Jao Inesice, super si![]()
bili smo x puta pričale o tome kolko bi se neka od nas mogla nabildati. a onda i o tome kako bi neka neki mišić malo izraženiji. pa smo pričali i o građi tijela i o tome kako su nam mišići, na kraju priče i genetski limitirani.
naletila na jedan filmić koji to objašnjava:
http://www.youtube.com/watch?v=dChhzNGHgnA
Ovo je super i mnoge stvari mi je rasvijetlilo.. prvenstveno vezano za mog klinca koji ima popriličnu mišićnu masu (a nije ništa tako spektakularno radio u životu - ok bavi se sportovima al isto kao i drugi klinci al ništa više).
mm može hodati na rukama, a nije uopće mršavac (ima trbuh, a razgibaniji je od mene sto puta). Ja sam jako
daleko od stoja na rukama (trtaroš).
Inesice, genijalan video.
Ono što mene zanima je sljedeće; da li veći mišić znači veće ili možda čak manje mogućnosti, u bilo kom pogledu?
I kako količina miostatina, osim na veličinu mišića, utječe na snagu?
slično kod moje B. u biti je najtrampavije dijete od moje 3, ali mišići cora su joj za anatomiju proučavat. i samim tim može dosta. jučer došla susjeda, a B na prečki 2xchin up pa kolut unazad i vrati se naprijed. cijelo vrijeme visi nema dodira sa tlom nigdje. mi ju moramo podić do gore.
P koja stalno nešto radi nema toliku mišićnu masu
pa ja si mislim da svakako daje veće šanse. ali je caka da u nekom pokretu snage sudjeluje više mišića. nikad ne radi jedan sam. i to mislim da je ključ. druga stvar je i razgibanost (taman Dijana spomenula). recimo, kod nas na grupi neki dečki imaju izuzetno kratak i slabo gibak kvadriceps. oni automatski čučanj ne mogu toliko spustiti ni razviti dok si ne poprave stanje. samim time ne mogu imati toliku eksplozivnost u nekom pressu (koji uključuje noge) od onih koji su taj dio tijela razvili i uvježbali.
ja si baš razmišljam za onaj pistol. definitivno je kompliciran potez. ukoliko mišići nisu podjedanako razvijeni i jaki pa jedan kompenzira, sve si mislim kako je lako moguće iskompenzirat u položaj koji nije dobar. zato je svakako dobro raditi na postepenom jačanju i razgibavanju, istezanju mišića koji sudjeluju.
Posljednje uređivanje od Inesica : 13.09.2013. at 12:13
pa da propustim zabavu, pa bar ti imas celjade koje tu zvijezdu radi bez frke. ucili su moje onomad.
ja se gibam, stojim, doma radim BR, razmisaljm o kupovini novih utega, jer sam ko storma na onim od 1 kg, a za BR mogu bez frke koristiti i vise.
ne stignem citati jer ne stignem vidjeti ni di mi je glava.
e da inesicaja necu ni do smrti to napraviti. jer sam ko mala slomila ruku, pa je krvo namjestena. tata nakon jedne opake scene pri drugom namjestanju nije pristao na operaciju. i sad imam problema s nekim vjezbama s utezima na BR. jednostavno je ne mogu napraviti s tom rukom kako ona dreci da se mora, jer fizicki ne mogu tako lakat staviti. odradim s ispravnom rukom, ali s ovom ne mogu.
uglavnom cijelu osnovnu skolu nisam morala raditi nista sto je zahtjevalo s tom rukom, takoda na skok preko kozlica je bio jedini luksuz, koji su mi dozvolil. dok su drugi radili sve te forme ja sam se presetavala preko grede. bila sam glavna na njoj.
ali ajd bila sam najbolja u skoku u vis (Fosbury stil) ali me ne tjerase na ista jer sam hendikepirana. sto niko ne vidi.
Posljednje uređivanje od spajalica : 13.09.2013. at 12:50
Inesice, imaš praf
I baš si dobar primjer na pistolsima dala. Meni se čini da su mi se kvadricepsi razvili više od drugih mišića pa kompenziraju. Idem odradit drugu seriju pistols pripreme pa ću se baš skoncentrirat što sve i u kojoj mjeri radi (radim 10 uskih čučnjeva s ispružanjem, 15 uskih i 20 paralelnih)
ja ovaj tjedan zbog koma tempa dala (privremeno) nogu Shaunu a ponovo počela s Callan
iako mi je u nekim vježbama (osjetno) lakše raditi sad i callanetics, svejedno me sve živo boli i zateže, očito teta Callan pogađa neke skroz druge mišiće![]()
Willow, deprimirat ćemo Shauna zbog tolikih košarica
U vezi pistolsa... hm, stvarno ne znam, niš ja ne kužim što, gdje i kako radi... znam samo da me boli donji dio leđa od silnih čučnjeva zadnjih dana
Probala sam i polučučnjeve, bez problema odradim seriju od 8 kom na obje noge, mogla bih i više, ali za sad se držim zadanog![]()
Kavofob, ja sam se fore radiprobala ustati dok je jedna noga ispruzena. E, nema sanse!!
Tako da i ja nastavljam s laganim i sigurnim :D pripremama. Trenutno uopce ne mogu vjerovati da ja mogu napraviti pistol. No, tjera me, bas zelim, zelim!![]()
Potpisujem sve do riječi.
Probala i ja, nema šanse... a želim, želim, želim
Potrajat će ove pripreme malo podulje. Mislim da je korak od polučučnja do ustajanja iz ispruženog čučnja jaaako dalek
edit - od danas svakog dana odrađujem 2x8 polučučnjeva, 2x10 ispruženih, 3x15 uskih i 3x20 paralelnih
Posljednje uređivanje od kavofob : 13.09.2013. at 13:50
kavofob jesi napravila 56? ja danas 56, pa 46, pa opet mini. zadovoljna.
danas zwow 46
5x/leg one leg walk out burpee
30x side lunge jump with weights (5kg)
10x (each side) plank knee tuck
3 runde za usporenih 17min
+ six pack abs 7 day chalenge (Tatiana)
-2 way jump-out plank (40sec)
-isometric l-sit (25sec)
7 rundi
mislim da bih mogla stoj na rukama uza zid, ali ne usuđujem se sama da se ne polomim. taj na glavi mi je bio puno teži od običnog, ni u školi ga nisam mogla
Posljednje uređivanje od _Candy Candy_ : 13.09.2013. at 15:37
Inesica, slazem se u potpunosti. Ja cucnjeve radim pride, poslije treninga. Nekad se pogodi da je to lower body
Osjetim kad se dizem iz cucnja kako rade i trbusni i lednji. Noge najmanje lool!
Candy ja sam isto taj danas, izmedju ostalih. Zab15.45. Dobar je, ali nije me ubio.
Da, nije nešto strašan, ali ja svejedno pored njega ne bih mogla još nekoliko vježbi, kao ti.![]()
Odmah nakon njega sam išla sa Tatianinim izazovom i jedva ga odradila..
I ja se slažem s ovim gore rečenim, ali na trbuhu mi se ne vide neke posebne promjene, a guzice su osjetno i vidno napredovale od čučnjeva.![]()
hebate cure, koji ste vi nadljudi
idem ja sad na zwow56 i bit ću zbilja happy ako sve uspijem odradit
Candy, jel ti se da tu kopirati tatianin izazov :lijena:
Napravila focus cardio. Doslovce kapa s mene, divota![]()
Anci
Jesi odradila današnje čučnjeve? Oni jutros su bili jučerašnji
Evo moj prijavak čučnjeva - sve po 3 serije... da ne nabrajam, ti ćeš znati koji su
Nego, za čučnjeve moram reći da vidim veliki napredak. Prije nego je palčica linkala tutorial bila sam napravila par kom polučučnjeva do stolice i bilo mi je baš teško... danas sam odradila 3 serije po 8 na svakoj nogi bez beda.
A preživjela sam i zwow56 i to bez ikakvih problema. Doduše, švercala se s utezima od 2 kg, ali to iz straha, idući put idem s 3 kg i na "to buy" listu stavljam utege od 4 i 5 kg :sretna:
Ovih dana marljivo sam radila level 2, smršavila još 1 kg. Od jučer, stjecajem okolnosti, neispavana, iscrpljena, umorna, a danas još i polugladna. Sama s bebačem, poplivao mi dio stana (ništa ne pitajte), muž na poslovnom putu i to po ovakvom nevremenu, još dodatni strah i briga.
Ok, sada kada sam skupila dovoljno jakih izgovora lijepo vas pozdravljam, idem upaliti dobar film, pojesti svoju malu pizzu i komad torte (u prijevodu, upasti u uobičajeni loš obrazac i ugasiti umor, brigu i strahove hranom) i brbljati s prijom. Jillian kasnije i to samo pod uvjetom da mi se dadne. Odradila dvije duge šetnje, i to jednu natašte, i to je nešto.
Mamice, sutra je novi danprobaj pasti u nesvijest i dooobro se naspavati.
Mamice :hug:
Odmori danas, najedi :D i uzivaj u filmu. Sto gledas?
Kavofob, jupijeeeej! Bas super da si odradila, znala sam!
Cucnjevi prijavak za kavofob: paralelni, uski, uski s ispruzanjem. Moje dijete je zbrajalo serije u kaze da je 125. Vjerujem joj, matematiku voli, na oca
Mogu ti reci da uzima vrijeme... Djeca su pocela hodati da im dam vecerupa sam na par minuta pauzirala. Dok im otac u isto to vrijeme preko jutjuba uci svirati Nothing else matters pa ga ne prekidaju :D
i ja sam (skoro) naručila junk, ali u zadnji tren sam se odlučila za salatu od pomidora s kapulom (bijelim lukom) i kruhom. jest da ovaj kruh kvari, ali valjda je bolja opcija :D
Posljednje uređivanje od _Candy Candy_ : 13.09.2013. at 21:01
Bravo Anci! Znala sam
Samo ti odvaljuj, vidjet ćeš kad kroz koji tjedan (ili mjesec) pistol odvalimo
ne znam jel anchie radi korekcije :hm: za vikend rijetko priđe netu, a zaboravila sam ju prije natjerivat
Nego, jel nam se još tko pridružio... Elly, Willow? :D
8 mjeseci? svaka čast.. ja sam najduže 5 dana :D
baš lijepo, domaći i poseban![]()
malo ste freaky za pridruzivanje s tim slinim treninzima![]()
ja idem na ove vjezbe 3x tjedno po 1 sat, a u meduvremenu ubacujem sta uspijem, danas sam neke stvari koje sam mogla odhodati odtrcala, ali nista previse vrijedno spomena. al kad dodem ovdje i vidim sve te kratice i serije.. jel ima neki topik za vjezbacice pocetnice?![]()
ijuuu,nisam dugo ni pisala ni čitala,jednostavno nisam stigla, i mene su dotukla djeca i kućna repeat rutina. Starija se oporavljala od operacije krajnika,karantena. Plus nešto su me leđa pokočila par dana pa nije bilo ni trčanja. Jučer nastavila, 7.3 km
Ponosna i dalje što se držim prehrambenih (zdravih) navika,nema junkoze.
Jedno pitanje,kak se vi svi uspijete dobro ufotkat pred ogledalom??Pa jesam ja nesposobna ili šta,pa meni na svim slikama taj blic se odbija od ogledalo i onda se na fotki niš ne vidi
Kavofob,ajd šibni pass na pp.
aries![]()
baš sam happy kad nam se javi netko tko je duže bez prijavaka pa ispadne da je gužvitis kriv, ali duh je još s nama nesalomljiv
ma ja se fotkam s mobom, nema tu blica nikakvog, dapače, fotke su skroz loše kvalitete, ali glavno da se obrisi vide
jednog lijepog dana, kad skupim par tisućica viška, uplatit ću si budoir photosession![]()
Aries, fotkaj se po danu pa nece biti odbljesaka.
Ja te pratim na runkeeperu, nema svercanja![]()
Prijavljujem da sam jučer napokon odvježbala. Nisam radila ZWOW 71, nego svoju vježbu koju sam prvi puta radila prije 5 tjedana. Prvi puta mi je vrijeme bilo 10:08, a jučer 9:54 s tim da sam jučer walking lunges radila sa utezima od 3kg.
Dakle, vježba je sljedeća:
2 runde za vrijeme (2R4T)
10 caterpilar pushups (iz videa od L. Lowery)
20 chair dips
20 split squats
20 core crunches (na svaku stranu)
10 walking lunges
Eto, tko želi neka proba pa javi rezz.
ja sam na svom 30 ds, level 3
kod mene je to više 60 ds
ovaj level mi je na momente peace of cake a na momente u m i r e m
ne prelazim na nešto drugo sve dok ne budem mogla odraditi onako kako mislim da treba
Anci, jesi krenula s polučučnjevima?
Ja ih radim 2 dana, ajme kako dupe boli. Ne sjećam se da sam ikad tako aktivirala u nekoj vježbi.
Jučer sam dobila najveći kompliment na svijetu; nakon što se nismo vidjeli 2 tjedna, sin mi je rekao da izgledam kao tinejdžerica
(bila sam u trapkama i nekom uskom T-shirtu... što reći, procvala sam)
Kavofob, nisam jos s tim pocela. Kad ih radim sve zaredom, uopce nije lako i uzme mi puno vremena. Jos ako sam prije toga radila trening...
Danas je rest day od treninga, isli smo malo planinariti. Tako strmih dijelova je bilo da mislim da mi ne trebaju cucnjevi! Ukupno smo 2.5 sata hodali i penjali se, odlicno!
Je, Anci, ja sam doma pa rastegnem tijekom dana serije. Jučer sam izbrojala 159 što kakvih čučnjeva i polučučnjeva. Nema šanse da bih toliko u komadu odradila.
Blago vama, zavidim svima na obiteljskim planinarskim izletima![]()