Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Panatus sirup

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Panatus sirup

Da li ste ga ikad davali djeci? Moja kćer ima jak nadražajni kašalj već dulje vrijeme (imaju ga svi, nešto je virusno ali drugima nije baš toliko, nekima je već prošlo, nekima u blagoj varijanti), već je popila bočicu Pholcodina ali nije pomoglo. Nakon par dana pauze počela sam joj na svoju ruku davati Panatus, po uputstvima 3 žličice 4 puta na dan. Odvela sam je kod dr, koji je rekao da nastavim s tim, ja došla u apoteku, dr napisao jednu žličicu. Kažem ženi u apoteci da sam ja davala tri puta toliko, ona me izgadila da kako tri žličice, da što mi je. Čitam šesnaest puta u uputstvu i piše djeca preko 9 godina tri žličice četiri puta dnevno. Jesam naglo oglupila? Jesu vašoj djci propisivali taj lijek? Ako jesu, koliko?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bilo je već dosta tema o sirupima protiv kašlja ili za iskašljavanje.
    Moje je iskustvo da uopće nema koristi od njih. Bolji je čaj, med, juha sa kapulom skuhanoj u njoj, ustvari i puno vode će ublažiti kašalj.
    I more. Još je toplo i neka se kupa.
    Ili inhalacije.

A Panatus je lijek koji se dobiva samo na recept, kako si ga mogla davati na svoju ruku? Mislim, kako si ga kupila?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imala sam ga od prije. Buduci da je pregledana i da je dr vidio da su pluca cista,dao joj Pholcodin koji zaustavlja kasalj,dala sam joj lijek sa slicnim djelovanjem. Ionako je danas rekao da bi joj i on to dao.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi isto koristimo Panatus za kasalj, uvijek ga imam doma. Dajem im jednu zlicicu i to im je dosta da smiri kasalj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je dr napisala 2 puta 1 zlicicu, cura 6 godina. Nisam primjetila neku znacajnu pomoc od sirupa..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

koja je vrsta kašlja, suhi ili s iskašljavanjem? Pholcodin je za suhi i s njim se mora oprezno jer sadržava u malim količinama drogu.
    Ja znam dat rinolan i s njim mi uglavnom prolazi kašalj.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kod suhog kašlja je kćer dobila Panatus, ne sjećam se više količine...
    nikakve koristi nije bilo od njega

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste ga ikad davali djeci? Moja kćer ima jak nadražajni kašalj već dulje vrijeme (imaju ga svi, nešto je virusno ali drugima nije baš toliko, nekima je već prošlo, nekima u blagoj varijanti), već je popila bočicu Pholcodina ali nije pomoglo. Nakon par dana pauze počela sam joj na svoju ruku davati Panatus, po uputstvima 3 žličice 4 puta na dan. Odvela sam je kod dr, koji je rekao da nastavim s tim, ja došla u apoteku, dr napisao jednu žličicu. Kažem ženi u apoteci da sam ja davala tri puta toliko, ona me izgadila da kako tri žličice, da što mi je. Čitam šesnaest puta u uputstvu i piše djeca preko 9 godina tri žličice četiri puta dnevno. Jesam naglo oglupila? Jesu vašoj djci propisivali taj lijek? Ako jesu, koliko?
    Koja cura? Za najmladju bi ti doza mogla biti 1 zlicica.

Mojima Panatus nikad nije pomogao. Ako kasalj dulje traje, ja bih probala s Rinolanom ili sl. Sin mi zna imati periode ocito alergijskog kaslja, sama sam dosla do toga kad ni Panatus ni Pholcodin nisu pomagali, a bas je suho kasljao preko dva tjedna. Pedica se slozila.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vidis, bas se cudim kako vasim klincima ne valja, kako su djeca razlicita, nama je Panatus bas uvijek pomagao, dok drugi sirupi bas i nisu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Martina,starijoj kceri,ima skoro 11. Jednom ga je pila i pomogao joj je,mislim da i sad manje kaslje,da ce biti dobro

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Onda su joj 3-4 zlicice ok za jednu dozu, obicno do 3 puta na dan.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni mojima Panatus nije uopće pomagao. Obično im dam sirup od smrekovih vršaka od Medexa i on pomaže.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama svima uvjek pomaže Mucoplant i to u rekordnom roku

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I bisolex ako ima sluzi

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Panatus je sirup za suhi kašalj. Ja sam joj davala prva tri dana tri puta na dan a zatim još par dana samo navečer da ne kašlje cijelu noć. A kad je počela iskašljavat ili ništa ili fluimukan.
    Nama Panatus uvijek pomogne .

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Onda su joj 3-4 zlicice ok za jednu dozu, obicno do 3 puta na dan.
    Ili 1 tabletu dvaput dnevno, što je po meni puno bolje u toj dobi od doziranja sirupa (ako nema nekih problema s gutanjem tableta, ali ove su male).
    Mada vidim da su sirupi popularniji, valjda zbog percipiranja kašalj = sirup.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •