Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: inducirani porod zbog gestacijskog dijabetesa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Gestacijski dijabetes obično smatramo ka "sitnicu" zbog koje ne bi trebalo ići na indukciju. Ali nije baš tako. Gestacijski dijabetes ne treba marginalizirati, pa čak ako i mi smatramo da to nije, jer je granični.
    Ja sa dva puta bila na induciranom porodu u 39 tjednu zbog gestacijskog, i prvi puta je porod završio dva sata nakon indukcije, drugi put 1:45 min. Daljnji tok poroda je bi prirodan koliko je mogao biti. Dakle, početni drip a dalje svojim tokom. Nisam uopće bila rezana, za sat vremena poslije sjedila i dojila sjedečki u sobi.
    Bebe su bile 4.430 i 4.380.

Dakle, iskustva su različita.
    I dalje mislim da ponekad treba vjerovati lječnicima, ne slijepo i bezuvjetno, ali ipak...oni znaju više od nas...
    Gestacijski dijabetes može našteti bebi, zato se čeka trenutak da beba bude dovoljno spremna za porod, a opet da se izbjegne veliki utjecaj dijabetasa na djete.
    Svatko od nas treba odvagnuti i raspitati se, biti dosadan, tako da sve informacije sjednu na svoje mjesto i da sami možemo zaključiti i prihvatiti što je najbolje za nas i bebu.
    Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 24.09.2013. at 09:47

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Gestacijski dijabetes obično smatramo ka "sitnicu" zbog koje ne bi trebalo ići na indukciju. Ali nije baš tako. Gestacijski dijabetes ne treba marginalizirati, pa čak ako i mi smatramo da to nije, jer je granični.
    slažem se da ga se ne treba marginalizirati, kao uostalom ni druga stanja koja mogu loše utjecati namamu ili bebu tijekom trrudnoće
    ali u mom konkretnom slućaju prema standardima laboratorija u merkuru gdje sam radila ogtt nisam ni blizu graničnim vrijednostima, a prema who također.
    ginekolog koji mi je vodio trudnoću mi je baš napomenuo da su u našim bolnicama to jako snizili i da prema njihovim skalama ga ima skoro svaka 2. trudnica
    inače nisam baš neki slatkoljubac - šećer sam si uspjela "dići" jeduči hrpu voća, uglavnom lubenica
    ne jedem fast food godinama, svaki dan konzumiram svježe pripremljenu hranu. od kad sam trudna dođe mi 1. tjedno da popijem šalicu mlijeka s napolitankama.
    pošto su svi ostali pokazatelji uredni - nit je beba prevelika, nit mi fali plodne vode, nit sam se udebljala, ne znam zašto bi forsirali tako nešto?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •