Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: noga u gipsu i škola

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno noga u gipsu i škola

HI, imate li iskustva sa školarcem koji je slomio nogu, kako sa školom, jeste ga vozili, moj će biti 6 tjedana (langeta+gips). Učiteljica je rekla da ne preporuca produzeni boravak jer je ucionica na 4. katu, ali srecom redovna nastava je u prizemlju. Za sad se snalazimo s biljeznicama od frendova iz skole, medjutim vidim da nista od toga... vec sad zaostaje dosta....
    Posljednje uređivanje od pepeljuga : 11.10.2013. at 13:55

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pepeljuga prvotno napisa Vidi poruku
    HI, imate li iskustva sa školarcem koji je slomio nogu, kako sa školom, jeste ga vozili, moj će biti 6 tjedana (langeta+gips). Učiteljica je rekla da ne preporuca produzeni boravak jer je ucionica na 4. katu, ali srecom redovna nastava je u prizemlju. Za sad se snalazimo s biljeznicama od frendova iz skole, medjutim vidim da nista od toga... vec sad zaostaje dosta....
    Učiteljica mog starijeg sina odlazila je jednoj učenici u bolnicu 1-2x tjedno objasniti bitne stvari. Ali čini mi se da je to iznimka, a ne pravilo.

Pitaj pedijatra kakva su iskustva drugih, što preporučuje + doma ti ne preostaje drugo nego raditi s djetetom svakodnevno.

Da ne moraš žicariti bilježnice svaki ili skori svaki dan, ugnjavi nekog od roditelja (po mogućnosti savjesnog djeteta) da ti digitalnim fotoaparatom poslika bilježnice i pošalje. Može i skenirati, ali ovo je obično lakše i brže. Ugnjavi učiteljicu da ti spremi radne listiće, pokupi ih bar 1-2x tjedno i držite se! Nema ti druge nego igrati se doma učitelja. (Mi smo imali najdujli izostanak neka cca 4 tjedna u trećem razredu, ali smo imali sreće jer se poklopilo s terenskom nastavom, pa je trebalo nadoknaditi samo 2 tjedna. Tada sam shvatila da mi sasvim dobro ide igranje učitelja jer dijete je taj dio gradiva savladalo jako dobro, ali bojim se da sam ga tlačila daleko više nego učiteljica .)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf a ja sam bivša profesorica, ja nikako nisam za to... i nevjerojanto kako se brzo dijete ulijeni. Znam na sto mislis ucenje od doma, uciteljica je to vec predlozila ako Ministarstvo odobri

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uf a ja sam bivša profesorica, ja nikako nisam za to... i nevjerojanto kako se brzo dijete ulijeni. Znam na sto mislis ucenje od doma, uciteljica je to vec predlozila ako Ministarstvo odobri
    Može mu doma dolaziti i netko od učitelja iz boravka, ne mora ona osobno. Nadam se da će to brzo riješiti. Sretno!

I slažem se - ovaj problem lijenosti/opuštanja i meni je bio jedva premostiv, pogotovo što se moje dijete tada još debelo borilo s teškoćama čitanja i pisanja.

Ipak, najbitnije je da se dijete oporavi. Sretno!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da je najvažnije da se dijete oporavi
    gdje je lom?
    je li gips potkoljenični ili cijela noga?
    ako je problem samo u boravku, a dijete ima tko voziti, nositi u školu i kući
    i ako se liječnici slažu, zašto ga onda ne voditi na nastavu, a ne ostavljati u boravku?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam bila slomila nogu na mjesec i pol, pa me tata vozio s autom u školu i nosio na rukama do učionice .. Pod nastavom i odmorima su mi svi pomagali, nosili mi šta sam trebala, pridržavali me... Uglavnom, danas mi je drago da sam išla u školu umjesto da sam ležala doma i morala sama bez društva prepisivat i učit..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da moj vec kuka za prijateljima prijatelji njega zovu, ali ne bi se sjetio pitati sto treba novo za nauciti? Mislim da cu ga ipak voziti, ali bas nositi, tezi je od mene, kupit cu stake.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja I je bila dugo (cca 2,5 mj. (ok bili i zimski praznici unutar toga)) doma prije nego joj je ministarstvo odobrilo (odnosno prije nego smo predali zahtjev). Prepisivala je na srijedom i vikendom i kaskala, al kad je ministarstvo odobrilo (učiteljica je dolazila (i iz vjeronauka i engleskog druge)) sve je pohvatala i pročitala sve lektire. Jedan na jedan učenje bilo je čak i bolje.
    Pitanje kad i dali će ti ministarstvo odobriti u roku tih 6 tjedana.
    Ja bi vozila svaki dan (ako si u mogućnosti). Vidjela sam u našoj školi dijete sa štakama (gips na nozi)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja bih ga vozila u školu, ako to dijagnoza dopušta i naravno ako ga ima tko voziti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kupit cu stake.
    Ne treba kupiti štake. Ima pravo dobiti ih od HZZOa. Pa ja sam ih dobila kao odrasla, mora ih i dijete dobiti. Samo upitaj djetetovu liječnicu što treba. Čudi me da ti odmah nisu dali papire za štake. Možda je razlog u tome što još ne smije hodati, jer mora baš ležati prva dva-tri tjedna, do kontrole.
    Pitaj kad smije na štake i kad smije početi opterećivati nogu. Nije tu samo pitanje škole i učenja. Važnije je da noga zaraste kako treba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •