Stranica 17 od 22 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1096

Tema: TRUDNICE 2013. ( dvojke , trojke.......)

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ja sam skužila da sam dobila strije tek kad sam rodila i kad se trbuh dosta smanjio, malo strija sam dobila, ali činjenica je da se trbuh dosta raširio, ipak su dvije bebe bile unutra. Trbuh se može vratiti u normalu, samo steznik i to dobar moraš nositi, ja ga nosim cijeli dan, samo po noći ga skidam i trbuh još malo pa ga nema.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Uf, ja sam mislila da necu dobit strije, al pred kraj je trbuh rastao samo u špic I tamo ih sad ima, nista prestrasno, al s obzirom da je unutra bilo ib5500 kg "djece" nije najgora stvar na svijetu...ja se mazem mustelom i steznik... Evo 4mj su proislaI js se vidi malo trbuh

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

striju niti jednu nisam dobila a stomačina ponosno stoji i 2 godine nakon poroda. ipak je u njoj bilo 6.2 kg i metar dice

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ja sam dobila doslovno 2 strije! i to na ožiljku od operacije slijepog crijeva - rezana koža naravno da nema svoju elastičnost i čudi me da sam dobila samo te 2 i to zadnjih 15ak dana.... da su moja dječica izašla van 'ko svi normalni blizanci a ne prenešeno, ne bi ni to imala
    mjesec dana nakon poroda trbuh mi se skroz povukao, ravan ko i prije, samo je mekan i ima naravno viška kože, vjerujem da će se i to skupiti...
    ja sam dobila dosta sitnih bijelih strija po cicama jer su stvarno narasle za 3 broja i čini mi se da se one(jednog dana kad prestanem dojiti)nikad neće skupiti nazad, već ostati onako obješene "žlundrice"

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobila 10 kila, strija niti jedna, trbuh je jos tu, ne veliki, al ga ima
    pinky, kiss

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

to što govorite je divno!

S prvom T sam digla 13-14kg (na porodu otišlo 10kg, ostatak već prvi misec) ali nisam dobila niti jednu stiju i trbuh mi se uvukao onaj tren kad je beba izašla. Al kako imam pubertetske strije na bokovima i nemam nešto kvalitetnu kožu mislila sam da mi ovaj put ne gine pucanje poput lubenice.

Još mi ne sjeda da nosim blizance, lagano se navikavam... Mislila sam u 12 tjednu u ZG kod Podobnika jer sam čula da je detaljan... ne može škoditi!
    Svako koliko vi idete kod gin?
    Posljednje uređivanje od m2b : 01.10.2013. at 14:10

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dala sam si truda i pročitala čitavu temu. I moram priznati da me oduševilo mnoštvo dobrih ilijepih iskustava. I umirilo, naravno. Nekima skidam kapu da porodima iza 39tt, a posebno onima u 41tt.
    Službeni termin je 24.03. i do večeras sam bila uvjerena da komotno mogu računati mjesec dana ranije, ali sada vidim da to nije pravilo. Da mi je samo znati koji dr. je to bio, kamo sreće da nam svima bude tako, bez da se rade indukcije bez pravog razloga.
    Ja sam prestala raditi, sada smo u 15tt, osjećam veliki umor i jako loše spavam po noći, a po danu baš ne stignem (vidi potpis). Iako mislim da će se neke promjene morati dogoditi i drugačiji "kućni raspored" jer ima dana kad se osjećam jako umorno i iscrpljeno.
    Zbog gestacijskog dijabetesa kojeg sam imala u prethodnoj trudnoći najavljeno mi je i preporučeno da u TA idem u Petrovu. Zašto ne u Merkur, kad je VV tamo pored? I kakva su iskustva sa blizanačkim trudnoćama i gestacijskim dijabetesom? Ne mora značiti da će se pojaviti, ali je velika vjerojatnost jer je već bio u prethodnoj trudnoći.
    O Petrovoj i osoblju ne znam baš ništa, nikad tamo nisam ni bila.

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

samo na brzinu da ti odgovorim: meni je MPO dr s VV preporučio da idem u Petrovu jer imaju najbolju neonatalogiju, a u slučaju blizanaca moglo bi biti potrebno... Mercur nema neonatalogiju pa u slučaju potrebe bebe prebace na Sveti Duh(mislim) pa su oni u jednoj a ti u drugoj bolnici!!!
    a i inače, iz većine rodilišta u HR ako dođe do nekih većih problema bebe voze u Petrovu

m2b isto i za Podobnika, ako si mislila kod njega platiti i ići roditi, lako bi ti se moglo desiti da na kraju (za te novce!) završiš u Petrovoj

moja preporuka dr Zlopaša u Petrovoj, on je u TA petkom a ima i privatnu ordinaciju pa možete i kod njega privatno gdje je naravno puno detaljniji za razliku od "na traci" u Petrovoj, iako ja sam išla "na traku" i ne mogu se požalit

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

AndrejaMa, kakva prekrasna vijest. Čestitam!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dobar dan svima!
    Kod nas danas 34+3. U subotu sam imala trudove, ali i dalje sam zatvorena, curke i dalje visoko, tako da su mi trudovi zaustavljeni i preporuka je što više mirovanja...

Mene zanima jel ima koja problema s oticanjem? ovo što se meni događa zadnjih par tjedana je prestrašno... noge mi izgledaju kao dva stupa, koža me boli od rastezanja. jedino dobro je to što su mi dlake na nogama prestale rasti... Pijem koprvu, i nekako se ne mogu pohvaliti da pomaže. Da probam s nečim drugim možda? Prijedlozi, savjeti?

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Uh Branka, da ti ne pričam :D počela oticati u 33 tj, vručine, sparine, sredina ljeta...noge otečene do koljena pa čak i gore, ruke, glava sve! Nisam mogla apsolutno ništa, uz to joši kukovi i sve kako ide....da dlake na nogama nisam imala, u trudnoći se možda 4 puta obrijala, a sad nakon poroda moram doslovno svaki drugi dan jer to nije normalno kako rastu....kako sam rodila sam se doslovno prepolovila, ali je trebalo još nekih tj dana da skroz splasnem! meni ništa nije pomoglo, nisam mogla dići noge u zrak jer nisam mogla ležati na leđima, tako da sam patila dok nisam rodila!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

AndrejaMa ja sam rodila u Merkuru I vodila trudnocu I nemam jedne rijeci zamjerke, za vrijeme mog boravka tamo rodilo se 4 para blizanaca I svi su bili super. Sto se tice neonatologije oni je nemaju ali imaju vrhunsku intenzivnu za bebe I nove inkubatore (moja mala je bila tjedandna u ink.) Na Rebro salju bebe koje su tezi slucajevi... Sve sestre svi, bas svi su super, pokazu kod dojenja, fakat se trude i imaju zivaca brdo.... Tak da ja jos svoje dojim,vec evo 5.mj. eto to je moje iskustvo..
    Branka cuvaj se zbog nogu,ja sam zbog toga hospitalizirana ... Imala sam gestacijski I bila na dijeti, sve je proslo super....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

natekle noge zbog visokog tlaka, dali mi lasix za izmokravanje, al trajalo je jedno jutro, nakupila samo vode 5 kg u 4 dana, al kako su rekli-jedini lijek je porod, tako je i bilo...samo strpljenja (naravno ako su svi nalazi ok, ako nema tlaka, proteina)

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    m2b isto i za Podobnika, ako si mislila kod njega platiti i ići roditi, lako bi ti se moglo desiti da na kraju (za te novce!) završiš u Petrovoj
    ma kakav porod kod njega, samo sam mislila napraviti pregled u 12 tjednu jer je na glasu kao detaljan pa pitam što mislite...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ću pohvaliti Sv. Duh i dr. Ratka Matijevića. Uzeo je u obzir sve moje probleme u prvoj tudnoći (otvaranje u 30 tt, kao i varirajući tlak). Bio je sistematično oprezan zbog tih problema. Dio trudnoće sam privatno kod njega vodila u VILI, a od 25 tt u ambulanti PT na Sv. Duhu.
    Na Sv.Duhu je neonatologija također vrhunska, a ideja vodilja im je da mame budu što više sa bebama (moji su bili samnom cijelo vrijeme).

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imam problem sa kožom.
    Unazad 10 dana počelo me cijelo tijelo svbjeti. Bez osipa, samo me svrbilo. Nisam promjenila niti prašak, niti gel za tuširanje, omekšivač ne koristim, prehrana ista, a mene sve svrni za poluditi. Pokušala sam se mazati sa mlijekom za tijelo, maslinovim uljem, biobazom,... ali ništa. Sad mi se počelo stvarati kao male kvržice, nisu prištići, u boji su kože i osjete sa samo pod rukama. Ne znam o čem se radi. Promjena u tijelu? Kako da ublažim svrab? Idem kod doktora danas, ali ne znam koliko će mi pomoći....

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala cure, sutra ujutro idem na Sv. Duh na pregled, pa cemo vidjeti. Tlak mi je inace ok, jutros je bio malo visi 140/70, a obicno je 120/70. Vidjet cu kako ce biti tijekom dana.
    Sto se svrbeza tice, prihvatila sam ga kao jednu od "blagodati" trudnoce. Sve me svrbilo, a najvise trbuh, i u prvoj trudnoci. Biobaza protiv strija mi malo ublazi svrab.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Joj taj svrbež kože je imala moja frendica koja je isto blizance rodila... mislim da njoj nesto s jetrom nije bilo dobro, da je radila jetrene probe... vidjet ces sta ce ti dok.reć...

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

AndrejaMa postoji "bolest" kolestaza.
    Ja sam zadnjih mjesec dva trudnoće imala strahovitu svrbež po rukama i još više nogama a nije bila kolestaza (jetrene probe su bile ok)... i ništa nije pomagalo. Naročito noću. Ponekad je nakratko pomoglo tuširanje svrbećih dijelova tijela hladnom vodom, a nekad sam špricala octeniseptom... Al nesnošljivo je bilo
    Prestalo taj trenutak kad sam rodila.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, pročitala sam ponešto o kolestazi i PUPPPu. Ja nemam nikakve promjene na stopalima i dlanovima, više mi to liči na PUPPP, ne znam što je gore. Postavila sam pitanje na drugoj temi o eventualnim pretragama koje bi riješile dilemu pa da ih napravim prije odlaska doktoru (privatno) jer očito ima dosta liječnika koji nisu upoznati ni sa jednom ni drugom bolešću, ne samo kod nas nego i u inozamstvu koliko sam vidjela po člancima.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da se ispravim...
    Nije mi dalo mira i otišla sam svom ginekologu. Kad sam mu opisala simptome i pokazala, rekao je: najvjerojatnije Pruritus gravidarum (kolestaza). Posloa me dermatologu i vaditi krv, a kad ono u laboratoriju me naručili tek za 15.10. Vjerojatno ću otići privatno. Kod dermatologa idem popodne. Sad sam tek u panici. Ovo je užasno rano... ako će to tako svrbiti do kraja... ja sam tek u 17 tjednu....i brinem se za bebe....

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ma mislim da za bebe nemas brige, a i da ce to proci, nece te valjda svrbit do poroda....a I covjek se navikne na.neke.stvari... Ja nisam osjecala ruke itrnule su mi od 27.tjedna a do poroda mi je postalo skroz normalno to

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

da se pohvalimo imamo jednog momka i zelju veliku za curom.
    andrejaMa sto se tice svraba mene svrbilo 10 dana uzas koliko sam se cesala i samo od sebe prestalo i vise se nije vratilo.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Legal nam se dugo ne javlja!
    Jel jos uvijek 3u1?

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa što nije legal rodila?mislim da ima i poseban topić

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo kasno palim....
    oprostit ce mi jer imam blizace....ko i ona!
    hvala na informaciji cure!

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo nas! 27.09. rodila na carski dvije male cure 2720 i 2770. izasle 6 dan iz bolnice. dojimo od treceg dana kad je mlijeko navrlo i skamenilo mi boobies. od cetvrtog smo iskljucivo na siki. sad nas muce grcevi. to je sve sta stignem napisati. stalno je netko pristekan na mene a kad spavaju nastojim i ja odmorit.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

legal, bravo! meni nikad nije došlo tako puno mlijeka da ne bi imali i flašicu i ciku, uživajte!

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    evo nas! 27.09. rodila na carski dvije male cure 2720 i 2770. izasle 6 dan iz bolnice. dojimo od treceg dana kad je mlijeko navrlo i skamenilo mi boobies. od cetvrtog smo iskljucivo na siki. sad nas muce grcevi. to je sve sta stignem napisati. stalno je netko pristekan na mene a kad spavaju nastojim i ja odmorit.
    čestitam!!!!!!!!!!! Curke su prave!
    Kako je prošao carski?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

HEJ HAJ LEGAL!
    Samo hrabro!
    Koristi svaki tren za odmor da ne kolabiras! Ako ima nedoumica, pitaj

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Legal čestitam! Bravo za vas! Super je da možeš dojiti. Nek sve i dalje bude kak treba.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

čestitam

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jucer bile u pedice na vaganju. dobile su 350g svaka u 7 dana. to je super. samo sam ja iscrpljena a od njihovih grcica ne spavamo ni muz ni ja. iskreno malo me strah kako ce to sve izgledat kad se on vrati na posao. ali prezivili su svi pa cemo i mi.

a carski? iskreno prva dva dana sam bila za nista. cak sam vecer na dan carskog morala primit dozu krvi. i dan kad sam digla kateter sam se skoro slozila u wc-u. cura do mene mladja 10 god kao leptirica pa sam pomislila da mogu sve sto i ona. hehe ne ide to bas tako. ipak sam ja veci dio trudnoce prolezala i zapravo sam u nikakvoj formi. bilo pa proslo.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Legal, kakva je situacija s nonama?
    Ako postoji mogucnost zamolite ih za pomoc. Nama su dolazile svaki radni dan. do 6 mjeseci.
    Nije to lako, da ti se nettko non stop mota po kuci i forsira svoju filozofiju, ali drugacije nije islo....
    Pokusaj bebe cesce podrignuti da sto vise zraka izbace.
    Da je tesko, znam...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kilaza u tjedan dana vrijedna divljenja!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

TRUDNICE U 2013.g. (termini poroda)

pilek - 27.10.2013.
    Lela86 - 09.11.2013.
    Branka - 10.11.2013.
    Leva - 13.11.2013.
    Pinar - 26.11.2013.
    *mare* - 29.11.2013.
    Angel_26 - 08.01. 2014.
    leeloo77 - 19.01. 2014
    đurđa76 - 18.02.2014.
    sybylle - 02.03.2014.
    boss - 03.03.2014.
    zlatokosaST - 04.03.2014.
    AndrejaMa - 24.03.
    veca
    Branka
    m2a

RODILE U 2013.g.

amyx - 03.01. cura i dečko
    adria13 - 07.01. 2 cure
    Tikica78 - 14.01. cura i dečko
    elizabeta - 17.01. cura i dečko
    dada.star - 21.1. 2 dečka
    danci3107 - 28.01. cura i dečko
    TamoNeka - 02.02. 2 dečka
    BigBlue - 10.03. cura i dečko
    finger - 16.05. cura i dečko
    mileraj - 28.05. cura i dečko
    malena85 - 28.05. 2 dečka
    mami81 - 14.06.
    mare41 - 28.06. 2 cure
    Bab - 12.07. cura i dečko
    frenkay - 12.07. cura i dečko
    Heli - 20.07. 2 dečka
    mery-0065 - 26.07. 2 cure
    Tinich - 09.08. cura i dečko
    petramali - 22.08. 2 cure
    medonja - 28.08. cura i dečko
    legal alien - 27.09. 2 cure
    draga čestitke sa zakašnjenjem uživajte u curkama i da vas grčići ne muće puno

kome nije upisan datum nek se javi da dodam

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da javim novosti, od sutra sam hospitalizirana na Sv. Duhu zbog kombinacije visokog tlaka i trudova. Veselje...

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Branka prvotno napisa Vidi poruku
    Da javim novosti, od sutra sam hospitalizirana na Sv. Duhu zbog kombinacije visokog tlaka i trudova. Veselje...
    uf javljaj se sa novostima sve bu ok

Klasaoptimist avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav svima!
    Htjela bih se prikljuciti temi blizanaca. Nase dvije curke dosle su u 7mjesecu, sa 34+5, nakon ivf.postupka. Sa curama je jako puno posla, imaju zestoke grceve (iako je proslo famoznih 3 mjeseca). Znam da ce biti bolje, ali na trenutke sam premorena... Cure dojim, jednu skroz, druga dijelom jede AD, a dijelom cicu. Ne mogu ih hendlati sama, treba mi uvijek jos jedna osoba doma i to me dosta smeta. Sva iskustva iskusnijih mama blizica oko organizacije su dobrodosla svima saljem puno pozdrava i dobrih zelja, pogotovo trudnicama s blizicima - da cim dulje izdrze!

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Branka sretno! Držim fige da izdržiš još neko vrijeme i da sve super prođe.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mi danas imali pregled,sve je ok,dobila sveukupno 7 kila,mali se izvrtio svakako za vrijeme uzv-a,i inače je dosta aktivniji od cure,ma samo nek su dobro.ja uloživa ko i zadnji pregled za vršak prsta,ali je cerviks ok,tako da nam je sljedeća kontrola opet za 4 tjedna,ali mi vrijeme stvarno leti kraj ove moje male
    držite mi se sve

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Klasaoptimist - super što si se priključila i bravo za dojenje!
    Kada ti je najteže sa bebicama? U čemu trebaš pomoć? Napiši malo detaljnije, pa ti možda udijelim pametnu riječ/dvje
    Ja sam s mojim dečkima bila često sama, MM je bio kući samo 15 dana nakon poroda i sve sam nekako stizala.
    Da sam bila umorna kao Legal, jesam, jedva sam na oči gledala, ali sam stizala.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bila danas na pregledu. Sve OK. UZV samo radi kontrole rada srca, uloživa za vršak, nalazi OGTT i krvna slika uredni.
    Ono što me zbunilo kaže da nije siguran jesu li jednojajčani ili dvojajčani. Do sada je govorio da su dvojajčani, spol nismo gledali.
    Eh, sad na slijedeću kontrolu bih trebala u bolnicu, uputnica je prazna pa je rekao da razmislim kamo bih ja. Preporučio je Petrovu, što radi eventualnog gestacijskog dijabetesa, što radi rizične trudnoće, godina i sl. Da li se samo tamo pojavim? Kada, u koje doba, kako radi ambulanta, ima li preporuka za dr., ima li neki raspored kada tko radi...?
    Zar smo već došli do toga? Mislila sam da ću ova pitanja postavljeti za dva-tri mjeseca, a ne već sada.
    Urtikarija se polako smiruje, izgleda da nije ni PUPPP, već samo urtikarija izazvana hranom, ali ne znam kojom...

Klasaoptimist avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sumskovoce, hvala na obrodoslici Evo ici cu na pripadajuce teme o dojenju i solo hendlanju blizanaca da nas malo opisem.
    AndrejaMa, ja sam se bila isto odlucila za Petrovu i to prvenstveno zbog njihove neonatalne jedinice. Cure su bile u intenzivnoj i postintenzivnoj dva tjedna i nemam vecih zamjerki. Isla sam na kontrole petkom kad radi dr.Zlopasa. Samo s uputnicom dodjes ujutro i cekas. Ultrazvuke sam odradjivala privatno, mislim da se za njih narucuje, ali vec ce se javiti netko tko zna.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Klasaoptimist ja sam sa svojima od njihovih 2,5mj i uspjevam nekako. Dal imas nekakve didakticke podloge ili nesto slicno, to je ok da ih se zabavi a ujedno i vjezbaju. Moji su I na puzzlama cesto,radim s njima vjezbe pa i tu prode vrijeme, uspavljujem ih uvijek zajedno u kolicima ili jedno po jedno nosam (znam da nije baszza pohvalu) i trudim se da jedu prije nego upale alarm za glad. To je moj recept svi vele da moja djeca ne placu da su predobri ) sretno....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

finger, zasto nosanje nije za pohvalu? mi smo do sad nosali, al postale su preteske i ne mogu vise pa se trudim bar preko dana da zaspu u kolijevkama, ili na cici ili bocici, ide kako kad, ledja mi otkidaju

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

pa eto bas zato... I meni leda otpadaju i svi vele joj naucit ces ih na nosenje pa ih se neces rijesit.... Al eto meni nije tesko ipak su to moja djeca, kad cu ih nosit ako ne sad al da su teski jesu, on skoro 9 kg a mica 7,5 a 5mj navrsili neznam kak cu dok ne prohodaju

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage moje da se i ja malo pohvalim! Jučer bili na kontroli (27 tj) i dečki su super. Jedan slatkiš je procijenjen na cca 1100 gr , a drugi na 950 gr. Doktorica prezadovoljna njihovim napredovanjem...kaže da rastu kao da je solo beba u pitanju. Obojica dube na glavi i ako tako i ostanu mogu se nadati "normalnom" porodu. Sve u svemu presretni smo došli doma i sad ću par dana biti pod dojmom a onda opet briga do slijedećeg pregleda...a znate kako je. Pozz svima !
    Posljednje uređivanje od leeloo77 : 17.10.2013. at 12:13

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su na pragu drugog rođendana, pa još nosam
    Leđa ojačaju s vremenom (vjerujte mi da jaaaako ojačaju) i sad mi je njihova težina perce. Kad su bili mali skroz, uvijek je bar jedan bio u rukama, ponekad i oboje
    Samo nosajte, bebe će se naviknut da su voljene, mažene i čuvane, a ne na ruke - to može samo dobro donijeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •