Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Autosjedalica i povraćanje

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Autosjedalica i povraćanje

U posljednje vrijeme Megi se često žali da joj se povraća za vrijeme vožnje. To se počelo događati otprilike u vrijeme kad se počela voziti u boosteru.
    Mislite li da bi to moglo biti povezano, jer joj je sjedalo sad niže, odnosno više ne može gledati kroz prozor s iste visine kao prije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može biti. Meni je užasno zlo uvijek kad se vozim na stražnjem sjedalu i ne mogu gledati u smjeru vožnje. Još od djetinjstva.
    I zlo mi je ako se vozim u vlaku i gledam suprotno od smjera vožnje...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja mislim da moze biti, u boosteru imas vecu mogucnost kretanja. takoder, mozda joj je booster meksi ivaru to npr smeta, izabrao je tvrdu tolicu za skolu jer mu je u mekanima muka.
    stvarno.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Booster joj je tvrđi od sjedalice, pa nije u tome stvar. Najveća je razlika u tome što joj je vidno polje sad puno niže nego prije.
    Znači, može biti da je booster krivac.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A moze biti da je jednostavno postala osjetljivija na voznju. Petri nikad nije bilo slabo u autu do relativno nedavno. Na moje veselje ona je do tad bez problema mogla citati, pisati, crtati u autu, a sto ja ne mogu jer mi odmah postane mucno. To se sad promijenilo i obavezno joj postane mucno ako cita ili pise dok se vozi, a ponekad i bez toga (ako je npr posebno krivudav put). Znaci ipak je postala kao ja :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je stariji sin sad sa sedam godina postao osjetljiv na voznju. puuuuno su nam pomogle one akupresurne narukvice, toplo preporucujem

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

akupresurne narukvice -gdje se mogu nabaviti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ljekarnama. oko 80 kn. ima i za odrasle i za djecu. za djecu su sarene

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala, Ivana!
    Imaju li te narukvice još kakvo djelovanje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, protiv mucnine. F je pomoglo i nedavno kad je imao virozu puno je lakse podnio, cak je jedan dan isao i u skolu s njima.

ali ima i slucajeva kad ne pomazu. Lutonjica je svoje prezrela (i obecala mi darovati, ali zaboravila)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, što se tiče tih narukvica, jel to stvarno djeluje?
    Baš ću za sebe kupiti, meni je cijeli život muka u autu i busu, osim kad sama vozim ili sjedim naprijed. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je stalno muka u voznji, osim kad ja vozim.

narukvice su zakon.

ljetos sam bila na autobusnom kolodvoru ranom zorom i cekala bus. bila sam uzasno umorna, nekih 30 sati nisam spavala, i postalo mi je mucno, slicno kao u voznji. i kad sam vec mislila da cu se onesvijestiti, sjetila sam se narukvica.

doslovno mi je nakon pet minuta bilo bolje. i dalje sam bila umorna i iscrpljena ali mucnine je nestalo.

barbi, kupi. pa cu ih ja otkupiti ako ti ne budu valjale. jer ja kradem od filipa

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dižem da ne otvaram novu temu.

Kupili smo novi auto, nakon mijaturnog vw pola sad imamo monovolumen. U polu curka nikad, svega 2 - 3 puta u ove dvije godine, nije povraćala, sada je to gotovo stalno, čak i kratkoj vožnji.
    Monovolumen iza ima 3 sjedala, romerovu as, koja je bila i u starom autu, namjestili smo na sredini da vidi ispred cestu i bude mi bliža. Mm iza as nije skinio onaj naslonjač za glavu.
    Jel moguće da joj smeta novi veći tj viši auto ili je smještaj u sredini tragično pogrešan? Svaki put se žali da joj nije dobro, ni do dućana ne idemo bez suza. Jel moguće da je u sredini pojas najslabiji, pa da to uzrokuje trešnju as i nje u njoj? U čemu je problem? Help

I gdje ima tih narukvica???

Hvala

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla (imam iskustvo od preko 30 godina mućnine u autu), da je problem miris novog automobila.
    Meni je muka čim sam se sjetila tog mirisa.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U našem autu srednje sjedalo je totalno neprikladno za AS, sjedalica se baš jako naginje u svakom zavoju. Iako ima pravi pojas i teoretski se može i tu voziti.

A sad joj već vjerojatno muka i čim pomisli na vožnju, i meni neka sjećanja na vožnju odmah izazovu mučninu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Dižem da ne otvaram novu temu.

Kupili smo novi auto, nakon mijaturnog vw pola sad imamo monovolumen. U polu curka nikad, svega 2 - 3 puta u ove dvije godine, nije povraćala, sada je to gotovo stalno, čak i kratkoj vožnji.
    Monovolumen iza ima 3 sjedala, romerovu as, koja je bila i u starom autu, namjestili smo na sredini da vidi ispred cestu i bude mi bliža. Mm iza as nije skinio onaj naslonjač za glavu.
    Jel moguće da joj smeta novi veći tj viši auto ili je smještaj u sredini tragično pogrešan? Svaki put se žali da joj nije dobro, ni do dućana ne idemo bez suza. Jel moguće da je u sredini pojas najslabiji, pa da to uzrokuje trešnju as i nje u njoj? U čemu je problem? Help

I gdje ima tih narukvica???

Hvala
    U svakoj ili skoro svakoj ljekarni. Imaš za djecu i odrasle.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla (imam iskustvo od preko 30 godina mućnine u autu), da je problem miris novog automobila.
    Potpisujem!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    potpis

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ispravka netočnog navoda, auto je polovan, samo je nama nov

Al probat ću i to, kako ga namirisat?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam kako da ga namirišeš, možda da objesiš vrećicu lavande na retrovizor.

Prije toga prek vikenda si daj truda, pa posipaj tepihe (može i sjedala) OBILNO sodom bikarbonom, i to bar pol kile istresi, ostavi prek noći ili 48 sati da upije sav smrad, pa usisaj (možeš na pumpi).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.10.2013. at 11:35

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trebam rodit za koji tjedan, a mm je domet pranje auta na onoj automatskoj praonici 2 x godišnje. Nedajbože da se zavuče unutra sam ili da uloži u kemijsko čišćenje... sad će uslijedit mučna rasprava i nagovaranje.... njegovo je rješenje sinoć bilo da kupimo drugi auto....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poanta je nikako. Ne smije imati miris.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ali hvala peterlin, to budem napravila makar se porodila u citroenu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nemam problema sa mucninama ali mrzim ili jos bolje ne podnosim miris onih osvjezivaca za ustomobile. jedino sto podnesem, je par kapi etericnog ulja mente, ali i toga vrlo malo.
    tako da ko sto anemona rece ne mirisi auto nicim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ali hvala peterlin, to budem napravila makar se porodila u citroenu
    Ma nađi žrtvu za to - ti samo izdaj nalog, he he he... (Offt. lako je meni sad to govoriti kraj muža i dva klipana od preko 12 i preko 13 godina...).

A sad ozbiljno - olakšaj si posao - probaj nasipati samo na tepihe, pa ako upali ne moraš usisavati cijeli auto nego samo istresti tepihe van.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •