Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ubija me PMS

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ubija me PMS

I mene i sve oko mene jer sam neuracunljiva. Zivcanim, urlicem, pa sam cas depresivna i hocu da me svi puste da budem sama, pa sam opet ekstaticna i samo se cerekam...Bole me sise, boli me trbuh, napuhnuta sam...i tako vec punih 10 dana!!

Znam da su sad mnoge pomislile da nisam mozda trudna ali ista stvar se dogodila i prosli mjesec, skoro 2 tj, PMS-a, radila sam tad cak i 2 testa.
    Imam policisticne jajnike i ciklusi su mi 30-45 dana. Prije na 45, rijetko kad dode na 30. Prosli mjesec mi je "kasnila" 3 tj. brojeci od 30. dana ciklusa.
    Menga mi je obilna, bolna i traje 8 dana, pa onda plus 2 tj PMS-a ode skoro cijeli mjesec samo na nervozu.
    Nikad mi prije nije tako bilo, obicno je PMS trajao 2-3 dana, jelo mi se slatko i izbilo bi mi par pristica na bradi. Al sad...katastrofa! Ima li tome lijeka?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nemam policistične jajnike, ali sam primjetila da mi je u zadnje vrijeme PMS baš gadan. Traje min. 7 dana, sa simptomima kao kod tebe. O svojoj neuračunljivosti neću ni govoriti. U jednom času mi je proletilo kroz glavu da ne smijem tako stiskat zube jer će mi popadati krune .
    A posebno moram istaknuti da su mi zadnje dvije menge bile strašne. Ne znam jel to ima veze s mjesečinom, bioritmom, godišnjim dobima... I većini žena oko mene isto.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imaš ovdje par prijedloga: O PMS-u.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sa velikim interesom ću pratit ovu temu.
    Nažalost nemam za ponuditi nikakav savjet. samo mogu reći - PMS ubija.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ista stvar s policisticnim jajnicima i ciklusom. dok sam bila na pilulama sve je bilo okej, ali nakon njih uzas jedan. od tog 30-45 dana pristevi ama bas svugdje, masna koža, kosa, nadutost.... spasila me homeopatija. ne znam sto mi je homeopatica dala (bile su neke dvije vrste pilulica), ali vec je prvo to razdoblje pred mengu bilo puno bolje i nakon terapije se lijepo stabiliziralo. ciklus je ostao tu negdje, ali nije bilo PMS-a (ili je bar bilo u drasticno smanjenom obujumu, gotovo da ne primjetis).

s tim da, meni je uopce homeopatija dovela cikluse u kakav takav red, tak da mi ovo s PMS-om nije bio prvi tretman....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Isto kao i ti, sve potpisujem osim policističnih jajnika.
    Ja od mora radim testove svako malo (iako realno nemam nikakvih razloga da sumnjam na trudnoću), te kasni, te dva put u mesecu, a PMS za poludeti. Čak smo počeli i dojenje da privodimo kraju jer u pms-u je postalo nepodnošljivo.
    Mogu samo da te

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znaci puno nas nervoznih i nabrijanih zena hoda okolo...

Mene jos uvijek drzi, evo danas sam u fazi jedem-svo-slatko-koje-mogu-naci! Hoce li vise ta menga??
    Ja stvarno ne kuzim sta se to odjednom poremetilo, kako sad odjednom takav PMS? Sad poslje menge idem kod ginekologice na redovan pregled pa cu ju bas pitat za savjet. Jedino ne zelim pilule jer sam od njih dobila 15 kg.

Kaze muz da nikad nije bio tako sretna sto ide na teren, samo da se malo makne od mene jer je jadan skoro pa hodao na prstima

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

posto balarosin link ne radi, a trazilica mi je izbacila ovaj topic, da ga iskoristim.

ne znam sta mi je u zadnje vrijeme.
    da, uvijek sam bila zivcana kad udjem u PMS, ali nikad ovako.
    zadnji ciklus trajao mi je 19 dana.
    sudeci po ponasanju, i ovaj ce.
    menga traje zadnja dva ciklusa malo krace, "samo" 6 dana. inace traje 7-8 i uzasno su obilne.

no to me toliko ne izludjuje koliko me izludjuje osjecaj kojeg imam.
    naprosto osjetim bijes. probudim se s bijesom i krenem urlati prije nego li sam otvorila oci.
    ne mogu se kontrolirati, toliko me sve zivcira da nemam takta niti kocnica.

osjetim ko da mrzim sve u sebi i oko sebe. osjetim nemir. ne zelim biti u vlastitom tijelu.
    sad sam svoje poslala van jer sam shvatila da cu ih do kraja dana sve pocupati.
    nisam se nikad bas ovako osjecala i ne znam sta ciniti. i kako.
    znam samo da ubijam sve oko sebe, da ubijam sebe, da djeca i muz dobivaju porcije koje ne zasluzuju i da ih uzasno povrijedim.

prije sam u pmsu znala smijati se ko luda i sekundu nakon plakati. sad sam samo ko furija.
    help!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

leonisa, provjeri hormone štitnajče.
    To je moj univerzalni savjet, jer obično pokrivaju cijeli raspon problema.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidis, nije mi palo na pamet. u trudnoci je ft3 malo odstupao, ali je tsh bio ok i to je sve bilo ok za trudnocu.
    cak sam mislila da mi je secer, pa sam i njega kontrolirala i ok je.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

leo ja te samo razumem ali nemam i rešenje :hug:

vidim da sam davno već pisala na ovoj temi
    sada je mnogo, mnogo bolje, ali ništa nisam radila po tom pitanju

ali tačno se sećam tog besa o kom pričaš i utapanja besa u slatkišima
    meni je, posle pisanja na ovoj temi to trajalo još neko vreme, a onda sam zapala u zen

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ista stvar i kod mene, samo što nema veze sa PMS-om već sa štitnjačom (barem se nadam, čekam da terapija počne djelovat).
    Traje već dva mjeseca

eto,anemona kaže isto.. meni je tsh u granicama, ali nisam dobro pa gasnižavam.
    Posljednje uređivanje od klaudija : 16.11.2013. at 18:55

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Imala sam istih problema sa pms-om sve dok nisam počela piti čaj od gospine trave.. Preporučila mi jedna žena koja je imala problema sa depresijom ( ja nisam počela piti zbog pms-a nego depre, al mi je na pms jako utjecalo) , proučila sam malo biljku na netu i reko zašto nebi probala, naručila iz neke čajoteke, pila ga 2 puta dnevno i nakon 3 tjedna sam postala općenito nekako smirenija a što sam ga duže pila to sam svakim danom bila sve bolje, pogotovo u pms-u, nakon toliko muke sa nervozom i krivim reakcijama, jedini problem mi je bila želja za čokoladom, samo to nije otišlo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni su problemi sa štitnjačom počeli točno tako kako ih opisuje leonisa - vrlo opaki PMS i urlanje na kvadrat.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    ista stvar i kod mene, samo što nema veze sa PMS-om već sa štitnjačom (barem se nadam, čekam da terapija počne djelovat).
    Traje već dva mjeseca

eto,anemona kaže isto.. meni je tsh u granicama, ali nisam dobro pa gasnižavam.
    cek, kako mislis? meni su rekli da je sve ok ako je tsh ok :/
    otici cu sutra izvaditi hormone.

u zadnje vrijeme osjecam se vrlo cudno kad imalo nagnem glavu (tipa, da skupim ves s poda), mislila sam da je tlak, nije, da su sinusi, nisu.
    kontrolirala sam stitnjacu i prije, unazad 10 godina svakih nekoliko jer imam u obitelji oboljelih na stitnjacu (mama ju je prije 2g izvadila, sestra ima neku cistu ali je pod kontrolom, moja teta ima povecanu...) i uvijek je bilo ok.

anemona kako si skuzila da je stitnjaca? a ti klaudija? ostale cure?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isto sam imala takve simptome i užasan umor. Npr. znala sam na poslu zaspati dok bih nešto tipkala na kompu. Ustvari me na kraju ginekolog poslao vaditi spolne hormone i hormone štitnjače, jer sam se prvo njemu obratila zbog groznog PMS - a.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    cek, kako mislis? meni su rekli da je sve ok ako je tsh ok :/
    otici cu sutra izvaditi hormone.
    I meni su to govorili, a ja ih slusala. Skoro 10 godina .

Uredan TSH ne mora znaciti da je sve ok. Napravi ft3 i ft4. Meni je jedan bio malo iznad, a drugi malo ispod donje granice. Cak i kad su sva tri hormona ok, nekad se uvodi terapija kad se pacijent subjektivno lose osjeca i ima vise simptoma hipo. Ali naci lijecnika koji to kuzi a ne gleda samo tablice nije jednostavno, barem kod nas.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ovi "jaki pms-ovi" su meni počeli otprilike kad mi je 2. kćer imala godinu.. počela su izderavanja, spavanje, nespavanje,plakanje, ovo,ono.. mislim, kad vičeš na dijete koje ima godinu dana ni krivo ni dužno, onda znaš da nešto nije ok.otišla sam dr. po uputnicu za psihijatra i endokrinologa..na štitnjaču sam posumnjala jer je mama imala iste simptome, a i moja sestra. Prvo smo odlučili vidjet kakvi su hormoni, a onda bi išli dalje.. hormoni su bili uvijek na donjim granicama, osim tsh koji je varirao, malo dobar malo visok. nisam dobila terapiju, ali mi je dijagnosticiran hashimoto i hipotireoza.. s vremenom su simptomi nestali, došla druga trudnoća i sve je bilo super. dok sin nije napunio godinu dana i opet sve ispočetka, i još gore.. odmah sam išla vadit hormone, t4 mi je bio niski, tsh na gornjoj granici. ovaj put sam išla privatno kod dr i dao mi je terapiju, sad čekam da počne djelovat.

A pročitala sam negdje da obično najesen su simptomijači jer preko ljeta ne trebamo toliko hormona pa ako su i niski, sve bude ok, a onda zimi počinju problemi jer se štitnjača muči da proizvede više potrebnih hormona.

Mene već 3mjeseca muči napetost u mišićima, nikako da se toga riješim. a da ti ne pričam o tome da mi je muž već ljut jer sam ja ko zombi, ili spavam iline spavam ali nisam sposobna za ništa. normalna sam nekih sat vremena dnevno.

Kad štitnjači pribrojiš i umor, treće dijete koje samo što ne visi s lustera, muža kojinema baš razumijevanja i djecu koja ne kuže, a na njih vičeš pa onda zbog toga plačeš - dobiješ potrebu i za psihijatrom..

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Bole me sise, boli me trbuh, napuhnuta sam...i tako vec punih 10 dana!!
    Nikad mi prije nije tako bilo, obicno je PMS trajao 2-3 dana, jelo mi se slatko i izbilo bi mi par pristica na bradi. Al sad...katastrofa! Ima li tome lijeka?
    Kod mene k tomu dodaj jos slicnu reakciju na ovulaciju, i eto me mjesec za mjesecom u kriznom stanju!

A sad zaozbiljno: vec dugo vremena pijem kapsule ulja nocurka, preporucio mi moj dr. (koji je ujedno i skolovani homeopat), i - sve je puno lakse. Isplati se probati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koksy, nemoj zanemariti faktor stresa...

Potpisujem Elly za ulje noćurka. Ima i u kombinaciji s kalcijem. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala cure.
    izvadila sam TSH, ft3 i ft4.
    naravno, poslije sam razmisljala da li sam trebala t3 i t4 :/
    u trudnoci mi je ginekolog kontrolirao ft3 i ft4, a sad vidim na stranicama labosa da se oni kontroliraju kad se uzima terapija.
    laborantici sam rekla da trebam prekontrolirati stitnjacu, da ne znam da li bi kontrolirala slobodne ili ne, pa je ona rekla ako je ginekolog do sad kontrolirao slobodne, da nastavim i dalje da ima za usporedbu.

sad cekam mail s nalazima.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ajde javi

nadam se ce bit ok, da je ipak samo pms

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

upravo je stigao mail, svi su u granicama normale.
    u trudnoci mi je ft4 bio snizen, sad mi je na donjoj granici.

tsh 1.62 (0.27 - 4.20)
    ft3 4.38 (3.95 - 6.80)
    ft4 13 (12.00 - 22.00)

mislim da je to ok nalaz. i ginekolog je dobio mail, pa cu vidjeti sta on kaze.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

leonisa, ft4 bi trebalo da je preko polovine range-a. nisam sigurna da li to vredi i za one koji imaju hipotireozu i piju euthyrox, ili za sve.
    inace, meni je jesen isto pogubna za hipotireodne simptome, a jos jedna slicnost s klaudijom je da mi u trudnoci sve bude ok (smanje se antitela, skoro pa da nisam za dijagnozu) i sve podivlja nakon sto dete napuni godinu dana.
    to mi se vec dva puta desilo, a verovatno i s Novijem, samo nisam znala za dijagnozu.
    ugl, ja bih na tvom mestu proverila antitela stitnjace.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •