Pokazuje rezultate 1 do 50 od 361

Tema: Knjige mog života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj kako je Srce tuzna knjiga.. Pretuzna!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Joj kako je Srce tuzna knjiga.. Pretuzna!
    x

to je knjiga koja je bila mojoj noni lektira, u talijanskoj školi u zadru. još se sjećam kako mi je o njoj pričala , i kako sam onda i ja čitala kao mala...

a dan danas pamtim onog dječaka koji je po noći pisao koverte da bi tata zaradio, bio sve blijeđi i blijeđi, tata ga je špotao i vrijeđao, a ovaj nije htio priznati zašto je popustio u školi. i onu priču kad je mali došao u bolnicu, posjetiti tatu, pa su mu rekli da mu tata leži i umire, zamotan. i tako je on stajao pored kreveta od tate, njegovao ga, dan i noć. i na kraju čuje tatu kako izlazi iz bolnice, zdrav, i shvati da je cijelo vrijeme njegovao nepoznatog čovjeka. i onda ostaje uz njega do kraja.
    sjećate se?

danas kad o ovome razmislim, čini mi se da je de amicisu srednje ime bila teška patetika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    x

danas kad o ovome razmislim, čini mi se da je de amicisu srednje ime bila teška patetika

slažem se, knjiga je teška patetika

ali - i ja sam ju voljela. Dobila sam je za roćkas od najbolje prijateljice u 3. razredu OŠ

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se, knjiga je teška patetika

ali - i ja sam ju voljela. Dobila sam je za roćkas od najbolje prijateljice u 3. razredu OŠ
    A je li netko od vas gledao ekranizaciju "Srca"? Bila je svojedobno talijanska tv-serija, odlična, ne samo po tome što je jako vjerno dočaravala atmosferu iz knjige, nego i po tome što je nekako izbjegla patetici, i sve likove je prikazivala u jednom malo drukčijem (realnijem) svjetlu.
    Npr. Franti, onaj dečko koji je u knjizi prikazan kao oličenje dječjeg zla, u seriji je samo zaigrano dijete (danas bi rekli: ADHD ). Derossi, onaj kojem se u knjizi svi bespogovorno dive, u seriji je bio mali umišljeni štreber. Otac glavnog lika, koji je u knjizi prikazan maltene kao božanstvo, u seriji je dosadni tata koji drži prodike (kakvih ima puno u stvarnom životu ). Itd, itd.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tema je odlična, ali ću podsjetiti da smo nešto o tome već razgovarali na temi Što čitate, od ovog posta.
    Budući da se moj izbor odonda nije mijenjao, neću ponovo pisati :lijena:

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A je li netko od vas gledao ekranizaciju "Srca"? Bila je svojedobno talijanska tv-serija, odlična, ne samo po tome što je jako vjerno dočaravala atmosferu iz knjige, nego i po tome što je nekako izbjegla patetici, i sve likove je prikazivala u jednom malo drukčijem (realnijem) svjetlu.
    Npr. Franti, onaj dečko koji je u knjizi prikazan kao oličenje dječjeg zla, u seriji je samo zaigrano dijete (danas bi rekli: ADHD ). Derossi, onaj kojem se u knjizi svi bespogovorno dive, u seriji je bio mali umišljeni štreber. Otac glavnog lika, koji je u knjizi prikazan maltene kao božanstvo, u seriji je dosadni tata koji drži prodike (kakvih ima puno u stvarnom životu ). Itd, itd.
    To se zove crno bijela tehnika pisanja jel tako? Ma zna biti patetično, ono crnobijeli likovi u crno vijelom svijetu, serija je po ovome što pišeš puno bliža stvarnom svijetu
    Ali meni nekako takve pričice ponekad baš dobro sjednu, nakon previše dubine, a pogotovo nakon one životne dubine koju živimo oćemo nećemo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    To se zove crno bijela tehnika pisanja jel tako? Ma zna biti patetično, ono crnobijeli likovi u crno vijelom svijetu, serija je po ovome što pišeš puno bliža stvarnom svijetu
    Ali meni nekako takve pričice ponekad baš dobro sjednu, nakon previše dubine, a pogotovo nakon one životne dubine koju živimo oćemo nećemo
    mislim da si krivo shvatila

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Za Vampir Lestat sam već čula da je mrak knjiga, ja sam samo pogledala film Razgovor sa Vampirom i onaj još jedan prije njega, ne sjećam se više kako se zove, iz te serije, ima čitav serijal knjiga, ako se ne varam

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Predivna tema, bas za mene u "home alone" danima

Omiljeno:
    Dostojevski - njega obozavam Zlocin i Kazna, Karamzovi, Idiot, Zli dusi, Njetocka, Bele noci, Krotka... ma sve sto sam procitala volim... Jedino sam pocela kockara i prekinula. Mladic mi stoji na polici, mogla bih toga da se latim.
    Hese - Stepski Vuk, Demijan, Igra staklenih perli... Ko moze da bude mlad i da ne bude zanesen Heseom?

ima tu svacega spomenutog sto volim. cini mi se da ove knjige nisu:
    Kako je zelena bila moja dolina - Ricard Luelin
    Rut se davi
    Bog malih stvari - Arundati Roj
    Talasi - Virdzinija Vulf

Visnja, ne vidim sta je neobicno u tvom stavu, pa poznata prica je da Tolstoj nije voleo Anu, jer je razorila porodicu, i zato ju je bacio pod voz. I ta recenica uvek ide u paru sa drugom: kako je Puskin zaljubljen u Tanju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku
    Predivna tema, bas za mene u "home alone" danima

Omiljeno:
    Dostojevski - njega obozavam Zlocin i Kazna, Karamzovi, Idiot, Zli dusi, Njetocka, Bele noci, Krotka... ma sve sto sam procitala volim... Jedino sam pocela kockara i prekinula. Mladic mi stoji na polici, mogla bih toga da se latim.
    Hese - Stepski Vuk, Demijan, Igra staklenih perli... Ko moze da bude mlad i da ne bude zanesen Heseom?

ima tu svacega spomenutog sto volim. cini mi se da ove knjige nisu:
    Kako je zelena bila moja dolina - Ricard Luelin
    Rut se davi
    Bog malih stvari - Arundati Roj
    Talasi - Virdzinija Vulf

Visnja, ne vidim sta je neobicno u tvom stavu, pa poznata prica je da Tolstoj nije voleo Anu, jer je razorila porodicu, i zato ju je bacio pod voz. I ta recenica uvek ide u paru sa drugom: kako je Puskin zaljubljen u Tanju
    Hvala što si me podsjetila na Boga malih stvari.

I ove uvjetno dječje priče iz tvog drugog posta su super - pročitao je moj mlađi sin Sretnog princa sad tijekom praznika, a ja zavirivala u knjigu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.09.2013. at 20:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •