Je li vas ikada bilo strah da cete zabranama tipa "ne mobitel" djecu potaknuti da vam lazu, da zicaju mob prijatelje u skoli?

Mene je toga strah jer su mene moji doveli do toga svojim prestrogim odgojem. Zaista su mi mogli sve priustiti, a uskracivali su mi i vise nego sto su trebali. Znam da je to bilo u najboljoj namjeri, ali to je dovelo do odnosa lazi i nepovjerenja.

Ja sam, ko Apri, za Benneton cula u srednjoj skoli. Tijekom cijelog svog skolovanja u Zagrebu nisam primirisala niti u jedan trzni centar niti sam znala sto se tamo kupuje. E sad, big deal rekli bi, djecu u Africi muci to sto nemaju kruh, a ne Benneton, ali zao mi je sto u djetinjstvu i mladosti nisam vise uzivala u takvim stvarima. Sve je to bilo popraceno moralnim prodikama i cesto sam se osjecala "nedovoljno vrijednom" za takve stvari, ne znam kako bih to drukcije objasnila. Zao mi bude kad gledam neke slike na kojima sam takva traljava (jedna od odgojno-moralnih politika moje majke je bila pravilo "tjedan dana u istoj odjeci").