-
ja ću po pitanju nekih komentara od IVF-uša potpisati Charlie, a od ostalih vertex i AdioMare - neki su komentari baš neumjesni. i nevezano za ovaj topic, masu sam puta naletila na komentare koji su me beskrajno živcirali jer insinuiraju da parovi koji su prošli MPO svoju djecu više vole, cijene ili ne znam što... bullshit! začeli je mi na zadnjem sjedištu auta ili u Petrijevoj zdjelici, nema te šanse da bi mi osjećaji i odnos prema djetetu bili drugačiji! ona je naš centar svijeta, apsolutni prioritet i izvor bezuvjetne ljubavi. i tako je i svakom drugom normalnom roditelju, dobio on dijete spontanim začećem, MPO-om ili posvojenjem. druga je stvar što su ljudi različiti, a time se i "stilovi" roditeljstva razlikuju.
AM, ipak mislim da si sa Zdenkinim primjerom fulala poantu - ako se ne varam, njezin se odgovor odnosi na većini posvojitelja glupe komentare o njihovoj plemenitosti i humanosti jer su učinili tako dobro djelo i pobrinuli se za VLASTITU DJECU. a oni to, kao RODITELJI, apsolutno ne doživljavaju tako - nikome ne bi palo na pamet takvo nešto reći nečijem biološkom roditelju. i o tome baš i govorim - roditeljska je ljubav nenadmašiva i potpuno neovisna o načinu ostvarenja roditeljstva.
a što se tiče hodanja po jajima s neplodnima - mislim da to uopće nije potrebno. ne vidim ništa loše u tome da se nekoga pita ima li problem i treba li možda pomoć (pod time ne mislim na famozno "što čekate" pitanje). problem je u tome što si masa ljudi uzima za pravo dijeliti stvarno kretenoidne savjete, a da su pritom potpuno, ali potpuno neinformirani. i ja sam se naslušala svega... čak sam dobila savjet da se sad nakon poroda opustim pa će sigurno drugo doći "prirodno". i ne bi taj savjet uopće bio problematičan da mi ga nije udijelila osoba koja zna da nemam jajovode 
što ćeš...sve je to za ljude 
ta potreba za hodanjem po jajima zapravo je posljedica cjelokupne situacije u našem okruženju po pitanju MPO - naravno da je ljude bad išta pitati kad je neplodnima bad da itko sazna za njihovu dijagnozu nakon onog skoro pa witch hunta koji nas je maltene okarakterizirao kao beskrupulozne promiskuitetne ubojice vlastite djece. pa ti pričaj! koliko samo parova ima kojima niti najbliža obitelj ne zna kroz što prolaze. meni je sve to skupa strašno tužno i toplo se nadam da će ipak ići na bolje...