joj, nasmija me news-bar
http://news-bar.hr/news/psi-prikuplj...lji-prijatelj/
joj, nasmija me news-bar
http://news-bar.hr/news/psi-prikuplj...lji-prijatelj/
Jeste vidili ovaj referendum?
http://www.advance.hr/vijesti/iskra-...kom-iz-zemlje/
Ljudi su u počecima newsbara znali popušiti njihove vijesti i šerati ih na FB kao prave vijesti, a sad sve češće nailazim da se ljudi pitaju za neke vijesti jesu li newsbarovske ili stvarne. I meni je posljedica praćenja newsbara ta da kad ugledam naslov neke vijesti na FB-u, obavezno pogledam je li riječ o newsbaru ili "ozbiljnom" mediju jer je ponekad po naslovu stvarno teško razlučiti što je parodija, a što se stvarno (ili "stvarno") dogodilo.
Stanje naših medija, ali i naše stvarnosti je takvo da su granice postale jako tanke...
Jesam li onda jedina kojoj se Newsbar ne sviđa![]()
Tanja, zašto ti se ne sviđa?
Zanima me, jer nisam neki znalac, tek sam ga jučer upoznala, preletjela sam samo par članaka...
Naprosto mi je sjelo malo humora u ovom čemeru i jadu.
Nisu mi smiješni, a njihov humor mi je predvidiv i isforsiran![]()
Tanja_b, pa naravno da ima i takvih vijesti, ali imaju i dobrih momenata, evo, slučajnim odabirom...meni je ovo fora:
http://news-bar.hr/news/hrvatska-izd...lus-obveznica/
http://news-bar.hr/news/vlada-likvidira-grad-sisak/ž
http://news-bar.hr/news/crkva-naprav...etnu-oplodnju/ - pogledati komentar čitatelja
http://news-bar.hr/news/hcsp-se-ispr...kup-u-zagrebu/
http://news-bar.hr/news/katolicka-cr...mofoba-godine/
i meni zna biti bolji njuznet. ali ovaj s psima mi je pogođen u sridu.
nego, eto, mene optimistu u duši, jučer ulovila apatija. do sad sam se uspješno držala, ali kad sam skužila da se ne veselim brazilu, a volim nogomet, onda me neka tuga uvatila. lupilo me.
užasna mi je ova situacija, ova podijeljenost, ovo vraćanje u neka mračna vremena s retorikom koja trenutno vlada u hrvatskoj. umjetno isprovocirana.
bila sam sigurna da je to iza nas.
bar to.
nekako mi se čini da zadnjih godina u javnom prostoru više nije bilo mjesta za takvu retoriku kakva opet vlada. stožer za obranu. kao da smo u nekom ratu.
jučer onaj skandira s mikrofonom za dom spremni.
bljak i fuj.
kako kažu, 350.000 nezaposlenih u hrvatskoj stvara pogodnu klimu za ovakve konzervativne revolucije.
a na 400.000 se rađaju novi hitleri i pavelići.
jel ima imalo nade da referendum ne prođe? imalo? što vi mislite?
Last edited by cvijeta73; 20.11.2013 at 10:58.
Pa upravo o tome je riječ, izvrnuta stvarnost. Kad više ne znaš je li sprdnja ili istina. Takve su nam i prave vijesti.
Feral je prvi započeo s takvim humorom (vijesti iz budućnosti) i ponekad mi se činilo da su neke od njih pretjerane i usiljene, ali bogme..sve se više ostvaruju.
O cvijeto... naježila sam se od tvog posta.
Ima neko vrijem da govorim da bi već na 5 km sjeverno od Šentilja bila presretna.
Je, zato valjda nikad nisam voljela ni Feral. A ne volim ni sprdnju. Valjda nemam smisla za humor.
Ja volim satiru, a rado sam čitala i Feral, i još uvijek rado čitam Dežulovića. Ali Newsbar mi nije sjeo.
Kad bi svi oni koji govore da su protiv zaista i izašli na taj referendum, mislim da bi bilo šanse da ne prođe. Kako kažu u GONG-u, treba "začepiti nos i glasati protiv"
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...eferendum.html
ali bojim se one naše poznate pasivnosti i nezainteresiranosti, i da će to presuditi![]()
Ja u tom stanju već nekih mjesec dva.
Ima li nade? Barem nje uvijek ima.
Ali mislim da su šanse male.
Ima danas u Večernjaku analiza od Mirjane Kasapović, tko može neka je pročita.
Kaže: " “Prirodna stranka vlasti” u ovome frustriranom, deprimiranom i tradicionalnom društvu – da parafraziram poznatu izreku o britanskim konzervativcima – jest HDZ"
Je l netko vidio prilog iz Vukovara gdje jedan deda potpisuje peticiju za novi ćirilični referendum. Pitaju ga novinari što potpisuje, a on veli da i on ima obitelj i da je on oduvijek za obitelj bio. I tak... A kad ja kažem da bi ljudi trebali pisati blic test, kao nekad na ETF-u, prije ispita, tj. prije glasanja, i samo ako ga prođe može glasati, onda se ljudi zgražaju(vidim Dijanu u šoku
)
Par pitanja, neutralnih:
Koliki su predviđeni troškovi referenduma?
Kako je definiran brak u Obiteljskom zakonu?
Tko financira udrugu U ime obitelji?
I slično
cvijeto, nemoj nam ti padati u depresiju.
sve cvijete i ivarice, sve ostale -ice ovog foruma i sire, ljubim vas.kad vas vidim i citam, vjerujem u bolji svijet.
ja doduse jesam u depresiji, ali moj pogled je pogled preko medija i portala, pa je mislim nesto crniji, nego stvarnost.
ja se nadam, da ce biti: no pasaran!
cvijeto, samo bih dodala, ako dopustas:
nije to konzervativna revolucija.
to je fasistodni i talibanski smijer.
austrija je konzervativna zemlja: ispitivanje javnog mijenja pred koji mjesec:
vecina je za potpuno izjednacavanje prava homoseksulaca, ukljucujuci i brak i moguce posvajanje djece. bas mi je bilo toplo oko srca.
njemacka je konzervativna zemlja, sa vladom desnog centra. gradonacelnik berlina je gay, mnogi politicari u vladi i oko nje. ne samo ta se to ne vidi kao problem, nego nitko o tome ni ne diskutira vise.
a ne mogu zamisliti da bi ikome palo na pamet da na stadionu vice: sieg heil.
niti, da bi to itkod nadleznih podrzao. (ili presutio, u stilu, ah zaigrali se momci)
Potpisujem Jelenu, i ja sam za blic test. bar osnovno najosnovnijeg. Infromirani izbor.
Baš me je rastužilo za dom sinoć, nakon onako lijepe utakmice![]()
Evo i dobrog komentara toga ispada http://www.tportal.hr/sport/nogomet/...-stidjeti.html
Jelena je spomenula u jednom od ranijih postova i ja isto tako mislim: svi će ti cirkusi i igrokazi dobrim dijelom stati jednom kad se HDZ ponovo vrati na vlast. Sjetite se samo cirkusa s generalima - na kraju su ih oni sami izručili, tako će biti i s ćirilicom. Uh, neki sam dan pomislila da ne znam više jel mi draže da je HDZ na vlasti pa da kradu iza kulisa ili da su opoziciji pa da tako truju javni život i podmeću nogu svakoj mogućnosti napretka...
I ja sam tek sad otkrila Newsbar. Ne znam za ostale vijesti, ali ovaj me pseći referendum oduševio! Zapravo, moram priznati da sam povjerovala da je vijest stvarna, projekt nekih aktivista. Bar me na trenutak razvedrilo
Ali ti cvijeto, ti nam ne smiješ očajavati! Ako i ti, dežurni optimista, počneš padat u depru ne znam tko će nas držati "up"
Seni, baš dobro da si nas podsjetila da stvari mogu biti i drugačije. Živjela sam dvije godine u Austriji i godinu dana u Francuskoj, baš se ugodno iz ove perspektive prisjetiti toga o čemu pišeš... Ina onaj prvi post!
Ajme meni, nemoj mene pitat, znaš mene, se buju nas popapali mali Kinezi i Indijci i Afrikanci i Južnoamerikanci, dok se mi zezamo s ovim stvarima. Dobro... ja nisam vjerovala niti da će se oslobodit Knin i sto drugih stvari, tako da nisam ti ja mjerilo, ja sam ono... oprezna iz navike, ali kad ti kloneš, onda sam tek u frci.
I dobar point ima Kanga - možda je bolje kad su drugi na vlasti, ako ništa, onda se događa ovo moje pesimističko - smanji se razina očekivanja pa je sve bolje.
Šaljem ti veliki zagrljaj, riječi moje utješit te neće, one mogu utješit samo kontrastranu
i
, ali bez nervirajućeg miga.
Newsbar jučer prvi put vidila i pregenijalan mi je, upravo taj teatar apsurda su sad, po meni, bitnost pitanja što je brak itd. (ali of kors, izaći ću pod obavezno na referndum i lobiram svoje da izađu, to je najmanje što mogu napraviti da živim u većem miru sa samom sobom).
Last edited by ina33; 20.11.2013 at 13:45.
točno to!!
kako je jedna srpkinja iz berlina, povodom one katastrofalne gay parade u beogradu rekla - kod nas više ni nacisti (skinheadsi) ne napadaju povorke ponosa. jer je to tako out i seljački![]()
za razliku od newsbara, ono po čemu se treba pamtiti feral nisu sprdnje (greatest shits) nego odlični i nadahnjujući tekstovi.
ako nekog zanima, ovo je prijedlog procjene ustavnosti koji smo predali usudu.
Last edited by mama courage; 20.11.2013 at 14:35.
ja ne vjerujem nimalo da postoji mogućnost da referendum ne prođe. ali mislim da je velika razlika u postotku kojim će nam fašistoidna inicijativa mahati pred nosom. dobro je rekao vinko brešan. tjeraju nas u grob iz kojeg dugo nećemo izaći.
Točno to. Ako prođu sa 75 ili 80% bit će nezaustavljivi i svaku će sljedeću inicijativu braniti ovom potporom.
Predstavljena kampanja Glasam protiv, dođite u FB grupu.
Ovo-je-drugi-put-da-se-sramim-svoje-domovine
Među nama IVFovcima, iako smo si bile podrška, nerijetko je bilo ono - dobro, ja nisam takav slučaj, meni to ne treba. Nekad shvatiš da jesi takav slučaj, nekad se zaista potvrdi da ne moraš, nije bitno. Ali ima u tome neke doze nadmoći, čak i u tom jadu. Kod ovog referenduma ja vidim sličnu stvar. Čini mi se da se jedan veliki dio hetero ljudi osjeća superiornim, problem je onda što im se homopučanstvo doslovno gadi i tu je ja mislim najveći problem kod tog referenduma, odnosno kod tih koji će glasati ZA. Bibliju nije pročitalo ni desetina njih, niti znaju argumentirati zašto su oni ZA progon odurnih gay parova. Kada su u selu Mikova odakle je emigrirao Warholov otac u Ameriku došli snimiti film, Slovaci su bili jako ponosno na svog poznatog sina, ali su tvrdili da nema šanse da je bio gay, jer u Mikovi nema gay populacije, niti bi se netko ponosio gay sinom.
Mislim da je crkva sad samo iskoristila taj moment u narodu, samoveličanje svoje ispravnosti, moralne i biološke, i mogli bi zaista postići da se stekne dojam da su oni ti jači u državi. Da to nije tako potvrđuje i pokušaj mobiliziranja ljudi oko IVF priče, kada drugi najveći vjerski fanatik od onih koje osobno poznam nije potpisao peticiju (barem mi je tvrdio tako, a katolik nikad ne laže). Tu priču nisu mogli tako dobro upakirati, jer je veći dio ljudi suosjećao s nama, a i mi smo progutali ..... i plakali u medijima otkrivajući detalje iz svojih spavaćih soba narodu općinjenom sapunicama.
Pravno gledano se neće ništa bitno promijeniti, jer ionako stoji u Obiteljskom zakonu m+ž=brak. Crkva i desnica bi mogli dobiti krila nakon ove priče i misliti da sad mogu sve. Mislim da bi se mogli dobro razočarati. Opet povlačim paralelu s IVF-om, par koji jednom realizira trudnoću je silno uvjeren da će na krilima prethodnog uspjeha opet u idućem pokušaju biti tako, a nemali broj slučajeva to ne uspije realizirati iz cijelog niza pokušaja. Ako SDP-ovci zaista izjednače u Obiteljskom zakonu sva prava, samo zajednici daju neko drugo ime, po meni je to pirova pobjeda crkve.
Ono što očekujem sljedeće od narodne desnice je napad na parove bez djece, kao neodgovorne sebičnjake koje treba višestruko oporezovati, ako ne i objesiti na glavnom gradskom trgu, jer će zbog njih propasti nacija, a neće imati tko raditi za penziju (neovisno o tome što je 350000 ljudi nezaposleno i realni trošak društvu). To se sad već duže vrijeme provlači u Njemačkoj kroz medije, dio naroda je stvarno nabrijan na parove bez djece, tako da je realno za očekivati. Sad jedva čekam da me još i država kazni. Usto bi se mogla uistinu provući i priča o zabrani abortusa, koja će samo produbiti socijalni jaz. Stalno su tu neke odluke većine o manjini
Za cvijetu prognoze, na ininom sam tragu oprezna s prognozama. Mediji su nam svakako naklonjeni. Da ima kakvih pozitivnih anketa, vjerojatno bi izašli s njima van, isto kao s onom u Istri. Nisam sigurna u rezultat referenduma, ali se nadam da bi se crkva mogla ipak opeći na kraju, zbog prevelike samodopadnosti.
sjećam se kako je ćorušić u otvorenom prijetio da će ići na referendum protiv mpo zakona... pa sve smo se bojale da će kad dođe jesen krenuti kampanja... kad ono - ništa. očigledno su se ipak predomislili i shvatili da im se pr-ovski više isplati ići na gay osobe.
hoće se pravno promijeniti. kopipejstam svoje tekstove s drugog foruma:Pravno gledano se neće ništa bitno promijeniti, jer ionako stoji u Obiteljskom zakonu m+ž=brak.
referendum je besmislen jer u ovoj godini, u ovom mandatu (SDPa), da se bolje izrazim - nije bilo govora (OD STRANE SDP-a! drugo je što su udruge željele i s čime su se na kraju morale pomiriti) o tome da će se veza istospolnih parova zvati brak ili da će bilo što na tu temu ući u obiteljski zakon (iako je u jednom intervjuu marijana petir to tvrdila). znači, radilo se na zakonu o životnim partnerstvima. ne na OZ niti na "braku" za istospolne parove. u tom kontekstu je točno da se NEĆE NIŠTA PROMIJENITI vezano za taj ZAKON o živ. partnerstvima. no to ne znači da PRAVNO to neće imati posljedice na ustav i konkretno na zakon o zabrani diskriminacije.
evo i iz prijedloga ustavnosti...
da pojasnim: odredba u OZ predstavlja iznimku od zabrane diskriminacije. a kao svaka iznimka mora biti razmjerna i mora se restriktivno koristiti. ako se promijene društvene prilike - moguće da ta iznimka više nije razmjerna i onda se briše.Onog trena kada se definicija braka koja trenutno postoji na zakonodavnom nivou uvede u Ustav „pucaju“ opisane antidiskriminacijske veze tj. takva odredba više ne predstavlja ograničenje temeljnog prava na jednako postupanje bez diskriminacije iz čl. 14. Ustava koja državna vlast duguje svakom građaninu i građanki već ustavni standard koji nije podložan ikakvoj kontroli. Drugim riječima, podizanjem postojeće definicije braka sa zakonske na ustavnu razinu u biti se redefinira značenje članka 14. Ustava Republike Hrvatske. U tom slučaju temeljno pravo jednakosti iz čl. 14. Ustava de facto će značiti da u Republici Hrvatskoj građani i građanke istospolne seksualne orijentacije nemaju, niti pod kakvim uvjetom i bez obzira na konkretne društvene okolnosti, pravo pristupa društvenoj instituciji koju izuzetno veliki broj ljudi ove ili one seksualne orijentacije smatra izuzetno važnim kako za individualnu percepciju svoje osobne sreće odnosno za svoje osobno blagostanje tako i za svoj položaj u konkretnom društvu. Sukladno navedenom, uskrati li se na ustavnoj razini građanima i građankama istospolne seksualne orijentacije mogućnost pristupa tako važnoj društvenoj instituciji kao što je brak temeljno jamstvo jednakosti iz čl. 14. Ustava tada će značiti da su građani i građanke istospolne seksualne orijentacije društveno manje vrijedni članovi društva i kao takvi zaslužuju niži nivo zaštite od ostalih.
Na ovaj način pristup braku izlazi iz ustavnog dosega čl. 14. Ustava i postaje privilegiji rezerviran za samo jednu skupinu građana bez obzira na društvene okolnosti u kojoj se taj društveni institut razvija.
"Zbog činjenice da je brak živuća društvena institucija čiji sadržaj se mijenja sa razvojem društva kojem služi pravno uređenje braka mora biti ostavljeno u nadležnosti redovnog demokratskog zakonodavnog postupka u kojem se odluke o tako važnim društvenim pitanjima donose dogovorom na temelju demokratske rasprave i ravnopravnog sudjelovanja svih društvenih skupina."
znači promjena svijesti, rasprava u saboru i zaključak da je došlo vrijeme da se lgbt zajednici omogući brak.
no ako ova odredba uđe u ustav - onda je stanje zacementirano. promjena ustava zahtjeva mnogu veći angažiranosti i postotak u saboru. za lgbt osobe skoro pa nemoguće postići.
i zato je sve ovo svinjarija.![]()
Last edited by mama courage; 20.11.2013 at 17:30.
Pavičić je kao i obično odličan.Ako sam se ikada pitala, a vrlo često sam se pitala, kako je bila moguća 1933, te 40-te, postalo mi je kristalno jasno. I u Njemačkoj i u Europi i na Balkanu. Više nego kristalno jasno.Na žalost.Lako se je vaditi na krizu, ovo, ono, kapitalizam i slično, na protestni potencijal, na to da je ljudima dosta svega. Ali to nije opravdanje. Jer postoji nešto sto se zove osobna odgovornost za sebe i za društvo. Svatko od nas ima komadić i snage i moći u svojim rukama. I može birati između krvi na rukama ( ne pomažu tu opravdanja, nisam znao, pa sto sam ja mogao....) i zmija na rukama koji gradi bolji, pravedniji i časniji svijet.A za to je potrebno imati ono sto se na njemačkom zove "anstand".A on nema veze ni sa krizom, ni sa svjetonazorom, ni sa ovim ni sa onim.Anstand je u rukama svakog od nas. I svako od nas bira, da li ga ima ili nema.I toga bi svatko trebao biti svjestan.Svatko tko će zaokruziti da, ili neće ništa zaokružiti.
Apsolutno sam uvjerena da Markićka, konzrevativni bloggeri itd. misli/e da ima/ju anstand, znoj na rukama i da upravo ona/i gradi bolji svijet. Mislim reći prirodniji. Nama je bitan pravedniji, njima "prirodniji".
Last edited by ina33; 21.11.2013 at 09:18.
I da rade za boljitak sviju, zaštitu djece od susvita... i tih tamo nekih... neprirodnih, ono da budu malo prirodniji, ili da su barem "neprirodni na pristojan način" (unutar svoja četri zida). Vjerujem da su tako mislili i ovi '39.-te i '40.-te. To je u srži stava da si bolji od sviju (prirodniji), ma kakvim god grančicama ljubavi i prihvaćanja osobe, a ne... hm tog ponašanja to bilo zapakirano i prekirveno.
malo me zbunjuje što, premda konzervativni (da budem blaga) istaknuti ljudi imaju naizgled pomirljiv i dobrodušan diskurs, ne vidim da utječu na to da se bijesni puk smiri. pa je tako svima ok da se javno skandira ubi ubi pedera, da se na njihovim stranicama na webu širi govor mržnje, i da njihovi pristaše pišu jednostavno užasavajuće komentare. tako mi ta dobrohotnost baš i ne djeluje uvjerljivo.
da ina, baš taj osjećaj superiornosti i oholost je strašno maligan.