Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 113 od 113

Tema: kriterij za ocjenjivanje vladanja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

ANažalost, nema odgovarajućih sankcija za one prave ometače nastave, a uzroci za njihovo neprihvatljivo ponašanje vrlo često su izvan razreda, a ne u njemu. Slažem se da izbacivanje iz razreda nije rješenje, ali globa koju bi roditelji morali platiti (ako štajaznam klinac uništi školski inventar ili ozlijedi nekoga) mogla bi biti jezik koji takva ekipa razumije. Ne znam.... (iz mene govori ogorčenje majke čije dijete ima ometače u razredu i godinama većina mirnih trpi radi toga + ništa se ne poduzima).
    nije ga bilo u moje vrijeme, nažalost - očito ga nema ni sada. u gimnaziji smo imali jednog takvog, tek u trećem razredu je izbačen iz škole. a do trećeg je napravio nepopravljive štete. ozbiljne, nepopravljive štete.
    svi dečki u razredu, dan danas žale i imaju grižnju savjest jer mu nisu stali na kraj, jer svi zajedno nisu reagirali nego su ga se bojali. u stilu - dok mene ne dira, dobro je. umjesto da su ga u krajnjoj liniji, svi zajedno dočekali negdje i premlatili.
    poučena tim iskustvom, mislim da je greška u svemu tome što se u rješavanje problema ne uključe i djeca. uključe se nastavnici, uključe se roditelji (koji u ovakvim ozbiljnim problemima su najčešće najslabija karika i niš od njih), a ne uključi se razred. mislim, ne da rješenje bude ovako radikalno kako sam malo prije napisala, ali do nekakvog rješenja bi se možda i došlo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobro, sad kad smo se svi shvatili mogu u skolu po dijete jer vec kasnim :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    ...i roditelja koji se čudom čude a do tad su i ostavljali tetama da odgajaju djecu
    da znaju bolje, da žele bolje, i radili bi bolje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa evo, primjer nase priredbe za prvasice: u prvim redovima sjedili su roditelji djece koja nastupaju. prvasici nisu nista ni vidjeli ni culi, morali su se popeti na stolice da dodju do zraka ili roditeljska ramena jer su bili zdrobljeni medju njima u zadnjim redovima stolaca ili gomili koja stoji.
    oni kojima je priredba bila namjenjena ne da nisu uzivali vec su jedva cekali da zavrsi jer su vidjeli samo velike ljudske glave.
    i tu nisu bili samo roditelji vec i bake i djedovi.
    pa cak i kad je priredba zavrsila i pocela je prozivka po razredima ti roditelji se nisu maknuli da djeca mogu cuti, vidjeti i doci do svoje buduce uciteljice i razreda.

katastrofa.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 12.09.2013. at 11:20

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    pa evo, primjer nase priredbe za prvasice: u prvim redovima sjedili su roditelji djece koja nastupaju. prvasici nisu nista ni vidjeli ni culi, morali su se popeti na stolice da dodju do zraka ili roditeljska ramena jer su bili zdrobljeni medju njima u zadnjim redovima stolaca ili gomili koja stoji.
    oni kojima je priredba bila namjenjena ne da nisu uzivali vec su jedva cekali da zavrsi jer su vidjeli samo velike ljudske glave.
    pa cak i kad je priredba zavrsila i pocela je prozivka po razredima ti roditelji se nisu maknuli da djeca mogu cuti, vidjeti i doci do svoje buduce uciteljice i razreda.

katastrofa.
    To je propust škole. Bila sam više puta na tim priredbama za prvašiće, jednom kao mama prvašića i više puta jer je nastupao za mlađe. U našoj je školi to uvijek organizirano predvečer u holu škole/marendariju. I svaki put je prvi red stolica rezerviran za prvašiće, a slijedeća dva za njihove roditelje/obitelji. Svi ostali su na stolicama otraga ili stoje jer nema dovoljno mjesta.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ... a dok oni ne shvate i ne nauče imaju ove druge da ih maltretiraju ... i svi sretni i zadovoljni ... baš su jučer bile pune novine takvog slučaja

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

katastrofa.
    Ajme to je bilo grozno... Moja je sjedila na podu ispred prvog reda a mi smo stajali u pozadini... Ali način kako su se bake i dede i neki roditelji mrtvi hladni pregurali preko klinaca, užas! I slažem se totalni propust škole ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nasi su na priredbi imali strunjace ispred stolica, bas za djecu, pa je uciteljica odmah pozvala D da ide tamo sjesti da bolje vidi

a kad smo usli u dvoranu stolice su bile pune djece (vece), i odmah su ih ucitelji potjerali sa stolica da su to za roditelje, pa su morali tjerat roditelje da sjednu, jer mnogi nisu htjeli :D

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja u stvari i pričam cijelo vrijeme o ekstremima, koliko mi se čini neko prosječno dijete svaka učiteljica može dovesti u red (nisam kod tako malih, samo pretpostavljam).

Problem je s problematičnom djecom (najčešće problem vuče iz obitelji, ali E. je živi dokaz da to i ne mora biti), a tu se teško postiže suradnja s roditeljima.

Ono što Peterlin svako malo spominje je živa istina-ako postoji kvalitetna suradnja roditelj-škola na postoji nerješivih problema (u stvari gotovo da ne postoji).
    Naučit će dijete, iz pete, petnaeste ili stote, samo treba biti uporan i doslijedan. Mislim da bi i učitelji i roditelji trebali stalno imati na umu što je a što nije za dobrobit djeteta. Vrlo je teško išta postići ako dijete kući čuje jedno a u školi drugo.

Ja bih prije svega uvela edukacije za roditelje (od početka trudnoće pa recimo svakih 6 mjeseci, po potrebi i češće), i deeeebelu selekciju pri upisu na pedagoške smjerove na fakultetima.
    Ali sad sam stvarno otišla s teme

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih prije svega uvela edukacije za roditelje (od početka trudnoće pa recimo svakih 6 mjeseci, po potrebi i češće), i deeeebelu selekciju pri upisu na pedagoške smjerove na fakultetima.
    Ali sad sam stvarno otišla s teme
    Nisi . Potpisujem ovo!

Evo na prvom roditeljskom sastanku moga I. bilo je par učenika koji su bili s nama u učionici (pretpostavljam da ih mame nisu imale kome ostaviti na čuvanje) i cijelo vrijeme su cirkusirali, pričali, smijali se, igrali se... učiteljicu smo jedva razumjeli što je govorila. To nije ništa neobično za djecu kojoj je to tek prvi tjedan škole ali ono što mi je diglo živce su njihove mame koje su se kao pravile da ih se to ne tiče .
    Učiteljica ih nije opominjala jer joj je pretpostavljam bilo neugodno opominjati djecu pred prisutnim mamama.
    Jedna mama je istina, svoga opomenula ali on se još više usilio i onda nije više ni pokušavala - vjerojatno zato da mi ostali ne gledamo njezinu roditeljsku nemoć da disciplinira vlastito dijete.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam je li itko reagirao ali po kriterijima za upis u srednju školu se već dvije godine ne boduje vladanje što je po mom mišljenju šteta...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

katastrofa.
    Leonisa sve mi se čini da smo bile na istoj priredbi.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod nas su isto roditelji, djedovi i bake zauzeli sve stolice. MM i ja smo stajali sa strane, naša cura je sama sjedila usred te gužve. Još ju je jedna žena dignula i posjela na jedno mjesto dalje da se mogu njen stariji sin i kćer prvašić sjest zajedno "jer se oni jako vole i ne mogu jedno bez drugog" jelte.
    Taman kad sam već htjela otići do nje pa je posjest na sebe jer je bila skoro jedina bez roditelja, a bila je na rubu suza, ravnateljica je zamolila sve da se dignu i puste djecu da sjede jer je priredba prvenstveno zbog njih.

Tako da se stvarno slažem s tobom trampolina, edukacija roditelja ( i djedova i baka) je stvarno potrebna, ali nažalost malo je onih koji bi takvu edukaciju polazili.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •