Dvije starije curice animiraj da paze na mlađe .

Šalim se, ali djelomično i ne, u nekim trenucima im zna biti fora da one paze, pokazuju ili objašnjavaju nešto mlađima. Oko 2 sata je ok vrijeme za njih, s tim ako ti svi dođu u isto vrijeme, ako ne dođu, vama se razvuče. Nama je čak bilo ok za drugi rođendan smo imali nešto kao "open house - dođite kad možete", pa su 4 para, svaki sa svojim dvogodišnjakom, došla skoro svaki u svoje vrijeme taj dan - tako se potrefilo da ne mogu svi u isto vrijeme. Naš malac je imao energije za to (tad već nije spavao po danu), a i mi za hendlati samo 2 klinca i jedne roditelje u isto vrijeme.

Samo im napravi prostor za njih, i skloni ono što bi ti bilo jako žao da se potrga i sl., sitne, vrijedne stvari... ja sam im raskrčila jedan pod za njih, na jedan stol stavila papir i bojice (možeš ti i flomastere ili vodene bojice , meni su i s bojicama crtali po zidu, a flomići idu super na naše stolice), na balkon sam raširila one puzzle za pod, stavila playdohplastelin, kredu (kojom je naravno zabavnije crtati po fasadi nego po podu)... pa ko voli nek izvoli. I kazić, cd s dječjim pjesmicama. To je super.

I mi smo imali tortu na dječjem stoliću i oni udri žlicama, pa prstima. Svojem toliko ne kupujem slatkiše da sam ja na to i zaboravila, dala sam im samo kolače. Prošle godine smo prošli i bez toga da je itko pitao. Ove godine ne, oni bi nešto, a ja nemam ništa . Pa su otkrili da je netko donio grickalice za poklon, i eto veselja... Ako planiraš baš skroz bez uobičajenih grickalica, a među djecom ima i neke koja to inače jedu - neka barem torta ili kolači budu od čokolade, tj. ne previše zdravi . I kod nas voćna torta nije prolazila kod djece, uvijek se nađe neko koje ne voli jagode, višnje, bananu... pa onda samo neki čoko okusi pale.