Nena, nema ti druge - nek' ti mala udari kontru za rođendan: prvo skupi lovu od frendica, a onda im poslije rođoša organiziraj posjet nekoj socijalnoj ustanovi gdje će donirati prerasle krpice, kolače i kovertu.
Nena, nema ti druge - nek' ti mala udari kontru za rođendan: prvo skupi lovu od frendica, a onda im poslije rođoša organiziraj posjet nekoj socijalnoj ustanovi gdje će donirati prerasle krpice, kolače i kovertu.
Možda. Bilo bi to edukativno. Odmah sam joj iznijela ideju, ali se zgrozila, može sve, može i donacija (ali i da njoj nešto ostane), samo da ide sama, a da nitko ne zna koje filmove njezina mama izvodi.
Ona bi umrla od srama i neugode pred tim uzoritim društvom. Ovčica sljedbenica. Ta se ne zna sama ni popišat. A dobra je dušica, fakat oduvijek, sva puna pažnje i sućuti prema drugima, al ovca ovca. Kad je pošaljem ljeti kod babe i dida, tamo gdje su djeca njezine dobi još uvijek djeca, i ona bude obično, normalno, neopterećeno dite. Skače po zidićima ko divokoza, ne izlazi iz šorca i ne češlja se, a je li pet dana s ekipicom, odmah se uvuče nervoza, te jel mi dobra frizura, jel mi ove hlače pašu na ovo, kad ćeš mi obojati jedan pramen na kosi i sl.
Danas su ti novci na tapetu, saznala sam da su čirlice tu praksu već lani uvele, već su se davale cifre, i već je jedna prigovarala kako joj se jedna druga usudila dati samo 50 kuna. "Da kaj si ona misli kaj je njoj 50 kuna!"
Valjda se meni tek ove godine moja usudila takvo nešto izustiti, vjerojatno je u svojim dubinama naslutila koja sam pacijentica i što mislim o tim stvarčicama.![]()