Stranica 118 od 182 PrviPrvi ... 1868108116117118119120128168 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,851 do 5,900 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene bi u tim goodnight kašicama zabrinjavao i glukozni sirup i svi divni konzervansi

puno više od kravljeg mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

od kada smiju dunje? imamo domaće, neprskane. mogu se davati sirove ili ih je bolje kratko prokuhati?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju kuhane

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

bebač mi ima 8 mj., krenuli s dohranom sa 6 mj. i par dana, dotad isključivo dojen. povremeno lijepo jede (150 ml, čak i više), povremeno par kavenih žličica. kuham mu, izbjegavam gotove kašice, vodim se uglavnom Apricotinim dnevnikom dohrane. ima jedan obrok (sutra uvodim drugi), ali ako ne jede baš, tijekom dana mu jednom/dvaput istu hranu ponudim (radim li dobro?).

na zadnjem sistematskom prije tjedan dana bio je na donjoj granici po tjelesnoj težini za dob (7400 g na 70 cm; rođen s 3150 g, 50 cm). dotad je normalno napredovao. izrazito je fizički aktivan. nikad nije bio izjelica, puno lakše trpi glad nego dosadu.

pokušavam se ne uzrujavati oko količine pojedenoga, ali mi nakon pregleda teže ide jer me brine težina i mogući još veći pad iste zbog početka puzanja i još više aktivnosti.

i ja sam mršava, još više zbog dojenja, a često i ne stignem/zaboravim jesti od trčanja za njim.

kako da smirim živce u svezi "mršavosti" djeteta i što mogu učiniti da se udeblja (a bez "praznih" kalorija)?
    (znam da je majčino mlijeko najkaloričnija namirnica, znam da neće umrijeti od gladi jer je "programiran" za život, ali svejedno brinem.)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moji su toliko imali sa godinu dana i nikada nitko od doktora nije rekao da su mršaviji
    a bili su i viši (dulji) od tvojega

ja bih nastavila tako kao i do sada; dijete doji, tu i tamo nešto pojede, aktivan je... točno kako je normalno
    normalno je i da puno jede

kao i mi odrasli: netko jede malo, netko puno
    ne možemo svi biti isti

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cekaj, ako je rodjen s 3150, pa da nista nije izgubio (sto je tesko za vjerovati) sa 6mj. bi u idealnim okolnostima "trebao" imati 6300. i kila u dva mjeseca u toj dobi je wow.
    mislim, kako samo znaju staviti mamama bubu u uho...

smiri se i opusti. nervozu osjete i djeca sto zna za posljedicu imati da krenu odbijati dohranu. pricam iz iskustva, ne upadaj u tu klopku.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Znam da sam negdje to već pročitala, ali nemogu naći...
    Kak da mu napravim griz (ima 9 mj)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što će mu?

ali, možeš na vodi pa naribati voća unutra

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    što će mu?

Hvala!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

što će mu?

apricot kako misliš "što će mu ?"

Ja kuham griz na vodi, mjera mi je 2 dcl vode 1 žlica griza (ako se radi o Alnaturinom) ili 2 dcl vode na 2 žlice griza ako se radi o ovom iz trgovine pošto se on nabrzinu skuha.
    Nekad ga pojede samog, nekad u kombinaciji sa raskuhanim suhim marelicama a nekad uribam voće u njega.
    Izvrstan je u svim kombinacijama, uz kuhano povrće ili za zakuhat juhicu od mesa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ono, nije mi griz nešto što je ne znam kako korisno
    to mi je, nekako, za napuhavanje obraščića
    ok mi je da griz služi kako bi se zgusnula juha ili varivo za dijete, ali kao samostalan obrok... ne vidim neke koristi

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa po tome nema koristi ni u kruhu, tjestenini pošto je i tome pšenica osnova?
    Šta nisu ugljikohidrati osnov ljudske prehrane?

Meni je pšenična krupica uz kukuruznu, proso, rižu i zobene pahuljice osnova dohrane.
    Nisam htjela uvoditi žitarice za koje prvi puta čujem i koje mi inače ne koristimo u Sarinu dohranu.

Što se tiće hrane i dohrane vjerujem da imaš veliko znanje i iskustvo i super je imati jednu apricot na forumu kad nas muče nedoumice, a meni opet draži moj griz od tamo neke Qinoe

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku

Ja kuham griz na vodi, mjera mi je 2 dcl vode 1 žlica griza (ako se radi o Alnaturinom) ili 2 dcl vode na 2 žlice griza ako se radi o ovom iz trgovine pošto se on nabrzinu skuha.
    Nekad ga pojede samog, nekad u kombinaciji sa raskuhanim suhim marelicama a nekad uribam voće u njega.
    Izvrstan je u svim kombinacijama, uz kuhano povrće ili za zakuhat juhicu od mesa
    Super, hvala, isprobat ću to.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa po tome nema koristi ni u kruhu, tjestenini pošto je i tome pšenica osnova?
    Šta nisu ugljikohidrati osnov ljudske prehrane?
    govoriš, pretpostavljam, o onoj staroj, prastaroj... davno izumrloj piramidi prehrane?
    stvari su se u međuvremenu malo i promijenile.

kažem, pšenična krupica (ili krupica bilo koje žitarice) je sasvim ok kao dodatak, ali mi nije neka sreća kao cjeloviti obrok.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ugljikohidrati definitivno nisu osnova ljudske prehrane. Ugh je tzv.bijela bolest, povećevaju koncentraciju šećera u krvi,gluten loše utječe na zglobove. U pšenici nema ničeg šta se ne može naći u drugim namirnicama, a iste te hranjive tvari se nalaze u voću i povrću...
    Posljednje uređivanje od fingertips : 18.11.2013. at 13:34

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ono, nije mi griz nešto što je ne znam kako korisno
    to mi je, nekako, za napuhavanje obraščića
    ok mi je da griz služi kako bi se zgusnula juha ili varivo za dijete, ali kao samostalan obrok... ne vidim neke koristi
    nekima je i to potrebno

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

apricot, leonisa, hvala!

leonisa, znam da sa 6 mj. treba poduplati porođajnu težinu i više je nego poduplao (imao je 7 kg), ali doktorica naglašava da neće triplicirati težinu s godinu dana i naručila nas je s 10 mj. da se dođemo izvagat da joj "ne bi promaknuo". osjećala sam se kao da namjerno izgladnjujem dijete.
    inače se tako osjećam zbog svih ataka iz bliže i dalje okoline. od njegova 3.mj. objašnjavam ljudima da do 6.mj. neće ništa osim cice dobit u usta na što dobivam gotovo uvrede od čega sam već stvarno umorna.
    jako mi je ružno i tužno kad me napadaju (iz neznanja, ali i arogancije) zbog stvari koje radim za dobrobit svog djeteta. kao što mi je tužno da mi je forum najveća podrška u tome.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moram priznati da mi to trplanje tezine s godinu dana i nije najjasnije s obzirom da je poznato da drugig 6mj dobivaju puno manje nego prvih, te da imaju odredjene periode kad skoro da stagniraju.
    a dolaze i zubici kad mnoga djeca odbijaju dohranu.

probaj se opustiti. isto tako pedici reci da pogleda krivulje (ako na njih tako brije) za dojenu djecu.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    moram priznati da mi to trplanje tezine s godinu dana i nije najjasnije s obzirom da je poznato da drugig 6mj dobivaju puno manje nego prvih, te da imaju odredjene periode kad skoro da stagniraju.
    a dolaze i zubici kad mnoga djeca odbijaju dohranu.

probaj se opustiti. isto tako pedici reci da pogleda krivulje (ako na njih tako brije) za dojenu djecu.
    , srce si!
    pokušavam se opustiti, ali mi bez podrške teško ide. od sad je aktivno tražim ovdje!
    dakle, neka ne zabrijavam. zdrav je, aktivan, veseo, a i super mi izgleda (ne izgleda mi mršavo, samo nije "mišelin beba").

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kakvo triplanje
    to je nekakav prosjek
    a ja prva ne želim da mi djeca budu "prosječna"

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ima neko volje i vremena napisati kako se kreće s dohranom? ono, žlica jabuke? šta dalje? nećemo krenut odmah, al uskoro, pedica kaže da pomalo probamo kad pređu 5 mjeseci, s tim da je jedna cura na cici i ad, a druga je prestala cicati

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ima neko volje i vremena napisati kako se kreće s dohranom? ono, žlica jabuke? šta dalje? nećemo krenut odmah, al uskoro, pedica kaže da pomalo probamo kad pređu 5 mjeseci, s tim da je jedna cura na cici i ad, a druga je prestala cicati
    imas ovdje jako dobro napisano http://forum.roda.hr/threads/39417-k...%A1-primjer%29

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

apri,
    super mi je kako puno znaš o svačemu i ne daš se zbuniti!
    ni ja baš ne želim prosjek unatoč tomu što je svijet prosječnima "prilagođen". nevermind, nisam ni ja na sredini Gaussove krivulje.

evo je ručak umjesto za ručak kad nije htio, pojeo za večeru. sve. izgleda da više voli jesti navečer. :D

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    apricot, leonisa, hvala!

leonisa, znam da sa 6 mj. treba poduplati porođajnu težinu i više je nego poduplao (imao je 7 kg), ali doktorica naglašava da neće triplicirati težinu s godinu dana i naručila nas je s 10 mj. da se dođemo izvagat da joj "ne bi promaknuo". osjećala sam se kao da namjerno izgladnjujem dijete.
    inače se tako osjećam zbog svih ataka iz bliže i dalje okoline. od njegova 3.mj. objašnjavam ljudima da do 6.mj. neće ništa osim cice dobit u usta na što dobivam gotovo uvrede od čega sam već stvarno umorna.
    jako mi je ružno i tužno kad me napadaju (iz neznanja, ali i arogancije) zbog stvari koje radim za dobrobit svog djeteta. kao što mi je tužno da mi je forum najveća podrška u tome.

Bas gledam u svoju knjizicu, moja beba od 7ipo mjeseci do 10mj+10dana se "zdebljala" samo 440g a pedica je bila zadovoljna kako napreduje
    Cim malo porastu I pocnu se kretat, posjedat, puzat puno vise trose.
    A ja mislim da ni mi necemo triplat porodjajnu tezinu barem do 1ipo god (nismo se vagali 3mj pa ne znam koliko sad ima) ali nije nesto extra dobila, jos nosimo bodice kratkih rukava od ljetos.
    A na 5smo obroka dnevno I to jako dobro jede, I ko pas ide za nama kad nama vidi hranu I otvara usta I mljacka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

galicia, onda neka jede navečer
    imaš vremena naučiti ga da je doručak najvažniji

mare, možeš koristiti onaj moj jelovnik po danima, ali ja bih ipak pričekala i dulje od pet mjeseci
    kamo vam se žuri?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mare, možeš koristiti onaj moj jelovnik po danima, ali ja bih ipak pričekala i dulje od pet mjeseci
    kamo vam se žuri?
    da ovo potkrijepim dokazom. s mladjom sam nedavno bila kod gastroenterologa u klaicevoj i sva me u panici pitala kad smo krenuli s dohranom, kad sam rekla 6mj, tako se nasmijala, a kad sam jos dodala tjedan ili dva, pohvalila me.
    al ona je i za jednoipogodisnje dijete rekla da nastavim dojiti i to napisala
    Posljednje uređivanje od leonisa : 18.11.2013. at 21:14

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

marusha, hvala na tvom primjeru.
    mirnija sam sad.
    očito moja pedica nije uzela u obzir da je dijete jako fizički aktivno.

apricot, imaš pravo. imamo vremena uvoditi zdrave navike i pravila.

btw, jedno pitanje. polako ću mu uvoditi meso pa me zanima gdje ste kupovali piletinu, primjerice. grozim se hormona i čudesa kojima se filaju životinje žive i mrtve. gdje da nađem "normalno", domaće pile? i ako ga nađem, je li pametnije domaće zalediti pa odleđivati pomalo ili kupovati "svježe" iz supermarketa?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno ribež

još mi nešto pade na pamet, a ne da mi se guglati (ljeeenčina ).
    zašto je bolji stakleni/keramički ribež od metalnog? mislim, imam neke ideje, ali mi se ne čini kao silno važna stvar pa molim pojašnjenje.
    osim toga, gdje ste ga kupile (vi koje ga imate)?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

apri, ne žuri nam se, al nekak mislim da bi bucek htio prije počet, a imaju obje i zubiće, čekat ćemo, još je to daleko, al me zanima da budem spremna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto je bolji stakleni/keramički ribež osim toga, gdje ste ga kupile (vi koje ga imate)?
    mileru

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    apri, ne žuri nam se, al nekak mislim da bi bucek htio prije počet, a imaju obje i zubiće, čekat ćemo, još je to daleko, al me zanima da budem spremna
    ma to si ti nestrpljiva

bucek će jesti kad mama da

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a to šta mala mrva slabo jede zbog zubića-da li dohrana pomogne ili bude još gore? čini mi se da nejedač (štrajkala prvi put kad smo došli iz rodilišta pa otad više puta, a sad je kulminacija) ostaje nejedač i s pravom hranom ili nema pravila?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema pravila
    ali, nema te hrane koju ćeš ti dojenčetu ponuditi, a da bi bila hranjivija od mlijeka
    imaš vremena za sve

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

btw, jedno pitanje. polako ću mu uvoditi meso pa me zanima gdje ste kupovali piletinu, primjerice. grozim se hormona i čudesa kojima se filaju životinje žive i mrtve. gdje da nađem "normalno", domaće pile? i ako ga nađem, je li pametnije domaće zalediti pa odleđivati pomalo ili kupovati "svježe" iz supermarketa?
    ne zagovaram nikoga, ali u varijanti da nemaš provjerenog dobavljača, ovo sa deklaracijom bi trebalo uvijek biti bolje. šta ti znaš s čime neka baba na placu hrani te svoje piliće..
    ja osobno kupim, razrežem na komadiće koji su dovoljni za obrok, i tako zaledim, pa vadim jedan po jedan. ne vidim da bi u tome bio problem ako je propisno zaleđeno i ne odmrzava se višekratno.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kao zanimljivost-kaže jutros pedica-kuhajte mrkvu, krumpir ili rižu, ja-molim* šta se ne kreće s jabukom? ona-šalim se, vidjet ćete šta ide po tablicama)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nema pravila s čime se kreće

ako ti imaš neprskane mrkve doma, kreni s mrkvom

ja sam je u našoj tablici stavila kasnije najviše zato što mrkva zatvara
    a probavni sustav djeteta se ionako zblesira kada se krene s krutom hranom
    pa mrkva može dodatno opstipirati dijete
    riža isto, iako je, kao lako probavljiva namirnica neutralnog okusa - jako zgodna za početke

počni ti palentom
    ili jabukom
    ili kruškom
    ili korabom
    ili bučom...

tko kaže da je jabuka prva?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

naglasak je bio na pedijatrici koja me tupi s dohranom, da pocnemo danas, i njenom pricom da im kuham krumpir
    imam jos guranja da krenem s kasicom, da samo probaju
    nije mi dosadno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gle, meni je rekla da krenem s plazmon keksima. s 5mj.
    ignoriras.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U toj cijeloj priči sa dohranom (uostalom kao i svime u životu) najvažnije je biti dobro informiran

Dali još ima "sretnica" čije dijete jede svaka dva sata. Curka uskoro puni 10 mjeseci ali ne odustaje od svog ritma a uz to cica i kroz cijelu noć

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam 545 mjeseci
    i jedem i češće od svaka dva sata

tako ti je to, ima nas svakakvih

djece koja naprave ritam od 2, 3, 5 ili 7 sati
    djece koja nikada ne naprave ritam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja mislila da si ipak starija

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nama je ujutro razmak 5 sati, onda 4, a poslije toga jede svaka 2 sata. Gdje joj stane, pojma nemam

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

jelena.O, leonisa, hvala vam! kupljen ribež u mileru i super mi je!

littletunafish, hvala. baš tražim provjerene bakice (od prijateljica) pa ću zamrzavati.

apri, mali mi je jučer pojeo doručak za ručak, a ručak za večeru. skroz je po svom. čini mi se da ipak nije doba dana toliko presudno za njegovo (ne)jedenje nego da uglavnom odbija toplu hranu.
    ima li netko s tim iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Galicia,
    moj mali štrajka hranu ovisno o dojenju - kad se najede na ciki, naravno da neće ni doručak ni ručak itd. pa moram paziti, barem 2 sata razmaka (tj. uskladiti sa njegovim dojenjem za uspavljivanje). ili dojenje direkt nakon obroka dohrane.
    uglavnom i ne jede toplo, ne stignem ja kuhati tako da odmah jede, često bude samo mlako. ne smeta mu to.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

galica koja je cijena ribeza?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja kad neće ručak, preskočim ga i onda samo dojimo, par puta sam joj kuhala ručak ponovo, ali onda neke dane nije htjela opet, pa mi se jednostavno neće kuhati dva ili više puta i sve baciti. Jel to OK dati u 12, pa ako neće tada ponovo u 15 ili 16? Onda zagrijete ili?
    Moja mala curka uglavnom ipak dobro jede, ali jako često, od prilike svakih dva sata, a ima 8 mjeseci.
    NAvikla se mala na dojenje na zahtjev i nije mi to neki preveliki problem, osim šta ne mogu nigdje bez nje, ali baš imam osjećaj da nikako ne može spojiti neki pravi obrok, nego kao da jede svako malo po malo....
    Koji "bi trebao" biti razmak između obroka?
    Znam da je to individualno, ali zar nije svaka dva sata ili češće ipak malo prečesto?

Ne brinem se za njeno napredovanje, nego čisto bi voljela malo "uobročiti" to hranjenje....Sa 6 mj je imala 9200 i 70 cm, sad sa 8 mislim da ima sigurno kilu više....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U toj cijeloj priči sa dohranom (uostalom kao i svime u životu) najvažnije je biti dobro informiran

Dali još ima "sretnica" čije dijete jede svaka dva sata. Curka uskoro puni 10 mjeseci ali ne odustaje od svog ritma a uz to cica i kroz cijelu noć
    sad tek vidim da nas i ma još koji stalno jedemo. Kako vi to rješavate u praksi? Cika svaki čas ili? Moja ima jedan obrok povrće+žitarice (pred dva dana dana prvi puta je probala puretinu) i uvodimo prijepodnevnu užinu voće + žitarice..... ostalo vrijeme cicaaaaa dan i noć.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ki ki, veli dragi da je ribež koštao 39 ili 32 kn, ne sjeća se.

littletunafish, i ja imam problema s usklađivanjem dohrane i dojenja zbog uspavljivanja na cici. zaspe na cici, probudi se za sat, sat i pol, sretan je i zadovoljan pola sata i trebalo ga hraniti kad je takav, ali onda nije gladan. a kad je gladan neće da jede jer želi cicu. a pred spavanje dohrana ne dolazi u obzir jer je tad živčan od umora i odbija jesti. uza sve to, nikad se ne zna kad će spavati jer nikakvog ritma nema. uh, kad ovo čitam, ne znam ni kako ni kad ga uopće uspijem nahraniti..

uh, još imam jedan problem. naime, zadnjih dana neće da sjedi u hranilici jer sam ga par puta držala jednom, a hranila drugom rukom (zbog nervoze vezane uz zubiće). šta da radim? ne drži mi ga se, ali ako sjedi ili neće jesti ili pojede puuuuuno manje.

nela08, pojma nemam jel to ok, ali ja skuham oko podne (nekad i malo prije) i nudim dok ne pojede bar nešto. nekad je to odmah (rijetko), najčešće navečer, oko 18h, čak i kasnije. dotad obrok stoji u staklenoj čaši pokriven krpom na sobnoj temperaturi. ne želim podgrijavati mu, ne smeta mu hladno (dapače), jedino mi malo razmnožavanje bakterija pada na pamet, ali to uspijem zanemariti jer ne jede ne znam kakve kombinacije da me treba biti botulizma strah. ako netko zna bolje, slobodno neka me ispravi!
    Posljednje uređivanje od galicia : 23.11.2013. at 23:59

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ki ki, veli dragi da je ribež koštao 39 ili 32 kn, ne sjeća se.

littletunafish, i ja imam problema s usklađivanjem dohrane i dojenja zbog uspavljivanja na cici. zaspe na cici, probudi se za sat, sat i pol, sretan je i zadovoljan pola sata i trebalo ga hraniti kad je takav, ali onda nije gladan. a kad je gladan neće da jede jer želi cicu. a pred spavanje dohrana ne dolazi u obzir jer je tad živčan od umora i odbija jesti. uza sve to, nikad se ne zna kad će spavati jer nikakvog ritma nema. uh, kad ovo čitam, ne znam ni kako ni kad ga uopće uspijem nahraniti..

uh, još imam jedan problem. naime, zadnjih dana neće da sjedi u hranilici jer sam ga par puta držala jednom, a hranila drugom rukom (zbog nervoze vezane uz zubiće). šta da radim? ne drži mi ga se, ali ako sjedi ili neće jesti ili pojede puuuuuno manje.

nela08, pojma nemam jel to ok, ali ja skuham oko podne (nekad i malo prije) i nudim dok ne pojede bar nešto. nekad je to odmah (rijetko), najčešće navečer, oko 18h, čak i kasnije. dotad obrok stoji u staklenoj čaši pokriven krpom na sobnoj temperaturi. ne želim podgrijavati mu, ne smeta mu hladno (dapače), jedino mi malo razmnožavanje bakterija pada na pamet, ali to uspijem zanemariti jer ne jede ne znam kakve kombinacije da me treba biti botulizma strah. ako netko zna bolje, slobodno neka me ispravi!
    Isti problem sa usklađivanjem jela/cicanja i spavanja imamo i mi. Ne zaspi mi uvijek u isto vrijeme (zapravo niti približno isto u zadnjih tjedan, dva). Jedino šta moja voli jesti i gledati nas dok jedemo, onda ona žvače na prazno, ali opako , tada joj dam uz put malo gušće kuhane palente pa si sama uzima prstićima ili komadiće povrća. Ne smetaju joj komadići, zapravo jako je spretna tako i iako se sva zabaca sa hranom čak i pojede nešta, ali na taj način mi to nije obrok....kad joj dajem kašicu na žličicu slabije jede i jako bi rado probala iz naših tanjura, pa ju onda mičem iz kuhinje, onda mi ju je žao.

Znam da uvijek svuda piše da se bebi mora davati friško kuhano i ja sam to shvatila doslovno, tako da mi nije palo na pamet malo si olakšati stvari. Vjerujem da je OK tako kako ti radiš, pa ako još netko pametniji se složi i ja ću tako. Neke dane samo gulim i reckam i bacam....

Ja hranilicu koristim i za igru dok ja perem suđe ili kuham, pa me mala može vidjeti, pustim nam glazbu, pa mi tako hoće biti neko vrijeme (desetak minuta), pokušaj tako ga malo sprijateljiti sa hranilicom, pa će možda htjeti i jesti tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •