice* kad si to primjetila na nozi???
Nisam davno, prije cca mjesec dana, nakon depilacije voskom. Prvo sam mislila da nije mozda kakva ostra urasla dlaka. Pa onda da nije staklo (jer sam bila razbila nesto). No, ni jedno ni drugo nisam vidjela.
Onda sam pipala prije par dana i skuzila da mi je tu neravno, ali mekano, kao nekakva gel masa, ne znam kako to bolje opisati. I MM je danas napipao. Pa se ja nadam da je u pitanju nekakva nakupina vode zaostala od poroda ili mozda hematom.
dal može to biti možda masno tkivo? Jel blizu koljena? Ja sam imala neku kvržicu na gornjem dijelu šake, nije bolila na dodir ali je znalo zaboliti ko vrag dok sam radila krevet i navlačila posteljinu uz zid...Išla sam doktoru i on je rekao da će se s vremenom razliti, da su to nekad "lječili" udarcem teške knjige (valjda me zafrkavao jer sam došla radi toga).
Hvala ti puno!
Super za kettlebell, covjece! Da ti je netko prije godinu dana rekao da ces kupiti kettlebell, tko zna bi li mu vjerovala
Ja imam upalu kvadricepsa. Popila sam tabletu danas. Sutra cu vjerojatno pauzirati. Ubio me Shaun...
Zakljucila sam kako te ove nase vjezbe: jillian, focus i sl. pripreme za druge aktivnosti- planinarenje, trcanje itd. i ide ti puno lakse.
No, obrat ne vrijedi! Trcim skoro svaki dan 7 lm i onda radim dva dana focus: jedva izdrz, znoj kapa s mene i bole misici!
Zakljucak je da su vjezbe prilicno zahtjevne i fakat imaju ucinka na nase tijelo.
Danas smo oper isli van![]()
Radila sam, vjezbala focus, isla van... Sutra moram vratiti djecu kuci jer ovaj ritam nije za mene![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 29.08.2013. at 23:26
Jill Ima novi DVD. Yoga INFERNO. Mačke vježbaju sa sunčanim naočalama u nekoj pustinji.Uglavnom power yoga. Interesantno.
Anci, meni je focus poprilično teži od 6w6p, budući da sam vježbala od jillian samo 30ds i 6w6p pretpostavljam da je moguće u rangu onih težih vježbi iz BR,
moći će kavofob usporediti
i Shaun se na focusu koji put uspuše, nije baš tako laganini
meni se super povećala kondicija i jači mi je core od focusa ali mislim da neke spektakularne rezultate nakon mjesec dana nije ni moguće očekivati (pogotovo ako duže već vježbaš),
možda nakon bete bude više
npr. ja uopće ne kužim da sam se nešto stesala a ljudi oko mene pitaju: a što si ti opet smršavila (btw. kile stoje na mjestu)
focus je sigurno lakši od insanityja, prednost je što kraće traje pa lakše i izdržiš
vjerujem da je insanity (još) učinkovitiji ali ne možeš odjednom skočiti na insanity ili zusku i tatianu,
mislim da formu treba postupno graditi
i ne zaboravite dati tijelu malo odmora, ja nakon 2 tjedna resta bez ikakvih problema ponovo odradila tjedan focusa![]()
Jučer sam išla vježbati jako kasno za mene jutarnju pticu i kako sam imala još hrpu posla za obaviti sjetila se ja 30ds L2 i to mi je kratko i baš da vidim napredak..
Oznojila se jesam najviše na zadnjem cardiu ali kroz vježbe sam preletila po naprednom i kad je završilo imala sam osjećaj da mi nešto fali.
Sutra slavimo starijoj ročkas pa danas popodne imam opet hrpu posla ali mislim da će biti 6w6p jer su mi super učvrstili core i bez tih vježbi mislim da nikada ne bi bila u stanju sklekove odraditi kak spada.
Mojca
Hvala svima na komplimentima
Uljepsaste mi jutro!
Bole me unutarnji bedreni misici. Od squat-ova.
Jučer sam vježbala ovako nekako:
http://www.youtube.com/watch?v=SDoPc3VnC_0
Totalno motivirajuće![]()
Bok cure! Ja sam nova ovdje
Poslale su me cure sa filozofskog ovdje, moj problem, leđa, ali čitava! Bole me za poludit, ukočena sam sva, od vratnih kralježaka na dole, lopatice me meku, oko vrata me peče. Bila sam na masaži koja mi je uvijek pomagala, thai masaža, stvarno dobra, ali nešto pod zadnje ni to više ne funkcionira. Kupke revodito za opuštanje mišića, bude malo bolje, ali za dva dana opet, i tako ukrug. Vremena nemam, evo čak niti za pročitat čitav topic, a kamoli za dosljedno vježbanje svaki dan, dok bebač ne poraste, ništa od toga, na večer ne mogu dok spvaju jer imamo mali stan, nemam gdje, pa eto ako netko ima kakav savijet kako bi si mogla pomoći da se otkočim? Znam da nema brzniskih riješenja, ali svaki prijedlog, mišljenje, dobro došlo! Hvala unaprijed!
Šafran dobro nam došlaNažalost bojim se da niti jedna od nas ovdje nema čaroban odgovor. Vjerujem da znaš da moraš početi vježbati i da će ti i par minuta dnevno pomoći da se riješiš boli i bolje osjećaš. Nema druge. Tih 10-15 minuta u danu moraš naći za sebe i to je to. Bebu pored sebe, smješkaš se, pričaš s njom i vježbaš. Hrpa je mama tu koje su s malim bebama i koje nekako uspjevaju složiti da odvježbaju. Javit će ti se sigurno
Ej cure, jel mi može koja dati link na onaj youtube motivacijski video, onog frajera što radi milion zgibova? thanks![]()
https://www.youtube.com/watch?v=7Au0...e_gdata_player
ovo?
ja sam ovo toliko puta pogledala, mogao je od tog vremena ispasti dobar trening.
Ajd za početak dogovori pregled kod nekog fizioterapeuta, neka te pregleda, možda ćeš trebati nešto i snimiti da se vidi gdje je problem. I najbolje će ti fizioteraput predložiti i pokazati vježbe.
npr. http://www.fizioterapeut.net/
I jaaaaako je važno pravilno izvoditi vježbe, točno po uputama.
I drži se.![]()
opet mala pomoć,
jučer bicikl 8 km,
i jillian 30 DS 30
e sad jel to svih 30 dana ista vježba ili?
Cure hvala vam od srca, u biti sve što ste nabrojale bi morala, od posjeta fizijatru do vježbanja barem malo dnevno, barem dok sam sama doma sa malim pa dok on spava u drugoj sobi, jer dok je budan sad je u fazi prohodavanja a klima se još pa moram biti uz njega svaku sekundu, koncetrirano.
Malo sam u komi nemam baš vremena za ništa, nekako je baš kaotično najednom postoalo, evo baš zadnja dva mjeseca, a mene baš sad ta kičma uvatila, trebala bi možda javljanje na forum zamjeniti vježbicama, ali to mi tako dobro dođe da malo pročistim misli svakodnevno, da malo porazgovaram sa odraslima na denvoj bazi, bar preko neta o koječemu, kužite me šta mislimSva sam u zubičima, kakicama, papicama i onda još ludom temperamentu moje male ratnice
Ovaj naš fizijatar sa dvd-ovima mi se čini isto dobra ideja, morala bi pronači nešto tako ovdje di sam ja, jer ove godine nećemo za Hr , a mislim da bi poštarina bila bjesna da naručim od ovdje, vjerojatno više nego sam dvd, ne znam jel se može uopće, morala bi nazvati pa pitati.
Ustvari ja se sjećam jednog "kostolomca" još iz Zgreba, Pajdaković se zvao, možda ga netko zna ovdje, e taj čovjekme je spasio jer ja imam od rane mladosti taj svoj problem sa kičmom, jednom me tako ukočilo da sam vrištala od bolova, rekao je mužu preko tele. ništa, odmah sada je strpaj u auto kako god znaš i dopeljaj, šta da velim izašla od njega ravna ko motika i nisam imala problema dobrih par godina, nikakavih, a bila sam kod njega taj puta i još dva nakon toga.
Tu ima kod mene kiropraktičara ali onisu nešto prenježni za ove moje kosti, to te više gladi nego nešto drugo, pitala sam pa su mi objašljvali da takvo "na silu lomljenje" je pogubno i td.., ali časna riječ meni je to pomoglo i stvarno bi mi tako nešto trebalo sada, kao brzinsko rješenje, ali bojim se da ništa od toga.
Ustvari bi trebala kod fizijatra da me malo pogleda, jer znam da pogrešne vježbe mogu još više zeznuti stvar, a ja o vježbama ne znam ništa, baš ništa, koji skup mišića kako s čime, pojma blagog, ali vas molim ako imate kakav video već da ste same isprobale za istezanje barem za prvu ruku, nešto da istegnem nekako tu poleđinu jer znate onaj osjećaj aztezanja i peckanja, pa čak i dok spavate, najradije bi da netko krene gaziti po leđima ili me primi za sve četiri i rastegne, eto takav osjećaj, pa ako imate tako nešto da me uputite! Mužme je probao jučer malo masirati, ali slabe nešto vajde i od toga. Baš me primilo.
Hvala vam na videu za motivaciju, hebate on sigurno nema problema sa kičmom![]()
Willow, meni se salo ravnomjerno slaže, imam svugdje jednako viška pa se čini skoro kao da nemam uopće.
Ti si vitkija, ali ti se zadnje ne da s trbuha, a u tom predjelu kad štipneš prevagne veći postotak.
Šafran, ako si u akutnoj fazi, onda ne bi smjela ništa na svoju ruku, čak ni masažu.
A tu imaš neke vježbe, koje ne oduzimaju puno vremena, a puno će ti značiti.
vratna kralježnica: http://www.fizioterapeutnasice.hr/vj...u-kraljeznicu/
ramena: http://www.fizioterapeutnasice.hr/vjezbe-za-ramena/
lumbalna kralježnica: http://www.fizioterapeutnasice.hr/vj...u-kraljeznicu/
slabinska kralježnica:http://www.fizioterapeutnasice.hr/vj...jeznice-kriza/
ja sam se zdebljala.
pa ću se sad ić smanjit. kroz neki period.
žuljaju me traperice, a trebat ću ih nosit sad. emti ljetnu odjeću. zapravo zimsku.
povećalo me ovo voće. žderem ga, a ne da ga jedem. u skladu sa prirodom. pripremam se na sezonu grijanja. ko medvjedica sam.
uglavnom, eto.
aha, na vagi je to nekih 3kg. al u mom slučaju to je 3kg sala jerbo se mrdam stalno sa nekim jednakim intenzitetom i više manje body weigtom pa je neko povećanje mišićne mase teško izgledno. a i onda bi se vidli ti mišići, a meni se sakrili![]()
Inesice
Pa koliko ti tog voća dnevno sprašiš da se pored onakvih treninga možeš zdebljati?
Moram se poklopit po ušima. Ja sam izgubila još kilu u zadnjih 10-ak dana, a prehrana mi je katastrofalna, ima više veze s frutarijanstvom nego lchfom.
đizs...koja kombinacija....svaka čast..
ja danas samo 7 km bicikl...ali ne vežbam ništa drugo pored toga....tak da mi je ova tvoja kombinacije mrak!!!!
a moram vam se pohvalit kak sam kupila neku vjetrovku i hlače za bicikl u lidlu...probala sam vozit u jakni (hlače još ne) i sve se cijedilo s mene, što mi se svidjelo..ali me ipak malo kopka sva ta "plastika" po meni ak se u to obučem...brrrrrrrr valjda nije kancerogeno..........
Posljednje uređivanje od Canaj : 30.08.2013. at 13:35
U tu plastiku se možeš obući samo kad zahladi, onda bude ok. Zato su mi sad veliki problem ove kiše, radije pokisnem nego da se obučem za kišu jer je neizdrživo vruće.
Bicikliranje je super aktivnost, i bitno je imati takve aktivnosti svaki dan (npr hodanje ili bicikliranje jedan sat sat dnevno). Već godinama idem na posao biciklom, 12 km kad se pozbroji tamo i natrag, nakupi se kilometara u godini![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 30.08.2013. at 13:37
moj metabolizam JE spor. kod mene malo više UH i to se lijepi. a kad je puno više onda se isto lijepi.
a kolko pojedem? hm, jučer navečer, kak sam izašla iz dućana, 3 jabuke, poslije još ziher grozd grožđa (oko pol kg do kg). šljive i grožđe usput kroz dan, šta ja znam. i u biti to ne utječe na to da nisam gladna. zapravo sam jednako gladna kad jedem voće ili ne. nije mi faktor.
što se vježbanja tiče.
ono samo nije veeeeeliki potrošač energije (kcal). to što se mi umorimo nije pokazatelj potrošnje. što je veći intenzitet vježbanja više se troši, nakon treninga nastavlja se više trošit i ubrzava se metabolizam. al je stvar u tome da to traje tih nekih 30tak minuta i ako smo sreće u tih 30tak min (ako je visoki intenzitet) izgubimo 300tinjak kcal. misim da je JM stavila neku prosječnu brojku za svoje treninge (ovisi o puno faktora) 8 kcal za minutu. ček ili 6. ma trebala bih tražit. al u svakom slučaju nije o ho ho.
korisna stvar za trošenje je ubrzati ritam kroz cijeli dan (a to nam je teško izvedivo) i ubaciti visoke intenzitete. i nije isto kod ljudi koji imaju puno viška kg i manju formu. njima kg idu brže dole.
ti sama si spominjala kako nikad prije nisi imala toliko viška kg, u grupi 'sretnica'. e to je zasluga bržeg metabolizma nego što je kod mene.
da, ključ su te dugotrajne aktivnosti ono hodaš hodaš i hodaš. A mi to većinom više ne radimo.
Ja te inesice kužim fest što se prehrane tiče. Par dana neka mi se zalomi više voća/škroba(npr hokaido tikvu volim) ja odmah osjetim (i vidim) da se zalijepilo za stomak. Mislim to doslovce samo ja vidim i osjetim (pod prstima kad napnem trbušnjake), al ono, fascinantno mi je to. Zato i ne ginem za tim da dođem do 6packa jer bi to zaista moralo biti ili ekstremno puno treninga ili vrlo striktna prehrana (ili oboje).
ma da. i nije to sad drama. taman podsjeti na disciplinu.
hebat ga, mjesec-dva tamanjenja je valjda dosta.
odlična stvar je da osim što sam natukla salo, natukla sam i vitamine i ostalo što ide u kompletu. nije sad da svi ostaju ali definitivno stalno cirkuliraju i to je dobro.
e da, i tikve volim. a njihovo vrijeme tek dolazi.
ja sam odvjezbala zwow 82 za 22.40min. a zuzka za 30. ali, ja sam skakala preko jastuka. i mc nisam radila skroz do ušiju nego normalne.