Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Što znači biti autoritet djetetu?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moram pohvaliti Peterlin, posebno u dijelu o tome kako mi sami trebamo biti što bolji i živjeti u skladu sa slikom koju njima proturamo
    meni je jedan od težih momenata roditeljstva onaj koji se odnosi na odgajanje sebe same
    i jesu djeca ogledalo našeg ponašanja prema njima- vidim po svom djetetu starijem kako loše donose periodi u kojima ja nemam vremena, pa sam nerovozna i nespremna za suradnju
    isti obrazac ona preslika momentalno
    srećom ja to brzo osvijestim i trudim se da se ne dešava često
    Posljednje uređivanje od flopica : 26.09.2013. at 20:18

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako sam i ja mislila dok je stvar bila na razini teorije. Onda je u praksi zaštekalo jer babe/dide nisu znali postaviti granice pa je počelo psovanje, pljuvanje, udaranje, bezobrazluk.

Nema šanse da dozvolim tako nešto, bez obzira na pravila u tuđoj kući. Ako netko psuje, ti nećeš. Ako netko vrijeđa, ti nećeš.

I ja kao Trina sam zapanjen složenošću odgoja, svako malo mi život servira neku trapulu (na koju se uglavnom uhvatim )
    joj kad ovako nešto pročitam ...sva se stresem...moj sada ostaje kod bake i dede na čuvanju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako sam i ja mislila dok je stvar bila na razini teorije. Onda je u praksi zaštekalo jer babe/dide nisu znali postaviti granice pa je počelo psovanje, pljuvanje, udaranje, bezobrazluk.

Nema šanse da dozvolim tako nešto, bez obzira na pravila u tuđoj kući. Ako netko psuje, ti nećeš. Ako netko vrijeđa, ti nećeš.

I ja kao Trina sam zapanjen složenošću odgoja, svako malo mi život servira neku trapulu (na koju se uglavnom uhvatim )
    Ne znam kako je kod tebe, ali ja ne idem u kuće u kojima se psuje i vrijeđa. Nisam se jednom pokupila skupa s djecom čak i iz roditeljske kuće (kad su se svađali, a meni se nije sviđalo da to djeca slušaju i gledaju). Pa kome milo, kome krivo... Naučili su. Pod granicama sam mislila na one uobičajene dječje cirkusarije tipa skakanje po krevetima i slično, a ne na apsolutno neprihvatljiva ponašanja tipa udaranje, psovanje i slično. U takve kuće ne idem ili iz njih izađem ako treba, bez obzira čije bile.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

ja moram prvo naučiti biti autoritet samoj sebi, i kao što peterlin opisuje, maknuti djecu iz okruženja koje smatram da nije za njih prihvatljivo, ili jasno i bez ustručavanja prigovoriti pa makar i sto puta ispočetka kada vidim da se nešto ne radi kako bi trebalo... a ja se još uvijek pomalo ustručavam, pa mi neugodno,pa si mislim ma neće valjda više, a moje dijete uči kako je to dobro ponašanje...a sve samo zato što je mama papak....ali radim na tome, vježbam, ..!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj amsterdam prvotno napisa Vidi poruku
    ja moram prvo naučiti biti autoritet samoj sebi, i kao što peterlin opisuje, maknuti djecu iz okruženja koje smatram da nije za njih prihvatljivo, ili jasno i bez ustručavanja prigovoriti pa makar i sto puta ispočetka kada vidim da se nešto ne radi kako bi trebalo... a ja se još uvijek pomalo ustručavam, pa mi neugodno,pa si mislim ma neće valjda više, a moje dijete uči kako je to dobro ponašanje...a sve samo zato što je mama papak....ali radim na tome, vježbam, ..!!
    Ti ljudi koji se ponašaju neprihvatljivo nimalo se ne ustručavaju. Zašto bi se ti ustručavala, pogotovo ako vidiš da to nije dobro za tvoju djecu? Odeš ili uopće ne dođeš i gotovo. Znam, nije lako, ali kad dobrobit djece staviš na prvo mjesto, sve ostalo ide lakše.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •