Lani smo imali krizu kada je malecka 1,5 mjeseci intenzivno žmirkala što nije imalo nikakavog fizičkog uzroka. Jedan period je plakala i govorila da ne želi u vrtić i da joj tamo nije lijepo. Rekli su nam doktori i tete da je to psihička reakcija i šok od polaska u vrtić. Sada je nakon pauze od 2 mjeseca ponovo krenula u vrtić, i nakon 2 tjedna priča se ponavlja. Počela žmirkati i ujutro plače da ne želi u vrtić, da joj je tamo ružno. Inače tete kažu nikakvih problema nema, mala je vesela, pričljiva, jede, igra se, spava sve 5. Kada dođem po nju nasmijana, vesela. Pitam je kako je bilo u vrtiću, ona kaže super, priča mi šta su radili, sve normalno. Dijete mi je očito pod stresomi nešto u sebi proživljava, a ja ne znam kako joj pomoći. Puno pričamo, i jedino što povezujem s tim stresom je priča da dvije curice u grupi izigravaju šefice u smislu: kad se igramo Winxica Ana želi uvijek biti Bloom i slične benigne stvari. Je li moguće da mi dijete od toga ima tik? Ima li netko takvo iskustvo, šta da radim? Pričat ću danas s tetom u vrtiću i reći joj da obrati pažnju, a tražit ću i razgovor s vrtićkim psihologom, oni bi trebali imati iskustva s sličnim stvarima.