Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dojenče i ptice,da ili ne??

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno dojenče i ptice,da ili ne??

Imam 3tigrice i 1rozenkolisa. Živimo u vrlo malom stanu,a beba nam je na putu. Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja koliko ptice mogu štetiti maloj bebi? Svi oko mene urlaju da mi ptice štete trudnoći i da ih ne zadržim kada rodim. Samo da napomenem moja sestrična ima psa,mačke,krave,svinje,kokoši,purane,treće joj je dijete na putu i ona uredno u svakoj trudnoći provodi cca 1sat na dan u štali,doji,hrani i čisti ispod životinja.Dok su joj klinci bili mali nitko se nije obazirao da bi se preskinuo ili oprao ruke po dolasku iz štale i toj djeci nije bilo ništa. Ne razumijem čemu tolika panika oko ptica onda?U svom kutu su,čisti se redovno ispod njih,a pjevanje sumnjam da bi trebalo smetati,jer beba taj zvuk sluša i sada dok je u trbuhu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne razmijem ni ja
    imali sno novorođenčad u kući sa zebama, kunićima, psom ....

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ali ovo je jedna prostorija da se zna,dijete bude tu i spavalo i boravilo cijeli dan,naravno dok ne budem počela šetati po vani

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja imam dvije papige i još jednog dlakavog ljubimca i ništa ne mislim mijenjati dolaskom bebe.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da nema problema ako ih redovno čistiš. Problem je u prašini (perju, kakicama) koje odu u zrak sa poda krletke kad lamataju krilima, pa beba to može udahnuti. Ako ih imaš gdje staviti da nisu u sobi di je beba ili im stavi dole onaj teži pijesak za ptice i prvo vrijeme svaki dan mijenjaj.
    I usput kako se slažu rozenkolis i tigrice? Jesu li u istoj gajbi?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kad sam pročitala naslov odmah mi je odgovor bio NE
    ali to je moje mišljenje i tako bi ja,
    ne znam uvijek se sjetim onog slučaja sa nekim tropskim papigama i zarazama
    i zvoni mi da su tada spominjali da nije dobro da budu u blizini male djece
    slučaj je bio davno, detalja se ne sjećam, ali da ja moram odlučivati, dovoljno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam pročitala naslov odmah mi je odgovor bio NE
    ali to je moje mišljenje i tako bi ja,
    ne znam uvijek se sjetim onog slučaja sa nekim tropskim papigama i zarazama
    i zvoni mi da su tada spominjali da nije dobro da budu u blizini male djece
    slučaj je bio davno, detalja se ne sjećam, ali da ja moram odlučivati, dovoljno!
    I ja sam u toj grupi.

ALI taj odgovor ne vrijedi apsolutno za svakoga. Mi smo imali krasnu nimfu koju smo morali udomiti kad se rodio mlađi sin (prerano, s dišnim smetnjama koje su potrajale do danas).

Dakle, moj odgovor je da ptice ne moraju nužno smetati, ali ako se pokaže da nije dobro, mičite pticu van! Mi smo svoju udomili jer se pokazalo da dijete dobiva napade gušenja, da je alergično na perje i prašinu. Žao mi je, ali spasili smo se.

S druge strane, ako takve stvari nisu problem, ne vidim nikakvog razloga da se ptice ili druge životinje miču iz kuće.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam uvijek za zivotinje i to dokazujem vlastitim suzivotom s njima. Uvijek je bilo neko dijete koje je htjelo ljubimce i neka beba ili malo dijete (izmedju moje djece je velika razlika u godinama) i nisu smetale ni macke ni ribe ni zec ni psi...ni velikima ni malima.
    No, budi spremna da ces se mozda morati odreci ptica ako budu smetale bebi, iako tada ce odluka da odu biti laksa nego sad, vidjet ces.
    Mislim da imas vremena za odluku. A ako bude trebalo udomiti koju, javljam se. . Papige su odlicni ljubimci. Ipak vjerujem da ce sve biti u redu. I da ce beba uzivati gledati i pricati s njima.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

puno hvala svima na mišljenju.....iskreno ne znam kaj ću,ako uspijem tigrice udomit super,ali idu 3u paketu,a to se nikome ne sviđa....a rozenkolisa ne dam...Eci ptice su u dvije gajbe...rozi je znatiželjan a tigrice ga baš i ne vole

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moram još pitati dal ih puštaš zajedno van, u isto vrijeme? Ja imam aleksandra i htjela bi kupiti žakoa, ali čujem da je mala vjerojatnost da bi se složili.
    Naravno, ako vidiš da bebi smeta, da je alergična ili sl, morati ćeš smisliti neko rješenje za ptice.
    Moja je kčer alergična, bila sam spremna odvojiti se od papagaja, ali srećom pokazalo se da nije na perje nego na breze.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne puštam ih u isto vrijeme,ali tak je i lakše za dobit ih da se vrate u kavez a da ih ne lovim,samo malo prigušim svijetlo.....sve stoji ako bu djetetu smetalo da bum morala nešto poduzeti...ali da sam ih se riješila u prošloj trudnoći bilo bi mi žao,jer su životinje ponekad veća utjeha od ljudi

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eci, imaš velikog aleksanda? a za žakoa još veći

koliko znam o tim vrstama, jaaaaaaako teško da će se složiti - oboje su veliki prgavci.
    ja sam se svojedobno nećkala između njih i edela, ali na kraju niš od toga - MM je alergičar

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Blekonja je spomenula zaraze, pretpostavljam da je u pitaju psittacosis. Evo dva, rekla bih, kredibilna linka sa informacijama.

http://www.cdc.gov/ncidod/dbmd/disea...ttacosis_t.htm
    http://www.ccohs.ca/oshanswers/disea...ittacosis.html

E, sad kolika je verovatnoća da je neka od tvojih ptica nosilac, da li ih možeš testirati, pojma nemam.
    Meni se čini da ako su ptice zdrave, a dete nije alergično, ne bi trebalo da bude nekih problema, ali opet to svako treba da odluči za sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •