dizem temu,imam bebu s mogucom hsitiocitozom Langerhansovih stanica...htjela bih joj spricat srebro na te pustule na kozi...ili bar na jednu pa vidjet da li se povlaci ili ne.sto mislite? jel moze stetit? ionsko srebro iz bio i bio trgovine
dizem temu,imam bebu s mogucom hsitiocitozom Langerhansovih stanica...htjela bih joj spricat srebro na te pustule na kozi...ili bar na jednu pa vidjet da li se povlaci ili ne.sto mislite? jel moze stetit? ionsko srebro iz bio i bio trgovine
Ja sam davala oralno srebrenu koloidnu vodu provjerenog kvaliteta 5 ppm mojim blizancima u dobi 18 mjeseci. Upotrebljavala sam je i na kozi jer moja je djevojcica bila hospoitalizirana zbog MRSAe s 15 mjeseci, bila je i na Vankomicinu par dana. To je bilo strasno iskustvo. Nakon toga istrazivala sam mjesecima i na svoju licnu odgovornost uz konsultacije sa par ljekara davala sam im po jedan cep (cep od flase) dnevno 2-3 mjeseca. Dugo sam korstila srebrenu koloidnu vodu kao kapi za nos kod viroza. Znaci: 5 ppm za oralnu upotrebu, 10 i 15 ppm za vanjsku upotrebu. Trovanje srebrom se zove argirija i izaziva plavicastu boju koze. To se desava u iznismnim situacijama kada se jako jaaako puno te vode pije. Nijednom od moje djece nije se vise nikada pojavila MRSA a radili smo svakojake briseve svi redom mjesecima nakon tog odvratnog iskustva. meni je jedna jako cijenjena vlasnica laboratorija rekla da koristim ali da ne pretjerujem jer mogu djecica imati malo tvrdju stolicu. Pouceni mojim iskustvom, mnoge moje kolege i poznanici su davali svojoj djeci isto tako malenoj djeci srebrenu koloidnu vodu i to 5ppm za oralnu upotrebu.
ah da, zaboravih reci. Ja i suprug je redovno pijemo