Muskarac koji je priznao moje dijete moj je sada bivši dečko,i on od početka zna da nije djetetov biološki otac.
Pišem o zakonskim posljedicama. Ovaj čovjek je djetetov otac. Po zakonu. I to jt to. Ako to nije, neka me neki pravnik ispravi. Ali, priznanje očinstva sa sobom povlači sve ostalo.

Da li će reći jednom djetetu da mu otac na papiru nije i biološki otac, druga je stvar. U djetetovom rodnom listu piše da mu je to otac. I zamislite sad dijete kojemu se kaže da mu to nije otac, da je netko nepoznat napravio ga. A zašto ga je ovaj priznao?
Ma, neka svima kaže istinu, meni to nije bitno, ali mora prvo riješiti papirnati dio. Ispisat navodnog oca iz rodnog lista. I ostaviti samo sebe kao roditelja. Može li se to uopće?

Jer, sve dok je u rodnom listu ime nekog muškarca, on je otac, njegovi roditelji su djed i baka. Zakonski. I ako to žele biti.

Opet se pitam, zašto je taj čovjek priznao dijete, ako ga ne želi? Gdje mu je pamet bila? I gdje je otvaračici teme pamet bila kad je to dopustila?
Izvući se iz svega neće biti ni malo lako. A kako će to prihvatiti najnedužniji od svih, koji će kad-tad saznati tko mu je otac u rodnom listu, ili samo bio otac u rodnom listu...Jadno malo.